Nybörjarguide till Ardor

Glöd ger innovation till världen av multi-blockchain-plattformar med sin unika arkitektur och syftar till att ge “Blockchain-as-a-Service” till företag. Det utvecklades från NXT, vilket är en tidstestad och framgångsrik blockchain.

Ardors moderkedja består av nätverkssäkerhets- och bearbetningskedjan, medan barnkedjorna är transaktionskedjorna. Eftersom barnkedjorna har sina egna mynt behöver användarna inte äga några mynt som är kopplade till moderkedjan för att använda plattformen.

ARDOR webbplats

Vad är NXT?

NXT har redan fyra års erfarenhet av produktion och är en annan teknik från Jelurida, laget bakom Ardor. NXT producerades redan 2013 i form av en andra generationens kryptovaluta. Det var det första blockchain-protokollet som använde en fullständig konsensusmekanism istället för en proof-of-work, vilket minskade energiförbrukningen och hårdvarukraven. Sedan lanseringen har NXT-plattformen haft 100 procent driftstid utan systematiskt fel. Den implementeras i Java och öppen källkod, vilket innebär att den har genomgått många recensioner och möjliggör snabb prototypning.

NXT

Hur kom Jelurida från NXT till Ardor?

Även med utvecklingen av NXT erkände Jelurida begränsningar, till exempel det faktum att användning av alla plattformsfunktioner krävde NXT. Detta verkade orättvist och ett onödigt hinder för användarna. Jelurida ville också ta hand om blockchain-uppblåsthet och behövde ta itu med anpassningsfrågor. Teamet kunde göra detta med Ardor genom att separera transaktionstoken och nätverkssäkerhetstoken på ett sätt som inte har gjorts tidigare. Ardor upprätthåller alla befintliga funktioner i NXT samtidigt som man hanterar dessa problem via den unika strukturen.

Vilka fördelar får barnkedjor från att byggas på NXT Blockchain?

Varje barnkedja är byggd på NXT-blockkedjan, vilket innebär att den automatiskt kommer med dessa funktioner och fördelar. Den första barnkedjan är känd som Ignis. Det kommer att ha varje enskild funktion i NXT, även om de som skapar framtida barnkedjor kan begränsa funktionerna om de inte vill ha dem. Detta innebär att användare kan använda barnkedjor för att handla tillgångar, utfärda tillgångar, ställa villkorliga transaktioner, köra privata eller offentliga omröstningar, använda multi-sig-säkerhet och skicka krypterade meddelanden. Även med dessa fördelar behandlas varje transaktion och får säkerhet från moderkedjan.

Fördelar

Hur adresserar Ardor Blockchain Bloat?

Blockchain uppblåsthet är ett vanligt problem på blockchain-plattformar, men Ardor tar hand om det med sin unika arkitektur. För de som inte känner till termen hänvisar blockchain-uppblåsning till den ökande storleken på blockchain när den används. Den större storleken innebär att fler resurser behövs för att köra blockkedjans fulla noder eller för att gå med i nätverket.

Jelurida tar hand om denna fråga med fullständig nodbeskärning. Regelbundet innebär detta borttagning av transaktionsdata som är associerade med underkedjor från föräldrakedjan. Detta görs efter att systemet tar en ögonblicksbild av blockkedjans senaste tillstånd. Detta möjliggör en minskning av blockkedjans storlek utan några negativa effekter, inklusive till transaktionerna, saldona eller säkerheten. Fullständiga noder har också möjlighet att bli arkivnoder för barnkedjorna. I det här fallet lagrar de kedjans historiska data.

Vad är buntningssystemet?

Med buntningssystemet kan Ardor behålla sin unika arkitektur för att separera föräldrakedjor och barnkedjor. Med buntningssystemet kan du skapa konton för att samla in mynt och transaktionsavgifter för barnkedjor även när du betalar transaktionsavgiften till moderkedjan med sitt eget mynt. Denna buntning låter barn och föräldrakedjor interagera, vilket i sin tur ger interoperabilitet mellan olika barnkedjor.

Vad smider?

Den smidiga kedjan är Ardor-plattformens huvudkedja och stöder begränsade typer av transaktioner. Dessa inkluderar överföring av ARDR mellan konton, handel med ARDR till och från barnkedjor, leasing av ARDR-saldon för förfalskning och “ChildChainBlock” -transaktioner. Varje kontos förfalskningskraft beror på ARDR-saldot. Dessutom registreras varje transaktion som resulterar i en förändring av ARDR-saldot i smidkedjan. Den smide kedjan registrerar emellertid inte transaktioner som endast modifierar barnkedjans token-saldon, eftersom endast den underordnade kedjan i fråga registrerar det..

Hur tjänar Ardor pengar?

Ardor och NXT tjänar pengar genom att erbjuda organisationer möjlighet att licensiera plattformarna för privata kedjelösningar. Även om plattformen är öppen källkod krävs det en licens för att göra ändringar som är stängda källor. Ardor kommer att tjäna pengar via licensiering. Det finns också sekundära intäkter från skapande av vita plånböcker, arkivnodstjänster, bunttjänster och anpassad plugin-utveckling. Även om alla användare kan bli en bundler med en barnkedja, kommer de som vill lägga ut denna process en inkomstkälla för Ardor.

Teamet undersöker också ytterligare sätt att tjäna pengar. Alternativen inkluderar betalda premiumtjänster, såsom debitering för att marknadsföra barnkedjetjänster inom plånboken eller annonser i plånboken. Teamet kan också erbjuda ett integrationsalternativ för dem som tillhandahåller utbyten och betalningar. Detta gör att barnkedjor kan konverteras till andra typer av kryptovalutor.

Hur man köper Ardor ARDR

Du kan inte köpa ARDR med “Fiat” -valuta, så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkort och sedan handla det för ARDR vid en börs som Bittrex eller Poloniex.

Registrera dig på Coinbase

För första gången köpare av kryptovaluta rekommenderar vi att du använder Coinbase för att göra ditt första köp – det är lätt att använda, helt reglerat av den amerikanska regeringen så att du vet att det är en av de säkraste och mest ansedda platserna att köpa kryptovaluta från. Coinbase erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin, Litecoin och Ethereum med ett kredit- eller bankkort eller genom att skicka en banköverföring. Avgifterna är högre för kort men du kommer att få din valuta direkt.

Du måste utföra viss identitetsverifiering när du registrerar dig eftersom de måste följa strikta ekonomiska riktlinjer.

Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

För att komma igång, klicka på “Registrera” -knappen där du kommer till ett registreringsformulär där du måste ange ditt namn, e-post och välja ett lösenord.

Köp Ethereum

För den här guiden kommer vi att köpa Ethereum för att byta mot vår målkryptovaluta. Anledningen till detta är att det har mycket billigare avgifter än bitcoin för att skicka och transaktionen sker också mycket snabbare. Så i Coinbase, besök fliken “Köp / Sälj” högst upp, välj “Ethereum”, välj din betalningsmetod och ange beloppet du vill köpa – du kan antingen ange ett belopp i US-dollar eller ett antal Ether.

Köp Etherum

Du kommer då att bli ombedd att bekräfta din transaktion, om du betalar med ett kort kan du behöva göra en verifiering med din kortleverantör. När det är klart läggs ditt Ethereum till i ditt konto.

Köp Ardor på Bittrex

Du kan nu skicka din Ether över till Bittrex för att göra ditt köp av ARDR, ta en titt på vår recension av Bittrex här för att se hur du registrerar dig och köper på deras börs.

Bittrex Trading View

Hur ser färdplanen ut?

Färdplanen övergången från NXT till Ardor är omfattande och kartlägger processen från den första lanseringen av NXT 2013. På vägen, några viktiga punkter inkluderar Ardors ögonblicksbildslogik och forskningsfasen av Ardor under andra kvartalet 2016, NXT Mobile-applikationsutgåvan i Årets fjärde kvartal och lansering av det offentliga testnätet Ardor under första kvartalet 2017. Ignis ICO-infrastrukturen på NXT ägde rum under tredje kvartalet 2017. Därefter ägde den smarta fasningen på Ardor med Ardor mainnet-lansering rum under Q4.

Ardor-färdplan

Under det aktuella kvartalet 2018 syftar Jelurida till att lösa problem som hittades efter lanseringen och arbetar för att säkerställa stabilitet. Under andra kvartalet aktiverar teamet beskärningsfunktionen i testnätet. Under Q3 kommer den här funktionen att implementeras på mainnet.

Slutsats

Även om det finns många plattformar tillgängliga för användning av blockchain, tar Ardor ett unikt tillvägagångssätt med användning av separata föräldrar och barnkedjor. Baserat på vitboken verkar det som att detta borde ta itu med de stora problemen med nuvarande blockchain-teknik, vilket innebär att Ardor har en stor potential.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me