Beginnersgids voor VideoCoin: systeem voor opslag, distributie en codering van video-inhoud

Videocoin Gids

De VideoCoin Netwerk is een gedecentraliseerd systeem voor het distribueren, coderen en opslaan van inhoud. Het neemt bestaande cloudgebaseerde videodiensten en verandert ze in een efficiënte algoritmische markt. Het hele ding draait op de nieuwe blockchain die door het team is ontwikkeld en maakt gebruik van VideoCoin (VID), het native protocol-token.

Videocoin Gids

Waarom is VideoCoin nodig??

Het team achter VideoCoin erkent dat 82 procent van het internetverkeer uit video’s bestaat, 11 procent uit internet en data, 4 procent uit het delen van bestanden en 3 procent uit gamen. Omdat video zo’n groot deel van het internetverkeer voor zijn rekening neemt, zou het naadloos en efficiënt moeten werken. Desondanks zijn er tal van obstakels die het potentieel en het gebruik ervan beperken.

Video-inhoud

VideoCoin is specifiek bedoeld om obstakels als gevolg van regelgeving te overwinnen, met name het feit dat de kwaliteit van de dienstverlening van videodienstverleners kan worden beïnvloed door deregulering en reguleringsbewegingen. Het project heeft ook tot doel problemen met betrekking tot privacy op te lossen, namelijk dat gegevens over consumptie- en distributietransacties transparant zijn voor overheidsinstanties en leveranciers.

Het team van VideoCoin vindt de centralisatie van videoservices problematisch, omdat er slechts één punt van mislukking is. De centralisatie leidt ook tot beperkte flexibiliteit en functies omdat leveranciers gebruikers vastleggen. Ten slotte wil het platform de stijgende kosten voor mediabedrijven tegengaan dankzij de overgang van uitzending naar snelgroeiende IP-gebaseerde opties.

Hoe lost VideoCoin deze zorgen op??

Via zijn ecosysteem pakt VideoCoin al deze zorgen aan en verbetert het de bestaande videoserviceplatforms op innovatieve manieren. Het team verwacht dat de kosten tussen de 50 en 80 procent zullen dalen door gebruik te maken van voorheen ongebruikte rekenbronnen. Om de kosten verder te verlagen en de efficiëntie te verbeteren, zal VideoCoin de oligarchen van de tussenliggende markt verwijderen, maar in plaats daarvan peer-to-peer-verwerking, opslag en distributie van video’s mogelijk maken.

Tussen end-to-end-codering en decentralisatie zal VideoCoin ook de beveiliging van bestaande systemen verbeteren. Het zal zelfs nieuwe generaties mogelijk maken dankzij de open API’s en ontwikkeling op basis van open-source materialen.

Hoe gebruikt VideoCoin de Blockchain?

Veel van de voordelen van VideoCoin ten opzichte van bestaande videodienstverleners zijn te danken aan het gebruik van de blockchain, wat het op verschillende manieren doet. Zowel codering als opslag worden gedaan via de blockchain, aangezien deze taken samen met parameters voor de configuratie van de encoder aan het netwerk worden voorgelegd. Mijnwerkers strijden tegen elkaar om biedingen te winnen en de opslagruimte of rekenkracht te leveren. Met behulp van de CDN-configuratieparameters worden distributie- en ophaaltaken naar het netwerk verzonden. Mijnwerkers strijden om biedingen voor het ophalen van video’s van de opslagminers en verspreiden die video vervolgens naar eindgebruikers, zoals bij een CDN.

Blockchain

Welk consensusmechanisme gebruikt VideoCoin?

VideoCoin vereist ongelooflijk snelle transactietijden omdat het is gebouwd om de videostreaming op het netwerk van stroom te voorzien. Het vertrouwt op een handig proof-of-work-algoritme om GPU’s en CPU’s hardwareversnelde videofuncties te gebruiken. Het heeft ook een uniek proof-of-stake-model dat de gedecentraliseerde video-infrastructuur ondersteunt, die zelf complex is.

Waarom is de mogelijkheid om applicaties te ontwikkelen belangrijk??

Zoals eerder vermeld, kunnen ontwikkelaars applicaties maken dankzij de open-source aard en API’s van VideoCoin. Deze applicaties kunnen het mogelijk maken om enkele van de meest populaire videoplatforms opnieuw uit te vinden als gedecentraliseerde peer-to-peer-applicaties. Voorbeelden zijn YouTube- en Hulu- of Netflix-contracten. In het eerste geval zou een klant de opslag, distributie en codering van VideoCoin kunnen gebruiken om een ​​gedecentraliseerde variant van YouTube te creëren, waardoor videomakers VideoCoins van consumenten kunnen verdienen.

Wat is het VideoCoin-token en hoe verdien je het??

Het VideoCoin-token is een belangrijk onderdeel van het ecosysteem en is het oorspronkelijke protocoltoken. Opslagminers kunnen VideoCoin-tokens verdienen door video’s op te slaan, en ze ontvangen betere beloningen door meer opslagruimte toe te staan. Distributiemijnwerkers verdienen tokens door video’s te leveren, en hoe meer bandbreedte ze bieden, hoe beter hun beloningen. Compute miners leveren de CPU-tijd die wordt gebruikt voor transcodering, en net als bij andere miners ontvangen ze betere beloningen voor meer rekenkracht. Ten slotte verdienen relay-miners tokens door opslag door te geven op de servers van derden. Hoe meer bandbreedte en opslag ze bieden, hoe groter hun beloningen.

Videomunten

Het team

Videocoin heeft een prachtig team achter het project geleid door Halsey Minor:

Halsey Minor is een internet visionair die tot op heden technologiebedrijven heeft opgericht of mede-opgericht die meer dan $ 100 miljard aan cumulatieve waarde hebben gecreëerd, waaronder: CNET, Uphold, Live Planet, Salesforce, Google Voice, OpenDNS en Vignette.

Team

Wat moet u weten over de VideoCoin-tokenverkoop en tokendistributie?

Tijdens de tokenverkopen zijn de gestelde doelen minimaal $ 10 miljoen met een soft cap van $ 15 miljoen en een hard cap van $ 50 miljoen. De tokenprijs is vastgesteld op $ 1 vanaf 15 februari 2018. Tijdens de voorverkoop werden er 105,83 miljoen tokens verkocht met een levenslange voorraad van 881,94 miljoen en een mijnbouwpool van 617,3 miljoen.

Van de in totaal 882 miljoen tokens werd 12 procent, of 106 miljoen, toegewezen voor de voorverkoop. Zeventig procent (of 617 miljoen) wordt toegewezen aan mijnwerkers, 9,8 procent (of 68 miljoen) aan het bedrijf, 3 procent (of 26 miljoen) aan adviseurs, 2,2 procent (of 20 miljoen) aan marketing en 1,5 procent (of 13 miljoen ) elk op acquisities en de stichting.

Fondsen

De levering van VideoCoin staat onder controle van een asymptotische functie die de blokbeloningen elke vier jaar halveert. Tegen jaar 10 zal ongeveer 93 procent van alle mineable tokens zijn uitgedeeld. Hierdoor zal de volledige levenslange voorraad (881,94 miljoen tokens) de komende decennia niet worden bereikt. Uiteindelijk zullen blokbeloningen zeer schaars zijn, wat alleen gevolgen heeft voor de Verifier Pool, die altijd gestimuleerd zal blijven via transactie- en wattage-vergoedingen.

Hoe ziet de VideoCoin Roadmap eruit??

De voorverkoop van de VideoCoin-token eindigde in mei 2018 en de distributie van de token vindt zes weken na het einde, in juli, plaats. Dit is ook wanneer de voorverkooptoken wordt geaccepteerd op Inc Cloud en Live Planet. De alfaversie van het VideoCoin-netwerk wordt in januari 2019 gelanceerd en de bètaversie in juli.

Routekaart

Gevolgtrekking

VideoCoin heeft tot doel de manier te verbeteren waarop gebruikers video’s ervaren, opslaan en verwerken. Als een gedecentraliseerd videoplatform maakt VideoCoin verbeteringen ten opzichte van traditionele videoplatforms door gebruik te maken van blockchain-technologie. De voorverkoop is al afgelopen en tokens zullen binnenkort worden verspreid, met de productlancering volgend jaar. VideoCoin heeft veel potentieel gezien het solide team achter het project en het aanzienlijke percentage internetverkeer dat is gewijd aan video’s, waardoor dit ongetwijfeld een project is om naar te kijken.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me