Nybörjarguide för insiktsnätverk: decentraliserat datautbytesnätverk

Insights Network

Insights Network har som mål att skapa ett pålitligt och decentraliserat nätverk för datautbyte som massorna kan använda. Nätverket använder en unik kombination av Secure Multiparty Computation och blockchain för att genomdriva utbyte av både betalning och data mellan förfrågare och leverantörer utan någon tredje parts inblandning. Detta översätts till en användarägt säker konsumentdatabas som är den första i sitt slag.

Insights Network

Teamet bakom Insights Network känner att databaseringsbranschen är trasig och har varit i åratal. Varje år utbyts mer än 200 miljarder dollar data på ett icke-transparent och orättvist sätt. Datamäklarna samlar in informationen från flera källor, placerar den i profiler och säljer den till organisationer som vill ha informationen, men de personer som informationen handlar om är inte ens medvetna om dessa transaktioner. Som sådan får konsumenterna som driver industrin inte en del av vinsten och måste hantera negativa konsekvenser, till exempel risken för att hackare får enorma mängder personlig identifierande information i en enda attack.

Om Insights Network

Insights Network syftar till att lösa dessa problem genom att skapa en säker infrastruktur som möjliggör ett decentraliserat datautbyte där organisationer och individer kan utbyta dessa data på ett sätt som är ömsesidigt fördelaktigt, kompatibelt och pålitligt. Detta är möjligt på grund av framstegen inom smarta kontrakt, decentraliserad lagring och digitala valutor. Med dessa verktyg kan Insight Network decentraliseras och stimuleras.

Vad är målet för Insights Network?

Med Insight Network kan organisationer begära data från en befolkning som de definierar exakt. Insights Network-användare kan då dra nytta av försäljningen av sina data istället för att datamäklare gynnar, vilket för närvarande är fallet. Lösningen är mycket skalbar, ömsesidigt fördelaktig, pålitlig, helt säker, decentraliserad och prisvärd.

Insights Network Technology

Vad är de viktigaste delarna av Insights Network?

Insights Network arbetar primärt med två användartyper, leverantörer som tillhandahåller efterfrågad data och begärare som begär den informationen. Alla användare kan dra nytta av användarprofiler, autentisering, decentraliserad datamäklare, undersökningar och dubbelsidig betyg.

Dataförfrågare

Även om förfrågare vanligtvis är organisationer som letar efter data är det möjligt för vem som helst att köpa INSTAR-tokens och sedan använda dem för att skicka dataförfrågningar. Dataförfrågare kommer att kunna samla in relevanta data från de specifika populationer de vill ha information. Uppgifterna är pålitliga eftersom leverantörerna är riktade och ger data ärligt, istället för att få data från en bot. Uppgifterna kommer också att vara snabba och bekväma, med Insights Network som gör det möjligt att samla in data snabbt utan att oroa sig för att nå en demografi. De smarta kontrakten kommer att genomföra kontrakt som låter leverantörerna sälja data utan att oroa sig för att avslöja deras identitet.

Dataleverantörer

Leverantörer som uppfyller måldemografin för en dataförfrågare får kompensation för att tillhandahålla data i form av INSTAR-token. Dataleverantörer får försäkran om samtycke, eftersom de vet att deras data endast samlas in med deras uttryckliga tillstånd. De kommer också att dra nytta av integritet eftersom känslig information aldrig ingår i informationen, utan istället bara ger bred demografisk information. Dataleverantörer får också betalning för uppgifterna och kan lita på att uppgifterna hanteras på ett säkert sätt.

Omröstningar & Undersökningar

Organisationer och företag kan skapa enkäter eller enkäter med INSTAR. Detta görs via begäran Dashboard, och data är helt krypterad för att ge fullständig integritet. De som begär riktade undersökningar kan exportera resultaten via en engångsknapp som säkerställer att resultaten förblir privata medan de fortfarande är användbara.

Omröstningar

Andra funktioner

DataPools är de grupper av deltagare i Insights Network som har olika fördelar beroende på sådana kriterier som de tokens som lagras i appen och tjänas in.

Insights Network har också förutsägelsemarknader, vilket är en metod för att generera förutsägelser av hög kvalitet som kommer från en varierad publik gjord av verifierade användare.

Det finns också ett Block Producer Network på Insights Network, vars medlemmar är dedikerade som INSTAR-tokeninnehavare och vill behålla och säkra äganderätten till data.

INSTAR Token

INSTAR är symbolen för Insights Network och hur användare köper avancerade datamängder. Samtidigt får användare som tar med data till nätverket token som belöning. Det finns totalt 300 miljoner tokens och en cirkulationsförsörjning på 128 miljoner. I skrivande stund var en INSTAR lika med $ 0,0125 och kan köpas på Bancor eller Bibox, med fler börser som lägger till den i framtiden.

Processen

Processen på Insights Network börjar med att en begärande skapar en begäran, specificerar deras måldemografi och gör en betalning i INSTAR. Detta går till ett smart kontrakt och leverantörernas kunder letar efter tillämpliga undersökningar som de passar demografin för. Leverantören skickar in sitt svar, vilket smartavtalet sedan validerar. Därifrån kommer leverantören att få sin INSTAR-belöning och begäraren stänger begäran och extraherar data från det smarta kontraktet.

Andra produkter

Konsumenter av Insights Network kan använda webbplånboken för att tjäna och lagra sina INSTAR-token. Denna plånbok finns också tillgänglig för iOS- och Android-enheter. Företag kommer att uppskatta produkter som KYC-verifiering och möjligheten att skapa enkäter via instrumentpanelen. Utvecklare vill använda blockproducenterna och DataPools, samt Secure Multiparty Computation.

Instar plånbok

Är Insights Network redan funktionellt?

Ja, Insights Network är redan funktionellt. Hittills har 62 500 bidragsgivare verifierats för deltagande och 1 miljon INSTAR har betalats. Hittills har det gjorts 150 000 transaktioner. Under nuvarande Q4 2018 kommer INSTAR-tokenmigrationen att ske med tokenöverförbarhet.

I detta kvartal lanseras också INSTAR Wallet 1.0, Android 2.0 och INSTAR Blockchain – Genesis Nodes. Begärarens instrumentpanel finns redan tillgänglig på KYC-marknaden och det pågår också testning och optimering. Både den nya webbplatsen och bounty-programmet är live. I detta kvartal kommer också INSTAR-kylplånboken och remisskampanjen att integreras.

Slutsats

Insights Network är ett decentraliserat ekosystem som är utformat för att tillåta användare att sälja och kontrollera sina egna data. Organisationer kan begära data, och med hjälp av smarta kontrakt kan individer tillhandahålla dessa uppgifter och få ersättning i form av INSTAR-tokens.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me