Wat is Harmony (ONE)? Snelle en goedkope infrastructuur voor het aandrijven van gedecentraliseerde economieën

Harmonie (ONE) is een open infrastructuurplatform voor het schalen van consensus en is het nieuwste bedrijf dat hun IEO uitvoert op het Binance Launchpad-systeem. Vandaag zijn ze opengesteld voor openbare handel op het belangrijkste Binance-uitwisselingsplatform.

Aangezien IEO’s in verschillende opzichten erg op ICO’s lijken, is het belangrijk dat potentiële investeerders hun eigen onderzoek doen en projecten begrijpen voordat ze erin investeren..

Het Harmony-platform

Harmony is een openbaar blockchain-netwerk dat is ontworpen om te schalen als infrastructuur voor ‘de gedecentraliseerde economieën van de toekomst’.Harmony richt zich op hoge doorvoer en lage latentie en implementeert verschillende innovatieve en experimentele technologieën wanneer toegepast op een openbare blockchain..

Harmony maakt deel uit van een opkomende klasse van blockchain-netwerken van de volgende generatie die zich richten op schaalbaarheid, dus de beste methode om het netwerk los van de reeks nieuwe projecten aan de horizon te evalueren, is waar het unieke technologie toepast. Over het algemeen kunnen we de belangrijkste technische componenten van Harmony opsplitsen in de volgende:

  1. PoS-consensus met behulp van BLS-handtekeningschema
  2. Adaptieve State Sharding
  3. Netwerken en distributie

PoS-consensus en BLS-handtekeningalgoritme

Net als bij de meeste platforms die ernaar streven de schaalbaarheid van Bitcoin in de keten te verbeteren, is Harmony een proof-of-stake (PoS) consensus cryptocurrency-netwerk dat vertrouwt op een lineair schaalbaar BFT-algoritme. Harmony noemt hun consensus ‘Fast Byzantine Fault Tolerant’ (FBFT) in tegenstelling tot het conventionele ‘Practical Byzantine Fault Tolerance’ -algoritme.

Hoewel PoS-consensusmechanismen op dit moment algemeen bekend en begrepen zijn, geeft Harmony een unieke draai aan hun mechanisme. Geïnspireerd door het BFT-algoritme van ByzCoin dat Schnorr-multi-handtekeningen gebruikt, gebruikt Harmony BLS-handtekeningen, een ander multi-signature protocol voor het samenvoegen van handtekeningen van constante grootte.

Door BLS te gebruiken, wordt de FBFT van Harmony in feite sneller dan een traditioneel BFT-algoritme, dat volgens hen 100 keer sneller is.

Consensus

Adaptieve State Sharding

Net als een vergelijkbaar on-chain schaalplatform, Zilliqa, gebruikt Harmony sharding om het netwerk te helpen opschalen op de protocollaag. In het bijzonder schort Harmony netwerk- en transactievalidatie – zoals Zilliqa – maar gaat een stap verder in onbekend terrein met staatsharding.

State sharding wordt beschouwd als een zeer geavanceerd veld dat nog steeds experimenteel is wanneer het wordt toegepast op een gedistribueerd netwerk zoals een openbare blockchain. Zilliqa heeft ervoor gekozen om op dit moment geen staatsharding in te zetten vanwege de onvolwassenheid van staatsharding en het onbewezen staat van dienst op een openbaar blockchain-netwerk. Om de relevantie ervan voor Harmony te begrijpen, gebruikt het team de benadering van Zilliqa als een pijler om te verwijzen naar het verschil tussen transactie, netwerk en sharding van de staat.

In wezen maken netwerk- en transactie-sharding het mogelijk om transacties in de keten te verwerken in subsets van knooppunten in de netwerken, genaamd shards, die vervolgens worden geconsolideerd in de bredere PoS-consensus van het netwerk. De verwerking vindt parallel plaats, waardoor de TPS van het netwerk veel verder kan gaan dan de beperkte aard van proof-of-work-netwerken. In een dergelijk systeem zonder state-sharding behouden alle knooppunten in het netwerk echter de volledige status van de blockchain om veilige en authentieke validatie van transacties te garanderen – zoals bij Zilliqa.

Harmony splitst de netwerkstatus in feite op in subsets van shards, waarbij groepen shards slechts een deel van de staat in handen hebben en niet de hele staat.

Harmony bereikt dit met behulp van een ‘Beacon Chain’, vergelijkbaar met wat wordt gebruikt in DFINITY, en gebruikt een verifieerbare willekeurige functie (VRF) om te dienen als de bron van willekeur in het PoS-validatiemechanisme.

Een van de belangrijkste obstakels bij sharded blockchains zijn de problemen van het verzoenen van cross-shard-communicatie. In wezen omvat dit het concept van hoe shards berichten tussen elkaar kunnen verzenden zonder de veiligheid of integriteit van de validatie / status van het netwerk op te offeren. Harmony gebruikt een shard-gestuurd model, wat betekent dat elk knooppunt onafhankelijk berichten naar het netwerk verzendt, en Harmony gebruikt de Kademlia routeringsprotocol om de communicatie tussen shards eenvoudiger te maken.

Het is ook belangrijk op te merken dat Harmony een accountgebaseerd transactiemodel zoals Ethereum gebruikt, in plaats van het UTXO-ontwerp dat door Bitcoin wordt gebruikt. Elke shard-keten heeft zijn eigen accountstatus, wat het algehele ontwerp minder complex maakt dan wanneer er een UTXO-systeem zou zijn geïnstalleerd.

Netwerken en distributie

Cross-shard-communicatie is gecompliceerd en wordt grotendeels gezien als een van de grootste obstakels voor een veilig shard-netwerk. Kwesties zoals het ‘trein-en-hotel’-probleem zijn goed ingeburgerd en onthullen het onderliggende probleem van atomaire databasetransacties.

Kademlia is het routeringsprotocol dat Harmony gebruikt voor cross-shard-communicatie. Kademlia is een gedistribueerde hashtabel die is uitgevonden in 2002 en is ontworpen om de uitwisseling van informatie via een overlay-netwerk voor het opzoeken van knooppunten te verbeteren. De overweging voor het gebruik van Kademlia in Harmony is gebaseerd op het feit dat Kademlia niet zoveel overhead nodig heeft als standaard roddelprotocollen, en dat berichten alleen reizen en expliciete afstanden voordat ze het bestemmingsknooppunt bereiken – waardoor de communicatie minder omslachtig wordt.

Slankere communicatie kan leiden tot snellere consensus en verminderde netwerkbelasting voor knooppunten in het netwerk – als aanvulling op de decentralisatie waar Harmony naar streeft.

Een deel van de kernbegrippen waar Harmony voor gaat, is het verzoenen van de schijnbare wederzijdse exclusiviteit van schaalvergroting en decentralisatie. Het ene gaat vaak ten koste van het andere. Harmony gebruikt een reeks innovatieve technologieën om beide te bereiken, maar tijd is de ultieme scheidsrechter voor succes in de technologische ruimte.

Een druk gebied van schaalbaarheid

Na de recente lancering van Cosmos en de op handen zijnde inauguratie van Cardano, neemt de concurrentie voor schaalbare netwerken op de keten toe. Voeg daar de voortdurende transitie van Ethereum naar Serenity aan toe, en het lijkt erop dat PoS, sharding en nieuwe routeringsprotocollen de populaire trend zijn onder ontwikkelingsteams voor on-chain scaling.

Er blijft echter bezorgdheid bestaan ​​over de veiligheid op de lange termijn en de decentralisatie van PoS, en het is onduidelijk hoe deze netwerken enkele van de gevestigde problemen met betrekking tot slimme contracten (d.w.z. het Oracle-probleem) en blockchains. Simpel gezegd, schaalbaarheid is niet het beperkende kenmerk dat de mainstream belet blockchains te gebruiken. Het is eerder dat gecentraliseerde systemen beter op schaal werken, een betere UX / UI hebben en meer vertrouwd zijn met de mainstream.

Totdat openbare slimme-contractenplatforms een waardevoorstel kunnen bieden dat voldoende lokt om een ​​wijdverbreide overgang naar gedecentraliseerde netwerken in plaats van gecentraliseerde alternatieven aan te moedigen, zullen hun gebruikersaantallen blijven flauw.

Gevolgtrekking

Het team van Harmony heeft een achtergrond in grote technologiebedrijven, waaronder Google, Apple, Microsoft en Amazon. Hoewel het indrukwekkend is, is dat geen garantie voor duurzaam succes in de snel evoluerende crypto-wereld. Ze hebben een intrigerende samenloop van technische vooruitgang ontwikkeld en de lancering van de IEO op Binance zal zeker de aandacht trekken.

Als investeerder is het belangrijk om de verschillen tussen aankomende projecten en vooral hun kernwaardepropositie te beseffen. Veel projecten in 2017 beloofden ‘opschaling naar miljarden’ gebruikers voor de ‘toekomstige economie’, maar de realiteit bleef daar ver achter.

Gezien de snelle opkomst en ondergang van ICO’s en altcoins, is het verstandig om de idealistische beloften van opkomende blockchain-netwerken en cryptocurrencies met een korreltje zout te nemen.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me