Beginnersgids voor Monero

Monero-gids

Monero is een unieke kijk op de cryptocurrency-wereld en biedt een privé digitale valuta die veilig en onvindbaar is. Monero is voor iedereen toegankelijk en open source, waardoor iedereen zijn eigen bank kan worden. Met Monero is elke gebruiker de enige die de controle heeft over en verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen geld. Nieuwsgierige blikken kunnen uw transacties of rekeningen niet zien.

Monero is een veilige, privé en onvindbare cryptocurrency. Het is open-source en voor iedereen toegankelijk. Met Monero bent u uw eigen bank. Alleen u beheert en bent verantwoordelijk voor uw geld. Uw rekeningen en transacties worden privé gehouden voor nieuwsgierige blikken.

Met Monero hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over frauduleuze terugboekingen of meerdaagse wachtperiodes. Er zijn ook geen kapitaalcontroles, maatregelen die de stroom voor traditionele valuta kunnen beperken in gebieden met economische stabiliteit. In plaats daarvan heeft u de controle over uw geld.

Wie heeft Monero gemaakt?

Monero is eigenlijk een gemeenschapsproject van de grassroots-variëteit. Dit betekent dat de codering en ontwikkeling het resultaat is van het werk van een groot team van de beste ingenieurs en onderzoekers in de cryptocurrency-wereld. Er zijn 30 kernontwikkelaars op het project, maar meer dan 240 hebben bijgedragen. De community is sterk en iedereen met interesse is welkom om deel te nemen aan de chatkanalen of forums.

Monero is een poging om het werk van mensen over de hele wereld te combineren. Gedistribueerde systemen en cryptografiedeskundigen uit tal van landen krijgen financiering van donaties van de gemeenschap of schenken hun tijd. Omdat geen enkel land de basis is voor Monero, kan het niet door één land worden gesloten of beperkt worden tot een specifiek rechtsgebied.

Wanneer begon Monero?

Monero werd voor het eerst gelanceerd in april 2014 als een vooraf aangekondigde en eerlijke lancering van de CryptoNote-referentiecode. De gemeenschap was het niet eens met enkele van de controversiële ideeën van de oprichter, en een nieuw kernteam nam het over, dat sindsdien toezicht hield. Sinds de oorspronkelijke lancering heeft Monero de blockchain gemigreerd naar een andere databasestructuur, waardoor de flexibiliteit en efficiëntie zijn verbeterd. De ontwikkelaars hebben ook minimale grootte van de ringsignatuur ingesteld om alle transacties privé te maken, en RingCT is toegevoegd, waardoor alle transactiebedragen zijn verborgen. Bijna elke verbetering die tot nu toe is aangebracht, heeft Monero gebruiksvriendelijker gemaakt of de beveiliging en / of privacy verbeterd.

Met welke systemen kan Monero werken?

Er zijn Monero-downloads beschikbaar voor alle belangrijke besturingssystemen. Deze omvatten Windows, Mac en Linux. U kunt ook de nieuwste blockchain downloaden, aangezien Monero open source is. Dit zorgt ervoor dat iedereen kan profiteren van Monero als ze dat willen.

Hoe onderscheiden de beveiligingsfuncties van Monero het??

Hoewel er andere opties zijn die gebruikers persoonlijke digitale valuta willen geven, biedt geen enkele dezelfde beveiliging als Monero. Het geheim van dit systeem is zijn aard als een gedecentraliseerde cryptocurrency. Met andere woorden, dit is een soort veilig digitaal geld dat door een netwerk vol gebruikers wordt beheerd. Alle transacties krijgen een bevestiging van de verspreide consensus en de blockchain registreert ze. Vanwege het gebruik van de blockchain en andere cryptomethoden heeft Monero geen derde partij nodig om uw geld te beschermen.

Monero is ook volledig privé omdat alle transacties vertrouwelijk zijn. De combinatie van vertrouwelijke ringtransacties en ringhandtekeningen verbergt de oorsprong, bestemmingen en hoeveelheden van elke transactie. Met andere woorden, Monero biedt gebruikers de voordelen die verband houden met gedecentraliseerde cryptocurrencies zonder dat ze privacy hoeven te erkennen zoals u zou doen met andere cryptocurrencies..

Omdat de standaardinstelling voor transacties in Monero is om de adressen van afzenders en ontvangers te verdoezelen, kunt u transacties van de cryptocurrency niet traceren. Transacties die op deze blockchain worden gedaan, zijn onmogelijk te koppelen aan een echte identiteit, waardoor u privacy krijgt. Monero is ook vervangbaar vanwege zijn privé-standaardkarakter. Zoals het er nu uitziet, is er bijna geen kans dat leveranciers of beurzen het op de zwarte lijst zetten vanwege de koppeling van eerdere transacties.

De overgrote meerderheid van bestaande cryptocurrencies, waaronder Ethereum en Bitcoin, daarentegen, bevatten transparante blockchains. Dat betekent dat iedereen met een internetverbinding transacties kan traceren en verifiëren. Transacties die met die cryptocurrencies worden gedaan, kunnen zelfs worden teruggekoppeld naar de echte identiteit van de persoon. Dit is geen probleem voor Monero vanwege de cryptografie en afgeschermde informatie over adressen en verwerkte bedragen.

Waarom privacy en niet-traceerbaarheid van Monero er echt toe doen

Voordat u naar de voorbeelden kijkt die de voordelen van de onvindbare en persoonlijke aard van Monero aantonen, is het handig om te weten dat uw anonimiteit in het gedrang komt wanneer u handelt met bitcoins, ongeacht of u het geld verzendt of ontvangt. Wanneer u uw wallet-adres aan iemand geeft voor het ontvangen van bitcoins, kunnen zij zien hoeveel bitcoins u bezit. Op een vergelijkbare manier laat het grootboek de andere partijen weten over de grootte van uw bitcoin-account wanneer u hen het geld stuurt.

Hoe is dat ongunstig voor jou? Hier zijn enkele voorbeelden uit Monero.how

  • Voorbeeld 1 – Als u als bedrijf een betaling doet aan een van uw leveranciers voor de goederen die zij u hebben geleverd, hebben zij nu toegang tot al uw transactiegeschiedenis van bitcoin en kunnen ze zien met welke andere leveranciers u te maken hebt. Als ze deze informatie kennen, kunnen ze de prijs van hun goederen verhogen en uw macht om te onderhandelen wegnemen, aangezien uw openbare grootboek al voor hen beschikbaar is.
  • Voorbeeld 2 – U bezoekt een land of deel van een land met een hoge criminaliteit. Je doet verschillende aankopen terwijl je daar verschillende plaatsen bezoekt – misschien om souvenirs te verzamelen op weg naar huis. Nu kent elke winkel of persoon waarmee u een transactie heeft gedaan, de frequentie van uw transacties, hun grootte en het huidige bitcoin-saldo dat u heeft. Dit brengt je in een gevaarlijke situatie.
  • Voorbeeld 3 – U bent een dienstverlener waarbij u uw klanten projectmatig factureert. Als gerenommeerde entiteit in de branche brengt u niet alleen klanten in rekening voor uw diensten, maar ook voor de waarde die u aan tafel brengt. Als u echter naar uw eerdere gegevens in het grootboek kijkt, zullen uw klanten u misschien nooit de waarde van uw service betalen en uiteindelijk onderhandelen over uw servicekosten..

Hoe zijn de ontwikkelaars van plan om Monero nog privéer te maken??

Het Kovri-project is momenteel in ontwikkeling. Na voltooiing zal dit project transacties coderen en routeren via verschillende I2P Invisible Internet Project-knooppunten. Dit proces verbergt het IP-adres van transacties, waardoor de beveiliging van Monero wordt vergroot en het risico van netwerkbewaking wordt verkleind.

Hoe gebruik je Monero?

Bij het gebruik van Monero worden gebruikers sterk aangemoedigd om contact op te nemen met de gemeenschap voor ondersteuning en antwoorden op eventuele vragen. U moet een Monero-portemonnee downloaden om uw geld veilig te houden en aan de slag te gaan. Van daaruit kunt u Monero kopen met cryptocurrencies of fiat-valuta’s op een beurs. Als alternatief kunt u Monero mijnen. Zodra u Monero heeft, kunt u het verzenden en ontvangen of zelfs de cryptocurrency gebruiken om diensten en goederen te kopen.

Wanneer u Monero accepteert, hoeft u vanwege de verborgen adressen niet voor elke gebruiker of betaling een nieuw adres aan te maken. In plaats daarvan geeft u de persoon die het geld verstuurt uw betalings-ID, een hexadecimale tekenreeks met 64 tekens die de handelaar doorgaans willekeurig maakt. U kunt vervolgens controleren of er betalingen zijn via de opdracht “payments” in Monero-wallet-cli. Er is ook de mogelijkheid om programmatisch te controleren op betaling.

Monero portemonnees

Er zijn een aantal wallets die u kunt downloaden van de officiële website, het bevat versies voor Windows, Mac OS X, Linux, ARM, gratis BSD, DragonFly BSD, broncode en Blockchain. Er wordt ook gewerkt aan crowdfunding van een officiële Monero Hardware Wallet en Ledger werken er ook aan om het in hun apparaat op te nemen.

Monero portemonnees

Ten slotte is er ook een Lite Wallet verkrijgbaar bij MyMonero, waarmee u snel een portefeuilleadres en privésleutels online kunt genereren met behulp van hun website.

MyMonero

Het aanmaken van een portemonnee bij MyMonero is supereenvoudig, u hoeft alleen maar op de knop “Account aanmaken” te klikken en op het volgende scherm krijgt u een lijst met startwoorden te zien – het is uitermate belangrijk dat u deze ergens veilig opslaat. hoe u uw portemonnee kunt herstellen, mocht dat in de toekomst ooit nodig zijn. De website vraagt ​​u vervolgens om deze te kopiëren en in een tekstvak te plakken en op de login-knop te klikken.

U krijgt dan toegang tot uw portemonnee waar u uw adres en transactiegeschiedenis kunt zien en betalingen kunt verzenden of ontvangen.

MyMonero-portemonnee

Hoe Monero XMR te kopen

Nu je je portemonnee hebt ingesteld, wil je wat Monero kopen om erin te bewaren. U kunt geen XMR kopen met “Fiat” -valuta, dus u moet eerst een andere valuta kopen – de gemakkelijkste om te kopen is Bitcoin of Ethereum, wat u bij Coinbase kunt doen door middel van een bankoverschrijving of een aankoop met een bankpas / creditcard en die vervolgens omwisselen voor XMR bij Changelly.

Registreer bij Coinbase

Voor de eerste keer dat kopers van cryptovaluta kopen, raden we u aan Coinbase te gebruiken om uw eerste aankoop te doen – het is gebruiksvriendelijk, volledig gereguleerd door de Amerikaanse overheid, zodat u weet dat het een van de veiligste en meest gerenommeerde plaatsen is om cryptocurrency te kopen. Coinbase biedt de mogelijkheid om Bitcoin, Litecoin en Ethereum te kopen met een creditcard of betaalpas of door een bankoverschrijving te sturen. De kosten zijn hoger voor kaarten, maar u ontvangt uw valuta onmiddellijk.

U zult bij het aanmelden enige identiteitsverificatie moeten uitvoeren, omdat ze zich aan strikte financiële richtlijnen moeten houden. Zorg ervoor dat u onze link gebruikt om u aan te melden, u krijgt $ 10 aan gratis bitcoin bijgeschreven wanneer u uw eerste aankoop van $ 100 doet.

Coinbase-website

Om te beginnen, klikt u op de knop “Aanmelden”, waarna u naar een registratieformulier wordt geleid waar u uw naam en e-mailadres moet invoeren en een wachtwoord moet kiezen.

Coinbase stuurt u vervolgens een link per e-mail om uw e-mailaccount te verifiëren. Zodra u op de link in de e-mail klikt, wordt u naar een verificatiepagina geleid. Vervolgens moet u uw telefoonnummer toevoegen en een foto van uw identiteitsbewijs uploaden – dit kan een paspoort, rijbewijs enz. Zijn.

U moet ook uw betalingsgegevens toevoegen, zodat u uw bankrekening of een bankpas of creditcard kunt toevoegen – na een korte periode wordt uw account geverifieerd en kunt u uw eerste aankoop doen.

Coinbase-verificatie

Koop Ethereum of Bitcoin

Voor deze gids zullen we Ethereum kopen om te ruilen voor onze doelcryptocurrency. De reden hiervoor is dat het veel goedkopere kosten heeft dan bitcoin voor het verzenden en de transactie ook veel sneller verloopt. Ga dus in Coinbase naar het tabblad “Kopen / verkopen” bovenaan, selecteer “Ethereum”, kies uw betaalmethode en voer het bedrag in dat u wilt kopen – u kunt een bedrag in Amerikaanse dollars of een aantal Ether invoeren..

Koop Etherum

U wordt dan gevraagd om uw transactie te bevestigen.Als u met een kaart betaalt, moet u mogelijk een verificatie bij uw kaartaanbieder voltooien. Zodra dat is voltooid, wordt uw Ethererum aan uw account toegevoegd.

Koop Monero bij Binance

Als u bekend bent met hoe uitwisselingen werken, is Binance degene die we aanbevelen voor het kopen van XMR. Het is gemakkelijk om u aan te melden en u krijgt elke dag 2 BTC aan opnames zonder ID-verificatie in te dienen, het enige wat u hoeft te doen is uw BTC of ETH naar uw account daar te sturen en te ruilen voor XMR. Lees hier onze complete gids voor Binance voor meer informatie.

Binance-portefeuilles

Changelly gebruiken

Voor beginners is een gemakkelijke manier om Monero te kopen via Changelly.

De volgende stap is om de Changelly-website te gebruiken om je Ether in te wisselen voor XMR. Gebruik deze link en voer in hoeveel Eth je wilt converteren en het zal je laten zien hoeveel Monero je ervoor terugkrijgt, als je tevreden bent, ga je gang en klik je op de groene “Exchange” -knop.

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om een ​​account te registreren, wat u kunt doen door een social media-account te gebruiken of uw e-mailadres in te voeren.

Zodra dat is gebeurd, wordt u naar een pagina geleid met de transactiegegevens – controleer deze en zorg ervoor dat de bedragen correct zijn. Als u tevreden bent, klikt u op de groene knop “Volgende”.

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om uw Monero-portemonnee-adres waar u de munten zult ontvangen. Plak dit in het vak en klik op de groene knop “Volgende”.

Changelly Wallet-adres

U krijgt dan een definitief bevestigingsscherm te zien, nogmaals, zorg ervoor dat alle details correct zijn voordat u verder gaat.

Changelly-bevestiging

Changelly zal je dan een adres geven waar je je Ether naartoe stuurt, dus kopieer het adres dat ze je geven en ga dan terug naar je Coinbase-account.

Changelly Verzenden naar

Stuur uw Ethereum of Bitcoin

Klik in Coinbase op “Accounts” en selecteer uw Ethereum Wallet aan de linkerkant en klik vervolgens op “Verzenden”.

Voer het adres in dat Changelly je eerder heeft gegeven.

Stuur Ethereum

Klik op “Doorgaan” en mogelijk moet u de transactie bevestigen met uw e-mail of telefoon als u 2-factorenauthenticatie hebt ingeschakeld.

De transactie wordt nu via het Ethereum-netwerk verzonden en het duurt even voordat het binnenkomt – u kunt in uw Changelly-account kijken waar het u op de hoogte stelt van de volgende stappen:

  1. wachten op betaling
  2. Uitwisselen
  3. Verzenden naar uw portemonnee

Zodra het is voltooid, verschijnt er een bevestigingsbericht op het scherm met de tekst “Transactie voltooid”. U kunt nu uw Monero-portemonnee controleren, waar u kunt bevestigen dat u nu uw XMR bezit.

Changelly-transactie voltooid

Hoe kunt u Monero helpen verbeteren?

Als gemeenschapsgestuurd project moedigt Monero gebruikers aan om op elke mogelijke manier te helpen. U kunt werken aan ontwikkeling en Monero is meestal geschreven in C ++. U kunt ook helpen door een volledig knooppunt uitvoeren om de blockchain te helpen verspreiden en de privacy of de mijne te maximaliseren. U kunt natuurlijk ook geld of doneren sponsor worden.

Wat zijn de plannen van Monero voor de toekomst??

Huidige projecten voor Monero omvatten pluizige blokken, subadressen, multi-handtekeningen, een GUI-poort naar Android en een herontwerp van het Forum Funding-systeem. Toekomstige projecten omvatten de alfaversie van Kovri, meer MRL-onderzoeksdocumenten, efficiëntere bewijzen of bereik voor de RingCT als een manier om transactiegroottes te verkleinen, en tweedelaagsoplossingen om de schaalbaarheid en snelheid te verbeteren.

Monero-routekaart

Gevolgtrekking

Voor degenen die extra privacy willen bij hun cryptocurrency-transacties, is Monero een zeer nuttige optie. Hoewel sommige andere valuta’s de mogelijkheid bieden van verborgen adressen, is dit de standaard bij Monero, zodat de informatie van iedereen veilig is, net als de transactiebedragen. Het is eenvoudig te gebruiken en omdat Monero gemeenschapsgestuurd is, verbindt het gebruikers met anderen over de hele wereld, waardoor het gevoel ontstaat deel uit te maken van iets groters.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me