Nybörjarguide till Aragon: Decentraliserad styrning och organisationsramverk

Aragons guide

Aragon är ett mycket ambitiöst projekt som fokuserar på att skapa en decentraliserad infrastruktur för värdeutbyte genom att tillhandahålla en ram för organisationer, företag och applikationer för att säkert hantera sina organisationer genom att utnyttja Ethereum blockchain och en modulär kärndesign.

Med en mängd olika plattformar som kommer in på marknaden som blockchain-baserade, decentraliserade lösningar är det viktigt att analysera unika funktioner och fördelar med specifika plattformar. Aragon erbjuder en ny mekanism för traditionella företag och organisationer som vill utnyttja fördelarna som blockchain och decentraliserade nätverk ger genom ett intuitivt och kraftfullt gränssnitt.

Aragons webbplats

Vilka är de viktigaste komponenterna och tekniken bakom Aragon?

Aragon-nätverket byggdes med hjälp av Aragon Core, ett Solidity DAO-ramverk och webbaserade decentraliserade applikationer. Aragon strävar efter att fokusera på två nyckelprinciper för att säkerställa dess framgång som en decentraliserad plattform.

 • En decentraliserad domstolslösning
 • Ett uppgraderingssystem

Att fokusera på dessa aspekter av plattformen har en kaskad effekt på hela nätverkets ramverk och kärnkonstruktion som leder till ett antal distinkta funktioner och resurser som är tillgängliga för användarna. Aragon Core är där huvuddelen av den funktionella logiken för att hantera organisationer finns och består huvudsakligen av fyra komponenter.

 • Stadgar som definierar användarbehörigheter
 • Styrningssystem som används för att fatta beslut
 • Kapitalsystem för utfärdande och kontroll av tokens
 • Redovisningssystem för förvaltning av fonder

I grund och botten är Aragon-plattformen ett decentraliserat applikationslager byggt ovanpå Ethereum-blockchain som skapar en decentraliserad miljö för alla att kunna skapa och hantera en organisation inom ramen för de definierade men uttryckligen anpassningsbara parametrarna i Aragon Network. Dessa parametrar definieras av Aragon Core-protokollet och är utformade modulärt för att möjliggöra en uppgraderingsmekanism för att underlätta användbara och intuitiva förbättringar av plattformen baserat på en organisations behov.

Hanterar

Gränssnittet för interaktion med Aragon är utformat för att vara intuitivt och trivialt för icke-tekniska användare samtidigt som det ger en miljö för utvecklare att bygga smarta kontrakt och förbättra den befintliga funktionaliteten i nätverket. Aragon Core v0.5 Beta release är för närvarande live och är en förhandsgranskning av plattformens förmåga att ta komplex infrastruktur och smart kontraktsdesign och överföra den till ett användarvänligt gränssnitt som effektivt tar bort mellanliggande kostnader som traditionella företag vanligtvis har betydande overheadkapital för.

Detta skapar en helt ny typ av organisationsstruktur som kan experimenteras med, från användare som skapar egna projekt med öppen källkod till företag som vill minska omkostnaderna och fungera mer effektivt. Dessutom är Aragons införlivande och optimering av decentraliserade autonoma organisationsprinciper (DAO) som ett underliggande logiklager till plattformen avsedd att underlätta den eventuella övergången av nätverkskontroll till användarna. Dessa användare, oavsett om de är enskilda, företag eller andra organisationer, kommer att styra systemet genom ett förslag och röstningsmekanism baserat på ANT-token-incitamentsmodellen.

Digital jurisdiktion

Dessutom kommer nätverket så småningom att bli självfinansierande genom aggregerande nät- och transaktionsavgifter. Därefter kommer tokens att tilldelas för att upprätthålla nätverksutveckling och andra tjänsteleverantörer, nämligen utveckling av kärnkontrakt, det decentraliserade domstolssystemet och ett inbyggt bug bounty-system för uppgradering av kontrakt.

Kärnfunktionalitet och anpassningsbara funktioner

En av huvudfunktionerna för Aragon-plattformen är att fungera som den första samhällsstyrda, decentraliserade organisationen som fungerar som en digital jurisdiktion. I huvudsak ett decentraliserat domstolssystem utan gränser som löser tvister. En av de främsta förbättringarna av Aragons implementering av detta jämfört med tidigare versioner av DAO, är dess fokus på att fixa subjektiva överträdelser i smart kontraktskod. Detta har blivit ett problem med smarta kontrakt eftersom kod inom ett kontrakt ibland kan vara tvetydig och föremål för tolkning där koden inte uttryckligen löser konflikten.

Fokus på detta mildrar hinder för tvistlösning, och i kombination med rätt ANT-incitamentsstruktur, kodgranskning, nätverksövergripande bugbounties och proxybibliotek för uppgraderbara smarta kontrakt kan Aragon erbjuda en oöverträffad digital tvistlösningsmodell.

Röstning

Aragon erbjuder moduler för identitetshantering, ägande, omröstning, redovisning, betalningshantering, försäkring och kapital. Dessa moduler är alla väsentliga för en organisations styrning och förmågan att interagera i en sömlös och tillförlitlig miljö har enorm potential för att organisationsstrukturen ska gå framåt. Många av dessa moduler minskar i sig de kostnader som är förknippade med administrativa uppgifter och kan slås på / av, och kan också anpassas helt av organisationen. Ett bra sätt att titta på den här modellen är att varje organisation i princip har sitt eget anpassningsbara nätverk inom ramen för det bredare Aragon-nätverket där grundläggande logiska parametrar fastställs, men mer specifik funktionalitet kan byggas ovanpå.

Använd Cases av Aragon-plattformen

Ett antal specifika användningsfall utanför den typiska organisatoriska styrningen nämns av Aragon i deras vitt papper och inkluderar:

 • En politisk valröstningsmodul som säkerställer att kandidaterna fullföljer kampanjlöften genom att använda en liten modell för marknadsförutsägelser.
 • En betalningsmodul för entreprenörer där entreprenörer betalas baserat på milstolpar eller vilka parametrar användaren föredrar.
 • En anpassningsbar redovisningsmodul som inkluderar avancerad datavisualisering.

Ett annat framträdande användningsfall på plattformen inkluderar Aragon Network Jurisdiction (ANJ) som definierar en uppsättning kontrakt som ger skiljedom för en viss tvist och tillåter ANT-innehavare att rösta om grundläggande regler som används i skiljeförfarandet. På detta sätt kan organisationer interagera med varandra, eller från en anställd till arbetsgivarperspektiv genom att skicka sina kontrakt till ANJ som ger en ram för de interagerande parterna att specifikt ange detaljerna i deras förhållande och kontrakt på ett kryptografiskt sätt. På så sätt skapas en mer rättvis och transparent övervakningsmodell i ett helt decentraliserat format.

ANT-token

ANT-token är den ursprungliga token för Aragon och spelar en kritisk roll i styrningsmodellen och incitamentsstrukturen på plattformen. Det representerar den decentraliserade ekonomins rikedom och såldes ursprungligen under Aragons mycket framgångsrika ICO i maj 2017 som samlade in 24 miljoner dollar.

Därefter har ANT-token kommit att representera en stark andel av styrningen på plattformen. ANT-innehavare kan rösta om förslag, delta i skiljeförfarande och det decentraliserade domstolssystemet och hjälpa till att bidra till den ideella Aragon Foundation eller till forskning och utveckling genom Aragon Nest program.

Aragon Nest

ANT-token följer en kontinuerlig token-modell där ANT fortsätter att präglas av nätverket och kommer med en inneboende kostnad. I grund och botten har prägling av ANT en kostnad och en procentandel av de avgifter som organisationerna betalar för att gå med i nätverket kommer att finansiera prägling av nya tokens. Detta skapar ett incitament för organisationer att betala avgifter eftersom de får mer ANT som ett resultat, vilket i sin tur ger dem mer inflytande över nätverket eftersom mängden ANT du har är direkt korrelerad med den kraft du använder i det decentraliserade förslaget och röstningssystemet.

Denna modell är omtvistad eftersom den möjliggör att kostnaden för tokens kan fastställas av en marknadsjämvikt för tokeninnehavarna i nätverket, men över tid bör denna jämviktskostnad för prägling uppgå till det optimala priset med en lika optimal procentuell inflation.

Hur köper jag Aragon ANT

Du kan inte köpa ANT med “Fiat” -valuta, så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkort och sedan handla det för ANTat ett utbyte som visar token.

Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

Du kan köpa ANT på följande börser:

 • Changelly
 • Bittrex
 • UpBit
 • Bitfinex
 • Liqui

Teamet bakom Aragon

Aragons team består av ett mångsidigt och begåvat team med betydande utmärkelser och prestationer inom blockchain och decentraliserad databehandling. Projektet är helt öppen källkod och samhällsdrivet, men det finns några anmärkningsvärda kärnmedlemmar som är värda att nämna.

Luis Cuende är projektledare och har utmärkelser som “The Best Underage European Programmer” 2011 och är Forbes “30 Under 30”, som också grundade Stampery. Jorge Izquierdo är teknisk ledare och har arbetat med ett antal projekt samtidigt som han fått utmärkelser som Thiel Fellowship och ett WWDC-stipendium från Apple.

Aragon Team

Communitymedlemmar kan bidra med förslag, förslag och förbättringar på plattformen med hjälp av resurser som utarbetats om deras Github sidan och kan till och med ansöka om bidrag genom att skicka in förslag till sitt Aragon Nest-program.

Färdplan

För närvarande är Beta “The Architect” -släpp live på Ethereum Rinkby Testnet. Aragons team tillhandahåller också omfattande uppdateringar om utvecklingsframsteg och andra nyheter och resurser regelbundet genom deras Medium sida.

Den förväntade lanseringen av plattformen är under Q2-Q3 2018 och distribution av det decentraliserade domstolssystemet under Q4 2018.

Slutsats

Aragon har potential att successivt orsaka ett paradigmskifte i den funktionella strukturen och ledningen av organisationer i en decentraliserad nätverksarkitektur. Fördelar med öppenhet och oföränderlighet som är uppbyggda ovanpå Ethereum blockchain gör att det decentraliserade applikationslagret i Aragon kan skapa ett användarvänligt och intuitivt gränssnitt för både utvecklare och icke-tekniska användare.

Användare och organisationer kan skapa värde, öka effektiviteten och delta i den första decentraliserade autonoma organisationen med fokus på digital jurisdiktion, uppgraderbarhet och funktionell styrning. Tyst bygga en livskraftig produkt och drivs av en stark gemenskap, Aragon ser ut att bli nästa generations lösning för den decentraliserade ekonomin.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me