Wat is een universeel protocol? Een alliantie om digitale activa met elkaar te verbinden

Universeel protocol

Gedecentraliseerde activa zoals Ethereum bieden de wereld nieuwe manieren om efficiëntie te creëren. Hoewel het potentieel voor geweldige nieuwe technologie bestaat, zijn platforms zoals Universal Protocol nodig om het potentieel van blockchain te realiseren.

Universeel protocol heeft een aantal innovatieve producten en samenwerkingsverbanden met bedrijven als Cred, Bitcoin.com, Uphold, Blockchain at Berkeley en Brave.

Universal Protocol heeft een visie. Het wil een manier creëren om elke deelnemer op de financiële markten met crypto te verbinden, of ze nu een deal sluiten voor miljoenen dollars aan beursgenoteerd vermogen, of gewoon iets kopen bij de plaatselijke supermarkt..

Meer specifiek werkt Universal Protocol eraan om 100 miljoen nieuwe gebruikers naar de cryptocurrency-ruimte te trekken en elk bedrijf of groep de mogelijkheid te geven een gestroomlijnd platform te maken om tokenized assets te creëren. Het klinkt misschien als een gedurfde kijk op de toekomstige functionaliteit, maar Universal Protocol heeft al vooruitgang geboekt.

Universal Protocol is een alliantie van cryptocurrency-bedrijven en blockchain-pioniersUniversal Protocol is een alliantie van cryptocurrency-bedrijven en blockchain-pioniers

Universal Protocol heeft een diep platform

Volgens Universal Protocol:

“Het Universal Protocol Platform pakt een van de grootste uitdagingen aan waarmee blockchain-technologie wordt geconfronteerd door de onmiddellijke en naadloze overdracht van waarde over verschillende gedecentraliseerde netwerken mogelijk te maken. Door een gemeenschappelijke taal te bieden waardoor incompatibele protocollen met elkaar kunnen ‘redeneren’, zal UPP de tijd, kosten en risico’s van het verhandelen van digitale tokens en cryptocurrencies verminderen. “

Het lijdt weinig twijfel dat de veelheid aan blockchains die momenteel bestaan, een uitdaging vormen voor het bedrijfsleven, vooral als bewaring een punt van zorg is. Naast bewaring is het moeilijk om crypto’s in de echte wereld uit te geven. Een deel hiervan is te wijten aan een gebrek aan acceptatie, maar een ander deel van het probleem is het kiezen van een specifieke crypto om als betaalmiddel te accepteren.

Op dit moment kiezen veel bedrijven die ervoor kiezen om crypto’s te accepteren, er gewoon voor om een ​​mandje ervan te accepteren en de tokens vervolgens om te zetten in een actief dat veilig kan worden bewaard. Dit is op geen enkele manier een idee-systeem, de blockchain die Universal Protocol heeft gemaakt, kan helpen.

Universal Protocol beweert dat:

“Door een fundamentele architectuur voor interoperabiliteit te bouwen, stelt het Universal Protocol Platform gebruikers in staat om te communiceren met meerdere cryptocurrencies (en een overvloed aan andere activa) op een enkele blockchain. UPP combineert bewezen technologieën – slimme contracten en reservefunctionaliteit – met echte innovatie: zeer veilig & converteerbare proxy-tokens. “

Als u meer wilt weten over hoe het platform in detail werkt, kijk op de website van Universal Protocol, of neem rechtstreeks contact op met het bedrijf. Het heeft een scala aan oplossingen, ongeacht wat voor soort behoeften uw bedrijf heeft, en kan nieuwe toepassingen maken om in de crypto-ruimte te werken.

Geschaalde interoperabiliteit bestaat nietProbleem: geschaalde interoperabiliteit bestaat niet

Wie kan profiteren van het platform?

Zoals hierboven vermeld, kan bijna iedereen in het financiële ecosysteem profiteren van het platform dat Universal Protocol heeft gecreëerd. Hier zijn enkele manieren waarop Universal Protocol kan worden gebruikt om crypto’s een onderdeel te maken van het dagelijkse financiële systeem dat we allemaal nodig hebben!

Financiële instellingen

Met het Universal Protocol Platform (UPP) behoren de bewaarnemingsuitdagingen waarmee grote financiële instellingen worden geconfronteerd tot het verleden. Het UPP-model zorgt voor systeembrede compatibiliteit door het gebruik van een proxy-token dat kan worden gebruikt om financiële activa te tokeniseren. Hierdoor zijn meerdere soorten bewaarprogramma’s niet meer nodig en kan een bedrijf ook zijn bedrijfslogica schrijven in Ethereum.

Retailbeleggers

Met het UPP-model kunnen retailbeleggers een besteedbaar cryptobedrijf creëren. Het zou mogelijk zijn voor een cryptohouder om Proxy Tokens te gebruiken als onderpand voor eerste valuta, die vervolgens kan worden uitgegeven in het bestaande financiële systeem. Deze transacties kunnen fungeren als een lening of als een eenrichtingstransactie die vervolgens wordt verrekend met de tegoeden die werden gebruikt om de transactie veilig te stellen..

Gecentraliseerde uitwisselingen

Het UPP-model maakt het handelen in nieuwe trekjes een fluitje van een cent voor gecentraliseerde beurzen. In plaats van elk nieuw token op individuele basis te moeten vermelden, kan, zodra ERC-20 aan de centrale is toegevoegd, elk nieuw token worden vermeld via Proxy Tokens. Het UPP-model zou het ook mogelijk maken om vrijwel elk tokenized activum te verhandelen op ERC-20-compatibele beurzen, wat het bedrijfsmodel van een gecentraliseerde exchange ook opent voor niet-crypto-activa.

Vernieuwers

Het UPP-model is een geweldig hulpmiddel voor innovatie. Ontwikkelaars hebben maar met één type netwerk te maken, ook als ze hun eigen blockchain willen creëren. Het UPP-model zou systeembrede compatibiliteit en ook gebruiksgemak met tal van dApps en slimme contracten en gedecentraliseerde uitwisselingen garanderen.

Nieuwe tokens van Universal Protocol

Het team van Universal Protocol weet dat crypto’s een troef moeten hebben die gemakkelijk te gebruiken is voor mensen die niet crypto-savvy zijn.

De nieuwe UPUSD token is een perfecte manier voor mensen om in digitale activa te komen, zonder dat ze wat zij als exotische, risicovolle tokens zien, hoeven te kopen.

Het UPUSD-token is een stablecoin die 1-op-1 is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. De USD die de waarde van de UPUSD-tokens ondersteunen, wordt bewaard op door FDIC beschermde Amerikaanse bankrekeningen.

Volgens JP Thieriot, de CEO van Uphold:

“Dit is crypto die de goederen eindelijk aan de massamarkt levert… Wereldwijd willen meer dan 2,5 miljard mensen met bankrekeningen goedkoper krediet en een hoger rendement op hun deposito’s. Dit gaat niet over een ingebeeld “nut” voor een of andere stretch-use case. De universele dollar zou een breed scala aan mensen moeten aanspreken en zou voor sommigen in opkomende economieën levensveranderend kunnen zijn.

Zonder duizenden werknemers, kilometers aan dure huurwoningen en de bagage van legacysystemen hebben bedrijven in onze branche een groot structureel voordeel ten opzichte van traditionele banken. Dit voordeel moet ten goede komen aan de massamarkt, anders blijft onze industrie het exclusieve domein van technofielen en speculanten. “

Naast UPUSD heeft Universal Protocol ook UPEUR gecreëerd. Dit token is min of meer hetzelfde idee, maar euro’s zorgen voor de waarde van het UPEUR-token.

Universele Bitcoin

Een ander project dat Universal Protocol heeft gelanceerd, is Universal Bitcoin of UPBTC. De Bitcoin-blockchain is wereldwijd verreweg het populairst, maar het is niet erg geschikt om een ​​wereldwijd betalingssysteem te worden.

De Bitcoin-blockchain is veel te traag om met retailbetalingen om te gaan, en als BTC ooit een wereldwijde valuta gaat worden, moet er een manier zijn waarop gewone mensen het kunnen gebruiken.

Dan Schatt, de voorzitter van de UP Alliance, zei:

“Universele Bitcoin is een belangrijke innovatie omdat het Bitcoin toegankelijk en naadloos converteerbaar maakt via een enkel blockchain-netwerk. We brengen Bitcoin naar Ethereum in de vorm van een veilig proxy-token dat nu kan redeneren met elke Ethereum-applicatie. “

Hij zei verder:

“UPBTC is de veilige, gemakkelijke manier voor iedereen om Bitcoin vast te houden en ermee te communiceren en te profiteren van dezelfde consumentenwaarborgen, code-integriteit, transparantie en interoperabele eigenschappen als de Universal Dollar (UPUSD) en elk ander universeel token uitgegeven via de Alliantie.”

In principe kan UPBTC worden gebruikt zoals elk ander proxy-token op het UPP-netwerk. Dit is een groot voordeel, omdat de schaalbaarheidsproblemen waarmee de BTC-blockchain wordt geconfronteerd, worden geëlimineerd en het kan worden gebruikt met volledige slimme contractfunctionaliteit, evenals tal van andere functies die de BTC-blockchain eenvoudigweg niet kan ondersteunen.

Noodzakelijke verbindingen opbouwen

De wereld van gedecentraliseerde activa is opgegroeid zonder enige vorm van centrale ontwerpfilosofie, en dat is een van de grootste uitdagingen om gedecentraliseerde digitale activa aan te passen in een vorm die breed kan worden gebruikt..

Universal Protocol heeft deze uitdagingen aangepakt en het heeft een aantal partnerschappen die digitale activa kunnen helpen gemakkelijk nieuwe markten te betreden.

Er is veel meer informatie over Universal Protocol en zijn projecten op zijn websites, waartoe u toegang hebt door op deze link te klikken. Er zijn altijd nieuwe kansen in de wereld van blockchain, en Universal Protocol is het waard om in de gaten te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me