Cardstack: Framework & Protocol för att göra blockchains användbara och skalbara

Cardstack

Målet med Cardstack är att göra den decentraliserade webben mer tillgänglig för den genomsnittliga personen på internet. Detta inkluderar smarta kontrakt, blockchains och dApps. Cardstack ser sig själv som ett nav som gör det möjligt för den genomsnittliga personen utan mycket eller teknisk kunskap att uppleva decentralisering. Med Cardstack finns alla appar och dApps på en enda, bekväm plats med en enda token, vilket gör det enkelt att se möjligheterna med decentralisering.

Cardstack

Teamet på Cardstack inser att det är utmanande att få tillgång till och hantera traditionella centralappar eller till och med dApps eftersom branschen är så fragmenterad. På grund av fragmenteringen måste användarna använda flera prenumerationer eller token om de vill använda mer än en eller två appar eller dApps. Detta är särskilt utmanande när det gäller dApps eftersom hantering av en kryptoportfölj har sina egna tekniska komplexiteter.

Cardstack syftar till att övervinna dessa utmaningar genom att placera alla appar och dApps som människor använder i en enda lättanvänd plattform. Detta gör det möjligt att mixa och matcha favoritfunktionerna i olika appar. Det gör det också enkelt att använda en enda token för att utforska programvara eller dApps, inklusive att använda testversioner.

Cardstack-teknik

Cardstack-teamet indikerar att dess teknik är ett stort steg framåt för blockchain vid varje punkt i programvarustacken tack vare leveransen av verktyg som ger alla tillgång till det decentraliserade internet.

Teknologi

App Framework är en komplett SDK som hjälper till att bygga sammanhängande och kraftfulla blockchain-appar. Cardstack Hub sitter i kärnan i App Framework. Denna Cardstack Hub orkestrerar överföringen av data och värde över molnet och flera blockkedjor.

Aggregationsprotokollet eller Tally-protokollet låter dApps som drivs av Cardstack trycka på det. Detta protokoll ger dessa dApps möjlighet att utföra en rad komplexa beräkningar för att organisera det stora användarnätverket. Dessa beräkningar kan möjliggöra funktioner som att belöna bra arbete, räkna röster eller gruppera betalningar.

Ecosystem Token är Cardstack Token (CARD) som låter utvecklare tjäna pengar på Cardstack-baserade appar som de skapar. Detta görs via smarta kontrakt som körs på CARD-token. ERC-20-token är Ethereum-baserad. Det skapades speciellt för att belöna de samhällen som drivs av Cardstack på ett rättvist sätt.

Programvarustacken har Ethereum-blockkedjan i basen, med ekosystemets symbol för CARD ovanför. Ovanför detta hittar du Aggregation Protocol eller Tally, med App Framework eller Cardstack Hub på toppen. Längst upp på stacken finns Next Gen Blockchain-applikationer.

Skikten

Hur fungerar Cardstack?

Cardstack närmar sig decentralisering via förmågan hos själv suveräna användare att fungera som ett nav. Detta innebär att varje användare kontrollerar sin mjukvarustack som håller flödet av interaktioner mellan tjänster och applikationer i nätverk med varierande topologier. Cardstack Hub kan ansluta till regeringar av hierarkisk karaktär, centraliserade företag, helt decentraliserade kryptovalutor, decentraliserad utbildning med on-ramper, federerad media, multi-cloud sociala faktorer och decentraliserad kunskap med all-ramper.

Nav

Inom själva Cardstack Hub finns det olika funktioner, som att lagra, analysera, fråga, konfigurera, distribuera, publicera, meddela, bläddra, chatta, arbetsflöden, automatisering, sökning och versioner.

Plattformen har också vitbok, visionspapper, belöningspapper och papper på tokens och kontrakt för att ge mer detaljer om funktionaliteten.

Hur hjälper Cardstack slutanvändare?

För slutanvändare erbjuder Cardstack möjligheten att enkelt mixa och matcha olika molnappar och dApps utan komplikationer. Cardstack Hub låter också slutanvändare skapa fantastiska kombinationer av appar och arbetsflöden. Slutanvändare kan använda en enda token, CARD, som sedan skapar individuella behållaravtal med varje tjänst som du behöver. Ingen kryptovalutaexpertis behövs, så du kan komma igång mycket snabbt med fiatvaluta. Cardstack låter dig alltid ha kontroll över dina data hela tiden, hålla dina data suveräna eller välja att skicka den vart du vill tack vare den kortbaserade användarupplevelsen.

Hur hjälper Cardstack utvecklare?

Utvecklare kan använda den omfattande SDK från Cardstack för att bygga sina egna kraftfulla och utdragbara applikationer. De har tillgång till ett bibliotek fyllt med kraftfull drop-in-funktionalitet. Off-chain-aggregeringen av Cardstack kan också förbättra appupplevelsen. Utvecklare behöver inte oroa sig för rättvis lön tack vare Cardstack-algoritmen för betalning och styrning som är samhällsdriven. Allt är 100 procent öppen källkod och utvecklare får även ersättning för sina materialkostnader.

Hur hjälper Cardstack analytiska gruvarbetare?

Analytiska gruvarbetare kan dra nytta av Cardstack för att skapa välståndsfördelning på ett rättvist sätt via deras förmåga att driva samhällsstyrda algoritmer. Dessa gruvarbetare får skydda systemet från hot som skräppost, otroliga aktörer och outliers. Gruvearbetare tjänar Cardstack-token som avgifter som de antingen kan cirkulera tillbaka in i ekosystemet eller hålla fast vid. Slutligen kompenseras de via sorteringsschemat som förhindrar att en enda part kontrollerar belöningsfunktionen.

Kortstapel Minsta livskraftig produkt

Enligt Cardstack-plattformen är projektets minimivarbara produktfas redan slutförd när det gäller användarupplevelse, orkestrering, integrationer och smarta kontrakt. Konsensus MVP pågår fortfarande men nästan fullständig.

Cardstack Roadmap

När det gäller användarupplevelse arbetar Cardstack med Card Space: Community Contribution Management Features, vilket är fas 3. Projektet är i fas 3 för orkestrering, Cardstack Hub: Index & Fråga, som kommer att följas av fas 4, som är Cardstack Hub: gratis att använda peer-to-peer-distribution. Integrationer finns också i fas 3, Blockchain Plug-ins: Fler EVM Smart Contracts, Oracles. Smarta kontrakt finns på samma sätt i fas 3, KORT med programvara & Tjänstekupong: Universal “gas” -mekanism för blockchain- och molnbaserade verktyg.

Slutsats

Cardstack syftar till att hjälpa utvecklare, slutanvändare och analytiska gruvarbetare genom att tillhandahålla ett decentraliserat nav där det är möjligt att komma åt en rad dApps och applikationer. Detta ger bekvämlighet genom att hitta allt på en plats och få tillgång till allt med en enda token, CARD.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me