Beginnersgids voor Litecoin: het zilver voor het goud van Bitcoin?

Litecoin-gids

Litecoin (LTC) is een van de oudste cryptocurrencies die er bestaat en werd in oktober 2011 gelanceerd als een vork van Bitcoin. Het deelt veel van dezelfde kenmerken als Bitcoin, maar streeft ernaar lichter en sneller te zijn en vertoont daardoor kortere bloktijden van ongeveer 2,5 minuten. Dit zorgt voor zowel een snellere transactie-goedkeuring als lagere transactiekosten dan Bitcoin.

Litecoin-website

Het team achter Litecoin omschrijft het als een peer-to-peer internetvaluta die onmiddellijke, bijna kosteloze betalingen aan iedereen ter wereld mogelijk maakt. Litecoin is een open source, wiskundig veilig, wereldwijd betalingsnetwerk dat ook volledig gedecentraliseerd is. Het Litecoin-team probeert ook technologie te integreren die de sleutelfuncties van de munt verbetert en als resultaat geniet Litecoin van aanzienlijke industriële ondersteuning, handelsvolume en liquiditeit, het is een bewezen ruilmiddel en een van de meest gevestigde digitale valuta’s met betrekking tot webhandel. en internetuitgaven. Litecoin heeft tot doel een toename van dagelijkse digitale transacties mogelijk te maken en streeft er ook naar om complementair aan Bitcoin te werken.

Wie zit er achter?

Litecoin is ontwikkeld door Charlie Lee, een ex-werknemer van Coinbase die in de zomer van 2017 stopte met werken op de beurs om zich fulltime op Litecoin te concentreren. Lee overwoog een valuta te creëren die complementair zou zijn aan Bitcoin en zou functioneren als ‘digitaal zilver’ voor de status van Bitcoin als een digitale winkel met waarde vergelijkbaar met goud. Lee treedt op als een vocale en transparante frontman van het project en is vaak te vinden zijn gedachten delen over een aantal onderwerpen die de algemene cryptocurrency-gemeenschap aangaan.

Lee heeft de leiding over alle dagelijkse activiteiten die betrokken zijn bij het runnen van Litecoin, maar is ook lid van de Litecoin Stichting, een non-profitorganisatie geregistreerd in Singapore die ernaar streeft Litecoin vooruit te helpen voor het welzijn van de samenleving door de nieuwste blockchain-technologieën te ontwikkelen en te promoten. De stichting bestaat uit:

  • Raad van bestuur: Charlie Lee (VS), Xinxi Wang (SG) en Franklyn Richards (VK)
  • Directeur: Charlie Lee
  • Operationeel directeur: Keith Yong (SG)
  • Gesponsorde fulltime ontwikkelaars: Adrian Gallagher (thrasher, AU)
  • Parttime ontwikkelaars: Loshan T. (VK), Fan Yang (CN)

Litecoin bestaat ook uit de Litecoin Core ontwikkelteam dat alle ontwikkelaars van het Litecoin-project en zowel de Litecoin Foundation als het Core-team werken nauw samen en delen technische en financiële ondersteuning.

Litecoin-functies

Litecoin is open source software en staat open voor onafhankelijke verificatie van binaries en de bijbehorende broncode. Litecoin streeft er ook naar technologische vooruitgang te implementeren waarmee het zijn positie als toonaangevende cryptocurrency kan behouden. Waaronder:

Blockchain – De Litecoin-blockchain is gericht op het verwerken van een groot aantal transacties in vergelijking met Bitcoin. Door het regelmatig genereren van blokken, Lightening en Segregated Witness (SegWit) te implementeren, ondersteunt het Litecoin-netwerk transacties met een hoog volume zonder dat de software in de toekomst hoeft te worden aangepast. Dit maakt Litecoin efficiënter voor verkopers en klanten die profiteren van snellere bevestigingstijden en lagere kosten.

Mijnbouw – Litecoin gebruikt een algoritme genaamd Scrypt dat het mijnproces voor nieuwe munten bepaalt, en Scrypt zorgt voor een hogere mate van parallelle verwerking en is over het algemeen toegankelijker voor nieuwe mijnwerkers dan een meer traditioneel algoritme. Het gebruik van Scrypt helpt om de mijnbouw van Litecoin te vergemakkelijken zonder de op ASIC gebaseerde mijnbouwhardware te gebruiken die nodig is om munten te minen met behulp van het SHA-256-algoritme. Mijnwerkers worden momenteel beloond met 25 nieuwe Litecoins per blok, een bedrag dat elke 4 jaar wordt gehalveerd of ongeveer elke 840.000 blokken. Het Litecoin-netwerk zal naar verwachting 84 miljoen Litecoin produceren, wat precies 4 keer zo groot is als het maximale aanbod van Bitcoin.

Integratie in de branche – Litecoin was oorspronkelijk een vork van Bitcoin en als gevolg hiervan hebben de twee valuta’s nog steeds veel van dezelfde kenmerken. Litecoin is daarom een ​​van de best geïntegreerde cryptocurrencies in de sector en geniet een breed scala aan ondersteuning in de hele branche. Litecoin wordt goed ondersteund door beurzen, geldautomaten, online en offline verkopers, webcasino’s en ontwikkelaars. Het wordt ook ondersteund door een loyale en gepassioneerde gemeenschap.

Litecoin versus Bitcoin

Bitcoin en Litecoin worden over het algemeen als complementair beschouwd en Litecoin handelt vaak om vooruit te komen met het implementeren van wijzigingen en upgrades die ook ten goede kunnen komen aan het Bitcoin-netwerk..

Litecoin heeft zich erop gericht sneller en efficiënter te zijn dan Bitcoin en heeft er bewust naar gestreefd om geadopteerd te worden door handelaren en verkopers. Naast het implementeren van frequente blokgeneratie, maakt Litecoin ook gebruik van het Lightening Network en Segregated Witness (SegWit) om te helpen garanderen dat gebruikers erop kunnen vertrouwen dat het netwerk in staat is om een ​​groot aantal transacties met hoge snelheid en laag te verwerken. kosten. Litecoin werd onlangs ook gebruikt om een cross chain atomaire swap waarmee gebruikers cryptocurrencies rechtstreeks kunnen ruilen door het gebruik van een smart contract en zonder de noodzaak van een derde partij zoals een exchange.

Deze upgrades geven Litecoin de overhand met betrekking tot de algehele efficiëntie; het is echter bijna onvermijdelijk dat deze functies uiteindelijk zullen worden opgenomen door de Bitcoin-blockchain.

Ondanks dat het zichzelf heeft bewezen als een van de top 5 cryptocurrency, loopt Litecoin nog steeds in het kielzog van Bitcoin als het gaat om populariteit. Bitcoin handelt momenteel rond $ 7000 en heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $ 117 miljard, en het is ook in staat om 24-uurs handelsvolumes te registreren die tot vier keer groter zijn dan welke andere cryptocurrency dan ook. Litecoin heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 3 miljard en wordt verhandeld rond $ 60 (vanaf 15 november 2017).

Bitcoin wordt gezien als de superieure opslag van waarde en het Bitcoin-netwerk kan nooit meer dan 21 miljoen munten bevatten. Litecoin kan tot 84 miljoen munten herbergen en de lagere prijs maakt het geschikter om laaggeprijsde goederen of diensten te kopen, en aangezien cryptocurrencies dichter bij massale acceptatie komen, zou dit Litecoin moeten helpen om het gat met zijn oudere broer te dichten.

Litecoin-portefeuilles

Er zijn een aantal verschillende wallets die je kunt gebruiken om je Litecoin in op te bergen, je kunt ze in een Hardware Wallet bewaren: zowel de Trezor als Ledger ondersteunen Litecoin. Je kan ook download een aantal portemonnees van de officiële website voor Windows, Mac, Linux, Android, iOS enzovoort.

Litecoin-portefeuilles

Hoe Litecoin te kopen

Litecoin is een van de slechts 3 cryptocurrencies die u momenteel kunt kopen met fiatvaluta Coinbase, wat het momenteel een van de gemakkelijkste aankopen maakt en daarom aantrekkelijk voor nieuwkomers in cryptocurrency. Je kunt onze volledige recensie van Coinbase hier lezen.

Registreer bij Coinbase

Voor de eerste keer dat kopers van cryptovaluta kopen, raden we u aan Coinbase te gebruiken om uw eerste aankoop te doen – het is gebruiksvriendelijk, volledig gereguleerd door de Amerikaanse overheid, zodat u weet dat het een van de veiligste en meest gerenommeerde plaatsen is om cryptocurrency te kopen. Coinbase biedt de mogelijkheid om Bitcoin, Litecoin en Ethereum te kopen met een creditcard of betaalpas of door een bankoverschrijving te sturen. De kosten zijn hoger voor kaarten, maar u ontvangt uw valuta onmiddellijk.

U zult bij het aanmelden enige identiteitsverificatie moeten uitvoeren, omdat ze zich aan strikte financiële richtlijnen moeten houden. Zorg ervoor dat u onze link gebruikt om u aan te melden, u krijgt $ 10 aan gratis bitcoin bijgeschreven wanneer u uw eerste aankoop van $ 100 doet.

Coinbase-website

Om te beginnen, klikt u op de knop “Aanmelden”, waarna u naar een registratieformulier wordt geleid waar u uw naam en e-mailadres moet invoeren en een wachtwoord moet kiezen.

Coinbase stuurt u vervolgens een link per e-mail om uw e-mailaccount te verifiëren. Zodra u op de link in de e-mail klikt, wordt u naar een verificatiepagina geleid. U moet dan uw telefoonnummer toevoegen en een foto van uw identiteitsbewijs uploaden – dit kan een paspoort, rijbewijs enz. Zijn. U moet ook uw betalingsgegevens toevoegen, zodat u uw bankrekening of een bankpas of creditcard kunt toevoegen zoals vereist – na een korte periode wordt uw account geverifieerd en kunt u uw eerste aankoop doen.

Coinbase-verificatie

Koop Litecoin

Ga in Coinbase naar het tabblad ‘Kopen / verkopen’ bovenaan, selecteer ‘Litecoin’, kies uw betaalmethode en voer het bedrag in dat u wilt kopen – u kunt een bedrag in Amerikaanse dollars of een aantal LTC invoeren.

Koop Etherum

U wordt dan gevraagd om uw transactie te bevestigen.Als u met een kaart betaalt, moet u mogelijk een verificatie bij uw kaartaanbieder voltooien. Zodra dat is voltooid, wordt uw Litecoin aan uw account toegevoegd en we raden u aan ze van de centrale te verplaatsen naar een portemonnee waar u de privésleutel beheert..

Marktprestatie

Voor het grootste deel van zijn bestaan ​​werd Litecoin doorgaans verhandeld rond de $ 3 tot $ 4, met een marktkapitalisatie die over het algemeen niet hoger was dan $ 200 miljoen. LTC kende een waardestijging in de winter van 2013, maar zakte al snel terug naar het normale niveau. Het bleef lange tijd stabiel en handelde nog steeds op de $ 4 in maart 2017. Litecoin zou echter snel stijgen in prijs en voortdurend nieuwe, hoge prijzen neerzetten. Dit bereikte een hoogtepunt in september toen LTC zou handelen tegen meer dan $ 80 en een marktkapitalisatie van ongeveer $ 4,2 miljard bereikte, terwijl er 24 handelsvolumes waren van ongeveer $ 1 miljard..

Litecoin was goed geplaatst om te profiteren van een wereldwijde toename van cryptocurrency-handel naarmate de cryptomarkten in landen als Japan en China meer ontwikkeld werden. Een deel van de huidige toename in populariteit kan echter worden toegeschreven aan Litecoins acceptatie van functies zoals het Lightning Network en Segregated Witness (SegWit), technologie waardoor het netwerk meer transacties kon verwerken en via internet kon worden gebruikt om voor een reeks te betalen van goederen en diensten. De waarde van Litecoin is aanzienlijk gestegen in 2017 en LTC handelt momenteel voor iets minder dan $ 60 met behoud van een marktkapitalisatie van ongeveer $ 3 miljard. Nu 2017 het belangrijkste doorbraakjaar voor Litecoin blijkt te zijn, willen veel analisten en waarnemers zien wat de komende jaren te wachten staat voor de cryptocurrency..

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me