En nybörjarguide till TrustToken: Asset-Backed Tokens & TrueUSD Stablecoin

Trust Token

TrustToken är en plattform för att skapa så kallade stablecoins eller kryptovalutor kopplade till tokeniserade tillgångar. Flaggskeppstoken för TrustToken-plattformen kallas TrueUSD, och den påstår sig vara en en-till-en-utbyte mot amerikanska dollar. TrueUSD är den första av vad teamet hoppas kommer att vara många tillgångsbaserade tokens på TrustToken-plattformen.

Trust Token

”TrueUSD är en USD-stödd ERC20-stablecoin som är helt säkerställd, lagligt skyddad och transparent verifierad av intyg från tredje part,” skrev teamet på projektwebbplatsen. ”TrueUSD använder flera spärrkonton för att minska motpartsrisken och för att förse tokeninnehavare med lagligt skydd mot felaktigt utnyttjande.”

Hur fungerar det?

Tredjeparts escrow-konton är nyckeln till skapandet av tokeniserade tillgångar på TrustToken. När en enhet har gått igenom krav på penningtvätt och kunskap om dina kunder, kommer ett belopp på amerikanska dollar mycket att kopplas till ett spärrkonto från tredje part. En matchande mängd TrustTokens eller i detta fall TrueUSD präglas. Medan amerikanska dollar är den första basparningen hoppas TrustToken att kunna förgrena sig till andra fiatvalutor i framtiden. För närvarande är den lägsta startpunkten $ 10 000, även om laget förväntar sig att detta minimum kommer att falla i framtiden.

Trust Token

Använder inte Escrow-konton mot den decentraliserade Crypto Spirit?

Med ett ord – ja. TrustToken erkänner att integrationen av banker och depåkonton strider mot det krypto-puristiska idealet. Detta hybridsystem tar dock upp verkliga marknadsutmaningar, säger teamet.

“I dag, om en person eller ett företag vill öppna ett bankkonto, kräver det en mänsklig representant”, skrev utvecklarna. ”Så tills banker tillåter smarta kontraktssignaturer bygger vi på ett av de mest kända, ofta testade systemen för bankkontohantering: depåkonton. Escrow-konton används redan ofta för fondförvaltning. Vi inser att depåkonton inte är slutspelet för decentraliserade pengar och tokeniserad kapitalförvaltning, men förtroende- och deponeringsbranschen fungerar redan bra för förvaltning och distribution av tillgångar. ”

Hur jämför det sig med andra stablecoins?

TrustToken ser sitt stablecoin-projekt som ett komplement till liknande projekt, som BaseCoin, MakerDAO och Tether. Både BaseCoin och MakerDAO använder algoritmer för att bibehålla sin stabilitet. TrustToken, däremot, upprätthåller stabilitet genom att hålla kvar tillgången. Målgruppen för TrustToken skiljer sig därmed i grunden från målgruppen för BaseCoin eller MakerDAO.

“Vi är glada över algoritmbaserade möjligheter, men de har ännu inte bevisats på marknaden”, skriver utvecklarna. ”Vissa investerare kan hitta extra sinnesro i vetskapen om att deras dollar-tokens motsvarar fiatvaluta på ett granskat bankkonto. På lång sikt tror vi att det kommer att finnas roller för både protokollbaserade och tillgångsstödda stabila kryptovalutor. Handlare kommer rimligen att söka möjligheter att diversifiera sina stabila kryptoinnehav. ”

I huvudsak utvecklas TrustToken för en institutionell investerargrupp.

När det gäller Tether, som också är ett tillgångsmynt, sa TrustToken-teamet helt enkelt att de ville skapa ett stabilt mynt som de skulle “… använda och lita på oss själva.”

Det bör noteras att oro har gjorts upprepade gånger i kryptovalutaarenan om Tether, både på grund av dess frontmanns kontroversiella förflutna och utmanande frågor om exakt hur mycket fiatvaluta som verkligen stöder det.

Tokeniserade tillgångar

Tillsammans med TrueUSD Stablecoin syftar teamet på TrustToken också till att tokenisera alla tillgångar. Exempel på deras webbplats inkluderar hyresfastigheter, tidsdelningar, småföretag, aktier och obligationer.

Fördelar med tokenisering

De kommer också att möjliggöra “fraktionerat ägande” av tillgångar och tillåta att dessa handlas på deras globala likvidbörs.

Vad skulle du tokenize? Du kan börja med fastigheter, företag, riskkapital, patent, upphovsrätt, idrottslag, samlarobjekt och varor som guld och olja.

Vad skulle det betyda för dig? Om du äger tillgångar som är svåra att handla (som fastigheter, IP eller konst) kan du nu ha likviditet och andel av dessa tillgångar. Om du är en skapare eller en entreprenör kan du (följa lämpliga regleringsförfaranden) erbjuda en crowdfunding av eget kapital för alla projekt till en global publik. Om du är en investerare kan du ha oöverträffad tillgång till investeringsmöjligheter för nya tillgångsklasser runt om i världen.

Om du kunde tokenisera någon tillgång skulle det göra det möjligt för blockchains att kontrollera och transakera 256 miljarder dollar i verkliga tillgångar, vilket skulle omforma både krypto- och mainstream-ekonomierna.

Vem är teamet bakom TrustToken?

TrustToken har en relativt djup lagbänk. Det finns tre grundare: VD Danny An, CTO Rafael Cosman och COO Stephen Kade. En tidigare tjänat som datavetare vid Kernel och arbetat med utveckling av mänsklig hjärnmodell. Cosman arbetade som maskininlärningsingenjör på både Kernel och Google, och Kade fungerade som teknisk rådgivare på Bankorus och kommersialiseringsprojektledare på Kernel. Teamet består också av ett komplett komplement av utvecklare och marknadsföringspersonal, och deras information är fullt tillgänglig och transparent på projektets webbplats.

Hur ser marknaden ut?

I en idealisk värld skulle varje TrueUSD vara värt exakt $ 1. Enligt CoinMarketCap svävar emellertid en TUSD för närvarande strax över $ 0,97, med ett cirkulerande utbud på cirka 89 miljoner och ett totalt marknadsvärde på cirka 86 miljoner dollar. Medan TUSDs pris i förhållande till Bitcoin har visat en stor – och inte överraskande – mängd variation med tanke på att den är kopplad till den amerikanska dollarn, vad som kan tyckas överraskande är TUSD: s toppar i mitten av maj till nivåer på nästan 1,40 dollar. Utvecklarna påpekade snabbt att den oväntade 40-procentiga spik var resultatet av bot-köp. I grund och botten köpte bots den nyligen noterade TUSD, vilket körde priset upp över riktmärket $ 1, tills handlare glatt sålde mynten för mer än $ 1 tills priset stabiliserades. Som en stablecoin siktar utvecklarna på att alltid nå $ 1-märket, så köp av myntet över $ 1 rekommenderas inte..

“TrueUSD såg en stor, plötslig ökning av efterfrågan efter att Binance först meddelade att de noterade TUSD”, skrev utvecklarna i ett uttalande efter uppgången. “Vi tror att bots (och vissa felinformerade handlare) köpte TrueUSD så snart meddelandet gjordes.”

Slutsats

TrustToken tar en realistisk titt på läget för kryptovaluta jämfört med traditionell bankverksamhet och erbjuder institutionella investerare en väg till kryptoinvestering utan tillhörande risk. Projektets fasta punkt verkar vara dess otroliga likhet med Tether, ett projekt med ungefär samma användningsfall. Utvecklarna tar bara upp denna likhet kort och berör ämnet – inte överraskande – förtroende. Det är ingen hemlighet att kontrovers virvlar runt Tether, och kanske TrustToken och dess TrueUSD-token syftar till att ge ett renare alternativ.

I slutändan kommer adoption att avgöra ödet för TrueUSD vs Tether. Även om Tether har en betydande start, har det kommit med betydande motvind. Dessutom kan TrustTokens snäva fokus på den institutionella marknaden i slutändan underlätta mer specialiserade verktyg som Tether antingen inte har eller inte kan ha.

Tokenisering av verkliga tillgångar är något som har en enorm potential för framtiden. Vi har redan sett tokenisering av digitala tillgångar i form av kryptosamlar och guld har tokeniserats av DigixDAO som redan har visat sig vara framgångsrikt. Nästa logiska steg är tokenisering av andra tillgångar via smarta kontrakt. Människor kunde äga delar av hyresfastigheter och samla in en andel av inkomsten i förhållande till storleken på deras innehav, allt förvaltas säkert via det smarta kontraktet. Vi kan till och med se människor som säljer aktier i sig själva som kan ge innehavarna en andel av framtida intäkter eller konstnärer som säljer andelar av sina målningar. Det är verkligen en spännande idé.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me