Beginnersgids voor Espers: op blockchain gebaseerde websites, bestandsopslag en berichtenuitwisseling

Espers is een hybride blockchain die Proof-of-Work- en Proof-of-Stake-mechanismen combineert. Het team heeft het gemaakt als reactie op het gebrek aan bruikbaarheid van verschillende bestaande blockchain-technologieën, samen met de verdeeldheid en het gebrek aan samenwerking tussen projecten. Met Espers hoopt het team eenwording te bieden en mogelijkheden uit te breiden. Eenmaal geïmplementeerd, bevat het functies zoals cross-chain interfacing, websites in de keten, modulaire sidechains, beveiligde berichtenuitwisseling en bestandsopslag binnen de keten.

Espers Muntgids

Alles wordt verbonden via een universele interface waar elke munt van kan profiteren. De munt achter het ecosysteem, ESP, is de katalysator die deze diensten aandrijft en tegelijkertijd de interesse in verwerkingsblokken voor het Espers-netwerk stimuleert. Met deze aanmoediging zullen stakers en mijnwerkers deelnemen en leiden tot het consistent genereren van blokken, evenals een razendsnel netwerk.

Websites op de blockchain?

Teamleden bij Espers erkennen dat blockchain-technologie al een groot aantal gebieden heeft veranderd. Ze zien echter ook het potentieel voor meer, inclusief websites op de blockchain. Door het mogelijk te maken om websites in de keten te hebben, zorgt Espers Blockchain voor extreme veiligheidsniveaus, waardoor websites vrijwel ondoordringbaar worden. Ze hopen er een nieuwe standaard van te maken voor de beveiliging en veiligheid van websites. De Espers Blockchain zorgt er bovendien voor dat websites nooit worden verwijderd of afgebroken, wat er ook gebeurt, net zoals de onveranderlijkheid van de blockchain. Bovendien hebben website-eigenaren de volledige controle over hun eigen gegevens en worden de servertijden sneller.

Espers-functies

Het Espers-team is van mening dat door het hosten, opslaan en beheren van websites en aanverwante diensten via de blockchain, dit de mogelijkheid van aanvallen die de bruikbaarheid aantasten bijna volledig zal elimineren. Omdat de blockchain als een internetprotocol fungeert, is er een extra beschermingslaag die bijna ondoordringbaar is. Websites die op de blockchain werken, kunnen bijvoorbeeld geen last hebben van DDoS-aanvallen, omdat er geen bestanden zijn om te hacken of datacentra / servers om te compromitteren.

Wat zijn de beveiligde berichtenuitwisseling van Espers??

Een ander belangrijk kenmerk van Espers is beveiligde berichtenuitwisseling. In zijn whitepaper wijst Espers erop dat maar weinig pogingen tot beveiligde berichtenuitwisseling daadwerkelijk gebruik hebben gemaakt van het algoritme van de blockchain voor codering. Bestaande systemen optimaliseren de snelheid door het bericht op een privésleutel te zetten in plaats van op de blockchain zelf. Dit is slim omdat het snelle berichten mogelijk maakt zonder de belasting van de blockchain te vergroten, maar het Espers-team ziet gebreken. Deze omvatten het feit dat echt veilige berichten het bericht onder de blockchain-knooppunten moeten uitzenden, net als elk gemined blok.

Espers is in plaats daarvan van plan om onbewerkte tekst in het blok op te slaan, zodat beveiliging mogelijk is voordat het bericht wordt verzonden. De beveiliging van het bericht is tweeledig, inclusief zowel de versleuteling via een speciaal algoritme als de mogelijkheid om de geldigheid van het bericht te bevestigen, net zoals de blockchain zou doen met transacties. De inhoud van het bericht zou privé blijven, maar de blockchain zou rapporteren wanneer berichten worden verzonden en welke openbare sleutel ze ontvangt.

 Andere belangrijke Espers-functies

De Espers Blockchain slaat de meeste bestanden lokaal op, wat mobiliteit en een lichtgewicht blockchain mogelijk maakt. Chain Apps zijn de mogelijkheid van Espers om elke blockchain-bediende app aan te sluiten en daardoor de mogelijkheden te vergroten. X-nodes zijn anders dan masternodes doordat ze geen specifieke balans van ESP nodig hebben om te worden vergrendeld.

Espers Portemonnees

Espers heeft portemonnees beschikbaar voor de meeste besturingssystemen. U kunt de portemonnee voor Windows of Mac rechtstreeks van de website downloaden, instructies voor Linux krijgen of de bron op GitHub bekijken. Er is ook Bootstrap voor zowel Mac / Linux als Windows. De volledige client toont mogelijk niet de meest recente versie van de portemonnee, maar dit is geen reden tot bezorgdheid. Er is een automatische updater die ervoor zorgt. Als u twijfelt, kunt u ook controleren op updates van het opstartprogramma.

Espers Portemonnees

Hoe Espers ESP te kopen

Espers zijn momenteel beschikbaar op CoinExchange, Livecoin en Alcurex. Op het moment van schrijven was één ESP gelijk aan 0.000326 USD of 0.00000004 BTC. Op dit moment zijn die beursgenoteerde beurzen de enige met de juiste portemonnee en blockchain. Koop geen Espers van de Yobit-uitwisseling, omdat deze een oude versie heeft met een niet-ondersteunde portemonnee en geen verbinding met de blockchain. Ondanks verzoeken van het ontwikkelteam van Espers, zal Yobit het niet updaten.

Koop Espers

Wat is de hybride distributiemethode van Espers?

In plaats van uitsluitend te vertrouwen op PoW- of PoS-mechanismen, gebruikt Espers een hybride distributiemethode die zowel PoS als PoW op dezelfde blockchain plaatst. Het idee van een hybride systeem is nog vrij nieuw. Er zijn weinig blockchains met een voldoende robuust moeilijkheidsalgoritme dat de tijd tussen gegenereerde blokken voor PoS of PoW of beide kan aanpassen.

Om dit probleem op te lossen, heeft het Espers-team een ​​algoritme voor het opnieuw richten van moeilijkheidsgraden, VRX, aangepast waarmee de gegenereerde bloktypen correct kunnen worden geschud. Dit verhoogt de beveiliging van de blockchain aanzienlijk, aangezien elke PoS en PoW de tekortkomingen van de andere goedmaken. Dit geeft de Espers Blockchain een voordeel ten opzichte van systemen die afhankelijk zijn van slechts een van deze methoden in plaats van een hybride oplossing.

Mijnbouw Espers

Een andere optie is om Espers te mijnen. Je kunt de benodigde tools vinden op de mijnpagina van de Espers-website, waaronder de CPU-Miner, GPU-mijnwerkers voor AMD en NVIDIA en GitHub. Dezelfde pagina bevat gedetailleerde instructies voor het minen van ESP met een CPU of GPU via deze blogpost. Daar vindt u de specifieke coderingsinformatie voor mijnbouw en waar u een mijnwerker kunt vinden, duidelijk onderverdeeld in CPU, GPU met NVIDIA en GPU met AMD.

Mijnbouw Espers

Hoe ziet de Roadmap van Espers eruit??

In het vierde kwartaal van 2017 heeft Espers zijn website bijgewerkt, PoW en PoS herzien, de portemonnee geüpgraded en een marketingcampagne voltooid. Het creëerde ook de mobiele portemonnee en lichtgewicht client, en schreef de whitepaper. Nu, in het tweede kwartaal van 2018, liggen de focus op het postsysteem, zijketens en x-knooppunten. In Q3 zal het focussen op CrossChain, Site on Chain en Chain Apps.

Espers-routekaart

Gevolgtrekking

Espers biedt een nieuwe blockchain die de beste eigenschappen van PoW- en PoS-systemen gebruikt om een ​​hybride blockchain te creëren. Er zijn meerdere functies aan de gang waarvan ze hopen dat ze een revolutie teweeg zullen brengen in de blockchain-technologie, inclusief echt veilige berichten die profiteren van die technologie.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me