Wat is V-ID (VIDT)? De blockchain gebruiken om digitale activa te certificeren en te beveiligen

Wat is V-ID?

De onderliggende technologie van Bitcoin, blockchain, is de afgelopen jaren op tal van industrieën en markten toegepast in een poging om het soort waarde vast te leggen dat de technologie aan de legacy cryptocurrency verleent. Veel van deze initiatieven bevinden zich nog in de kinderschoenen en het zal enige tijd duren voordat hun resultaten als legitiem worden onthuld of niet, terwijl andere enkele onmiddellijke verbeteringen bieden ten opzichte van traditionele systemen..

Contract lifecycle management functioneert bijvoorbeeld als een hoofdbestanddeel van moderne bedrijven, variërend van industrieën in de gezondheidszorg tot grote technologie – en blockchains kunnen een belangrijke rol spelen in de toekomstige ontwikkeling van de markt..

De problemen met documentbeheer zijn voornamelijk gericht op endemische fraude en manipulatie van materiaal dat anders ongewijzigd zou moeten blijven of op zijn minst een of andere vorm van asterisk zou bevatten die de wijziging aangeeft. Met potentieel miljoenen dollars op het spel voor grotere ondernemingen of in afwachting van medische behandelingen voor patiënten die afhankelijk zijn van de nauwkeurigheid van document lifecycle management, is de inzet duidelijk hoog..

Wat is V-ID?

Blockchains, met name openbare blockchains, bieden een uniek medium voor het indexeren en opslaan van informatie, aangezien ze zijn gebaseerd op het idee van censuurweerstand. Dat zijn de gebiedsprojecten V-ID zijn gericht, als een haalbaar middel om de authenticiteit van informatie snel in een reeks toepassingen te valideren.

Hoe blockchain-gebaseerde validatie werkt

Een van de technologieën die parallel aan blockchains in opmars is geraakt, is IPFS, een P2P-hypermediaprotocol dat van nature congruent is met blockchains. De compatibiliteit is gebaseerd op het gebruik van hash-gebaseerde gegevensvingerafdrukken met IPFS, die triviaal kunnen worden opgeslagen op een blockchain, zoals het gebruik van de OP_RETURN-functie van bitcoin of het indexeren van gegevens in slimme contracten op ethereum.

IPFS helpt om veel van de gegevens van de blockchain zelf te ontladen, terwijl het nog steeds het tijdstempel en de beveiliging van de gegevens (d.w.z. inhoud) levert die een inherent voordeel zijn van openbare blockchains. Door gebruik te maken van hash-gebaseerde identifiers, zijn eventuele wijzigingen aan databestanden onmiddellijk merkbaar, aangezien de corresponderende hash van de dataset compleet anders is dan het origineel.

V-ID past een soortgelijk concept toe op hun documentbeheer- en validatiediensten, waarbij de nadruk ligt op het inbedden van de vingerafdrukken in 5 verschillende blockchains:

  1. Bitcoin
  2. Ethereum
  3. DigiByte
  4. IBM’s HyperLedger
  5. LTO-netwerk

Het is de moeite waard om te herhalen dat voor maximale beveiliging documentbeheer dat wordt gevalideerd en beveiligd door blockchains optimaal wordt uitgevoerd met een openbare blockchain. Anders is de kritiek op het gebrek aan noodzaak van een blockchain in dergelijke gevallen, en eerder op de eenvoudige vereiste van een database, gegrond..

Idealiter zou bitcoin of ethereum de beste mal zijn voor documentbeheer met betrekking tot openbare blockchains, maar het idee van willekeurige gegevensopslag in de blockchain van bitcoin is al polariserend.

Een van de intrigerende voordelen van V-ID’s implementatie van blockchain-gebaseerde validatie van documenten is de harmonie met bestaande workflows – met name CRM’s. De gebruikerservaring van blockchains ontbreekt merkbaar, en door het type geïntegreerd product aan te bieden dat overeenstemt met populaire CRM’s, helpt dit om een ​​van de belangrijkste beperkingen van blockchains te overwinnen zoals ze tegenwoordig bestaan..

V-ID implementeert zelfs een API die kan worden gekoppeld aan CRM’s en zelf kan worden gevalideerd door geregistreerde entiteiten (d.w.z. werknemers) met behulp van KYC-verwerking.

Met databeveiliging en privacy hoog in het vaandel in het digitale tijdperk van vandaag, heeft de mogelijkheid om documenten met kritieke informatie efficiënt te valideren veel positieve downstream-gevolgen.

Toepassingen en gebruiksgevallen

Het concept van blockchain-gebaseerde validatie bestaat al een tijdje, met name de toepassing ervan op het gebied van supply chain-tracking en logistiek, waar de omstandigheden en locatie van producten kunnen worden geüpload naar een blockchain met behulp van technologie zoals RFID-tags.

Vertaald naar het beheer van documenten, interne gegevens en contracten op hoog niveau, kan blockchain-validatie een overtuigende impact hebben op risicobeheer en de bedrijfsresultaten van bedrijven in meerdere sectoren.

V-ID noemt bijvoorbeeld het gebruik van zijn product om fraude met informatiecertificaten te voorkomen, waarbij ingebedde vingerafdrukken van de gegevens van een document (bijvoorbeeld een diploma) snel kunnen worden geauthenticeerd. Evenzo kunnen facturen worden vergeleken met hun oorspronkelijke financiële gegevens wanneer ze worden verzonden en ontvangen door klanten, waardoor frauduleuze transacties of gemiste betalingen worden voorkomen..

Gebruik cases

Ten slotte is het delen van gevoelige informatie, zoals medische documenten, zeer beperkt via HIPAA-wetten en andere zorgen over risicomanagement met betrekking tot patiënten. Vaak is dergelijk delen alleen op basis van alleen-lezen, maar de afhandeling van documenten online kan een ingewikkeld proces worden wanneer, bijvoorbeeld, een Google-document wordt gedeeld tussen meerdere partijen en het vertrouwen vereist is dat er geen specifieke informatie wordt gewijzigd. Zelfs als het wordt gewijzigd, kan de complexiteit van dergelijke patiëntgegevens fouten alledaags maken en niet nauwkeurig worden gerapporteerd.

In dergelijke gevallen kan V-ID een kritische beveiliging bieden tegen onnauwkeurige of gemiste rapportage van wijzigingen in de gegevens.

Op een hoog niveau kan documentvalidatie met projecten zoals V-ID fungeren als levensvatbare vervanging voor conventionele notariële systemen, die vaak omslachtig en lastig zijn. Overheadkosten met het authenticeren van gegevens kunnen omhoogschieten met grote datasets, met name medische gegevens, en naarmate we evolueren naar een meer mobiel gestuurd, digitaal tijdperk, lijken blockchain-verificatieoplossingen de onvermijdelijke toekomst in document lifecycle management.

Sommige projecten integreren zelfs kunstmatige intelligentie (AI) in contract- en documentbeheer. Bijvoorbeeld LawGeex, een op AI gebaseerd contractanalyseproduct, overtroffen advocaten bij het identificeren van risico’s van geheimhoudingsovereenkomsten (NDA’s) voor een reeks statistieken, en handig gewonnen in veel categorieën.

Projecteer integratie met blockchains om de authenticiteit van de documenten te valideren voordat AI-analyse werkelijkheid wordt, en u kunt het geautomatiseerde potentieel en de convergentie van twee innovatieve technologieën zien.

Gevolgtrekking

Het initiatief van V-ID is representatief voor enkele van de eerste stappen naar meer praktische, onmiddellijke oplossingen die de voordelen van blockchains benutten. Het extra voordeel is dat de eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface die compatibel is met CRM’s, ook kan helpen meer gebruikers aan boord te krijgen die misschien aarzelen om andere op blockchains gebaseerde oplossingen te gebruiken op basis van hun complexiteit en wrijving in gebruikerservaring..

Kritieken op de toepassing van blockchain buiten het behoud van het vaste monetaire beleid en de consensusregels van bitcoin hebben legitiem bewijs en momentum achter zich. Het vormen van toepassingen uit enkele van de bijkomende voordelen van blockchains (d.w.z. het inbedden van vingerafdrukken met tijdstempels erin) is niet noodzakelijk een groot verschil met hun oorspronkelijke, beoogde gebruikssituatie – vertrouw op ankers.

V-ID is geen revolutionaire kijk op de toepassing van blockchain-technologie, maar de onmiddellijke praktische voordelen ervan voor ondernemingen die op zoek zijn naar een verbeterde levenscyclus van documentbeheer, zouden het idee moeten versterken dat blockchains uitgebreide gebruiksscenario’s hebben buiten het behoud van specifieke consensusregels in gedecentraliseerde netwerken..

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me