Beginnersgids voor Nevels

Nebulas NAS-gids

Nevels is een gedecentraliseerd platform dat is ontworpen om een ​​zoekraamwerk te bieden voor alle andere blockchains. Het is gemaakt als reactie op de groeiende trend van blockchains als een gedecentraliseerd autonoom systeem (DAO) en de exponentieel toenemende waarde van cryptocurrencies. Het team merkte de uitdagingen op die verband houden met de blockchain, zoals het upgraden van protocollen, informatie-interactie op blockchains, blockchain-applicaties en de effectiviteit van slimme contracten.

Nevels Website

Zelfs met die uitdagingen zijn ze van mening dat een van de grootste uitdagingen voor de blockchain het ontbreken van een efficiënte zoekmachine is die kan worden gebruikt voor slimme contracten en blockchain-applicaties, met name dankzij de groei van gedistribueerde applicaties. Nebulas is het antwoord van het team op dat probleem. Het doel is om een ​​zichzelf evoluerend blockchainsysteem te ontwikkelen dat is gebaseerd op de waardeprikkel.

Wat zijn de doelen voor Nebulas World?

Met de Nebulas World wil het team een ​​rangwaarde definiëren, die de waarde meet die is gekoppeld aan de onderliggende gegevens van een blockchain. Ze vinden dit nodig om de hogere dimensies van informatie te verkennen en nog meer waarde te vinden in blockchains.

Nebulas-doelen

Ze willen ook een ontwikkelaarsvriendelijk incentivesysteem opnemen, zodat de blockchain is opgezet voor succes. Ten slotte willen ze dat Nebulas zelfevolutie bereikt, zodat het automatisch kan evolueren en een betere gebruikerservaring, een krachtiger systeem en sneller computergebruik oplevert.

Wat is Nebulas Rank?

Nevels Rank (NR) is misschien wel het belangrijkste technische kenmerk van Nebulas, het core ranking-algoritme. Dit algoritme is open source en geeft aan hoe het platform waarde meet in blockchains. Het is gebaseerd op interactiviteit tussen gebruikers, verspreiding van de activa van die gebruikers en liquiditeit. Nebulas Rank kan worden gebruikt om entiteiten op de blockchain te rangschikken, inclusief gedistribueerde applicaties, slimme contracten en adressen.

Nevels Rank

Wat is bewijs van toewijding?

Proof-of-devotion, PoD, is het consensusalgoritme dat is gebaseerd op het Nebulas Rank-systeem. Met PoD kunnen “invloedrijke” gebruikers binnen de Nebulas blockchain boekhouders worden. Door te accepteren, verdienen ze blokbeloningen en transactiekosten, wat hen een stimulans geeft om te blijven bijdragen aan de veiligheid en stabiliteit van de blockchain.

Het kernconcept van het PoD-algoritme omvat dat gebruikers met een NR-waarde boven een bepaalde drempel een borgsom kunnen betalen en kunnen deelnemen aan de selectie van boekhouders. Boekhoudkandidaten strijden om de mogelijkheid om hun boekhoudrechten te verdienen door virtuele mijnbouw. Boekhouders houden toezicht op het genereren van blokken en verdienen de blokbeloning en de transactiekosten. Elke keer dat een gebruiker zich ongepast gedraagt, wordt zijn borg in beslag genomen en aan andere kandidaten voor boekhouders gegeven.

Wat is Developer Incentive Protocol?

Een andere belangrijke technologie achter Nebulas, het Developer Incentive Protocol (DIP), is van toepassing op ontwikkelaars van DApps en slimme contracten. Op vooraf gespecificeerde blokintervallen krijgen de ontwikkelaars in kwestie met NR-waarden boven de specifieke drempel prikkels. Die prikkels worden door boekhouders op blokken geregistreerd. Het idee is dat naarmate meer ontwikkelaars prikkels verdienen om DApps en slimme contracten te creëren, het gewenste ecosysteem voor positieve feedback wordt gecreëerd voor de community van ontwikkelaars.

Incentive voor ontwikkelaars

Wat is Nebulas Force?

De laatste kerntechnologie achter Nebulas is Nebulas Force, NF. Deze kracht is het hierboven genoemde vermogen om zichzelf te ontwikkelen. Dankzij de Nebulas Force kunnen ontwikkelaars nieuwe technologie inbouwen, bugs oplossen of algemene wijzigingen aanbrengen zonder de noodzaak van een hard fork, wat het systeem zou verstoren en problemen heeft veroorzaakt bij andere blockchains..

Wanneer de Nebulas-gemeenschap groter wordt, worden zowel de Nebulas Force als de mogelijkheid om protocollen bij te werken open voor de gemeenschap. De community zal hun stemmechanisme gebruiken en rekening houden met het NR-gewicht van gebruikers om de richting van de blockchain te kiezen en de doelstellingen ervan bij te werken.

Welke andere technologie werkt Nevels aan?

Nebulas ontwikkelt ook Nebulas Cluster Polymorphous Evolution, een toekomstgericht mechanisme. Dit mechanisme werkt vanuit het idee dat activa en gegevens op de belangrijkste blockchain veilig zijn. Met het mechanisme zal ten minste één zijketen worden ontwikkeld om de belangrijkste technische innovatieoplossingen te verifiëren, inclusief bliksemnetwerk en een nieuw consensusalgoritme.

De andere belangrijke technologie, het Nebulas-wormgat, maakt de uitwisseling van activa en gegevens tussen zijketens mogelijk, evenals tussen de hoofd- en zijketens, plus DApp-interoperabiliteit.

Wat moet u weten over NAS?

De primaire functie van NAS, de cryptocurrency die aan Nebulas is gekoppeld, is om het Nebulas-platform te gebruiken als een soort in-app-valuta. De aanvankelijke eindige voorraad van NAS is 100 miljoen. Deze tokens zijn ontworpen om continu binnen het platform en onder de gemeenschap te circuleren. Het doel van NAS is het creëren van een interne economie voor het Nebulas Platform en een drijvende factor voor het ecosysteem. Er is geen garantie of er in de toekomst meer NAS zal worden gemaakt. Het huidige plan is om vanaf eind 2019 jaarlijks extra NAS te genereren. Dit zou de productie zijn van 3 procent van het totale NAS aanbod en onderdeel uitmaken van het PoD programma.

Volgens de niet-technische whitepaper wordt het vaste aanbod van 100 miljoen NAS als volgt verdeeld. 35 procent gaat naar de gemeenschapsreserve en 30 procent gaat naar een gemeenschappelijke verkoop en onderhandse verkoop. 20 procent wordt toegewezen aan het team en adviseurs, en 10 procent gaat naar de eerste oprichtingsverkoop. De laatste 5 procent gaat naar het Nebulas Fund. Dit plan zorgt voor voldoende NAS om naar de operationele uitbreiding te gaan, evenals de constructie van ecosystemen.

NAS opslaan

Zoals gezegd is NAS een ERC-20 Ethereum-token, wat betekent dat het veilig kan worden opgeslagen op een Ethereum Paper Wallet of een Hardware wallet zoals de Trezor of Ledger.

Stuur Ether

Hoe NAS te kopen

Op het moment van schrijven is Nebulas alleen beschikbaar om te kopen op een aantal kleinere beurzen zoals:

  • Huobi
  • Gate.io
  • OKEx
  • EtherDelta

Hoe ziet de routekaart eruit?

In het vierde kwartaal van 2017 ging het Testnet voor Nevels online. Tijdens Q1 van 2018 zal de v1.0-release plaatsvinden en zal het Mainnet online zijn. Tegen Q4 zullen v2.0 en de zelfevolutie-functie ook worden vrijgegeven.

Routekaart

Conclusie

Gezien het grote aantal afzonderlijke blockchain-systemen dat al bestaat en het snelle aantal dat elke dag wordt toegevoegd, lijkt het logisch dat de technische wereld een methode nodig heeft om in deze blockchains te zoeken. Als zodanig is Nebulas op weg om een ​​van de problemen op te lossen waarmee blockchains worden geconfronteerd. Met zijn hulp zou het haalbaar moeten worden om te zoeken naar de gegevens die een gebruiker nodig heeft op het enorme aantal blockchains, zelfs als het aantal van die ketens blijft groeien.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me