Nybörjarguide för Komodo: Privacy Cryptocurrency & Blockchain Platform

Komodo myntguide

Komodo-plattform (KMD) är ett sekretesscentrerat mynt som lovar att bli en snabbare, säkrare och i slutändan decentraliserad kryptovaluta med sitt eget etablerade ekosystem. Komodos mycket privata utvecklingsteam betonar begreppet frihet med sin plattform ur både användarnas och utvecklarnas synvinkel. Tillgång till Komodo får särskild uppmärksamhet.

Komodo myntguide

Komodos system gör det möjligt för kryptoanvändare med genomsnittlig utrustning att konkurrera lika med de med dyr, specialiserad utrustning, som applikationsspecifika integrerade kretsar (ASIC). ASIC har blivit lite av ett smutsigt ord i kryptosamhället trots deras utbredning vid gruvdrift av Bitcoin, Ethereum och andra mynt på översta hyllan eftersom de tenderar att samla hashkraften – och därmed verifieringskraften – hos en blockkedja i händerna på en få kraftfulla gruvarbetare. Komodo och andra demokratiserade valutor söker verklig decentralisering av blockchain själv och dess produktion.

Det bör noteras att Komodo är en utveckling av det lika fokuserade BitcoinDark-programmet, och Komodo själv är planerad för en ny märkning senare 2018. Detta kommer förmodligen inte att innehålla ytterligare en namnändring, men det kommer att innebära stora förändringar på produktwebbplatsen, logotyp och annan identifierande information. Trots sina anslutningar till BitcoinDark är koden för Komodo faktiskt en gaffel i Zcash-projektet, även om Komodo-teamet hävdar att de två projekten är helt orelaterade bortsett från den delade källkoden. Håll koll på ständiga utvecklingar.

Komodo-funktioner

Vad gör den?

Den ursprungliga Bitcoin förlitar sig på en proof-of-work-standard, där datorer använder processorkraft och elektricitet för att underteckna hashes på en distribuerad storbok. Det är denna signeringsprocess som gör varje Bitcoin – och många andra bevis på arbetsmynt – unika och garanterar blockkedjans säkerhet.

Arbetsbevis innehåller minst ett stort säkerhetsfel, ur gruvsynpunkt. Detta har att göra med hur transaktionskedjor verifieras när två gruvarbetare eller grupper av gruvarbetare arbetar med samma transaktionsverifiering. Den längsta kedjan av verifierade transaktioner är den som i slutändan tilldelas ett block inom blockchain, så gruvarbetarna med den snabbaste utrustningen tenderar att vinna dessa lopp. Detta skapar potentialen för högdrivna gruvarbetare att fuska systemet genom att konsekvent överträffa långsammare gruvarbetare, även om det “längsta kedjan” -systemet ursprungligen introducerades för att lösa det så kallade “dubbel-spendera” -problem.

Komodos tillvägagångssätt skiljer sig från det traditionella “längsta kedjesystemet”, eftersom utvecklarna stavar i sin vitbok.

”I en viktig skillnad som skiljer Komodo från vanliga PoW-nätverk (proof-of-work), erkänner vår dPoW-konsensusmekanism (fördröjd proof-of-work) inte den längsta kedjeregeln för några transaktioner som är äldre än den senaste säkerhetskopian “av Komodo blockchain”, sade utvecklarna. “För konflikter som kan uppstå som hänvisar till transaktioner som är äldre än den senaste” säkerhetskopian “ser vår samförståndsmekanism till säkerhetskopiorna i den valda PoW.”

Vem är laget bakom Komodo?

Det finns lite offentlig information om kärnan i Komodo-teamet, vilket överensstämmer med myntets integritetscentrerade tema och dess tidigare liv som BitcoinDark. Information om ledning, marknadsföring och utvecklingsteam finns dock fritt tillgängligt i avsnittet om projektets färdplan. Projektledaren identifieras som James “jl777” Lee, och teknikchefen identifieras som ca333. En GitHub-användare i handtaget på jl777 har identifierats som en av utvecklarna bakom BitcoinDark, så det är mycket troligt att det här är samma utvecklare eller utvecklingsteam, med tanke på Komodos stamtavla.

Komodos FAQ innehåller ett kort avsnitt som beskriver teamets långsiktiga engagemang för projektet.

”Vår ledare, jl777, är grundaren av Komodo-projektet. Han har en stark talang för blockchain-teknik och kan lätt vila på andra blockchain och ekonomiska prestationer, ”enligt FAQ.

Bytbyte DEX

Komodo utvecklar för närvarande sin egen Decentralized Exchange, namngiven Bytbyte DEX. Börsen drivs av Atomic Swaps, av vilka de redan har slutfört över 100,00 framgångsrika swappar. Utbytet kommer att innehålla:

  • Likviditetsmultiplikator – Placera flera multipla beställningar samtidigt för många olika mynt med samma medel.
  • Lätta viktbyten – Vi använder Electrum-servrar så att ingen blockchain-nedladdning behövs för att använda vårt växel.
  • Decentraliserad beställning – Placera beställningar via en säker & decentraliserad ordermatchning.
  • Atomic Swaps – Atomic Swaps låter dig handla krypto direkt från din egen privata plånbok.

Bytbyte DEX

DEX är för närvarande tillgänglig för testar här, och du kan se live statistik för plattform här. Barter DEX är för närvarande planerat att släppas fullständigt under tredje kvartalet 2018.

Hur ser marknaden ut?

Komodo har ett pris på cirka 3,30 dollar på de flesta större börser från och med juni 2018. Myntets dagliga handelsvolym är cirka 4 miljoner dollar med ett totalt börsvärde på cirka 343 miljoner dollar. Myntets cirkulerande försörjning är 104 miljoner och ingen bestämd total leveranssiffra har släppts.

Hur man köper Komodo KMD

Komodo Coin, KMD, finns på ett brett spektrum av de bästa kryptovalutabörserna enligt följande:

  • Binance
  • Bittrex
  • HitBTC
  • Cryptopia

Oavsett vad som hände med Bitcoin Dark?

Bitcoin Dark, stamfader till det aktuella Komodo Platform-projektet, är funktionellt död. Det handlas fortfarande på ett begränsat sätt på vissa börser, men BitcoinDark-projektet har nu helt flyttat över till Komodo-plattformen. BitcoinDark började livet som ett försök att förbättra Bitcoins integritetsfel. Det introducerade också ett unikt pegningssystem, där myntets värde kan knytas till andra värdepapper genom att bränna myntet. På detta sätt kan en investerare inta en lång eller kort position i en annan säkerhet eller råvara, såsom guld, genom att bränna BitcoinDark kopplat till värdet på den tillgången vid en given tidpunkt. Samma funktion för pegging av tillgångar förväntas införlivas i Komodo.

Vad är nästa på Komodo-färdplanen?

Komodo-teamet har slutfört sitt byte av BitcoinDark mot Komodo-tokens. Nästa utvecklingsfas kommer att omfatta utbyggnad av marknadsförings- och utvecklingsteam, samt en fullständig ommärkning av Komodo själv. Det betyder en ny webbplats, ny logotyp, ny färgpalett – verk. Detta verkar lite tidigt efter omvärderingen från BitcoinDark, men Komodo-teamet betonar att det är som svar på användarens feedback.

Längs vägen planerar Komodo att fördjupa sin utvecklingsbänk, både när det gäller personal och, avgörande, kod.

Komodo färdplan

”Före detta år utvecklades det mesta av vår teknik exklusivt av jl777 och ca333,” enligt en Komodo-uppdatering. ”Med tillägget av fyra nya erfarna blockchain-utvecklare 2018 har vi redan slutfört Etomic-swappar, utökat vårt Atomic Swap-nätverk och är i schema för att slutföra de uppgifter som beskrivs i vår Tech Road Map, till exempel smart kontraktsintegration. Med våra nya tillägg kan du förvänta dig mer frekventa utvecklingsuppdateringar och förbättringar av färdplaner. ”

Var kan jag lära mig mer?

Du kan besöka Komodos hemsida på https://komodoplatform.com

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me