Beginnersgids voor ETHLend

ETHLend is een gedecentraliseerde marktplaats voor het uitlenen en ontlenen van cryptocurrency. Het platform probeert het probleem op te lossen van leners die het kapitaal van een leningsovereenkomst niet terugbetalen en geldschieters die verlies lijden. De markt is gebouwd op ERC-20-compatibele tokens die op de Ethereum-blockchain draaien.  

Ethlend-website

Hoe werkt ETHLend?

De semi-anonimiteit van het Ethereum-netwerk maakt het moeilijk om te bepalen of een lener een goede betalingsgeschiedenis heeft. Door gebruik te maken van een reputatiemechanisme neemt ETHLend deze onzekerheid weg. Aan elk Ethereum-adres is een reputatiescore gekoppeld, zodat kredietverstrekkers gerustgesteld zijn. Het reputatiesysteem draait op het Credit Token (CRE), een token dat alleen wordt gebruikt op de interne blockchain van ETHLend.

ETHLend is een beveiligde uitleendienst, aangezien de lener een of andere vorm van onderpand moet stellen. Dit zou in de vorm zijn van Ethereum ERC-20-tokens of enige Ethereum Name Service (ENS) -domeinen waarvan ze eigenaar zijn: ENS-domeinen zijn korte domeinen met de .eth-domeinextensie die worden gebruikt door een Ethereum-portemonnee in plaats van de lange en moeilijke portemonnee adres.

Slimme contracten van Ethereum zijn robuust genoeg om deze inloggegevens op te slaan.

Hoe creëert ETHLend vertrouwen?

Reputation Based Lending wordt gebruikt om vertrouwen te creëren tussen leners en geldschieters door het CRE-token als een eenheid van vertrouwen te gebruiken. Daarnaast beoogt deze Decentralized Credit Rating (DCR) een kredietprofiel van de lener op te bouwen met behulp van andere blockchains en zal de data ook toegankelijk worden voor andere blockchains. Er zijn ook andere off-blockchain-methoden om toegang te krijgen tot gegevens en een kredietprofiel van de lener op te bouwen.

Welke andere manieren kan ETHLend gebruiken om gegevens te verzamelen?

De ETHLend-gemeenschap heeft een aantal interessante oplossingen aangedragen. Een daarvan is de oprichting van orakels. In Ethereum-termen betekent dit dat gegevens uit de echte wereld van buiten de blockchain worden ingevoerd en worden gekoppeld aan entiteiten op de blockchain. De functie hiervan zal zijn om kredietcontroles uit te voeren bij potentiële leners. Sociale media kunnen ook worden gebruikt om de lener te profileren en om zijn identiteit te verifiëren. Gecentraliseerde gegevens kunnen worden gebruikt om een ​​schuld af te dwingen door het adres van een persoon op te halen. Dit heeft ook voordelen voor de lener die betere leentarieven kan krijgen.

Hoe worden nieuwe leners geverifieerd??

ETHLend zal worden geïntegreerd met een identiteitsverificatiesysteem dat is gebouwd op de Ethereum-blockchain, uPort genaamd. Gebruikers kunnen hun gedecentraliseerde identiteit claimen en deze koppelen aan hun entiteit op de ETHLend-blockchain. Zelfs kredietnemers die geen onderpand hebben, kunnen toegang krijgen tot ongedekte leningen. Het risico kan worden beperkt door de hoeveelheid Ethereum die een lener kan uitlenen te beperken. De lener krijgt dan een goede reputatie wanneer hij deze lening terugbetaalt en reputatietokens verdient waarmee hij toegang krijgt tot grotere geleende bedragen.

Wat zijn de voordelen van ETHLend?

Het ETHLend-platform is betrouwbaar. Dit betekent dat niemand de lening kan manipuleren of voorkomen nadat deze is goedgekeurd. Het open karakter van de Ethereum-blockchain betekent dat er transparantie is, aangezien iedereen de lijst met transacties in het grootboek kan inzien. Het ETHLend-platform biedt toegang tot leningen door democratie te brengen in de financiële sector. De pool van kredietverstrekkers is wereldwijd, dus de kansen zijn veel groter met betere toegang tot financiering. Er wordt geschat dat er op zijn minst 2,5 miljard mensen zonder bankrekening in de wereld zijn. Dit geeft hen ook de mogelijkheid toegang te krijgen tot financiering.

EthLend-functies

Hoe gebruikt u ETHLend?

De ETHLend dApp is al gelanceerd. ETHLend werkt aan een mobiele interface zodat de dApp kan worden gebruikt in de Status.im mobiele browser. De ontwikkelaars creëren een betere ervaring door de gebruikersinterface te vereenvoudigen. Het uitleenproces zal veel korter en gemakkelijker te gebruiken zijn. In plaats van Ethereum handmatig vanuit een portemonnee te moeten verzenden, zal het platform het geld automatisch verzamelen en verzenden wanneer de geldschieter de lening goedkeurt.

ETHLend dApp

Wat zijn de LEND- en CRE-tokens?

Beide zijn ERC-20 Ethereum-compatibele tokens. Het LEND-token wordt gebruikt om 25% korting te krijgen op services voor early adopters die de munt hebben gekocht in de ICO-tokenverkoop. Ze kunnen ook met Ethereum betalen, maar dit creëert een stimulans om het LEND-token te bemachtigen. Actieve geldschieters en leners worden ook beloond met LEND-munten via een airdrop. Dit is om ervoor te zorgen dat meer gebruikers het token adopteren en om meer waarde voor het project te creëren door actieve en betrokken gebruikers. In cryptospeak betekent dit dat ze gratis tokens krijgen. Speciale functies zoals aanbevolen aanbiedingen zijn ook beschikbaar voor LEND-houders. Kredietverstrekkers en leners kunnen ook LEND verdienen als ze iemand naar het platform verwijzen. Hoewel het primaire doel van het LEND-token is om transactiekosten te betalen, kan het ook op beurzen worden verhandeld zoals elke andere cryptocurrency..

Waarom werkt de CRE-token alleen op ETHLend?

Het enige doel van het CRE-token is om de reputatie van een gebruiker op ETHLend te volgen en kan niet worden verhandeld of naar iemand verzonden. Bij elke terugbetaling van de lening verdient een lener bijvoorbeeld CRE – op een lening van 1 ETH verdienen ze 0,1 CRE.

Hoe kunt u een lening kopen?

U kunt geen LEND kopen met “Fiat” -valuta, dus u moet eerst een andere valuta kopen – de gemakkelijkste om te kopen is Bitcoin of Ethereum, wat u bij Coinbase kunt doen door middel van een bankoverschrijving of met een bankpas / creditcard en vervolgens ruilen voor LEND op een beurs zoals Binance.

Registreer bij Coinbase

Voor de eerste keer dat kopers van cryptovaluta kopen, raden we u aan Coinbase te gebruiken om uw eerste aankoop te doen – het is gebruiksvriendelijk, volledig gereguleerd door de Amerikaanse overheid, zodat u weet dat het een van de veiligste en meest gerenommeerde plaatsen is om cryptocurrency te kopen. Coinbase biedt de mogelijkheid om Bitcoin, Litecoin en Ethereum te kopen met een creditcard of betaalpas of door een bankoverschrijving te sturen. De kosten zijn hoger voor kaarten, maar u ontvangt uw valuta onmiddellijk.

U zult bij het aanmelden enige identiteitsverificatie moeten uitvoeren, omdat ze zich aan strikte financiële richtlijnen moeten houden.

Zorg ervoor dat u onze link gebruikt om u aan te melden, u krijgt $ 10 aan gratis bitcoin bijgeschreven wanneer u uw eerste aankoop van $ 100 doet.

Coinbase-website

Om te beginnen, klikt u op de knop “Aanmelden”, waarna u naar een registratieformulier wordt geleid waar u uw naam en e-mailadres moet invoeren en een wachtwoord moet kiezen.

Koop Ethereum

Ga in Coinbase naar het tabblad “Kopen / verkopen” bovenaan, selecteer “Ethereum”, kies uw betaalmethode en voer het bedrag in dat u wilt kopen – u kunt een bedrag in Amerikaanse dollars of een aantal Ether invoeren..

Koop Etherum

U wordt dan gevraagd om uw transactie te bevestigen.Als u met een kaart betaalt, moet u mogelijk een verificatie bij uw kaartaanbieder voltooien. Zodra dat is voltooid, wordt uw Ethererum aan uw account toegevoegd.

Koop LEND bij Binance

U kunt nu uw Ether naar Binance sturen om uw aankoop van LEND te doen, bekijk onze recensie van Binance hier om te zien hoe u zich aanmeldt en koopt op hun exchange.

Binance-portefeuilles

Wat zijn enkele toepassingen voor ETHLend?

Het platform kan in de crypto-economie worden gebruikt voor fondsenwerving om te investeren in ICO’s of andere tokens. Het heeft ook gebruik in de traditionele op fiat gebaseerde economie. Het kan worden gekoppeld aan de USD en de volatiliteit bij uitleentransacties verminderen. Tokenisering van dingen betekent ook dat elk echt actief kan worden verhandeld als een ERC-20-token op de blockchain. Letterlijk alles kan als onderpand bij een leningtransactie worden aangeboden.

Lening voorbeeld

Wat is de routekaart?

ETHLend zal introduceren aanbiedingen van kredietverstrekkers of kredietverlening op aanvraag. Dit is waar geldschieters aanbiedingen plaatsen voor het bedrag dat ze bereid zijn uit te lenen en wat hun rentetarief zou zijn. Ze kunnen ook aangeven welke tokens ze als onderpand accepteren of aan welke kredietwaardigheid moet worden voldaan. Een andere innovatie is crowdlending waarbij geldverstrekkers een lening kunnen aangaan met meerdere geldverstrekkers waardoor het risico wordt gespreid. Ze zijn ook van plan om bitcoin- en altcoinleningen te introduceren. Het platform zal ook uitbreidbaar zijn via API. Dit geeft ontwikkelaars de kans om uitleenbots te bouwen.

Routekaart

Welke andere functies zijn gepland voor de dApp?

ETHLend werkt ook aan biedfunctionaliteit. Hierdoor kunnen geldschieters biedingen op een veiling plaatsen. Dit is een omgekeerde veiling waarbij bieders met elkaar concurreren om de beste rentevoet voor leners te bieden. Ze zijn ook van plan om het gedecentraliseerde kredietverlenings- en DCR-beoordelingssysteem uit te breiden tot buiten de Ethereum-blockchain. Een heel interessant idee is de gedecentraliseerde verzekeringspolis. Hierdoor krijgen verzekeraars toegang tot de risicoprofielen van potentiële klanten en kunnen zij op basis daarvan polissen aanbieden.

Gevolgtrekking

ETHLend biedt een uitgebreide oplossing voor het gedecentraliseerde kredietprobleem. De aanwezige waarborgen en systemen zorgen ervoor dat het risico tot een minimum wordt beperkt. Er zijn tal van voordelen voor leners en geldschieters die het platform gebruiken. Deze innovatie doorbreekt traditionele barrières en opent een geheel nieuwe markt voor potentiële klanten in de financiële dienstverlening.

Handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me