Health Port: creëert een holistische oplossing voor open source elektronische patiëntendossiers

Healthport

De medische industrie heeft de moderne technologie voor het bijhouden van gegevens traag omarmd. Gezondheidspoort brengt blockchain-technologie van de volgende generatie naar elektronische patiëntendossiers (EPD). Het idee achter Health Port is simpel; maak EPD-technologie eenvoudig, veilig en open source.

Rond de tijd dat de internetbubbel in volle gang was, is de kans groot dat uw lokale artsen nog met de hand medische dossiers aan het schrijven waren. Het internet is een grote kracht geweest in de wereld van data, maar de medische industrie is buiten de internetdatarevolutie gebleven.

Healthport

Er zijn veel redenen waarom gezondheidsdossiers zijn weggelaten uit het moderne gegevensverwerkingsmodel, maar het is tijd voor een grote verandering in de medische gemeenschap. Tegenwoordig zijn patiënten overgeleverd aan slecht gebouwde EPD-systemen die zijn ontworpen voor winst, niet voor kwaliteit van zorg.

Health Port creëert oplossingen

Volgens Janet Marchibroda, MBA, die directeur is van het gezondheidsinnovatie-initiatief voor het Bipartisan Policy Center in Washington D.C.,

“We hebben bijna $ 40 miljard uitgegeven aan EPD’s in de VS, maar we hebben nog steeds geen hoog niveau van interoperabiliteit en informatie-uitwisseling, en dat is waar de meeste waarde van EPD’s vandaan komt.”

Als u nieuw bent op dit gebied, beschrijft Marchibroda het feit dat er weinig of geen samenwerking is tussen de bedrijven die enkele van de meest populaire EPD-systemen maken die momenteel worden gebruikt. In de normale wereld zijn gangbare documentformaten zoals .docx of .pdf gemeengoed, in de wereld van EPD’s is er in principe geen gemeenschappelijke taal of formaat.

Het is verleidelijk om te denken dat er gewoon een gebrek aan coördinatie is tussen EPD-ontwikkelaars, maar de realiteit van de situatie is waarschijnlijk erger. Er is veel geld te verdienen met het exploiteren van EPD’s ten behoeve van winst en het vastzetten van zorgaanbieders in eigen systemen.

Waarom Healthport?

We hebben open elektronische medische dossiers nodig

Laten we doen alsof u net bent verhuisd van New York naar San Antonio. Naast al het andere werk dat bij de verhuizing betrokken is, moet u uw EPD’s beveiligen bij uw huidige zorgverlener en ervoor zorgen dat uw nieuwe artsen toegang hebben tot informatie die essentieel is voor uw gezondheid.

Het komt misschien als een verrassing, maar het kan een hele klus zijn om uw eigen medische dossiers in handen te krijgen.

Volgens verywellhealth.com, die een nationaal onderzoek aanhaalt dat is uitgevoerd door Julia Adler-Milstein en Eric Pfeifer van de Schools of Information and Public Health van de University of Michigan: “Informatieblokkering blijft tot op heden wijdverbreid. Respondenten meldden dat leveranciers, ziekenhuizen en gezondheidssystemen routinematig bezig waren met het blokkeren van informatie. Beperkte interoperabiliteit van producten was een van de meest voorkomende vormen van deze praktijk bij leveranciers. “

Het artikel stelt verder dat “naar verluidt de motivatie achter dergelijke praktijken de wens was om de inkomsten te verhogen”, en dat “een andere genoemde belemmering voor de interoperabiliteit van succesvolle EMR’s een complexe mix van technologische kwesties en beleidsinteracties is.”

Health Port werkt voor patiënten

Health Port is ontworpen met de patiënt in gedachten. In tegenstelling tot platforms die de zorgverlener op de eerste plaats stellen, maakt het Health Port-platform het gemakkelijk om EMR-systemen te ontwikkelen die de hypothetische overstap van New York naar San Antonio vanuit het perspectief van de patiënt eenvoudig maken..

Door blockchain-technologie te gebruiken, is het mogelijk dat een platform EPD’s levert die veilig zijn om te worden gecompromitteerd, maar die gemakkelijk kunnen worden gedeeld met iedereen die de patiënt toestaat. Het ‘eigendom’ van het dossier wordt verschoven van de zorgverlener naar de patiënt, wat een ideale situatie is om betere patiëntenzorg te creëren.

Met het Health Port-platform hebben patiënten niet alleen een veel hogere mate van toegang tot en controle over hun EPD’s, maar kunnen onafhankelijke ontwikkelaars ook innovatieve nieuwe platforms voor gegevensverwerking creëren.

Net zoals HTML ontwikkelaars van over de hele wereld in staat stelde internet te bouwen, zo maakt Health Port het voor de slimste koppen in EPD-ontwikkeling eenvoudig om te schitteren. Dit is totaal het tegenovergestelde van de huidige situatie, waarin een paar grote EPD-spelers een bijna monopoliepositie hebben in een vitale sector.

Blockchain

De voordelen van open EPD’s

De belangrijkste reden waarom EPD’s open moeten zijn, is patiëntenzorg. Een persoon moet gemakkelijk toegang hebben tot zijn medische geschiedenis. Wanneer een persoon van locatie of van zorgverlener verandert, zou het geen gedoe moeten zijn om ervoor te zorgen dat zijn of haar medische dossiers bij zich blijven.

Een EPD is niet speciaal vanuit het oogpunt van gegevensverwerking. Net als andere gevoelige persoonlijke informatie moet het gemakkelijk te delen zijn met geautoriseerde agenten. In een scenario voor spoedeisende zorg is dit aspect van EPD’s zelfs nog belangrijker.

Stel dat u geniet van een skivakantie in Colorado, maar dat uw primaire zorgverlener zich in Los Angles bevindt. Als u in het ziekenhuis moet worden opgenomen, is er geen gemakkelijke manier voor de doktoren in Colorado om toegang te krijgen tot medische dossiers die helpen bij het bepalen van de kwaliteit van de zorg die u ontvangt..

Toegang krijgen tot een persoonlijk medisch dossier zou net zo eenvoudig moeten zijn als het verzenden van een ander dossier, vooral gezien het belang ervan voor uw gezondheid en welzijn. Health Port werkt aan een wereld waarin patiëntenzorg op de eerste plaats komt en bedrijven die de toegang tot persoonsgegevens willen voorkomen, worden uit de markt gedreven.

EPD’s kunnen waarde creëren

Tot nu toe was het erg moeilijk om moderne dataminingtechnieken toe te passen op medische dossiers. Amazon werkt aan een Artificial Intelligence-platform dat geschreven medische dossiers kan digitaliseren, waarschijnlijk in de hoop dat die medische dossiers kunnen worden gebruikt voor medisch onderzoek.

EPD’s kunnen niet alleen bijdragen aan een betere patiëntenzorg, maar ze kunnen ook worden gebruikt om waardevol medisch onderzoek te doen. Door gebruik te maken van digitale data-analyse kunnen medische onderzoekers bestaande patiëntendossiers gebruiken om patronen te vinden die de moderne geneeskunde kunnen verbeteren.

Medische gegevens kunnen ook waardevol zijn voor de patiënten die er eigenaar van zijn. Op dit moment is het voor een patiënt moeilijk om geld te verdienen door zijn gegevens te verhuren aan medische onderzoekers, maar open source medische dossiers kunnen dat allemaal veranderen.

Er is geen reden waarom iets dat een specifieke persoon zou kunnen identificeren, zou moeten worden gedeeld, maar andere waardevolle gegevens zouden door gewillige patiënten aan onderzoeken kunnen worden verkocht.

Zowel medische onderzoekers als patiënten zouden kunnen profiteren van het soort platform dat Health Port heeft ontworpen, en onafhankelijke ontwikkelaars zouden het platform daadwerkelijk kunnen gebruiken om datamining-specifieke ‘apps’ te maken. Blockchain-technologie zorgt ervoor dat gegevensoverdrachten veilig zijn en dat de gegevensstroom onuitwisbaar wordt vastgelegd.

Health Port loopt voorop

Met het eerste platform van Health Port kunnen mensen allergiedocumentatie, medicatielijsten en proceduregeschiedenis opslaan op een gemakkelijk te delen EMD. Het platform zal zijn functionaliteit de komende jaren uitbreiden en zal onafhankelijke ontwikkelaars in staat stellen om het te gebruiken om hun eigen apps voor de medische gemeenschap te maken.

Het platform maakt gebruik van het Tron blockchain-netwerk om te functioneren. Hoewel Health Port een speciaal token voor hun platform heeft (genaamd EPD), is het niet ontworpen om te worden gebruikt als cryptocurrency of om te worden verhandeld.

Health Port blijft zijn platform ontwikkelen en boekt actief vooruitgang op het gebied van de doelstellingen die het zichzelf heeft gesteld. Als je meer wilt weten over Health Port, bekijk dan hun whitepaper hier. Het bedrijf is ook op zoek naar nieuwe leden van zijn validatieteam.

Ze hebben al een MVP die u kunt gebruiken schrijf je hier in om het uit te testen.

Al met al benadert Health Port een van de meest vitale gebieden van patiëntenzorg met een geweldige ontwerpfilosofie die mensen boven winst stelt. Hopelijk zal het platform aanslaan en een groot verschil maken in de kwaliteit van de zorg.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me