Beginnersgids voor Ravencoin: Blockchain met waarheidsverklaringen over eigendom van activa

Ravencoin-gids

Ravencoin is ontwikkeld vanuit een open-source fork van de originele Bitcoin-code om activa efficiënt tussen partijen over te dragen. Het is ontworpen met dit specifieke gebruik in gedachten als alternatief voor de overdrachtsprotocollen van Bitcoin of ERC20.

Ravencoin-gids

Ravencoin ontleent zijn naam aan het favoriete bezorgsysteem voor vogels in Westeros, een van de fictieve continenten gecreëerd door auteur George R.R. Martin in zijn fantasy-serie met zwaard en tovenarij, “A Song of Ice and Fire.” Raven vervullen de rol van passagiersduiven of traditionele slakkenpost in de romans.

Ravencoin Mijnbouw

Ravencoin maakte zijn debuut op 31 oktober 2017. Mijnbouw-binaries werden op 3 januari uitgebracht om samen te vallen met de negende verjaardag van de lancering van Bitcoin.

Ravencoin heeft een gefaseerd ontwikkelingsschema. Er wordt gewerkt aan de oprichting van het Ravencoin-platform en het nieuwe mijnalgoritme x16r. Dit nieuwe algoritme is speciaal ontwikkeld om topzware mijnbouwpools en ASIC-mijnapparatuur te bestrijden.

Op de website van Ravencoin staat dat het zal worden gedaan zonder pre-mine om alle gebruikers een gelijke scheur in de munt te geven. Mijnbouw zal gebeuren via proof of work “… niet omdat het een schaarse bron van elektriciteit verbrandt, of de vereiste van computerhardware, maar in plaats daarvan focust op het meest waardevolle deel van het ‘werk’, dat een steeds groter en -gebaseerde muur die gebruikersgegevens beschermt tegen toekomstige manipulatie en censuur met elke nieuwe laag. “

Als je zelf Ravencoin wilt gaan delven, bekijk dan onze uitgebreide gids die we hebben gemaakt om je door het proces te leiden.

Hoe Ravencoin te mijnen

Raven Coin Portemonnees & Binaire bestanden

Je kunt alles downloaden wat je nodig hebt voor Ravencoin van de officiële website, inclusief binaire bestanden voor Windows, Mac en Linux en client-side paper wallet-generatoren.

Ravencoin-portefeuillesencoi

Wie zit er achter het project?

Het witboek is ondertekend door blockchain-adviseur in de regio Boston Bruce Fenton en in Salt Lake City gevestigd Tron Zwart. Bruce Fenton heeft gediend als adviseur voor de Bill and Melinda Gates Foundation en heeft de Dubai Bitcoin Conference opgericht. Tron Black was meest recentelijk de belangrijkste softwareontwikkelaar voor Medici Ventures.

In het witboek worden ook “meer dan 430” niet nader genoemde Bitcoin-ontwikkelaars genoemd.

Wat onderscheidt het?

In het witboek van Ravencoin geven de ontwikkelaars hun grote schuld toe aan de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, en erkennen ze dat hun code is gebaseerd op het UTXO Bitcoin-protocolmodel. De specifieke vork van de Bitcoin-code van Ravencoin bevat verschillende wijzigingen ten opzichte van het origineel, met name geen gewogen distributieschema en vermogenscreatie en berichtmogelijkheden. In wezen gebruikt Ravencoin een systeem van unieke tokens om activa door de blockchain te verplaatsen, en deze functie heeft prioriteit boven alle andere. Het is ontmijnbaar, maar ASIC-resistent. Ravencoin heeft ook een berichtensysteem voor tokenhouders. Tokenhouders die geen berichten willen ontvangen, kunnen zich afmelden voor het systeem.

Halvering van Ravencoin

Wat is de algemene visie van de ontwikkelaars??

De vrije en veilige verplaatsing van een verscheidenheid aan middelen met behulp van een open-sourcecode die voortdurend kan worden verbeterd.

“Als de wereldeconomie wordt beïnvloed door actoren die verschillende blockchains gebruiken, dan kan de manier waarop de kapitaalmarkten vandaag werken ook veranderen”, schreven de ontwikkelaars in hun whitepaper. “Grenzen en jurisdicties kunnen minder relevant worden naarmate meer activa verhandelbaar worden en grensoverschrijdende handel steeds soepeler verloopt. In een tijd waarin mensen met Bitcoin onmiddellijk aanzienlijke hoeveelheden rijkdom kunnen verplaatsen, zullen wereldwijde consumenten waarschijnlijk dezelfde efficiëntie eisen voor hun effecten en vergelijkbare activa. “

Welke soorten dingen kunnen worden verzonden met Ravencoin?

De ontwikkelaars bieden een lijst met suggesties in hun whitepaper, met het voorbehoud dat de lijst slechts suggesties is. Vrijwel alles kan via Ravencoin worden verzonden vanwege de unieke focus op dat vermogen. Onder de suggesties zijn: fysieke winkels van waarde, zoals goudstaven, zilverstaven of zeldzame stripboeken; fysieke fiatvaluta en onroerendgoedakten; virtuele goederen, zoals in-game valuta of e-tickets voor sportevenementen; en kredietverklaringen, zoals airline miles of cadeaubonnen.

Elk te verzenden activum wordt vertegenwoordigd door een niet-minable token, gemaakt door een gebruiker van het Ravencoin-platform.

Is het veilig?

Beveiliging is een van de belangrijkste doelstellingen van het Ravencoin-project. De blockchain zelf werkt vergelijkbaar met Bitcoin, in die zin dat het “… alleen functioneert met een marktwaarde, een sterke mijnbouwgemeenschap en brede distributie.”

Privacy is een facet hiervan, en Ravencoin wil profiteren van de inherente scheiding op een blockchain tussen het adres van een tokenhouder en zijn of haar echte identiteit..

De ontwikkelaars voegen eraan toe dat naarmate nieuwe en betere technologie beschikbaar komt om het systeem te beveiligen en de privacy van de gebruikers te beschermen, die technologieën waar mogelijk zullen worden toegepast op Ravencoin..

Alle unieke use-cases?

Naast de soorten items die met Ravencoin kunnen worden verzonden, bieden de ontwikkelaars verschillende uitgewerkte voorbeelden van het systeem in actie. Stel je een kunsthandelaar voor die het eigendom van een fysiek schilderij aan een klant wil overdragen. Elk van de tokens die hij of zij op het Ravencoin-systeem aanmaakt, is gekoppeld aan een unieke naam en serienummer. Deze munt kan niet worden gekopieerd of vernietigd, en dient als digitale stand-in voor het fysieke schilderij. Het fungeert ook als een bewijs van echtheid, aangezien de munt uniek en specifiek is voor dat specifieke schilderij.

Ravencoin voorziet ook dat zijn systeem wordt gebruikt om het stemmen door aandeelhouders in openbare bedrijven te vereenvoudigen.

“Een beursgenoteerd bedrijf dat bijvoorbeeld aandelen uitgeeft op Nasdaq, zal een quasi-monopoliebedrijf moeten betalen om op een bepaald moment de postadressen van hun eigen aandeelhouders te krijgen,”

de ontwikkelaars schreven,

“Vervolgens moet er een fysieke (dode boom) mailing naar de aandeelhouders worden gestuurd met informatie over hoe te stemmen, samen met een stemformulier voor volmacht.”

Ravencoin zou dit systeem mogelijk kunnen elimineren met zijn berichtmogelijkheden. Tokenhouders worden op de hoogte gebracht dat er gestemd zal worden en geven vervolgens nieuwe stemfiches uit in een verhouding van 1: 1 met hun originele tokens. De daadwerkelijke stemming kan dan grotendeels worden geautomatiseerd door de stemfiches naar specifieke teladressen te sturen.

Bekijk de startpagina van Ravencoin hier of lees het witboek hier.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me