Beginnersgids voor Ignis: Ardor’s oudste kindketen

Ignis

Ardor werd in januari 2018 gelanceerd met een innovatieve ouder-en-kind-structuur die is ontworpen om de uitdagingen van zijn voorgangers te overwinnen.

Om de voordelen van Ardor als ouder volledig te realiseren en te laten zien, was het echter ook nodig om een ​​child chain te lanceren. Dus, Ignis werd geboren als de eerste kinderketen van Ardor.

Deze gids geeft een uitgebreid overzicht van Ignis, inclusief:

  • Bedrijf en team
  • Over Ignis en Ardor
  • Ignis-functies
  • Het IGNIS-token
  • Voortgang roadmap

Bedrijf en team

Beide Ignis en Ardor worden aangedreven door een bedrijf genaamd Jelurida. Het bedrijf is in 2016 opgericht door drie medeoprichters.

  • Kristina Kalcheva is een directeur en juridisch expert met een masterdiploma en zeven jaar ervaring in het veld.
  • Lior Yaffe is ook een directeur en een van de kernontwikkelaars voor Ardor en Ignis.
  • Yaffe heeft twee decennia ervaring in het implementeren van enterprise IT-oplossingen voor grote bedrijven.
  • Petko Petkov is ook een Core Developer met meer dan zes jaar ervaring in blockchain-ontwikkeling.

Samen met Ardor en Ignis beheert Jelurida ook de Nxt-blockchain. Afgezien van ontwikkelingsinspanningen, biedt het bedrijf ondernemingen ook een op maat gemaakte setup van kinderketens op het Ardor-platform, onder de vlag “Consensus-as-a-Service.”

Jelurida is gevestigd in Zwitserland en is actief op drie continenten.

Afbeeldingsbron: Jelurida.com

Over Ignis en Ardor

Nxt was er lang voordat Ardor en zelfs Jelurida er waren. Het werd in 2013 gelanceerd als de allereerste proof-of-stake blockchain en is nog steeds in gebruik.

Toen Jelurida in 2016 werd opgericht en de werking van de Nxt-blockchain overnam, besloot het bedrijf een nieuw blockchain-platform te ontwikkelen dat drie grote uitdagingen van zijn voorgangers zou overwinnen.

Blockchain Bloat

Omdat alle knooppunten alle transacties op een bepaalde blockchain moeten opslaan, wordt blockchain-bloat onvermijdelijk een probleem door steeds hogere eisen te stellen aan de knooppunten die het netwerk bedienen.

Ardor vermindert blockchain-bloat door taken te scheiden tussen de ouder- en kindketens en transacties te snoeien. Elke transactie op een kinderketen is onderhevig aan snoeien, wat betekent dat alleen de cryptografische hash van zijn bestaan ​​op de blockchain blijft.

De volledige transactiegeschiedenis kan worden opgeslagen op archiefknooppunten. Op deze manier blijft de moederketen licht en worden alleen transacties opgeslagen die verband houden met het saldo van de proof-of-stake validators (vervalsers genoemd).

Eén token

De meeste blockchains werken alleen op basis van hun eigen native token. Op Ethereum kan een ontwikkelaar bijvoorbeeld zijn eigen tokens slaan, maar voor alle transacties worden gaskosten in Ether gevraagd.

Daarentegen werken alle kindketens van Ardor, inclusief Ignis, volledig op basis van hun eigen token. Knooppunten genaamd bundlers bieden een conversie-clearing-service, accepteren de betalingen van de kindketen en betalen de vervalsers op de hoofdketen in Ardor’s ARDR-tokens.

Maatwerk

Jelurida ontdekte dat wanneer een onderneming een aangepaste oplossing nodig had, het simpelweg klonen van de Nxt-blockchain voor een aangepaste implementatie een nieuwe reeks problemen met zich meebracht. De meeste MKB-klanten konden zich niet de noodzakelijke setup voor servers veroorloven om transacties te verwerken, en de beveiliging van decentralisatie werd onvermijdelijk aangetast door veel minder knooppunten op het netwerk.

De ouder-kindarchitectuur van Ardor stelt iedereen in staat om een ​​aangepaste kindketen op te zetten en te profiteren van de veiligheid en decentralisatie van de ouderketen.

Ignis is dus de eerste kinderketen van Ardor. Het is volledig gedecentraliseerd en biedt onbeperkte toegang tot alle functies van het algehele ecosysteem. Terwijl andere kindketens kunnen worden geconfigureerd naar gebruikersvereisten, bijvoorbeeld door gebruikersrechten te beperken of een bepaalde functie uit te schakelen, is Ignis volledig functioneel en voor iedereen toegankelijk. Hoewel Ignis zijn eigen token heeft, IGNIS, dat dient als toegangstoken voor de functies van Ignis, zijn alle activa die op Ignis worden uitgegeven volledig interoperabel met alle andere child chain-tokens.

Ignis-functies

De kenmerken van Ignis zijn vergelijkbaar met die van zijn voorganger, Nxt. Er zijn meer dan 25 afzonderlijke functionaliteiten, waaronder een marktplaats, stemsysteem, uitwisseling en datacloud.

Het meest opvallende is dat Ignis voor een aantal specifieke kenmerken fungeert als facilitator in alle kinderketens. Als iemand bijvoorbeeld gebruikersaccounts met specifieke instellingen wil configureren of activa wil uitgeven in zijn aangepaste onderliggende keten, wordt dit gedaan met Ignis in plaats van Ardor.

Hoewel de volledige lijst met Ignis-functies te talrijk is om ze allemaal in detail te beschrijven, zijn er verschillende die de moeite waard zijn om te benadrukken.

Ignis-functiesEnkele van Ignis ‘ Kenmerken

Lichtgewicht slimme contracten

Slimme contracttransacties worden over het algemeen uitgevoerd zoals elke andere transactie, met bevestiging van elk knooppunt en inclusief statusgegevens van de blockchain, zoals tokensaldi. Daarentegen hoeven lichtgewicht slimme contracten niet door alle netwerkknooppunten te worden uitgevoerd en zijn ze staatloos. Dit betekent dat gebruikers snel een lichtgewicht smart contract kunnen configureren en implementeren en gemakkelijk kunnen updaten wanneer dat nodig is.

Bovendien biedt Ignis de mogelijkheid om op maat gemaakte lichtgewicht slimme contractsjablonen te maken die te koop of gratis via de Ignis-marktplaats kunnen worden verspreid..

Transactie- en accountbeheer

Ignis faciliteert geavanceerde account- en transactiecontroles op andere kindketens. Met deze functie kunnen onderliggende ketengebruikers samengestelde goedkeuringsmodellen maken die meerdere handtekeningen vereisen voor een bepaalde transactie, of gebruikersaccounts beperken zodat ze alleen transacties tot een bepaalde waarde kunnen goedkeuren.

Deze functie is vooral handig voor gebruikers die kindketens instellen voor financiële transacties. Als een kinderketen bijvoorbeeld is opgezet als een beurs, kan het nodig zijn dat een menselijke goedkeurder in dienst van de beurs een opname van meer dan $ 1000 aan waarde goedkeurt als veiligheidsmaatregel..

Privacy

Gegevens die op Ignis zijn opgeslagen, zijn over het algemeen openbaar. Het biedt echter wel een functie voor het schudden van munten, zodat gebruikers een gelijk aantal tokens kunnen schudden tussen nieuw gemaakte ontvangersaccounts, wat een extra privacylaag biedt. Het ondersteunt ook gecodeerde berichten. Berichten kunnen veilig worden gedeeld met derden door ze een coderingssleutel te geven.

Het IGNIS-token

Het IGNIS-token geeft toegang tot alle functies van de Ignis-blockchain en wordt gebruikt om transactiekosten te betalen. Er is een vast aanbod van een miljard IGNIS-tokens. Vierenveertig procent hiervan werd in 2017 verkocht bij ICO, waarmee $ 15 miljoen werd opgehaald voor het project. Van de resterende tokens werd 50 procent uitgezonden naar iedereen die Nxt-tokens bezat ten tijde van het Ardor-genesisblok op 1 januari 2018. De andere zes procent werd bewaard door Jelurida.

Zoals bij de meeste tokens, volgen de prestaties van IGNIS de algemene cryptomarkten. De marktkapitalisatie piekte in de zomer van 2019 boven de $ 60 miljoen toen Bitcoin zijn jaarlijkse piek bereikte van $ 13.000. Vanaf januari 2020 bedroeg de marktkapitalisatie van IGNIS ongeveer $ 20 miljoen.

Je kunt IGNIS-tokens kopen via Ardors eigen gedecentraliseerde uitwisseling. Als alternatief is het ook verhandelbaar op 17 andere platforms, waaronder Bittrex, Changelly, Stex en Upbit.

Het opslaan van IGNIS-tokens buiten een uitwisselingsaccount betekent het downloaden van de speciale Ardor portemonnee waarmee elke child-chain kan worden beheerd. Bovendien heeft Freewallet een dedicated Ignis portemonnee ook. Beide zijn beschikbaar voor Windows-, MacOS-, Linux- en Android-gebruikers.

Ignis PortemonneeIgnis Wallet van Free Wallet

Voortgang roadmap

Jelurida is consistent geweest in het uitvoeren van de Ardor- en Ignis-roadmaps. In 2019 werden lichtgewicht slimme contracten, accountcontroles voor kinderkettingen en de opzet van een kinderketen voor Max Property Group, een van de grootste projecten op Ardor, geïntroduceerd..

Momenteel in ontwikkeling zijn enkele functies voor het snoeien van transacties en het ophalen van archieven, en een hardware wallet-integratie.

Verdere ontwikkelingen bevinden zich nog in de onderzoeksfase, aldus de projectwebsite. Deze omvatten beveiligd stemmen, Java-modules en configuratie van vertrouwelijke knooppunten.

Conclusie

Op de website staat dat het de missie van Jelurida is om het “gemakkelijker dan ooit te maken om op maat gemaakte gedecentraliseerde applicaties te ontwerpen, bouwen en implementeren op openbare platforms of als privé, geautoriseerde of hybride oplossingen.” Samen gaan Ignis en Ardor samen een lange weg om die missie te bereiken.

Ardor doet al het infrastructurele werk om ervoor te zorgen dat het platform presteert, terwijl Ignis individuen of bedrijven de mogelijkheid biedt om de functies en functionaliteit te kiezen die voor hun specifieke gebruiksscenario werken..

Bij veel projecten wordt gesproken over het verminderen van toetredingsdrempels. Ardor en Ignis brengen die visie echter echt tot leven. Als het project grip kan krijgen, met name bij een zakelijk publiek, heeft het een grote kans om de concurrentie te overtreffen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me