Wat is QAN? Blockchain-oplossingen naar een hoger niveau tillen

Qan

Met legacy blockchain-protocollen zoals Bitcoin die nog steeds moeite hebben om de tekortkomingen rond snelheid, schaalbaarheid en energie-efficiënte transactievalidatie te verminderen, bestaat er mogelijk een gat in de markt. De in Estland gevestigde start-up QAN beweert de bovengenoemde problemen via zijn QANplatform kader.

Kortom, het innovatieve Proof of Randomness (PoR) consensusmechanisme kan hoge transactiedoorvoer bereiken op een energie-efficiënte manier, terwijl het tegelijkertijd meerdere ontwikkelaarstalen ondersteunt. Bovendien is het QAN-platform gebouwd om de dreigingen van geavanceerde computercapaciteit van de toekomst tegen te gaan, met name Quantum computing-aanvallen.

Qan

Als je meer wilt weten over QAN en hoe het platform zich wil onderscheiden van bestaande blockchain-protocollen, lees dan zeker onze uitgebreide recensie.

Wat is QAN?

QAN, gelanceerd in 2018 en ondersteund door de Centrum Circle Group, is een blockchain-framework dat tot doel heeft de altijd aanwezige problemen op te lossen die worden aangetroffen in bestaande projecten zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Dit draait om problemen met betrekking tot trage transacties, zeer lage schaalbaarheidscapaciteiten, een sterke afhankelijkheid van hoog energieverbruik om transacties te bevestigen en geen voorzorgsmaatregelen om de potentiële bedreigingen van Quantum computing tegen te gaan..

Met dat gezegd zijnde, heeft het team achter het QANplatform een ​​revolutionair consensusmechanisme gebouwd om blockchain-technologie naar een hoger niveau te tillen. Bekend als Proof of Randomness (PoR) – het mechanisme verbetert de mogelijkheden van legacy blockchain-systemen en lost dus veel van de hierboven genoemde problemen op.

Zonder al te technisch te worden, baseert het HbR-mechanisme zijn principes op Algorand’s algoritme, zij het met de capaciteit om schaalbaarheid naar een hoger niveau te tillen. Omdat het mechanisme niet afhankelijk is van belanghebbenden die gesynchroniseerde klokken nodig hebben, kan het protocol op een energiezuinige manier werken, zonder concessies te doen aan snelheid of veiligheid. Om te allen tijde efficiënt te blijven, kan QAN het proces van stemmen en blokpropagatie gelijktijdig vergemakkelijken.

QAN-functies

We hebben de voordelen die dit oplevert hieronder nader toegelicht.

Schaalbaarheid

Het is geen geheim dat Bitcoin nog steeds bestaat teruggehouden door zijn vermogen om grote transactievolumes te verwerken. In feite verwerkt het systeem nog steeds gemiddeld slechts 7 transacties per seconde (T / ps). Integendeel, het QANplatform heeft tot dusver een verwerkingscapaciteit van 1.600 ondertekende T / ps gehaald. Hoewel deze cijfers voornamelijk gebaseerd zijn op in-house testen, levert dit op zijn minst veelbelovende resultaten op.

Energiezuinig

Zoals we eerder hebben opgemerkt, moeten legacy blockchains zoals Bitcoin aanzienlijke hoeveelheden energie verbruiken om het onderliggende ecosysteem veilig en beveiligd te houden. Dit wordt effectief gedreven door het competitieve karakter van het Proof of Work-blokbeloningssysteem dat Bitcoin gebruikt.

Dit staat in schril contrast met het geautoriseerde grootboeksysteem waarop het QAN-platform is gebaseerd, niet in de laatste plaats omdat het zich sterk inzet voor een eerlijkere vermogensverdeling. Dit wordt verder versterkt door het PvR-consensusmechanisme, aangezien het validatieproces onomstotelijkheid garandeert.

Ondersteuning voor meerdere talen

Een van de grootste pijnpunten voor ervaren ontwikkelaars is dat ze vaak nieuwe programmeertalen moeten leren om met het blockchain-protocol te werken. Dit geldt met name voor Ethereum, in zoverre dat het vereist dat ontwikkelaars hun moedertaal Solidity leren om slimme contracten te creëren..

Met dat gezegd zijnde, zet het team van QAN zich in om hun blockchain-platform inclusiever te maken, door ontwikkelaars in staat te stellen het protocol te gebruiken via veelgebruikte talen die ze al kennen en begrijpen..

Vaste transactiekosten

Of het nu gaat om een ​​conventionele tokenoverdracht of een slimme contractimplementatie – transactiekosten op het QAN-platform staan ​​vast. Dit zorgt ervoor dat de belanghebbenden van QAN, voornamelijk ondernemingen, gewend zijn aan een betrouwbaar en consistent prijsmodel.

Integendeel, bestaande blockchain-infrastructuren maken vaak gebruik van een variabel transactievergoedingsmodel, voor zover de onderliggende kosten toenemen naarmate de vraag naar het netwerk toeneemt..

Kwantumbestendig

Een van de meest veelbelovende kenmerken van het QAN-platform is dat het vanuit de groep is opgebouwd, waardoor het netwerk vervolgens de dreigingen van Quantum-aanvallen kan weerstaan..

Voor degenen die het niet weten, beweren verschillende commentatoren binnen de blockchain-industrie dat zodra de mogelijkheden van Quantum Computing zijn gerealiseerd, ze het potentieel hebben om consensusmechanismen zoals Proof of Work te negeren. Door er echter voor te zorgen dat het netwerk Quantum Resistant is, heeft het team van QAN een blockchainsysteem voor de toekomst gebouwd.

QAN doet dit door gebruik te maken van op Lattice gebaseerde cryptografie. Kortom, het is veerkrachtig tegen kwantumaanvallen dankzij de manier waarop de digitale handtekeningen zijn gebouwd. Lattice-cryptografie wordt algemeen erkend en is gebaseerd op het werk van 13 wiskundigen in de afgelopen 20 jaar.

Het QANPlatform veilig houden

Om het QAN-ecosysteem veilig en beveiligd te houden, maakt het gedecentraliseerde platform gebruik van twee belangrijke belanghebbenden. Dit omvat met name de knooppuntoperatoren zelf, evenals willekeurig geselecteerde blokvalidators. Aangezien beide belanghebbenden financieel gemotiveerd zijn, zijn ze daarom gemotiveerd om het netwerk vrij te houden van de dreiging van wanpraktijken.

Bovendien moet elke stakeholder die wil deelnemen als block validator een licentievergoeding betalen. Alle licentievergoedingen worden vervolgens overgemaakt naar een gedecentraliseerde deposito-pool die is geïnstalleerd om de dreigingen van fraude te elimineren. Als zodanig zouden blokvalidators geen motivatie hebben om zich schuldig te maken aan wanpraktijken, niet in de laatste plaats omdat ze hun licentievergoeding zouden verliezen.

Als het gaat om het genereren van inkomsten, bereikt het QANplatform dit vanuit drie belangrijke wegen. Dit omvat de transactiekosten die worden betaald door degenen die een smart contract gebruiken; de code-ontwikkelingskosten die worden betaald door specifieke slimme contractontwikkelaars; en ontwikkelingskosten betaald door generieke slimme contractontwikkelaars.

Deze vergoedingen dragen vervolgens bij aan de belanghebbenden die de taak hebben om de blockchain veilig te houden, waardoor het QANplatform op een zelfvoorzienende manier kan opereren..

QARK-token

Het QANplatform heeft ook zijn eigen native cryptocurrency gecreëerd. Bekend als het QARK-token, zal het token in eerste instantie worden gelanceerd als een ERC-20-token ten behoeve van zijn fondsenwervingscampagne. Dit zal worden gefaciliteerd als een eerste ruilaanbod via de BitBay Exchange in Q4 2019.

In totaal zullen er 333.333.000 QARK-tokens in omloop zijn, waarvan tweederde van dit bedrag te koop is op BitBay – zowel bij een openbare als bij een privéverkoop.

Zodra het QARK-token de overstap maakt van een ERC-20-token naar dat van een eigen QAN-platformtoken, zal het worden gebruikt om het hele QAN-ecosysteem van brandstof te voorzien. Dit omvat het beloningssysteem voor blokvalidatie, waarbij belanghebbenden worden betaald in QARK-tokens. Bovendien is het QARK-token ook de valuta bij uitstek als het gaat om het betalen van licentiekosten, wat een vereiste is om een ​​blokvalidator te worden.

Tijdlijn vooruit?

Het QAN-project staat nog in de kinderschoenen, wat betekent dat het nog een lange weg te gaan heeft om zijn langetermijndoelstellingen te bereiken. Desalniettemin zal het team binnenkort deelnemen aan hun BitBay IEO en de eerste demo-lancering van het QANplatform staat voor de deur..

In termen van de volwaardige lancering van MainNet, is dit gepland voor Q2 2020. In hetzelfde kwartaal is het team van QAN ook van plan om zijn doelstelling te halen om 97.000 T / ps te verrekenen via zijn privéketen..

Theoretisch gezien draagt ​​dit bij de testresultaten van het huidige QAN-ketenlaboratorium van 1.600 T / ps de langetermijndoelstelling van iets meer dan 155.000 T / ps. Als dit doel kan worden gerealiseerd, zou dit voldoende zijn om de behoeften van vrijwel elke industriële sector te faciliteren. Dit moet echter nog worden gezien.

Conclusie

Samengevat, hoewel de QANplatform staat nog in de kinderschoenen, er valt veel te beleven aan de ambities van het team. Als het platform in staat is om zijn doel om op een energie-efficiënte en veilige manier aan extreme schaalbaarheidseisen te voldoen, te realiseren, zal het project het waarschijnlijk heel goed doen.

Bovendien worden belanghebbenden door het consensusmechanisme Proof of Randomness financieel gestimuleerd om de blockchain-infrastructuur vrij te houden van de dreiging van wanpraktijken. Wanneer u rekening houdt met het vermogen van het platform om de toekomstige mogelijkheden van Quantum Computing tegen te gaan, zorgt QAN ervoor dat het onderliggende ecosysteem volledig wordt beschermd, zowel op korte als op lange termijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me