Beginnersgids voor Nano (RaiBlocks)

Nano, formeel bekend als RaiBlocks is een cryptocurrency met een lage latentie en is betrouwbaar. Het is gebaseerd op een block-lattice-architectuur die nieuw is, waarbij elk account zijn eigen blockchain heeft. Consensus komt van het stemmen via gedelegeerd bewijs van inzet (PoS). Met Nano krijgen gebruikers onbeperkte schaalbaarheid en onmiddellijke transacties zonder kosten. Dat gebrek aan vergoedingen is mogelijk dankzij de minimale middelen die het netwerk nodig heeft, waaronder geen vereiste voor krachtige mijnbouwhardware. Volgens zijn website heeft het Nano-netwerk tot nu toe meer dan 4 miljoen transacties verwerkt. Dit is nog indrukwekkender gezien het feit dat het niet-geschrapte grootboek slechts 1,7 GB is.

Nano Cryptocurrency-gids

Nano-rebranding

RaiBlocks werd omgedoopt tot Nano en aangekondigd in een Middelgrote blogpost op 21 januari 2018. De reden voor de rebranding was te wijten aan enige verwarring over hoe de naam werd uitgesproken

(“Is het rog of rogge?”, “Sloot de blokken!”, “Noem het maar Rai!”). Feedback van de gemeenschap suggereerde dat er verbeteringen konden worden aangebracht om beter aan te sluiten bij het publiek en het reguliere publiek.

Nano-cryptocurrency

Hoe profiteren gebruikers van Nano?

De block-lattice-structuur van Nano onderscheidt het van andere conventionele blockchains die worden gebruikt voor cryptocurrencies. Elk account heeft een accountketen-blockchain die de balans en transactiegeschiedenis is. Alleen de accounteigenaar kan de accountketen bijwerken, wat betekent dat updates asynchroon en onmiddellijk zijn, waardoor snelle transacties mogelijk zijn. Omdat blokkeringen moeten worden toegevoegd als de rekening ouder is, zijn twee transacties vereist in plaats van één. De afzender moet een verzendtransactie toevoegen terwijl de ontvanger een ontvangende transactie moet voltooien.

Hoe Nano werkt

Waarom Nano gebruiken?

De grootste voordelen van Nano zijn het gebrek aan kosten, schaalbaarheid en onmiddellijke transacties. Vanwege het lichtgewicht protocol zijn er geen kosten voor transacties. Bovendien worden transacties onafhankelijk afgehandeld, waarbij elke transactie past met een UDP-pakket, waardoor blokgrootte-gerelateerde problemen worden voorkomen.

Het is ook zeer schaalbaar dankzij het gebruik van logaritmen van datasets met boomachtige structuren. Ten slotte zijn de transacties ogenblikkelijk, aangezien ze de anti-spam proof of work (PoW) van het systeem vooraf opslaan om te gebruiken met de volgende transactie na voltooiing van elke transactie. Er kan nog een vertraging zijn voor een lopende transactie, maar dat helpt spam te voorkomen.

Hoe verbetert Nano op bestaande cryptocurrencies?

Bitcoin is de meest populaire cryptocurrency, maar Nano heeft er een aanzienlijk voordeel op in termen van transactietijd. Een typische Bitcoin-transactie vereist verwerking met urenbestellingen. Dit komt omdat de gemiddelde blokverwerkingstijd 10 minuten is en omdat een transactie binnen een blok moet zijn en dat blok moet laten minen om door te gaan. Meestal moeten er meerdere blokken worden toegevoegd voordat een transactie als voltooid wordt beschouwd. Ter vergelijking: elke transactie op Nano is een blok en het netwerk kan dat blok onmiddellijk verwerken.

Het neemt ook een uniek standpunt in over beveiliging via de gedelegeerde PoS. Om een ​​kwaadwillende aanval uit te voeren, heeft een aanvaller meer dan 50 procent van het stemrecht nodig. Dit zou echter vereisen dat ze meer dan 50 procent van de XRB-tokens hebben, iets dat veel geld vereist en het financieel onverstandig maakt om het aan te vallen. Bovendien zorgt het gedelegeerde PoS-systeem voor een minimaal energieverbruik en kunnen volledige knooppunten worden gebruikt met behulp van energiezuinige en goedkope hardware.

Wat moet u weten over nano-tokens (XRB)?

De tokens zijn voor het eerst gedistribueerd in oktober 2017 en je kunt XRB niet minen. Het is al op het maximale aanbod, 133.248.290 XRB. Als een website zegt XRB te minen, mineert het een andere cryptocurrency en betaalt het de miners uit met XRB. Op dit moment kunt u handelen voor XRB op Kucoin, Bit-Z, BitFlip, Bitgraill en Mercatox. Het team is bezig deze lijst uit te breiden.

Nano-portefeuilles

Er zijn er een aantal officiële Nano Wallets beschikbaar om te downloaden van de officiële website. Ze hebben een online webgebaseerde portemonnee, officiële iOS- en Android-apps en ook een desktopclient, zodat u kunt kiezen welke het beste bij u past.

Nano-portefeuilles

Hoe Nano XRB te kopen

U kunt geen XRB kopen met “Fiat” -valuta, dus u moet eerst een andere valuta kopen – de gemakkelijkste om te kopen is Bitcoin of Ethereum, wat u bij Coinbase kunt doen door middel van een bankoverschrijving of een bankpas / creditcard en vervolgens die voor XRB op een beurs zoals Kucoin.

Registreer bij Coinbase

Voor de eerste keer dat kopers van cryptovaluta kopen, raden we u aan Coinbase te gebruiken om uw eerste aankoop te doen – het is gebruiksvriendelijk, volledig gereguleerd door de Amerikaanse overheid, zodat u weet dat het een van de veiligste en meest gerenommeerde plaatsen is om cryptocurrency te kopen. Coinbase biedt de mogelijkheid om Bitcoin, Litecoin en Ethereum te kopen met een creditcard of betaalpas of door een bankoverschrijving te sturen. De kosten zijn hoger voor kaarten, maar u ontvangt uw valuta onmiddellijk.

U zult bij het aanmelden enige identiteitsverificatie moeten uitvoeren, omdat ze zich aan strikte financiële richtlijnen moeten houden. Zorg ervoor dat u onze link gebruikt om u aan te melden, u krijgt $ 10 aan gratis bitcoin bijgeschreven wanneer u uw eerste aankoop van $ 100 doet.

Coinbase-website

Om te beginnen, klikt u op de knop “Aanmelden”, waarna u naar een registratieformulier wordt geleid waar u uw naam en e-mailadres moet invoeren en een wachtwoord moet kiezen.

Koop Ethereum

Voor deze gids zullen we Ethereum kopen om te ruilen voor onze doelcryptocurrency. De reden hiervoor is dat het veel goedkopere kosten heeft dan bitcoin voor het verzenden en de transactie ook veel sneller verloopt. Ga dus in Coinbase naar het tabblad “Kopen / verkopen” bovenaan, selecteer “Ethereum”, kies uw betaalmethode en voer het bedrag in dat u wilt kopen – u kunt een bedrag in Amerikaanse dollars of een aantal Ether invoeren..

Koop Etherum

U wordt dan gevraagd om uw transactie te bevestigen.Als u met een kaart betaalt, moet u mogelijk een verificatie bij uw kaartaanbieder voltooien. Zodra dat is voltooid, wordt uw Ethererum aan uw account toegevoegd.

Koop XRB bij Binance

Om Nano te kopen, moet je je Ether van Coinbase naar een beurs sturen en ruilen voor XRB.

Je kunt nu je Ether naar Binance sturen om XRB te kopen, bekijk onze recensie van Binance hier om te zien hoe je je aanmeldt en koopt op hun exchange.

Binance-portefeuilles

XRB is beschikbaar om te kopen op een paar andere beurzen, zoals

  • OkEX
  • Bit-Z
  • Kucoin
  • Juiste BTC
  • BitFlip
  • Munt Falcon

Hoe werkt de consensus??

Stemmen op Nano is gebaseerd op rekeningsaldi, met hoe groter uw saldo, hoe meer gewicht voor uw stem. Het team is van mening dat dit logisch is, aangezien degenen met een grotere hoeveelheid geld in het systeem al een prikkel hebben om het eerlijk te houden: hun activa beschermen.

Vertegenwoordigers

Ter vergelijking: andere cryptocurrencies, zoals IOTA, bepalen hun consensus door opeenvolgende transacties met PoW te stapelen. Deze PoW-stacking heeft een maximale continue hash-snelheid nodig, die gebruikers uiteindelijk betalen via de elektriciteitskosten. Omdat het PoW niet nodig heeft voor beveiliging of consensus, zijn de bedrijfskosten aanzienlijk lager.

Wat staat er op de routekaart?

De Nano-roadmap bevat meer specifieke doelen voor de laatste drie maanden van 2017, en sluit het jaar af met zaken als bètatesten en het vrijgeven van de mobiele portemonnee en het ontwikkelen van partnerschappen en handelsdiensten. In 2018 is het team van plan om de eerder genoemde lichte portemonnee te ontwikkelen en kettingsnoei toe te voegen om de omvang van de ketting te verkleinen. Wat de community betreft, hoopt het team uitwisselingen te blijven toevoegen en de blokverkenner te verbeteren.

Belangrijke doelen voor de toekomst zijn onder meer dat het protocol een internetstandaard wordt die wordt beheerd door een diverse groep mensen uit verschillende gebieden in plaats van een enkele persoon of een kleine groep. Het team wil ook IPv6-multicast toevoegen aan de transactie-uitzending, zodat iedereen die dat wil de aankondiging van een transactie kan zien. Het team hoopt dat huidige betalingsproviders de XRB-tokens accepteren, net als een fiat-valuta.

Nano wil ook de grote populatie van mensen zonder bankrekening helpen. Deze mensen zullen hopelijk de zekerheid krijgen dat de betalingen die ze ontvangen veilig zullen zijn op hun wisselpunt.

Hoe kunt u bijdragen aan Nano?

Sinds de token-distributie maanden geleden is beëindigd, is er geen ICO om financieel bij te dragen. In plaats daarvan kunt u uw middelen bijdragen aan Nano. Als je wilt, kun je een lite-knooppunt draaien met slechts een vast maximum aan schijf, bandbreedte en CPU. Of u kunt meer schijfruimte toewijzen en een controleknooppunt uitvoeren. Voor degenen met betrouwbare internetverbindingen en toegewijde verwerkingskracht, kunt u een representatieve notitie maken. Ontwikkelaars zijn ook welkom om hun vaardigheden bij te dragen.

Conclusie

In tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies op de markt, heeft Nano al veel vooruitgang laten zien en is het redelijk ver op de roadmap. Hoewel de markt aantoonbaar oververzadigd is met cryptocurrencies, maakt de roosterarchitectuur van Nano het een welkome aanvulling. Deze structuur biedt voordelen die gebruikers zouden moeten aanspreken en die in de loop van de tijd tot een toename in populariteit van Nano moeten leiden.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me