Guide till Oobit: En multifunktionell port till kryptovalutatjänster

Det kan vara lätt för erfarna kryptoentusiaster att falla så djupt in i kaninhålet för teknik, handel och allmänt jargong att de glömmer att branschen fortfarande är relativt ung. I sitt utvecklande tillstånd saknar kryptosektorn fortfarande en del av kärnfunktionaliteten som vi nu tar för givet inom andra områden.

Dessutom har det blivit ganska fragmenterat, med användare som måste navigera flera utbyten och informationskällor för att fatta beslut om att köpa, sälja eller spendera kryptovalutor.

Oobit syftar till att övervinna denna komplexitet med en enda gateway som ger kryptovalutaanvändare på alla nivåer tillgång till en rad tjänster utformade för att göra livet enklare.

I den här guiden ger vi en översikt över Oobit, inklusive:

  • Problem Oobit syftar till att lösa
  • Funktioner på plattformen
  • Kommande utveckling
  • Historia och team
  • Oobit Token (kommer snart)

Problem Oobit syftar till att lösa

Dessa dagar, om du vill boka ett flyg, är chansen att du använder en jämförelseaggregat som Skyscanner eller Google Flights. Samma typ av service finns för många andra produkter, såsom försäkringar, fastigheter eller hotell. Men om du vill köpa kryptosäker med vetskapen om att du får det bästa priset måste du själv kontrollera detta genom att titta på olika utbyteswebbplatser.

Vilket naturligtvis är väldigt ineffektivt och sannolikt inte kommer att ge någon framgång till slut. Vätskebyten kommer att ha en orderbok som alltid rör sig, vilket betyder att när du har hittat ditt “bästa pris” kommer det ändå att ha ändrats. Dessutom är det pris du ser inte nödvändigtvis det pris du får när avgifterna har beaktats.

Det är långt ifrån den enda ineffektiviteten i kryptoekosystemet. Om du vill handla med flera börser måste du gå igenom många KYC-kontroller och verifieringsprocedurer på varje plattform du vill använda. Verifieringsprocessen kan i vissa fall ta dagar, vilket innebär att du kan missa lukrativa handelsmöjligheter medan du väntar.

Funktioner i Oobit-plattformen

Oobit erbjuder flera funktioner som är utformade för att lösa dessa problem. Det tillhandahåller också andra tjänster som syftar till att göra det lättare för alla att navigera genom kryptovärlden.

Oobit Hunter

Oobit Hunter använder en algoritm för artificiell intelligens för att introducera Skyscanners funktionalitet till kryptorummet. Det är en sökfunktion som gör det möjligt för användaren att bläddra i priser över kryptovalutabörser, men också att hitta priser för P2P-transaktioner, liknande LocalBitcoins. Användare kan söka efter plats för att hitta säljare i deras område, och de kan också använda filter för att söka efter kriterier som säljarbetyg eller bytesavgifter. Algoritmen kan gå igenom de olika användarinställningarna för att rekommendera den bästa handelsmöjligheten för användarens omständigheter.

Oobit jägare

Precis som LocalBitcoins kommer Oobit att hålla pengar i spärr tills säljparterna avslutar sin transaktion.

Hunter-funktionen är användbar för kryptohandlare på alla nivåer. För nykomlingar kan det hjälpa dem att fatta ett välgrundat beslut om vilket utbyte de ska använda. Ännu mer erfarna handlare kan dock använda verktyget om de vill dra nytta av prisarbitrage mellan olika börser.

Oobit Pass

Oobit Pass erbjuder en engångsverifiering så att användare inte behöver slutföra KYC-kontroller varje gång de vill använda en ny central. Tanken är att du ska gå igenom en fullständig verifiering med Oobit Pass, och när du sedan skapar ett konto med ett deltagande utbyte, anger du helt enkelt dina Oobit-referenser. Börsen kommer sedan automatiskt att verifiera dig baserat på vad du redan har skickat till Oobit, så att du kan börja handla omedelbart.

Inte bara gör denna funktion livet för kryptoanvändare lättare, men det betyder också att utbyten inte behöver bära kostnaderna och överväga dataskyddsöverväganden för att göra KYC-kontroller själva. I slutändan kan det göra ett utbyte mer attraktivt för nya användare om de vet att de kan börja handla utan att vänta timmar eller dagar för att bli verifierade.

Oobit använder kryptering av militär kvalitet för att skydda användaridentitetsdata. Den använder också avancerad ansiktsigenkänning och optisk teckenigenkänning för att göra verifieringsprocessen så snabb som möjligt.

Oobit Direct

Oobit Direct är ett enkelt och billigt sätt att köpa Bitcoin med kredit- eller bankkort. Transaktioner löses vanligtvis snabbt med cirka 10-30 minuters väntan. Betalningsalternativ inkluderar Visa, Mastercard eller Moonpay.

OobitxMap

OobitxMap-funktionen låter användare visualisera det fysiska kryptokurrencyekosystemet runt deras plats. Användare kan söka på kartan efter uttagsautomater för kryptovaluta, efter handlare som accepterar krypto eller efter P2P-köpare eller säljare.

Oobit plånbok

Oobit har utvecklat en egen kryptovalutaplånbok, för vilken den har samarbetat med Coinbase för att erbjuda kunderna en säkerhetsgaranti med Coinbases branschledande depå. För närvarande stöder plånboken BTC, med fler kryptovalutor att läggas till i framtiden.

Kommande utveckling

Tillsammans med att lägga till stöd för fler kryptovalutor till sin befintliga svit med tjänster har Oobit också nya funktioner som kommer snart.

Oobit Pay

En utmaning som fortsätter att plåga kryptoutrymmet är att användare inte enkelt kan avveckla sina digitala tillgångar till kontanter utan att gå via en börs. Oobit Pay ger användare ett förbetalt betalkort som de kan ladda med krypto och spendera som kontanter. Det kommer att erbjuda låga avgifter och snabb leverans av det fysiska kortet över hela världen.

Oobit C2C

C2C-funktionen gör det möjligt för användare att konvertera 150 olika digitala tillgångar direkt, med direkt insättning till sin plånbok. Oobit söker efter den bästa möjliga växelkursen på marknaden, vilket innebär att användarna är säkra på att de alltid får det bästa erbjudandet.

Historia och team

Oobit startade 2017 med avsikt att bli en användarvänlig, community-driven P2P-handelsmiljö. Men visionen utvecklades till att identifiera källor till likviditet över handelsplatser globalt, vilket förbättrade transparensen och förtroendet i kryptovalutans ekosystem. Oobit-plattformen med sina olika funktioner gör det möjligt för handlare att ge full frihet och flexibilitet i hur de köper och säljer kryptovalutor.

Ordförande för Oobit är Moshe Schlisser, som har varit aktiv inom riskkapital och private equity-områden under det senaste decenniet. Han är medgrundare av riskkapitalfonden Shefa Capital, och innan dess fungerade han som chefspartner för Iberica Investments, ett VC & PE-investeringsinnehav. Han sitter för närvarande i styrelsen för olika börsnoterade och privata teknikrelaterade företag.

Amram Adar är VD och grundare. Före Oobit ledde Adar utvecklings- och designteam i Wacetech Investments Ltd, och han har också fem års erfarenhet av marknadsföring.

VD och grundare, Amram Adar. Källa: Forbes.comVD och grundare, Amram Adar. Källa: Forbes.com

Aharon Miller är CMO och medgrundare och ger sju års erfarenhet av digital marknadsföring. Tidigare har Miller byggt och lett team som ansvarar för utveckling, affärsanalys, interna applikationer och dataledningar.

Oobit har samarbetade med Coinbase, som tillhandahåller vårdtjänster för alla Oobit-konton och plånböcker. Företaget arbetar också med andra högprofilerade partnerskap, som kommer att meddelas i sinom tid.

Oobit Token (kommer snart)

Oobit arbetar med lanseringen av sin Oobit-token (OBT.) OBT-token är incitament som ges av mottagare av Oobit-ekosystemet till användare som utför kryptorelaterade åtgärder. Dessa kan innefatta aktiviteter som att skicka ett Oobit Pass till börser, följa upp en Oobit Hunter-sökning med en handel eller delta i en transaktion via Oobit xMap.

OBT har också satsnings- och konsumtionsverktyg som kommer att användas av handlare, företag, börser och mer för att få tillgång till olika resurser i Oobit-ekosystemet.

OBT kommer att förbestämmas till en fast leverans. Dessutom kommer cirkulationsförsörjningen gradvis att minska över tiden när token tilldelas användare och därigenom uppmuntra fler människor att delta i ekosystemet.

Slutsats

Trots de tydliga framsteg som gjorts när det gäller att mogna kryptovalutautrymmet genom åren, finns det fortfarande många inträdeshinder för nykomlingar och mycket friktion även för erfarna användare. Interoperabilitet mellan plattformar är ett viktigt fokusområde för kärnutvecklare 2020.

Oobit försöker stänga en liknande klyfta mellan börser och har sålunda en fantastisk möjlighet att fylla flera ouppfyllda behov för kryptovalutahandlare. I slutändan beror plattformens framgång på i vilken utsträckning den kan gå ombord på användare, utbyten och handlare. Om det lyckas i detta avseende har det alla chanser att bli valfri gateway för alla som vill köpa och sälja digitala tillgångar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me