Hälsohamn: Skapar helhetslösning för elektroniska hälsoposter med öppen källkod

Healthport

Läkemedelsindustrin har varit långsam med att ta emot modern teknik för arkivering. Hälsoport kommer med nästa generations blockchain-teknik till Electronic Health Records (EHR). Idén bakom Health Port är enkel; gör EHR-teknik enkel, säker och öppen källkod.

Runt den tidpunkt då internetbubblan var i full gång är det goda chanser att dina lokala läkare fortfarande skrev vårdregister för hand. Internet har varit en stor kraft i datavärlden, men den medicinska industrin har uteslutits från internetdatarevolutionen.

Healthport

Det finns många anledningar till att hälsojournaler har utelämnats från den moderna datahanteringsmodellen, men det är dags för en havsförändring i det medicinska samfundet. Idag är patienter överlåtna till dåligt byggda EHR-system som är utformade för vinst, inte för vårdkvalitet.

Health Port skapar lösningar

Enligt Janet Marchibroda, MBA, som är chef för initiativet för hälsoinnovation för Bipartisan Policy Center i Washington D.C.,

“Vi har spenderat nästan 40 miljarder dollar på EPJ i USA, men ändå har vi fortfarande inte en hög nivå av interoperabilitet och informationsdelning, och det här är det mesta av värdet av EPJ härleds.”

Om du är ny inom detta område beskriver Marchibroda det faktum att det finns lite eller inget samarbete mellan de företag som gör några av de mest populära EHR-systemen som används idag. I den normala världen är vanliga dokumentformat som .docx eller .pdf vanliga, i EHR: s värld finns det i princip inget gemensamt språk eller format.

Det är frestande att tro att det helt enkelt saknas samordning mellan EHR-utvecklare, men situationen är troligen värre. Det finns mycket pengar att göra för att utnyttja EPJ till förmån för vinst och låsa vårdgivare i egna system.

Varför Healthport?

Vi behöver öppna elektroniska journaler

Låt oss låtsas att du just flyttat från New York till San Antonio. Utöver allt annat arbete som är involverat i flytten måste du säkra dina EHR från din nuvarande vårdgivare och se till att dina nya läkare kan få tillgång till information som är viktig för din hälsa.

Det kan komma som en överraskning, men det kan vara en skrämmande uppgift att få tag på dina egna journaler.

Enligt verywellhealth.com, som citerar en nationell undersökning utförd av Julia Adler-Milstein och Eric Pfeifer vid University of Michigan Schools of Information and Public Health, ”Informationsblockering är fortfarande utbredd hittills. Respondenterna rapporterade att leverantörer, sjukhus och hälsovårdssystem rutinmässigt engagerade sig i informationsblockering. Begränsad interoperabilitet mellan produkter var en av de vanligaste formerna för denna metod bland leverantörer. ”

Artikeln fortsätter med att säga att “Påståendet att motivationen bakom sådana metoder var en önskan att öka intäkterna” och att “En annan citerad barriär för framgångsrika EMR: s interoperabilitet är en komplex blandning av tekniska frågor och politiska interaktioner.”

Hälsohamnen fungerar för patienter

Health Port är utformad med tanke på patienten. Till skillnad från plattformar som sätter vårdgivaren först, gör Health Ports plattform det enkelt att utveckla EMR-system som gör det hypotetiska flyttet från New York till San Antonio enkelt ur patientens perspektiv.

Genom att använda blockchain-teknik är det möjligt för en plattform att leverera EPJ som är säkra från att äventyras, men som är lätta att dela med alla som patienten tillåter. ”Äganderätten” till journalen flyttas från vårdgivaren till patienten, vilket är en idealisk situation för att skapa bättre patientvård.

Hälsoports plattform tillåter inte bara patienter att få en mycket högre grad av åtkomst och kontroll över sina EHR, men det gör det också möjligt för oberoende utvecklare att skapa innovativa nya datahanteringsplattformar.

På samma sätt som HTML tillät utvecklare från hela världen att bygga internet, gör Health Port det enkelt för de ljusaste hjärnorna inom EHR-utveckling att lysa. Detta är den motsatta av den nuvarande situationen, där några stora EHR-aktörer har nästan monopolstatus i en viktig bransch.

Blockchain

Fördelarna med öppna EPJ

Den viktigaste anledningen till att EHR behöver vara öppen är patientvård. En person ska ha lätt tillgång till sin medicinska historia. När en person byter plats eller vårdgivare bör det inte vara ett besvär att se till att deras medicinska register följer med dem.

En EHR är inte speciell ur ett datahanteringsperspektiv. Precis som annan känslig personlig information bör det vara enkelt att dela med auktoriserade ombud. I ett akutvårdsscenario är denna aspekt av EPJ ännu viktigare.

Låt oss säga att du njuter av en skidsemester i Colorado, men din primära vårdgivare finns i Los Angles. Om du måste bli på sjukhus finns det inget enkelt sätt för läkarna i Colorado att få tillgång till medicinska journaler som hjälper dig att bestämma kvaliteten på vården du får.

Att få tillgång till en personlig journaler bör vara lika enkelt som att skicka andra filer, särskilt med tanke på hur viktigt det är för din hälsa och ditt välbefinnande. Health Port arbetar för att skapa en värld där patientvård kommer först och företag som vill förhindra åtkomst till personuppgifter drivs från marknaden..

EHR kan skapa värde

Hittills har det varit mycket svårt att tillämpa moderna tekniker för datautvinning i medicinska journaler. Amazon arbetar på en artificiell intelligensplattform som kan digitalisera skriftliga medicinska journaler, troligen i hopp om att dessa journaler kan användas för medicinsk forskning.

EHR kan inte bara hjälpa till att säkerställa bättre patientvård, men de kan också användas för att göra värdefull medicinsk forskning. Genom att använda digital dataanalys kan medicinska forskare använda befintliga patientjournaler för att hitta mönster som kan förbättra modern medicin.

Medicinsk information kan också vara värdefull för de patienter som äger den. Just nu är det svårt för en patient att tjäna pengar genom att hyra ut sina data till medicinska forskare, men medicinska journaler med öppen källkod kan förändra allt detta.

Det finns ingen anledning till att någonting som kan identifiera en viss person måste delas, men andra värdefulla data kan säljas till studier av villiga patienter.

Både medicinska forskare och patienter kan dra nytta av den typ av plattform som Health Port har utformat, och oberoende utvecklare kan faktiskt använda plattformen för att skapa specifika dataprojekt ”appar”. Blockchain-tekniken ser till att dataöverföringar är säkra och att det finns ett outplånligt register över dataflöde.

Hälsohamnen leder vägen

Health Ports första plattform gör det möjligt för människor att lagra allergidokumentation, läkemedelslistor och procedurhistorik på en lätt delbar EMR. Plattformen kommer att utöka sin funktionalitet under de närmaste åren och låta oberoende utvecklare använda den för att skapa sina egna appar för det medicinska samfundet.

Plattformen använder Tron blockchain-nätverket för att fungera. Även om Health Port har en dedikerad token för sin plattform (kallad EHR), är den inte utformad för att användas som en kryptovaluta eller handlas.

Health Port fortsätter att utveckla sin plattform och har aktivt gjort framsteg med de mål som den satt upp för sig själv. Om du vill lära dig mer om Health Port, kolla in deras vitbok här. Företaget letar också efter nya medlemmar av sitt valideringslag.

De har redan en MVP igång som du kan anmälan här för att testa det.

Övergripande Health Port närmar sig ett av de viktigaste områdena för vård av patienter med en fantastisk designfilosofi som sätter människor före vinst. Förhoppningsvis kommer dess plattform att fånga upp och göra en stor skillnad i vårdkvaliteten.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me