Beginnersgids voor ontologie: het openbare samenwerkingsplatform met meerdere ketens en gedistribueerd vertrouwen

Ontologie Gids

Ontologie is een next-generation, openbaar platform met meerdere ketens dat tot doel heeft een enkel, gedecentraliseerd trust-ecosysteem te bieden door gebruik te maken van een ontkoppelde gedistribueerde grootboekarchitectuur, gecombineerd met een gedecentraliseerd trustraamwerk. Door een reeks protocolstandaarden en gedecentraliseerde beheermodules te implementeren, creëert Ontology een open en gestandaardiseerd platform dat een groot aantal industrieën ondersteunt en deze verbindt met op blockchain gebaseerde services via een interactieve en samenwerkingsomgeving..

Ontology-website

Wat zijn de belangrijkste componenten en technologie achter ontologie?

Ontology legt een sterke nadruk op open-source en technische bijdragen van de gemeenschap om het platform te helpen verbeteren en duurzaamheid op lange termijn mogelijk te maken. Het modulaire ontwerp en de groep protocollen van het platform zijn bedoeld om de acceptatie van het platform door bedrijven en organisaties uit verschillende industrieën te vergemakkelijken. Gebruikers kunnen hun digitale identiteit beheren, gegevens veilig beheren en delen, gedistribueerde grootboeken beheren op basis van hun behoeften, gedecentraliseerde applicaties bouwen en veel meer verschillende functies gebruiken die het Ontology Chain Network helpen opvallen.

Functioneel gezien bestaat Ontology uit 4 lagen als onderdeel van zijn technologiekader. Van onder naar boven omvatten ze:

 • De gedistribueerde grootboeklaag die het mogelijk maakt om entiteitsoverkoepelende entiteiten in kaart te brengen en gegevens over te dragen.
 • De kernprotocollen die het gedistribueerde vertrouwenskader, gegevensbescherming en opslag en slimme contractlaag vormen.
 • Het applicatieframework dat bestaat uit de applicatiemodules en protocollen.
 • De gedecentraliseerde functieset inclusief gegevenssamenwerking en -handel, het delen van inhoud en een reputatiesysteem.

Infrastructuur

Op de onderliggende, gedistribueerde grootboeklaag gebruikt Ontology een ontkoppelde architectuur om meerdere verschillende blockchains te ondersteunen. Het interactieve protocolraamwerk op dit niveau creëert een omgeving waarin kettingmapping tussen verschillende systemen en industrieën mogelijk is, in de vorm van een matrixraster waarin een autonoom en veelzijdig netwerk wordt gevormd. Het gedistribueerde grootboek omvat een consensus- en slim contractsysteem en functionele ondersteuning voor het bovenste applicatiekader. Industrieën en bedrijven kunnen hun eigen unieke openbare ketens hebben, afhankelijk van hun behoeften, met aanpasbare protocollen. De belangrijkste focus hiervan is het creëren van een breed compatibel platform voor een verscheidenheid aan industrieën dat ook fungeert als de infrastructuur voor een zeer schaalbaar netwerk..

Consensusmechanisme

Een van de meest opvallende kenmerken van het Ontology-platform is de implementatie van een nieuw type consensusmechanisme dat bestaat uit een combinatie van het BFT-consensusprotocol (Byzantine Fault Tolerance) en VRF (Verifiable Random Functions). Dit staat bekend als de Ontorand Consensus Engine (OCE) op het platform of het VBFT-consensusmechanisme. In wezen selecteert de OCE welke knooppunten zullen deelnemen aan de consensusvalidatie met behulp van een VRF, en consensus wordt bereikt door het Byzantijnse fouttolerantie-algoritme. Met name deze implementatie van consensus verzacht tegen netwerkvorken, heeft een lage hash-snelheid en is stabiel en betrouwbaar. De modulaire architectuur van het gedistribueerde grootboek ondersteunt ook het vervangen of toevoegen van verschillende consensusmechanismen, afhankelijk van verschillende scenario’s. Dit soort flexibiliteit is zeer gunstig voor gebruikers die de voordelen van verschillende consensusalgoritmen willen benutten.

Ontology implementeert de virtuele NeoVM-machine, geschreven in Go, die wordt gebruikt voor het uitvoeren van slimme contracten en voor intelligente besturingslogica van het applicatielaagraamwerk. De NeoVM is zeer schaalbaar en maakt gebruik van een “deterministische oproepboom” -technologie die dynamische sharding mogelijk maakt. Bovendien maakt Ontology gebruik van een gedeeld datacontractmodel dat gegevens en bedrijfslogica scheidt, waarbij dapps gegevens met elkaar kunnen delen met behulp van generieke protocollen.

Het vertrouwensecosysteem van Ontology Network

Het gedistribueerde vertrouwenskader van Ontology is waar de kernlogica van het platform zich bevindt en is een sleutelcomponent die leidt tot de unieke voordelen van het platform. Het raamwerk maakt gebruik van een systeem van verifieerbare claims die cryptografisch zijn geverifieerd en diensten bieden zoals identiteitsverificatie met meerdere bronnen, gedistribueerd gegevensbeheer en een hybride combinatie van gecentraliseerde en gedecentraliseerde vertrouwensmodellen..

Vertrouw op het ecosysteem

Het gecentraliseerde aspect van het vertrouwensmodel maakt gebruik van een groep goedgekeurde vertrouwensankers die entiteiten zijn die identiteiten verifiëren en vertrouwensmechanismen leveren. Dit model is een gevestigd en veel gebruikt vertrouwenssysteem, maar het is niet geschikt voor complexe vertrouwensrelaties die onvermijdelijk zullen ontstaan ​​in een openbare architectuur met meerdere ketens. Een extra gedecentraliseerd vertrouwensmodel is beschikbaar voor gebruikers voor vertrouwensoverdracht, en wordt bereikt door wederzijdse authenticatie tussen entiteiten. Verifieerbare aanspraken op identiteit worden gebruikt om bepaalde kenmerken van een entiteit te bewijzen, waarbij een unieke digitale handtekening door een andere entiteit als authentiek kan worden geverifieerd. Anonieme claims zijn ook mogelijk in dit systeem voor gebruikers die niet de volledige inhoud van een claim aan een verificateur willen bekendmaken, en dit wordt bereikt door gebruik te maken van het CL-handtekeningschema.

Het toepassingskader en de gedecentraliseerde functies van het platform

Als resultaat van de onderliggende gedistribueerde grootboeklaag en het vertrouwenskader van het Ontology-platform, kan Ontology een diverse set applicatieprotocollen en -modules bieden waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen zonder de complexiteit van de onderliggende architectuur te hoeven begrijpen. Het bieden van een intuïtieve interface voor ontwikkelaars in systemen met een onbekende en complexe onderliggende architectuur zal een cruciaal en noodzakelijk element worden van cryptocurrency-platforms die op zoek zijn naar reguliere acceptatie. Het applicatiekader bestaat uit 3 lagen.

 1. De onderliggende vertrouwenslaag die de identiteits- en slimme contractsystemen omvat
 2. Het protocol en de modulelaag met toepassingsmodules, protocollen, SDK’s en API’s.
 3. De applicatielaag waar gedecentraliseerde applicaties gebouwd kunnen worden en de onderliggende lagen helpen bij het oplossen van vertrouwenskwesties.

Toepassingen

Belangrijk is dat Ontology een gedistribueerde datamarktplaats implementeert met behulp van een uitwisselingsprotocol en handelsmodule. Naarmate netwerken en datadistributie tendens naar decentralisatie gaan, zullen datamarkten enorme samenwerkingssystemen worden waar belangrijke uitwisselingen van data, computationele bronnen en andere digitale bronnen zullen plaatsvinden. Door de toevoeging van veilige meerpartijenberekeningstechnieken kunnen netwerkdeelnemers ook berekeningen uitvoeren met privégegevens zonder deze met andere partijen te hoeven delen.

Ontology vertegenwoordigt een nieuwe klasse van op blockchain gebaseerde, gedecentraliseerde netwerken die tot doel hebben problemen op te lossen die momenteel gevestigde platforms teisteren en die aanzienlijke verbeteringen bieden door recente technologische ontwikkelingen.

Met name de implementatie van volledig homomorfe encryptie, een recente ontwikkeling in cryptografie, maakt de gegevensuitwisseling van het Ontology-platform mogelijk om beperkte toegangscontrole te bieden voor privégegevens zoals gespecificeerd door een bedrijf of organisatie. Dit is een substantiële verbetering ten opzichte van bestaande modellen en geeft de gegevensuitwisseling een extra laag nuttige functionaliteit.

In het huidige dataparadigma worden gegevens in de cache opgeslagen in gecentraliseerde opslagplaatsen die rijp zijn om te worden gehackt en gebruikers van elk platform waarop de gegevens zijn opgeslagen, in wezen hulpeloos achterlaten bij het beschermen van hun persoonlijke gegevens. Met Ontology hebben gebruikers volledig beheer en toegangscontrole van hun persoonlijke gegevens. Alle transacties met betrekking tot de gegevens van een gebruiker zullen de gegevenseigenaar op de hoogte stellen voor autorisatie en bieden tegelijkertijd volledige controle over gegevensopslag en gegevenslevenscyclusbeheer.

Team achter ontologie en nadruk op gemeenschapsontwikkeling

Ontology is in 2017 opgericht door het Chinese bedrijf Onchain en heeft een nauwe samenwerking en geplande interoperabiliteit met het NEO-platform. Het platform moedigt technische gemeenschapsvoorstellen, suggesties en onderzoek aan om het platform te helpen verbeteren en onderhouden. Ze bieden een diverse en uitgebreide reeks bronnen en informatie over hoe ze kunnen bijdragen aan hun Github pagina en hun website.

Bovendien verwijzen de ontwikkelaars achter het platform consequent naar het lopende onderzoek en ontwikkeling in een aantal belangrijke gebieden van het platform, zoals state sharding en verbeterde consensusprotocollen om het platform effectief te laten schalen en te laten werken met high-throughput-mogelijkheden..

Jun Li is de oprichter van Ontology en ook de medeoprichter van Onchain. Julia Yu is het hoofd Marketing en actief in hun team Medium pagina en Reddit.

Het ONT-teken

Het ONT-token werd aanvankelijk uitgezonden naar Neo-houders in maart 2018. Het ONT-token heeft ook een utility Gas-token dat in een vergelijkbaar formaat zal worden gebruikt als Gas in NEO. U kunt informatie vinden over de oplage, prijs en marktanalyse van het ONT-token hier. Er zijn meer uitgebreide informatie over de distributie van tokens beschikbaar hier ook.

Het ONT-token is onlangs in prijs gestegen met de open-source release van hun VBFT-consensusprotocol, evenals de SmartX slimme contracttool en een gedetailleerde routekaart.

Hoe Ontology ONT te kopen

U kunt ONT niet kopen met “Fiat” -valuta, dus u moet eerst een andere valuta kopen – de gemakkelijkste om te kopen is Bitcoin of Ethereum, wat u bij Coinbase kunt doen door middel van een bankoverschrijving of een bankpas / creditcard en vervolgens die voor ONT op een beurs die het token vermeldt.

Zorg ervoor dat u onze link gebruikt om u aan te melden, u krijgt $ 10 aan gratis bitcoin bijgeschreven wanneer u uw eerste aankoop van $ 100 doet.

Coinbase-website

U kunt ONT kopen op de volgende beurzen:

 • Binance
 • Kucoin
 • OKEx
 • Huobi
 • Gate.io

Gevolgtrekking

Ontology wil het uitgebreide, gedistribueerde vertrouwensnetwerk worden met een focus op het verbinden van traditionele, echte entiteiten met het gedecentraliseerde blockchain-framework. Door een aantal innovatieve nieuwe functies te bieden die worden ondersteund door een technisch geavanceerde gedistribueerde grootboekarchitectuur, biedt Ontology een reeks digitale services en modules voor zowel ontwikkelaars als bedrijven.

Met aanzienlijke vorderingen in de afgelopen jaren in cryptografie en gedecentraliseerde protocollen, is er een nieuwe golf van platforms ontstaan ​​als mogelijke verbeteringen ten opzichte van bestaande systemen. Ontologie biedt een geweldige kans om van deze ontwikkelingen te profiteren als een platform dat effectief kan opschalen en het betrouwbare en gedecentraliseerde karakter van internet kan helpen bevorderen..

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me