Beginnershandleiding voor Streamr DATAcoin

Streamr-gids

Streamr is een compleet systeem dat in staat zal zijn om realtime gegevens te tokeniseren, zodat zowel mensen als machines deze kunnen verhandelen via het gedecentraliseerde P2P-netwerk van het systeem. Streamr wordt vaak vergeleken met IOTA omdat de twee in directe concurrentie zijn, ook al groeit Streamr’s nog steeds terwijl IOTA onlangs explodeerde om zijn plaats in te nemen bij de top cryptocurrencies op basis van marktwaarde.

Streamr-website

Beschouw het voorbeeld van een zelfrijdende elektrische auto om te illustreren hoe Streamr in een realistisch scenario werkt. Om met optimale efficiëntie en capaciteit te werken, heeft dat voertuig gegevens nodig over zaken als elektriciteitsprijzen, verkeersopstoppingen en weersvoorspellingen. De auto zou al deze informatie in realtime via Streamr kunnen krijgen en alles betalen met het DATAcoin-token. In ruil daarvoor verkoopt de auto de gegevens die hij produceert, zoals de toestand van de wegen en verkeersinformatie. Het team achter Streamr stelt dat dit slechts een van de vele manieren is waarop een datastroomeconomie zal worden ontwikkeld, waarbij gebruikers controle hebben over hun eigen data in plaats van grote bedrijven..

Waarom de IOTA-oplossing voor IoT minder dan ideaal is

Het team achter Streamr vond dat dit platform nodig was omdat er iets ontbrak in het IOTA-platform. IOTA is in wezen een blockchain die speciaal voor het IoT is gemaakt. Degenen bij Streamr zijn van mening dat het IoT inderdaad hulp kan krijgen van bepaalde delen van blockchain-technologie, zoals de censuurweerstand en toestemmingsloze elementen. Dit is echter niet ideaal, en het is simpelweg niet nodig om een ​​speciale blockchain voor deze taak te maken.

Bovendien leidt het opslaan van de IoT-gegevens op de blockchain tot allerlei problemen, vooral de problemen met betrekking tot zowel schaalbaarheid als centralisatie. Het team van Streamr realiseerde zich dat het niet nodig is om alle gegevens die via het IoT zijn gegenereerd op de blockchain op te slaan. De meeste van deze gegevens hebben een minimale waarde wanneer ze niet in realtime worden gebruikt. Met het voorbeeld van de zelfrijdende elektrische auto hoeft de auto niet te weten waar een jaar geleden een file stond, alleen die op dit moment.

Streamr-netwerk

Bovendien is de blockchain niet ontworpen om grote hoeveelheden data op te slaan. In plaats daarvan is het gemaakt om beperkte gegevens op een robuuste manier op te slaan. Gezien de enorme hoeveelheid gegevens die door het IoT worden geproduceerd, wordt het duidelijk waarom deze twee tegengesteld zijn. Om blockchain-technologie effectief te gebruiken met het IoT, moet u de opgeslagen gegevens tot op zekere hoogte beperken, en Streamr doet dit door zich uitsluitend te richten op live data.

Een groot verschil tussen Streamr en IOTA: de blockchain

Na te hebben gekeken naar IOTA, het IoT en blockchain-technologie, realiseerde het team van Streamr zich dat een andere aanpak nodig was. Het grootste verschil tussen IOTA en Streamr is dat IOTA de behoefte voelde om een ​​volledig nieuwe blockchain te ontwikkelen, terwijl Streamr middelen bespaarde door de bestaande Ethereum blockchain te gebruiken.

Hierdoor kan Streamr profiteren van de technologie die is gekoppeld aan de Ethereum-blockchain zonder het wiel opnieuw uit te vinden en een nieuwe blockchain te creëren. In plaats daarvan kan het team zich concentreren op het ontwikkelen van aanvullende functies.

Ethereum

Wat zijn enkele andere voordelen van Streamr?

Streamr werkt al jaren aan de ontwikkeling van het platform en de datamarktplaats. In feite was het vroeger een privébedrijf en heeft het al bewezen dat het systeem werkt. Deze ervaring moet het mogelijk maken om de schaalbaarheid te maximaliseren terwijl de latentie wordt geminimaliseerd. Streamr maakt ook gebruik van de functies van het bestaande Ethereum-netwerk, zoals de beveiliging en betalingsmethoden.

Wat u moet weten over DATAcoins?

DATAcoins zijn een integraal onderdeel van Streamr. Ze maken deel uit van elke transactie, of je nu data koopt of verkoopt via het platform. In vergelijking met andere cryptocurrencies, waaronder het IOTA-token, zijn DATAcoins nog steeds relatief betaalbaar, waardoor het de perfecte tijd is om te investeren als je van plan bent om deel te nemen aan het Streamr-platform. Of u nu kiest om gegevens te kopen of verkopen via Streamr, u heeft de tokens nodig om uw transacties te voltooien.

DATAcoin

U heeft de DATAcoin voor minimaal twee doeleinden nodig. U hebt het nodig om het Streamr-netwerk te gebruiken en om te betalen voor datalicenties in het geval van gegevens op de markt die niet gratis zijn. Dat eerste gebruik van DATAcoins gaat tegen zeer lage kosten. Omdat Streamr een gedecentraliseerd P2P-netwerk is, vertrouwt het op knooppunten om het netwerk te vormen. Die knooppunten ontvangen dus de vergoedingen in ruil voor hun datatransportdiensten.

DATAcoin wordt ook gebruikt voor karma, de maatstaf voor reputatie die wordt gebruikt voor berichtmakelaars, gegevensconsumenten en gegevensproducenten. U verdient karma met uw DATAcoin-transacties, waarbij de hoeveelheid verdiend karma identiek is aan de hoeveelheid uitgewisselde DATAcoin. Houd er echter rekening mee dat karma uiteindelijk zal vervallen na verval, wat DATAcoins niet doen.

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van de Streamr Stack?

De gedecentraliseerde pijplijn van realtime gegevens maakt gebruik van een meerlagige technologiestack. De Streamr Editor is zowel een bruikbaarheidslaag als een toolkit die het mogelijk maakt om snel datagedreven en gedecentraliseerde applicaties te ontwikkelen. Het Streamr-netwerk is de laag voor datatransport.

De krachtige Streamr Engine verwerkt gebeurtenissen en voert analyses uit. Het voert off-chain op een gedecentraliseerde manier uit. De Streamr-datamarkt is de verzameling gedeelde datastromen waarop gebruikers zich kunnen abonneren en waaraan ze kunnen bijdragen. Ten slotte zorgen de slimme contracten van Streamr ervoor dat de knooppunten binnen het netwerk consensus bereiken, integriteitscontrole en toestemming afhandelen, veilige tokenoverdrachten vergemakkelijken en stream-metadata vasthouden. Voor degenen die deze tools in actie willen zien, heeft Streamr verklarende video’s op zijn website.

Gevolgtrekking

Het valt niet te ontkennen dat het IoT overal is en een aanzienlijke hoeveelheid gegevens produceert. Hoewel oplossingen zoals IOTA al een tijdje beschikbaar zijn, zijn ze daarom niet de beste. Streamr heeft een geschiedenis die lang genoeg is om vertrouwen te wekken en verbetert de tekortkomingen van IOTA. Het feit dat Streamr de Ethereum-blockchain gebruikt in plaats van te proberen zijn eigen blockchain te creëren, heeft extra onderzoek en ontwikkeling op andere gebieden mogelijk gemaakt, wat zich zou moeten vertalen in een positieve gebruikerservaring en betrouwbare gegevens. Met een ervaren team en sterke technologie moet Streamr blijven groeien en in de toekomst nog nuttiger blijken te zijn.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me