Nybörjarguide för AElf: Decentraliserat Cloud Computing Blockchain Network

AElf är ett operativsystem som kan anpassas och byggas för blockchains för att möta kommersiella kedjor. AElf fokuserar på ett unikt styrningssystem och sidokedjor för att lösa problem med blockchain-tekniken som för närvarande är tillgänglig.

Aelf Guide

I skapandet av AElf fokuserade teamet på tre utmaningar i befintliga operativsystem och blockchain. De ville arbeta för att bekämpa bristen på skalbarhet hos aktuella blockkedjor eftersom en enskild nods prestanda avgör hela systemets prestanda.

Teamet påpekade också att nuvarande blockkedjor inte separerar resurser mellan olika smarta kontrakt, vilket leder till störningar mellan avrättningar. Slutligen ville de korrigera bristen på ett fördefinierat konsensusprotokoll som fastställer ett förfarande för att anta uppdateringar och anpassa sig till ny teknik.

Aelf-funktioner

Vad är några huvudfunktioner i AElf?

En av de viktigaste funktionerna i AElf är att sidokedjorna och huvudkedjorna i flera lager arbetar för att hantera en rad kommersiella scenarier. Varje kedja är dedikerad till ett engångsfall, så olika uppgifter fördelas över flera kedjor. Detta förbättrar bearbetningseffektiviteten.

Dessutom kommunicerar AElf via meddelanden med externa blockchain-system, inklusive Ethereum och Bitcoin. Det erbjuder parallell bearbetning för molnbaserade tjänster och icke-konkurrerande transaktioner. AElf har också baskomponenter med minsta möjliga livskraftiga Genesis och Block Smart Contract Collection för varje kedja, vilket minskar datakomplexiteten och maximerar anpassningen.

Aelf-höjdpunkter

Slutligen, med AElf, kan intressenter godkänna ändringar av dess protokoll. Dessa ändringar kan inkludera möjligheten att omdefiniera konsensusprotokollet och tillåtelse för sidokedjorna att lämna eller gå med i huvudkedjan på ett dynamiskt sätt baserat på detta protokoll. Med dessa ändringsförslag finns det ett incitament via konkurrens att förbättra sidokedjorna.

Vilka huvudmål uppnår AElf?

AElf arbetade för att uppnå flera huvudmål, inklusive att skapa ett mycket anpassningsbart operativsystem för användning i kommersiella miljöer. Vitboken förklarar detta mål att vara ”Linux-systemet” på blockchain. Teamet heter till och med AElf Kernel, med sina grundläggande blockchain-funktioner, efter Linux Kernel. Utöver detta arbetar de med ett skal som kommer att vara kärnans grundläggande interaktiva gränssnitt. Användare har valet att använda hela blockchain-operativsystemet eller skapa ett anpassat operativsystem som är baserat på kärnan.

AElf arbetar också för att leverera interaktion mellan kedjor, inklusive med Ethereum och Bitcoin. Dessa tvärkedjiga interaktioner kan ske via meddelanden. Dessutom kommer det att finnas en flernivåövergripande struktur för att dela användare, digitala tillgångar och information.

Själv genombrott

Därefter arbetar AElf mot förbättringar av prestanda via stöd för distribuerad parallell bearbetning. Denna plattform möjliggör parallell bearbetning av flera transaktioner om de har icke-konkurrerande data. Det tillåter också att en enda kedja kan delas upp i separata parallella kedjor när det är för komplicerat för effektiv bearbetning för att avlasta trafiken. AElf förbättrar också prestanda genom att tillhandahålla en anpassad, effektiv datastruktur tillsammans med smart kontraktslogik och ett konsensusprotokoll utformat för ett specifikt mål. Det kan till och med utlösa en ögonblicksbild och sedan trimma detaljerade transaktionsdata.

AElf gjorde det till en punkt att tydligt definiera uppdaterings- och röstningsmekanismerna i Genesis of Blockchain för att undvika tvister om framtida uppdateringar. Slutligen erbjuder AElf en privat kedjemodul som liknar Amazon-molntjänsten, vilket gör att användare snabbt kan använda den privata kedjemodulen för att skapa sin oberoende kedja och få full äganderätt..

Vad är AElf-strukturen?

För att övervinna utmaningarna med segregerande resurser, en fördefinierad konsensusalgoritm för uppdateringar och skalbarhet, använder AElf en arkitektur som består av en huvudkedja plus flera sidokedjor. Denna huvudkedja är plattformens ryggrad och den del av systemet som kan interagera med externa kedjor, som Bitcoin. Varje sidokedja har sin egen dedikerade typ av smart kontrakt. Dessa sidokedjor kan inte interagera med varandra utan istället behöva kommunicera via huvudkedjan. Sidkedjens indexsystem ansluter varje sidokedja till huvudkedjan.

De är uppdelade i två grupper, viktiga externa kedjor (som Ethereum och Bitcoin) och interna sidkedjor inom AElf OS. För att göra strukturen ännu mer komplicerad kan sidokedjor ha sina egna grenar i underkedjor. Till exempel kan en sidokedja som är dedikerad till tillgångsbyten ha en underkedja för varje tillgångssort. Eftersom denna struktur är mycket lik den som används av Ethereum som en skärningsteknik, borde den verkligen förbättra nätverkseffektiviteten.

Vad är AElf Consensus Protocol?

Den typiska konsensusalgoritmen för bara Proof-of-Stake eller Proof-of-Work fungerar inte eftersom AElf-noderna måste registrera information från olika sidokedjor i huvudkedjan. Istället väljer plattformen ett delegerat Proof-of-Stake-system. De som har ELF-tokens röstar på de noder som blir gruvnoder. De valda noder får sedan bestämma hur de fördelar gruvbonusar bland intressenter och andra noder. Antalet gruvarbetare i nätverket är lika med 2N plus 1, där N börjar vid 8 och ökar med 1 varje år. Som i andra blockkedjor vidarebefordrar och bekräftar gruvnoder transaktioner, överför data och paketblock.

Var kommer token till spel?

Token på AElf-ekosystemet blir viktigt eftersom sidokedjor måste betala transaktionsavgifter till huvudkedjan för indexering. Transaktionsavgifterna sjunker eftersom sidokedjor bidrar mer till ekosystemet. Bitcoin har till exempel ingen avgift eftersom det är så allmänt antaget. Det är också möjligt för sidokedjor att ta ut sina avgifter för underkedjor.

Hur fördelas ELF-token?

AElf höll sin tokenförsäljning i december 2017 och det finns totalt 1 miljard ELF-token. Tjugofem procent, eller 250 miljoner, delades ut under försäljningen. Ytterligare 25 procent gick till AElf Foundation med en treårig intjänandeperiod. Sexton procent, eller 160 miljoner, gick till AElf-teamet med en tvåårig intjänandeperiod. Tolv procent, eller 120 miljoner, gick till varje marknadsföring och luftfall under en treårsperiod och gruvdrift över en 100-årsperiod. De sista 10 procenten, eller 10 miljoner, gick till rådgivare och partnerskap med en tvåårig intjänandeperiod.

ELF-token

Hur man köper Aelf ELF-token

Du kan inte köpa ELF med “Fiat” -valutan så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkortsköp och sedan handla det för ELF vid ett utbyte som visar token. Läs vidare för att se hur du köper den.

Registrera dig på Coinbase

För första gången köpare av kryptovaluta rekommenderar vi att du använder Coinbase för att göra ditt första köp – det är lätt att använda, helt reglerat av den amerikanska regeringen så att du vet att det är en av de säkraste och mest ansedda platserna att köpa kryptovaluta från. Coinbase erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin, Litecoin och Ethereum med ett kredit- eller bankkort eller genom att skicka en banköverföring. Avgifterna är högre för kort men du kommer att få din valuta direkt.

Du måste utföra en viss identitetsverifiering när du registrerar dig, eftersom de måste följa strikta ekonomiska riktlinjer.

Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

För att komma igång, klicka på “Registrera dig” -knappen där du kommer till ett registreringsformulär där du måste ange ditt namn, e-post och välja ett lösenord.

Köp Ethereum

I Coinbase, besök fliken “Köp / Sälj” högst upp, välj “Ethereum”, välj din betalningsmetod och ange det belopp du vill köpa – du kan antingen ange ett US-dollarbelopp eller ett antal Ether.

Köp Etherum

Du kommer sedan att bli ombedd att bekräfta din transaktion, om du betalar med ett kort kan du behöva slutföra en verifiering med din kortleverantör. När det är klart läggs ditt Ethererum till i ditt konto.

Köp ELF på Binance

Du kan nu skicka din Ether till Binance för att göra ditt köp av ELF. Ta en titt på vår recension av Binance här för att se hur du registrerar dig och köper på deras börs.

Binance plånböcker

Aelf finns också på följande börser

  • Kucoin
  • Huobi
  • OKEX
  • Ethfinex

Slutsats

Även om AElf är en av de nyaste konkurrenterna i världen av blockchain-operativsystem, har den en hel del potential. Strategin för att separera resurser i kombination med den unika styrningsmodellen bör hjälpa denna plattform att tilltala utvecklare. Den långa listan över partners och investerare ger ytterligare indikationer på att AElf kan ha en stark framtid.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me