Nybörjarguide för att elektrifiera Asien: Bygga ett intelligent energiekosystem

Electrify Asia Guide

Elektrifiera. Asien syftar till att förbättra det befintliga ELECTRIFY-företaget genom att låta konsumenterna köpa sin energi direkt från kamrater eller elhandlare med blockchain och smarta kontrakt. Detta kommer att vara möjligt via ELECTRIFY Ecosystem, som kommer att finnas tillgängligt via både en mobilapp och en webbapplikation.

Electrify Asia Guide

ELECTRIFY var den allra första marknaden för elförsäljning i Sydostasien som tog upp kraven på säkerhet och transparens i energiförbrukningen. Hittills har ELECTRIFY en bruttovärden på mer än 5 miljoner SGD. Sedan mars 2017 har företaget tillåtit transaktioner på över 30 GWh el med både industriella och kommersiella kunder.

Vilka problem elektrifierar Asien hoppas kunna ta itu med?

I vitboken beskriver teamet bakom Electrify.Asia behovet av en sådan lösning. Papperet påpekar att 60 procent av världens befolkning är i Asien, med nästan hälften av den siffran som bor i städer och är ansluten till de centrala kraftnäten. Det pekar på den senaste tidens liberalisering av elnät inom specifika länder, inklusive Japan 2016 och delar av Kina. I takt med att fler länder liberaliserar näten får konsumenterna fler alternativ för energiförbrukning. Tyvärr förblir nätet centraliserat och hanteras av företag, även i områden med liberaliserade nät. Kombinerat med den snabbt växande efterfrågan på förnybara energiresurser leder detta till ett behov av förändring.

Ekosystem

ELEKTRIFIKATION bör kunna övervinna problemen i samband med centralisering och företagsorganisation, samt brist på tillgång till förnybara energikällor genom dess decentraliserade natur.

Vad är målet bakom elektrificering. Asien?

Med Electrify.Asia kommer ELECTRIFY att utveckla en helt decentraliserad marknadsplats för energi som går med blockchain. Det kommer att bli en förbättring jämfört med den nuvarande marknaden i Singapore och kallas MARKETPLACE 2.0. Denna nya marknadsplats kommer att låta vem som helst få energi från antingen kommersiella energileverantörer eller från privata producenter. Allt detta kommer att göras via SYNERGY, ELECTRIFYs peer-to-peer-handelsplattform.

Hur skiljer sig EL-ekosystemet från den nuvarande energimarknaden?

Till att börja med är den nuvarande energimarknaden från ELECTRIFY endast tillgänglig via webbapplikationen, medan det nya ekosystemet också möjliggör en mobilapplikation. Den nuvarande verksamheten för ELECTRIFY är relativt okomplicerad och levererar elavtal för detaljhandeln. ELECTRIFY-ekosystemet har dock flera komponenter. MARKETPLACE 2.0 tillhandahåller smarta el-smarta kontrakt (istället för de vanliga detaljhandelselektriska avtalen i det nuvarande systemet) samt SYNERGY, peer-to-peer-energihandelsplattformen. Både smarta kontrakt och SYNERGY stöds av PowerPod och E-Wallet.

Planer

Vilka är kärnkomponenterna i ELECTRIFY-ekosystemet?

En av huvudkomponenterna i ELECTRIFY Ecosystem är Marketplace 2.0. Denna mobil- och webbplattform är den del av ekosystemet som låter konsumenterna köpa sin energi från kamrater eller elhandlare, med smarta kontrakt och blockchain.

SYNERGI är den del av ELECTRIFY som tillåter konsumenter att köpa sin kraft direkt från småskaliga producenter. Exempel skulle vara bostadsvindkraftverk eller solceller på taket. Genom att inkludera SYNERGY, Electrify.Asia blir av med de två betweensna för att minska energikostnaderna som överförs till konsumenterna.

Hur det fungerar

E-plånboken underlättar betalningar med smarta kontrakt. I grund och botten låter denna del av ELECTRIFY Ecosystem konsumenterna enkelt betala för energianvändningen. Slutligen är PowerPod ett internet med smarta enheter som mäter och utför peer-to-peer-transaktioner med SYNERGY smarta kontrakt. Den här enheten loggar den producerade energin och registrerar informationen i blockchain. I huvudsak gör det det möjligt att exakt granska och spåra produktionen från alla energiproducerande enheter, inklusive småskaliga solpaneler.

Vad är ELEC-token och hur används den??

ELEC-token är en av de viktigaste komponenterna i ELECTRIFY Ecosystem. Energihandlare och producenter använder ELEC som en deposition för sina listor och för att få tillgång till ekosystemet. Energileverantörer betalar också ELECTRIFYs transaktionsavgifter med hjälp av ELEC-tokens. Dessa tokens används också som lojalitetsbelöningar för konsumenterna. De faktiska betalningarna från kunder till elhandlare förblir i fiat, liksom betalningarna via SYNERGY peer-to-peer-plattformen.

Hur poletter används

Av det totala token-utbudet på 750 miljoner ELEC var 375 miljoner (50 procent) tillgängliga under ICO. 18,4 procent går till laget och framtida lagmedlemmar, med en intjäning på 50 procent med sex månaders intervall. 9 procent går till partners och rådgivare, och 4,1 procent går till airdrop för samhället. De sista 18,5 procenten går till samhällsutveckling och statskassan, uppdelad i 11,2 procent för reserven, 1,2 procent för ett bidrag till forskning om blockchain offentlig skalningsutveckling och 6,1 procent till samhällsutveckling för småskaliga energiproducenter och konsumenter.

ELEC Token Sale

Tokenförsäljningen för ELEC har redan slutförts, som äger rum från 23 februari till 2 mars. Det hårda taket för försäljningen var 30 miljoner USD och endast ETH accepterades. Priset under försäljningen var 1 ELEC för $ 0,08 USD.

ELEC-token

Framstegen mot det hårda taket bestämde vilka projekt som skulle levereras och vilka länder som skulle få dem. Att nå 60 procent av målet skulle resultera i Marketplace 2.0, SYNERGY och e-plånbok för Singapore. Att nå 80 procent tillagt på PowerPod och expansion till Japan. Att nå hela målet resulterade i expansion till Australien och Filippinerna. Även om information om siffror för tokenförsäljning inte är uppenbar på webbplatsen Electrify.Asia, hänvisar den till massförsäljningen som en “framgång”, vilket indikerar att det fulla hårda locket sannolikt nåddes.

Av de insamlade medlen går 52 procent till utveckling, teknik och forskning. Ytterligare 19 procent går till bemanning, 10 procent till verksamhet, 10 procent till affärsutveckling samt partnerskap, och de sista 9 procent till redovisning och juridisk.

Slutsats

För de i Asien kommer Electrify.Asia att vara ett mycket användbart projekt. Även om kärnkomponenterna ännu inte är utvecklade ökar det faktum att projektet kommer från ett ansedd företag med erfarenhet, ELECTRIFY, dess potential för framgång. När det är klart har Electrify.Asia potential att öka transparensen och spara energikonsumenterna samtidigt som processen för energiproducenter och återförsäljare effektiviseras..

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me