Beginnershandleiding voor Cube Intelligence: beveiligingsplatform voor de auto-industrie

Kubus

Kubus heeft tot doel de groeiende code-division multiple access (CDMA) radiocommunicatie tussen voertuigen te versterken en te beveiligen, vooruitlopend op een verwachte toename van CDMA-compatibele voertuigen na 2020.

Kubus

“Nieuw geproduceerde auto’s vanaf 2020 zullen worden geproduceerd met een ingebouwde CDMA”, schreven de ontwikkelaars in hun whitepaper. “Er wordt verwacht dat verbonden auto’s voortdurend worden aangevallen door cyberaanvallen, vergelijkbaar met kwaadaardige aanvallen op pc’s die op het netwerk zijn aangesloten. Cube bereidt zich voor om een ​​cruciale rol te spelen in de snel veranderende automarkt. “

Hoe werkt het?

Er zijn een groot aantal basiscommunicatieniveaus die autonome en verbonden voertuigen hebben: voertuig-voertuig, voertuig-infrastructuur, voertuig-apparaat, enzovoort. Het zijn allemaal verschillende permutaties van het zogenaamde internet of things, waarbij machines in realtime met elkaar kunnen praten om real-world variabelen aan te passen om prestaties en andere factoren te manipuleren.

Deze communicatie wordt verwacht te worden bedreigd door mogelijk kwaadwillende actoren. Stel je voor hoeveel schade een hacker zou kunnen veroorzaken door zelfrijdende voertuigen aan te passen om de gereguleerde snelheidslimieten, afstand tussen voertuigen, verkeerslichten en dergelijke te negeren. Cube hoopt dergelijke hackpogingen te frustreren met behulp van een drielaags beveiligingsprotocol.

De eerste laag bestaat uit de inherente beveiliging van een blockchainsysteem. Cube omzeilt de beperking in bestandsgrootte die wordt veroorzaakt door traditionele blockchains door een peer-to-peer hypermedia-protocol en asymmetrische codering te gebruiken.

De tweede laag is de endpointbeveiligingstechnologie van een Cube.

“De unieke technologie van Cube maakt gebruik van hash om meer dan 300 miljoen‘ bekende ’aanvallen te scannen en te onderscheiden met slechts 10 MB schijfruimte”, schreven de ontwikkelaars. “Zelfs met onze lichtgewicht software biedt het zelfs de snelste eindpuntverwerking van de bestaande eindpuntbeveiligingsproducten.”

De laatste laag is een cloud-based security check, waarbij malware vergeleken kan worden met een landelijke database. Onbekende malwarevariëteiten worden verplaatst naar een virtuele voertuigomgeving om mogelijkheden en oplossingen te identificeren.

Hoe werkt het neurale netwerk van Cube??

Het Cube-team wijst op tekortkomingen in bestaande neurale netwerken die Cube wil aanpakken.

Bestaande neurale netwerken voor het identificeren van malware hebben last van onderfitting, lage snelheid en overfitting. Underfitting verwijst naar een gebrek aan updates in het leerproces, dat Cube oplost door een zelfactiveringsfunctie te introduceren die na verloop van tijd niet verdwijnt. Cube pakt het snelheidsprobleem aan door de code aan te passen om snelheid te verkiezen boven absolute nauwkeurigheid, die later kan worden verholpen. Ten slotte wordt overfitting of inflexibiliteit opgelost door irrelevante gegevens te laten vallen wanneer de machine zich in een leerfase bevindt.

Wat is het transparantiebeleid van Cube??

Het transparantiebeleid van Cube is gebaseerd op drie kernprincipes. Cube is van plan om maandelijkse operationele en financiële rapporten in te dienen, de financiën van het bedrijf zo te structureren dat het drie jaar zonder aanvullende externe financiering kan werken en een validatieprocedure voor nieuwe werknemers in te stellen.

Hoe werkt de Cube Token-functie?

Het team van Cube verwacht dat het token grote hoeveelheden autogegevens zal opnemen van zowel actieve voertuiggebruikers als gelieerde ondernemingen, zoals benzinestations en autodealers. Het Cube-ecosysteem zal die gegevens beschikbaar maken op de blockchain, waardoor het verbruik en de prijs van Cube-tokens worden gestimuleerd.

Kubus-token

Is Cube een publieke of private blockchain?

Cube bevat elementen van beide, waardoor het een hybride blockchain is. Bepaalde kritieke hardware-elementen, zoals firmware-updates voor automakers, zullen op een openbare blockchain worden afgehandeld om vertrouwen te wekken.

Openbare blockchains zijn echter inefficiënt in het snel verwerken van grote hoeveelheden gegevens. Om dit probleem op te lossen, onderhoudt Cube een privé-blockchain om gegevens te verwerken.

“Cube is samengesteld uit hybride blockchains die publieke en private blockchains samen gebruiken”, legden de ontwikkelaars uit. “Bij het datafiëren van de schijf van een voertuig, worden er tonnen gegevens gegenereerd, hoewel de gegevens variëren afhankelijk van hoe de gegevens zijn verzameld. Zelfs als alleen de rij-informatie en de perifeer herkende informatie die bij dataficatie wordt gebruikt, worden geteld, worden er dagelijks enorme hoeveelheden gegevens (tot 4 TB) gegenereerd. Dit kost veel tijd om te verwerken of te delen. Volgens een contract hebben voertuigen een snelle gegevensverwerking, -overdracht en -ontvangst nodig om ongevallen te voorkomen. “

Hoe zit het met de integratie van infrastructuur?

Het team van Cube ziet het hoogtepunt van zijn technologie als een link tussen Cube-enabled voertuigen en Cube-enabled infrastructuur, zoals snelwegen en verkeerslichten.

Tussen deze eindpunten moet een snelle en krachtige verwerking plaatsvinden om ervoor te zorgen dat autonome voertuigen in realtime kunnen reageren op veranderende wegomstandigheden en het gedrag van andere autonome voertuigen..

“Hoewel er een verscheidenheid aan technologieën beschikbaar is om de veiligheid te garanderen wanneer een autonoom voertuig wordt bestuurd, is de technologie in het voertuig alleen niet voldoende”, schreven de ontwikkelaars. “De meest voor de hand liggende methode is om het IoT (Internet of Things) te installeren op de weg waar de zelfrijdende auto rijdt. Het autonome voertuig staat continu in verbinding met het IoT op de slimme weg. In dit geval is het nodig om te certificeren dat het IoT van de slimme weg het geautoriseerde IoT is. “

Om deze constante kwaliteitscontrole van zo’n enorm stuk onroerend goed uit te voeren, wil Cube een goedkoop systeem leveren dat in grote hoeveelheden kan worden gedistribueerd. Met andere woorden, het is logischer om een ​​reeks kleinere processors met een lager vermogen te hebben dan een enkele centrale verwerkingseenheid voor de infrastructuur zelf..

“Daarom is een methode nodig om een ​​keten te authenticeren die dichter bij realtime ligt dan realtime authenticatie”, schreven de ontwikkelaars. “Cube ziet de realtime authenticatiemethode van dit IoT als een van de belangrijke toekomstige ontwikkelingsfactoren.”

Hoe ziet de markt eruit??

Het token van Cube, AUTO, is genoteerd op OKEx en HitBTC voor ongeveer $ 0,0089 vanaf mei 2018. De marktkapitalisatie van AUTO is ongeveer $ 56 miljoen met een circulerend aanbod van 6,27 miljard. Het totale aanbod van de token is 7,2 miljard.

Wat is de volgende stap op de roadmap van Cube?

Cube verwacht zijn blockchain-laag in juni 2018 te voltooien. De AI-architectuur wordt in oktober gebouwd en in december wordt een jaarrapport uitgebracht..

U kunt de website van Cube bezoeken hier en lees het witboek hier.

Referenties

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me