Wat is Velas (VLX)? Veilige, interoperabele en extreem schaalbare blockchain

Velas

De mogelijkheden van blockchain-technologie lijken steeds sterker te worden. Hoewel Bitcoin en Ethereum nog steeds beperkt zijn tot een capaciteit van respectievelijk slechts 7 en 15 transacties per seconde (t / ps), is een aantal alternatieve netwerken nu in de tienduizenden.

Een voorbeeld hiervan is het in Zwitserland gevestigde blockchain-project Velas, die beweert de capaciteit te hebben om tot 30.000 t / ps te verwerken, zonder plaats te maken voor beveiliging of decentralisatie.

Met dat gezegd zijnde, hebben we besloten Velas in meer detail te verkennen. Als u meer wilt weten over wat Velas is, hoe het netwerk werkt en welke voordelen de onderliggende technologie biedt, lees dan zeker onze uitgebreide handleiding.

Velas

Wat is het concept van Velas?

Virtual Expanding Learning Autonomous System, of simpelweg ‘Velas’, opgericht in 2019, is een nieuwe en opwindende blockchain-startup in Zwitserland..

Zoals nu vrij gebruikelijk is voor nieuwe blockchain-startups, werd Velas gelanceerd met het overkoepelende doel om de vele problemen op te lossen waarmee bestaande netwerken zoals Bitcoin worden geconfronteerd. In een notendop draait het hier om de uitdagingen van schaalbaarheid.

In het geval van Bitcoin is het netwerk bijvoorbeeld nog steeds beperkt tot slechts 7 transacties per seconde, met een gemiddelde blokbevestigingstijd van 10 minuten. Om deze stagnerende prestatieniveaus te verbeteren, willen een aantal ontwikkelaars die bij Bitcoin betrokken zijn, de transactieblokgrootte vergroten.

Hierdoor heeft dit het gewenste effect van toenemende schaalbaarheid. Degenen die tegen de verhuizing zijn, voeren echter aan dat dit zal resulteren in verhoogde veiligheidsrisico’s, evenals een verschuiving van echte decentralisatie.

Integendeel, het team van Velas beweert dat hun native blockchain-protocol de capaciteit heeft om tot 30.000 t / ps te bereiken, terwijl ze tegelijkertijd veilig en beschermd blijven tegen de dreigingen van een 51% -aanval. Bovendien blijft de Velas-blockchain te allen tijde gedecentraliseerd.

Laten we de technologie eens nader bekijken.

Hoe werkt de Velas Blockchain?

Het is belangrijk op te merken dat de Velas blockchain dat wel is enigszins ingewikkeld op het eerste gezicht te begrijpen. Daarom zullen we proberen de basisprincipes in lekentermen uit te leggen.

Eerst en vooral maakt de Velas-blockchain gebruik van een uniek, innovatief consensusmechanisme dat het ‘Artificial Intuition Delegated Proof of Stake (AIDPOS)’ noemt. ‘Het AIDPOS-framework vormt de kern van de Velas-blockchain, voor zover het wordt ondersteund door een theoretisch proces genaamd ‘Artificial Intuition’.

Bij verdere verkenning van het Artificial Intuition-protocol probeert de phoneonom de perfecte balans te vinden tussen kunstmatige software en die van ‘Menselijk bewustzijn’.

In termen van de leek betekent dit dat de onderliggende technologie probeert patronen en relaties te verzamelen, identificeren en beoordelen over alle datasets die in en via het Velas-netwerk gaan. Hierdoor kan de blockchain op een ultra-efficiënte manier opereren.

Als en wanneer het Artificial Intuition-protocol potentiële netwerkinefficiënties tegenkomt, kan het netwerk aanpassingen maken zonder de outputcriteria opnieuw te hoeven configureren.

In termen van de basisprincipes beweert het team van Velas dat deze parameters de blockchain in staat stellen om tot 30.000 t / ps te valideren en te verwerken. Dit komt neer op een snelheid van blok per seconde van 1 seconde tot 2 minuten. Dit wordt uiteindelijk bepaald door het Artificial Intuition-algoritme, op basis van factoren als netwerkvraag.

Velas Blockchain

Schnorr-handtekeningen

De meeste blockchain-netwerken staan ​​slechts één digitale handtekening toe bij het verwerken van transacties. Dit is doorgaans de persoon met toegang tot de respectievelijke privésleutel. Maar wat weet u als een portemonnee meerdere eigenaren heeft? Dit is waar Schnorr-handtekeningen binnenkomen.

De technologie zorgt ervoor dat elke eigenaar van een bepaalde portemonnee de transactie ondertekent voordat de Velas-blockchain de overdracht uitvoert. Dit is vooral handig in gevallen waarin gezamenlijke accounts op een betrouwbare basis moeten functioneren.

Verbeterde beveiligingsmaatregelen

Hoewel het team van Velas beweert dat hun native blockchain tot 30.000 t / ps kan verwerken, bieden ze ook garanties voor verbeterde beveiligingspraktijken. Met name vanwege de onderliggende kenmerken van het Delegated Proof of Stake-algoritme, is het netwerk effectief beschermd tegen de gevreesde 51% -aanval.

Om een ​​nieuw blok als geldig te kunnen markeren, is in feite een consensus van ten minste 80% vereist. Hoewel technisch niet onmogelijk, is het verkrijgen van toegang tot een nieuw cyclusblok met een kwaadaardige node-meerderheid van 80% vrijwel onmogelijk.

Bovendien zorgen deze beschermingsmaatregelen ervoor dat de dreigingen van een dubbele besteding niet bestaan.

Multi-Wallet-technologie

Bij het gebruik van de Velas-portemonnee hebben gebruikers de capaciteit om andere cryptocurrencies te ondersteunen naast het eigen token van het platform. Dit omvat onder meer Bitcoin, Ethereum, XRP, Monero en EOS. Velas-gebruikers kunnen privésleutelzaden maken vanuit de portemonnee, niet-native munten opslaan (die worden ondersteund) en ook multisig-back-ups maken.

Velas-team, adviseurs en partnerschappen

Zoals belangrijk is bij elke blockchain-startup die de ruimte binnenkomt, is het belangrijk om degenen achter het project te verkennen. Ten eerste is het platform opgericht door CEO Alex Alexandrov. De oprichter is momenteel bestuurslid van de Blockchain Society Canada.

De CEO wordt ondersteund door een aantal experts op het gebied van blockchain-ontwikkeling, investeringen en marketing. Velas heeft ook een aantal adviseurs aan boord om de eerste groei van het project te leiden. Dit omvat Dr. Moe Levin – CEO van Keynote, en Marshall Long – Managing Partner van Mockit Esports.

Als u met iemand van het Velas-team in contact wilt komen, of gewoon wilt communiceren met de Velas-gemeenschap, is het project actief op een aantal sociale mediakanalen. Dit omvat Telegram en Reddit, naast Facebook en Twitter.

Naast het kernmanagement en het team van adviseurs, is het ook vermeldenswaard dat Velas een aantal partnerschappen heeft gevormd met collega-industrie-tegenhangers. Dit omvat een geïntegreerde betalingsgateway voor cryptocurrency Muntbetalingen, die het Velas-token als zijn eigen valuta zal gebruiken om toegang te krijgen tot verlaagde handelskosten.

Bovendien is het platform ook een partnerschap aangegaan Let op AI – een mede-blockchain-protect die zijn technologiekader wil bouwen bovenop de Velas-blockchain.

Velas-token (VLX)

De Velas-blockchain heeft ook zijn eigen gepatenteerde cryptocurrency. Bekend als het Velas-token, of kortweg ‘VLX’, heeft het digitale activum een ​​aantal sleutelfuncties.

Ten eerste, als token dat wordt gebruikt om het Velas-netwerk van brandstof te voorzien, is VLX vereist om slimme contracten van stroom te voorzien. Bovendien wordt het VLX-token ook gebruikt om transacties te betalen.

Als u het VLX-token in de Velas-portemonnee gebruikt, krijgt u 25% korting op de kosten. Een korting van 25% is ook beschikbaar bij gebruik van het VLX-token op het CoinPayments-platform, dat wordt afgetrokken van de handelskosten.

Naast de bovengenoemde functies is het VLX-token ook vereist om deel te nemen aan uitzetten.

Voor degenen die het niet weten, stimuleert staking gebruikers om een ​​bepaald aantal tokens weg te vergrendelen, met het oog op het ondersteunen van de blockchain. In ruil daarvoor zal de gebruiker gewend zijn aan een deel van de blokbeloningen en transactiekosten, in verhouding tot het aantal tokens dat ze inzetten.

In het geval van Velas zijn er ook extra beloningen beschikbaar voor diegenen die GPU-stroom willen bijdragen aan het netwerk. In feite streeft het team van Velas ernaar gebruikers te belonen in directe correlatie met het bedrag dat ze bijdragen aan het ecosysteem.

In totaal zijn 2 miljard VLX-tokens gepre-mined. Dit is om degenen die momenteel in het bezit zijn van CoinpaymentsCoin (CPS) tokens om hun bezit te ruilen voor VLX-tokens, op een like-for-like basis.

Wat houdt de toekomst voor Velas in??

Omdat Velas pas dit jaar is gelanceerd, staat het project nog in de kinderschoenen. In feite werd de privé VLX-tokenverkoop pas in juli gestart. In de toekomst richt het project zich op uitwisselingsvermeldingen deze maand, naast de officiële lancering van zijn multisig-portemonnee.

Later in 2019 hoopt het team van Velas zijn Alpha AI-implementatie uit te brengen. 2020 wordt ook een druk jaar boordevol ambitieuze doelstellingen. Velas hoopt bijvoorbeeld zijn hardware wallet in het eerste kwartaal van 2020 te lanceren, evenals zijn volledig open source framework.

Conclusie

Hoewel men zou kunnen zeggen dat de blockchain-arena sindsdien enigszins oververzadigd is, is er veel om van te genieten Velas. Hoewel het nog in de kinderschoenen staat, heeft het unieke consensusmechanisme – Artificial Intuition Delegated Proof of Stake het potentieel om het voortdurende probleem van het opschalen van een blockchain-netwerk tot aanzienlijke hoogten op te lossen, zonder concessies te doen aan veiligheid en decentralisatie..

Daarbij streeft de Velas-blockchain naar 30.000 t / ps, terwijl het netwerk tegelijkertijd vrij blijft van de dreiging van kwaadwillende activiteiten..

We waarderen ook de innovatieve maatregelen die het project heeft genomen bij de ontwikkeling van de Velas Wallet. Niet alleen stelt de portemonnee gebruikers in staat om niet-native cryptocurrencies zoals Bitcoin en EOS op te slaan, maar door de Schnorr Signatures-integratie zorgt de technologie ervoor dat eigenaren van gezamenlijke portemonnees verplicht zijn om de transactie te ondertekenen voordat deze wordt uitgevoerd..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me