Beginnersgids voor Polymath: aandelen omzetten in tokens

Polymath-gids

Crypto-activa winnen bijna elke dag aan populariteit. De overgrote meerderheid van het wereldwijde investeringskapitaal zit echter nog steeds vast in traditionele activaklassen zoals aandelen en obligaties. Maar wat als u aandelen zou kunnen kopen zoals u bitcoin kocht? Of wat als u een durfkapitaalinvestering zou kunnen financieren door tokens te kopen? Dat is de vraag van Polymath, een op Ethereum gebaseerd project dat de kloof wil overbruggen tussen blockchain-activa en traditionele investeringen. Maar hoe kunnen ze omgaan met de vraagstukken die verband houden met financiële voorschriften en beperkingen? Zijn die beperkingen niet in strijd met de kernfilosofie van cryptocurrency? Lees verder terwijl we Polymath bekijken en kijk waar dit project echt over gaat.

Polymath-gids

Wat is Polymath?

Polymath is een cryptocurrency-project dat een methode wil bieden om traditionele investeringsactiva te tokeniseren en verhandelbaar op een manier die enigszins vergelijkbaar is met andere blockchain-activa. Ze zijn van plan dit te doen door middel van wat ze een STO noemen, wat ‘beveiligingstoken aanbieden’ betekent.

Het doel van het project is om uiteindelijk een ecosysteem en protocol te hebben waar geverifieerde investeerders (daarover later meer) tokenized effecten kunnen kopen en verhandelen die gelijkwaardig zijn aan andere soorten investeringen, zoals aandelen, eigen vermogen en durfkapitaalfinanciering..

Het platform gebruikt zijn eigen ERC-20-token, POLY, dat wordt gebruikt om verschillende vergoedingen op het netwerk te betalen en in sommige gevallen kan het worden gebruikt om rechtstreeks effecten te kopen. Het project heeft in totaal 1 miljard tokens die in eerste instantie zijn geslagen en er zullen in de toekomst geen extra tokens meer bestaan. Tegenwoordig worden POLY-tokens voor slechts ongeveer één dollar per stuk verhandeld. Met een circulerend aanbod van iets minder dan 240 miljoen, heeft het project een marktkapitalisatie van slechts ongeveer $ 240 miljoen. Het bevindt zich momenteel in de top 100 van cryptocurrencies die worden vermeld op coinmarketcap.com.

Wettelijke naleving een ernstige hindernis

Tegenwoordig is er een groot debat dat gaande is binnen de cryptocurrency-wereld: welke soorten munten en tokens kwalificeren als effecten en welke niet? Veel nieuwe projecten zijn erg voorzichtig geweest in hun bewoordingen om woorden als “ICO”, “investering”, enzovoort te vermijden. Veel projecten hebben in plaats daarvan grote zorg besteed om sterk te suggereren dat hun valuta een utility-token is, en hun initiële verkopen worden vaak ‘token-genererende evenementen’ of andere soortgelijke alternatieve bewoordingen genoemd..

Polymath, aan de andere kant, wil impliciet verduidelijken dat tokens die zijn gemaakt via hun STO-protocol absoluut, ongetwijfeld zekerheden zijn volgens elke definitie en wettelijke standaard. Hun eigen POLY-tokens worden door Polymath echter gedefinieerd als utility-tokens, omdat ze worden gebruikt om te betalen voor verschillende vergoedingen en services.

Om te voldoen aan reeds bestaande wetten met betrekking tot effectenhandel, moeten een aantal stappen worden genomen. Alle kopers die bijvoorbeeld een beveiligingstoken willen kopen, moeten eerst KYC-verificatie doorstaan. Volgens de wit papier, KYC-verificatie wordt uitgevoerd door verschillende partnergroepen van derden. Een potentiële belegger zal een vergoeding in POLY-tokens moeten betalen om deze verificatie te ondergaan. Zodra een belegger is geverifieerd, wordt zijn Ethereum-adres permanent gekoppeld aan zijn echte ID en komt hij in aanmerking voor het kopen van enkele beveiligingstokens.

Waarom slechts “enkele” tokens? Het witboek schetst dat niet alle investeerders in aanmerking komen voor alle tokens. Een burger van land A is bijvoorbeeld mogelijk niet in staat om legaal een effect te houden dat is uitgegeven door een bedrijf in land B.Of voor bepaalde soorten investeringen is de status van geaccrediteerde investeerder vereist..

Dit is duidelijk heel anders dan hoe normale crypto-activa werken. Er zijn geen beperkingen op welk adres welke token vandaag op het Ethereum-netwerk kan ontvangen. Dus om deze beperkingen te laten werken, moeten de door STO gemaakte tokens werken als een ander type smart contract dat volledig binnen het Polymath-protocol loopt..

Waarom Tokenize Securities

Er is echter een zekere mate van flexibiliteit in de beveiligingstokens. De white papers suggereren dat het voor houders van beveiligingstoken mogelijk zal zijn om hun tokens te verhandelen of te verkopen op een gedecentraliseerde secundaire markt. Degenen die het beveiligingstoken willen kopen, moeten echter nog steeds een goedgekeurd Ethereum-adres hebben dat KYC is gepasseerd, en hun adres kan nog steeds alleen tokens bevatten die compatibel zijn met hun gebruikersprofiel, zoals hun nationaliteit en of ze al dan niet geaccrediteerd zijn..

De ideologie tarten

Een van de belangrijkste aspecten van cryptocurrency is dat het bedoeld was om grenzeloos, gratis te gebruiken en voor iedereen toegankelijk te zijn.

Neem bijvoorbeeld bitcoin. Iedereen kan een bitcoin-portemonnee krijgen en bitcoin naar iemand anders in de wereld sturen zonder een identiteitscontrole te hoeven doorstaan, of te bevestigen hoeveel geld ze op de bank hebben, of uit welk land hun paspoort is uitgegeven.

In het bijzonder stelt de whitepaper in niet mis te verstane bewoordingen dat een van de belangrijkste functies is:

“[Stel] individuen en instellingen in staat om hun identiteit te verifiëren, residentie, en accreditatiestatus om deel te nemen aan een breed scala aan beveiligingstokenaanbiedingen (STO’s) “

Wat Polymath probeert te doen, is voldoen aan een grote en complexe reeks wetten die zijn ontworpen om de stroom van kapitaalbezit sterk te beperken. Als gevolg hiervan zal wat ze creëren in veel opzichten niet op cryptocurrency lijken. In plaats daarvan lijkt het erop dat ze een soort ommuurde tuin zullen creëren die toevallig Ethereum gebruikt om zijn digitale versnellingen draaiende te houden.

ST-netwerk

Dit roept de vraag op: is Polymath een echte “cryptocurrency”? Misschien zijn het POLY-tokens, omdat ze geen beperkingen hebben op wie ze kan vasthouden. Maar als het gaat om de beveiligingstokens, zou je kunnen stellen dat het geen echte cryptocurrencies zijn en in plaats daarvan gewoon slimme contracten die bestaan ​​binnen het Polymath-protocol..

Hoewel het misschien opwindend klinkt om te suggereren dat aandelen kunnen worden tokenized en vervolgens kunnen worden gekocht en verkocht op een open markt (vrij van makelaars en andere tussenpersonen), is de waarheid veel minder revolutionair. Wat Polymath probeert te doen, lijkt in plaats daarvan meer evolutionair te zijn.

Met een ICO kan iedereen mogelijk meedoen en investeren in een startend bedrijf. Zodra ze hun munten of penningen hebben ontvangen, kunnen ze deze vrijelijk verhandelen, naar eigen goeddunken. Zelfs als een ICO een regiobeperking had, kunnen de tokens nog steeds vrij worden verhandeld zodra ze zijn verspreid. Polymath is van plan een systeem te creëren waarin de effecten van zijn effecten permanent worden beperkt voor verzending naar of bewaring door iemand die volgens het platform ongeautoriseerd is.

Hoe Polymath POLY-tokens te kopen

U kunt POLY niet kopen met “Fiat” -valuta, dus u moet eerst een andere valuta kopen – de gemakkelijkste om te kopen is Bitcoin of Ethereum, wat u bij Coinbase kunt doen door middel van een bankoverschrijving of met een bankpas / creditcard en vervolgens ruilen voor POLY op een beurs die het token vermeldt.

Zorg ervoor dat u onze link gebruikt om u aan te melden, u krijgt $ 10 aan gratis bitcoin bijgeschreven wanneer u uw eerste aankoop van $ 100 doet.

Coinbase-website

Nadat u Ethereum heeft gekocht, kunt u voor POLY-tokens ruilen bij de volgende beurzen:

  • Bittrex
  • Upbit
  • Kucoin
  • IDEX

Gevolgtrekking

Op het eerste gezicht klinkt Polymath alsof het een interessant idee heeft. Dat wil zeggen, traditionele investeringstypen combineren met blockchain-activa. Het idee valt echter snel uit elkaar als je eenmaal in de kern bent van alle verschillende nalevingskwesties en hoepels waar je doorheen moet springen om zelfs maar in aanmerking te komen om slechts een handvol aanbiedingen te verhandelen.

Het is ook zeer waarschijnlijk, zo niet absoluut zeker, dat voor een breed scala aan beveiligingstokens die op een bepaald moment op Polymath zullen worden vermeld, beleggers moeten zijn geaccrediteerd of uit bepaalde landen moeten komen. Dit soort beperkingen is volledig in strijd met het algemene ethos van cryptocurrency. In plaats daarvan is het heel goed mogelijk dat als Polymath lanceert zoals beschreven, het een ommuurde tuin wordt voor de rijke elite en praktisch niemand anders.

Niet geaccrediteerd? Wegwezen, maat. Uit het verkeerde land? Hoepel op. Je bent hier niet welkom. 

Zullen de dingen echt zo draconisch of elitair zijn? Op dit punt kunnen we alleen maar afwachten hoe de dingen zich ontvouwen. De kans bestaat dat het niet zo grimmig zal zijn. Het zou in de toekomst zelfs een manier kunnen zijn om nieuwe investeringsmarkten te openen voor losse investeerders.

Maar met de manier waarop de dingen in het witboek worden beschreven (vooral als het gaat om het bepalen of iemand geaccrediteerd is of niet), zou dit absoluut de realiteit kunnen zijn – een afgesloten, ommuurde tuin waar alleen de elite toegang toe heeft. Klinkt dat als cryptocurrency voor jou?

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me