Beginnersgids voor Purk: een donatie, tips en privébetalingscryptocurrency

Purk-gids

De Purk-project is een gedecentraliseerde blockchain-fooienpot, met als doel geld te verdienen met blogs, multimediaprojecten en andere websites. Purk is er trots op resistent te zijn tegen applicatie-specifieke Integrated Circuit (ASIC) mining, en tips die via het Purk-project worden gedoneerd, zijn gegarandeerd anoniem vanwege de focus van het ontwikkelingsteam op veiligheid en privacy.

Purk-gids

Hoe werkt het?

Purk maakt gebruik van ring-signature-technologie en een vorm van het Diffie-Hellman-uitwisselingsprotocol om tips die via zijn platform worden afgeleverd privé te houden. Purk benadrukt dat transacties die op zijn platform worden gedaan, ontkoppelbaar en niet traceerbaar zijn vanwege het creëren van meerdere eenmalige sleutels die worden berekend op basis van een enkele openbare sleutel. Purk-wallet-aliassen kunnen aan elke Purk-handle worden gekoppeld en zijn ingebouwd in de Purk-blockchain zelf.

Hoe gaat Purk om met privacy?

Bitcoin en andere gevestigde cryptocurrencies bieden een pad om individuen te identificeren via hun gepubliceerde adressen. Deze adressen kunnen aan elkaar worden gekoppeld en vervolgens aan een bepaalde online persona worden gekoppeld, in wezen de persoon of personen die bij de transactie betrokken zijn. Het Purk-team gebruikt het CryptoNote-beveiligingsprotocol om zijn privacydoelen te bereiken. In de whitepaper van het protocol legde het team de werking van ringhandtekeningen voor privacy uit.

“We stellen een oplossing voor waarmee een gebruiker een enkel adres kan publiceren en onvoorwaardelijke niet-koppelbare betalingen kan ontvangen”, zei het CryptoNote-team in zijn whitepaper. “De bestemming van elke CryptoNote-uitvoer (standaard) is een openbare sleutel, afgeleid van het adres van de ontvanger en de willekeurige gegevens van de afzender. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van Bitcoin is dat elke bestemmingssleutel standaard uniek is (tenzij de afzender dezelfde gegevens gebruikt voor elk van zijn transacties naar dezelfde ontvanger). Daarom is er niet zoiets als ‘adreshergebruik’ door het ontwerp en kan geen enkele waarnemer bepalen of er transacties naar een specifiek adres zijn verzonden of twee adressen aan elkaar koppelen. “

Openbare API

Hoewel donaties / fooien onvindbaar zijn, kunnen gebruikers die een donatieknop genereren, wanneer de nieuwe openbare API tegen het einde van volgende maand wordt vrijgegeven, bepaalde statistieken bijhouden, zoals donatietotalen in PURK, knopvertoningen, tx hash, donor adresvariantie van portemonnee en interactie met de gebruikersknop. Deze statistieken bieden nog steeds geen volledig traceerbare methode en kunnen alleen via de API worden aangeroepen voor gebruik in apps / websites

Purk-functies

Wie is het team achter Purk?

Purk gebruikt een aannemersmodel om de voortdurende ontwikkeling van het platform te garanderen. Het team merkt op zijn website op dat ongeveer drie ontwikkelaars actief werken aan de code en de roadmapdoelen van het project; drie marketingspecialisten zijn altijd aan het werk om de bekendheid van het Purk-platform te vergroten; en twee grafisch ontwerpers en / of webontwerpers helpen hun tegenhangers in ontwikkeling en marketing bij het verfijnen van de gebruikersinterface en advertenties van het project.

Wat maakt Purk ASIC resistent?

Het is geen verrassing dat het merendeel van de Bitcoin-mijnbouw wordt uitgevoerd met grote, dure ASIC-machines. Dit doet afbreuk aan het ogenschijnlijk democratische ethos van de munt. Alleen mensen met voldoende kapitaal om in een kamer vol ASIC’s en de bijbehorende koelapparatuur te gooien, bidden om serieuze mijnbouw gedaan te krijgen.

Purk wil mijnbouw teruggeven aan de massa door het vermogen van ASIC’s om nieuwe PURK-munten te produceren te beperken. Dit heeft het voordeel dat individuele PURK-munten beschikbaar zijn voor een bredere fanbase en dat de gemeenschap betrokken blijft door de toetredingsdrempel – en het bezit van PURK – zo laag mogelijk te maken..

Purk Mijnbouw

“We stellen een nieuw geheugengebonden algoritme voor voor de proof-of-work-prijsfunctie”, aldus het protocolteam. “Het is gebaseerd op willekeurige toegang tot een langzaam geheugen en benadrukt de afhankelijkheid van latency. In tegenstelling tot het versleutelen hangt elk nieuw blok (64 bytes lang) af van alle voorgaande blokken. Als gevolg hiervan zou een hypothetische ‘geheugenbesparing’ zijn rekensnelheid exponentieel moeten verhogen. “

Is Purk een vervanging voor Bitcoin?

Purk wil een naadloos betalingsprotocolsysteem zijn met een niet-traceerbare blockchain. Het is echter niet bedoeld om Bitcoin ronduit te onttronen. Een bloeiende cryptocurrency-omgeving hangt af van de keuze, zoals oorspronkelijk uitgelegd in de CryptoNote-whitepaper.

“We beschouwen CryptoNote niet als een volledige vervanging van Bitcoin”, aldus de krant. “Integendeel, het hebben van twee (of meer) sterke en gemakkelijke valuta’s is beter dan één. Het parallel uitvoeren van twee en meer verschillende projecten is de natuurlijke stroom van elektronische cash-economie. “

Hoe ziet de markt eruit??

Purk wordt momenteel verhandeld op twee beurzen: Altex Exchange en TradeOgre. Het staat momenteel niet op CoinMarketCap, maar het ontwikkelingsteam merkt op dat het een maximale voorraad heeft van 179.424.673 munten – deelbaar door maximaal zes decimalen – en een gemiddelde prijs vanaf juli 2018 van ongeveer $ 0,05.

Wat is de volgende stap op de Purk-routekaart?

De roadmap van Purk is zowel ambitieus als uitputtend. De munt werd eerder dit jaar gelanceerd met volledig geïntegreerde portemonnee-ondersteuning die tegen het einde van het jaar wordt verwacht. In 2019 is Purk van plan om zijn volledige donatieplatform tegen het tweede kwartaal te lanceren. Op de lange termijn is Purk van plan om over te schakelen van eenvoudige donaties naar een volwaardig betalingsplatform voor verkopers. Het idee is dat Purk’s jarenlange status als donatievoertuig gemakkelijk kan worden omgezet in volledige handelaarsfunctionaliteit, met daaropvolgende integratie van iOS- en Android-portefeuilles..

Gevolgtrekking

Het Purk-project is een leuke nieuwe versie van het oorspronkelijke Bitcoin-ethos. Als peer-to-peer-valuta heeft Bitcoin strenge limieten als het gaat om schaalbaarheid en bruikbaarheid voor de gemiddelde Joe. Het delven van Bitcoins is moeilijk en duur, en daarom is het zeldzaam dat Bitcoin daadwerkelijk in het wild wordt gebruikt – dubbel zo voor toepassingen zoals fooien. Purk vult deze leegte door een ASIC-resistente munt te maken met een bijbehorend fooienplatform dat gemakkelijk kan worden gebruikt om geld te verdienen met alles, van blogs tot bandpagina’s. PURK is gemakkelijk te verkrijgen en gemakkelijk uit te geven, dus het platform heeft al aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Het echt opwindende deel is echter te vinden aan het einde van de routekaart van het Purk-project. Hoewel het Purk-team aanvankelijk was gericht op het geven van fooien en het genereren van inkomsten met de website, zou het Purk uiteindelijk willen aanpassen om anonieme, niet-traceerbare peer-to-merchant-transacties te bieden. Als de schaalbaarheidsproblemen blijven bestaan ​​- en er is geen reden om aan te nemen dat dit niet het geval is – kan dit mogelijk de grote doorbraak zijn waar cryptocurrencies naar op zoek waren. Massale adoptie via een snel, eenvoudig systeem zoals Purk voor dagelijkse aankopen is de heilige graal van de cryptowereld, en het is bemoedigend dat Purk al nadenkt over dit soort gebruiksscenario’s nu de ontwikkeling ervan net begint..

Uiteindelijk is het Purk-project een ambitieus maar goed onderbouwd project met een duidelijke roadmap en haalbare doelen. Deze doelen worden gecompenseerd door een langetermijnvisie die het heel goed tot de top van de cryptocurrency zou kunnen plaatsen, zolang de community actief blijft.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me