Beginnersgids voor Decred

Decred recensie

Decred officieel gelanceerd in februari 2016, en noemt zichzelf een “open, progressieve en zichzelf financierende cryptocurrency met een systeem van community-based governance geïntegreerd in zijn blockchain”.

Met behulp van de Decred-blockchain is hun doel om cryptocurrency-technologie te ontwikkelen voor het algemeen belang die eerlijk en gelijk is voor alle betrokkenen, aangezien het gebonden is aan een reeks regels, waaronder leidende principes, een systeem van bestuur en een zelffinancieringsmechanisme..

Decred website

De technologie maakt gebruik van cryptografie om transacties te beveiligen en om het maken van nieuwe munten te controleren, en de digitale database waarin alle transacties worden opgeslagen, is volledig transparant.

Het team achter Decred beweert dat de technologie ongelooflijk gebruiksvriendelijk is, waardoor gebruikers Decred met slechts een paar klikken kunnen verzenden, ontvangen en mijnen, en het biedt een reeks opdrachtregelhulpmiddelen waarmee u uw ervaring kunt aanpassen..

De gedeclareerde principes

Decred is gebonden aan en wordt geleid door een reeks principes om ervoor te zorgen dat de technologie echt voor het algemeen nut is. Ze schetsen hun principes als volgt:

 • Gratis en open source software – Alle software die is ontwikkeld als onderdeel van Decred is gratis en open source software.
 • Vrijheid van meningsuiting en overweging – Iedereen heeft het recht om meningen en ideeën te delen zonder angst voor censuur. Er moet aandacht worden besteed aan alle constructieve toespraken die op feiten en rede zijn gebaseerd.
 • Inclusiviteit met meerdere belanghebbenden – Inclusiviteit vertegenwoordigt een systeem met meerdere belanghebbenden en er zal een actieve inspanning worden geleverd om een ​​diverse reeks meningen en gebruikers op te nemen. Hoewel het ideaal zou zijn om iedereen erbij te betrekken, zal Decred, waar van toepassing, voldoen aan alle relevante wetsorganen in de rechtsgebieden, zoals embargo’s en andere handelssancties..
 • Incrementele privacy en beveiliging – Privacy en beveiliging zijn prioriteiten en moeten worden afgewogen tegen de complexiteit van hun implementaties. Aanvullende privacy- en beveiligingstechnologie wordt op continue en incrementele basis geïmplementeerd, zowel proactief als on-demand als reactie op aanvallen.
 • Fixed Finite Supply – De uitgifte is eindig en het totale maximum aantal munten in Decred zal niet veranderen. De totale maximale voorraad voor Decred is 20.999.999.99800912 munten, met een subsidie ​​per blok die elke 6.144 blokken (ongeveer 21,33 dagen) wordt aangepast door een factor 100/101 te verminderen. De genesisbloksubsidie ​​begint bij 31.19582664 munten.
 • Universele fungibiliteit – Universele fungibiliteit is van fundamenteel belang voor Decred als opslagplaats van waarde en aanvallen daartegen moeten actief worden gemonitord en indien nodig zullen tegenmaatregelen worden genomen.

Een cryptocurrency die voor iedereen werkt

Met het doel om een ​​robuustere valuta te maken, gebruikt Decred een gehybridiseerd consensussysteem om een ​​eerlijk evenwicht te vinden tussen mijnwerkers en gebruikers.

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies, laat Decred gebruikers rechtstreeks deelnemen aan het project zonder dure mijnbouwhardware te hebben, zodat mijnwerkers die de infrastructuur beheren geen toegang hebben tot aanzienlijke invloed, zoals elders wordt aangetoond..

Daarnaast werkt Decred aan het vertegenwoordigen van stemmen van binnen- en buitenstaanders binnen de gemeenschap door een gelaagde bestuursorganisatie op te bouwen die verder reikt dan de mijnwerkers en gebruikers.

Bouwen aan een gelijkwaardige en samenwerkende gemeenschap

Door gedecentraliseerd bestuur en gedecentraliseerde processen te gebruiken gedurende het hele project, stelt Decred mensen met ideeën in staat om vorm te geven aan de toekomst. Aangezien het een ecosysteem voor ontwikkeling met meerdere belanghebbenden is, zijn deelnemers welkom om bestaande functies te verbeteren of nieuwe tools voor de technologie te bouwen.

Decred heeft zijn deuren geopend voor functievoorstellen en ze staan ​​al hun gebruikers toe om suggesties te doen. Een andere gewaagde stap die ze hebben toegepast om een ​​samenwerkend cryptocurrency-imperium in stand te houden, is om alle ontwikkelaars te betalen in het volle zicht van de gemeenschap vanuit de Decred blockchain.

Nu de Decred-grondwet van kracht is, weten gebruikers altijd wat ze kunnen verwachten en Decred heeft beloofd om te werken op een manier die iedereen ten goede komt.

Hoe u betrokken kunt raken bij Decred

Decred beschrijft de drie belangrijkste manieren om met het project om te gaan:

 • De portemonnee – Voor het verzenden en ontvangen van fondsen en voor deelname aan Proof-of-Stake-mijnbouw.
 • Proof-of-Work-mijnbouw – Rekenkracht gebruiken om transacties op het netwerk te valideren en nieuwe Decred-tokens te genereren.
 • Proof-of-Stake-mijnbouw – Fondsen gebruiken om te stemmen over belangrijke kwesties op het gebied van netwerkontwikkeling en transacties te valideren voor beloningen.

Het enige dat u nodig heeft om geld te verzenden of te ontvangen, is een adres dat gemakkelijk kan worden gegenereerd vanuit elke Decred-portemonnee. Fondsen worden binnen ongeveer vijf minuten nadat een transactie is uitgevoerd, vrijgemaakt, waardoor het een snelle en gemakkelijke technologie is om mee te doen.

Decred Wallet

Als je eenmaal wat Decred hebt, kun je lid worden van een uitzetpool om deel te nemen aan het bewijs van inzet en beloningen te verdienen.

Gedecoreerde uitzetpoelen

Om te helpen bij het onderhoud van het netwerk, neemt Decred een kleine vergoeding bij elke transactie, en hun open standpunt betekent dat je alle blokken en transacties in de Decred blockchain kunt doorzoeken met de Hoofdnetwerkblokverkenner.

Hoe u een Decred-portemonnee maakt

Om uw eigen Decred-portemonnee te maken en uw eigen Decred-adres te genereren, gaat u naar de officiële website en klikt u op de link “Portemonnee downloaden” en slaat u het bestand op uw computer op.

Download Decred Wallet

Voer nu het bestand uit, de portemonnee begint te synchroniseren, wat betekent dat de blockchain wordt gedownload. Als u wilt, kunt u dit voorlopig overslaan met de knop “Overslaan”. U komt dan op een scherm waar u een weergave krijgt die uit een aantal woorden bestaat.

Belangrijk: schrijf dit seed-bestand op en bewaar het op een veilige locatie, want zo maakt u een back-up van uw portemonnee en kunt u het op elk moment opnieuw maken.

Decred Seed

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om uw seed woord voor woord opnieuw in te voeren en vervolgens een wachtwoordzin te kiezen om de portemonnee te versleutelen.

Gedecrediteerde wachtwoordzin

Uw portemonnee is nu ingesteld en u kunt communiceren met de Decred-blockchain. Om uw portefeuilleadres te krijgen, klikt u op de link “Ontvangen” en u krijgt het adres en een QR-code ervoor. Vanaf hier kunt u indien nodig ook extra adressen genereren.

Gedeclareerd Wallet-adres

Hoe Decred te kopen

Decred kopen met “Fiat” -valuta is momenteel niet mogelijk, dus de gemakkelijkste manier om het op dit moment te kopen, is door Bitcoin of Ethereum te kopen en deze vervolgens op een beurs te ruilen. In deze sectie laten we u zien hoe u Decred kunt kopen met een creditcard of betaalpas via de Coinbase-website en deze vervolgens kunt ruilen voor Decred bij Changelly.

Registreer bij Coinbase

Voor de eerste keer dat kopers van cryptovaluta kopen, raden we u aan Coinbase te gebruiken om uw eerste aankoop te doen – het is gebruiksvriendelijk, volledig gereguleerd door de Amerikaanse overheid, zodat u weet dat het een van de veiligste en meest gerenommeerde plaatsen is om cryptocurrency te kopen. Coinbase biedt de mogelijkheid om Bitcoin, Litecoin en Ethereum te kopen met een creditcard of betaalpas of door een bankoverschrijving te sturen. De kosten zijn hoger voor kaarten, maar u ontvangt uw valuta onmiddellijk.

U zult bij het aanmelden enige identiteitsverificatie moeten uitvoeren, omdat ze zich aan strikte financiële richtlijnen moeten houden. Zorg ervoor dat u onze link om in te schrijven u krijgt $ 10 aan gratis bitcoin bijgeschreven wanneer u uw eerste aankoop van $ 100 doet.

Coinbase-website

Om te beginnen, klikt u op de knop “Aanmelden”, waarna u naar een registratieformulier wordt geleid waar u uw naam en e-mailadres moet invoeren en een wachtwoord moet kiezen.

Coinbase stuurt u vervolgens een link per e-mail om uw e-mailaccount te verifiëren. Zodra u op de link in de e-mail klikt, wordt u naar een verificatiepagina geleid. U moet dan uw telefoonnummer toevoegen en een foto van uw identiteitsbewijs uploaden – dit kan een paspoort, rijbewijs enz. Zijn. U moet ook uw betalingsgegevens toevoegen, zodat u uw bankrekening of een bankpas of creditcard kunt toevoegen zoals vereist – na een korte periode wordt uw account geverifieerd en kunt u uw eerste aankoop doen.

Coinbase-verificatie

Koop Ethereum of Bitcoin

Voor deze gids zullen we Ethereum kopen om te ruilen voor onze doelcryptocurrency. De reden hiervoor is dat het veel goedkopere kosten heeft dan bitcoin voor het verzenden en de transactie ook veel sneller verloopt. Ga dus in Coinbase naar het tabblad “Kopen / verkopen” bovenaan, selecteer “Ethereum”, kies uw betaalmethode en voer het bedrag in dat u wilt kopen – u kunt een bedrag in Amerikaanse dollars of een aantal Ether invoeren..

Koop Etherum

U wordt dan gevraagd om uw transactie te bevestigen.Als u met een kaart betaalt, moet u mogelijk een verificatie bij uw kaartaanbieder voltooien. Zodra dat is voltooid, wordt uw Ethererum aan uw account toegevoegd.

Changelly gebruiken

De volgende stap is om de Changelly-website te gebruiken om je Ether te ruilen voor Decred. Gebruik deze link en voer in hoeveel Eth je wilt converteren en het zal je laten zien hoeveel Decred je ervoor terugkrijgt, als je tevreden bent, ga je gang en klik je op de groene “Exchange” -knop.

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om een ​​account te registreren, wat u kunt doen door een social media-account te gebruiken of uw e-mailadres in te voeren.

Changelly Registratie

Zodra dat is gebeurd, wordt u naar een pagina geleid met de transactiegegevens – controleer deze en zorg ervoor dat de bedragen correct zijn. Als u tevreden bent, klikt u op de groene knop “Volgende”.

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om uw Decred wallet-adres waar u de munten zult ontvangen. Plak dit in het vak en klik op de groene knop “Volgende”.

Changelly Wallet-adres

U krijgt dan een definitief bevestigingsscherm te zien, nogmaals, zorg ervoor dat alle details correct zijn voordat u verder gaat.

Changelly-bevestiging

Changelly zal je dan een adres geven waar je je Ether naartoe stuurt, dus kopieer het adres dat ze je geven en ga dan terug naar je Coinbase-account.

Changelly Verzenden naar

Stuur uw Ethereum of Bitcoin

Klik in Coinbase op “Accounts” en selecteer uw Ethereum Wallet aan de linkerkant en klik vervolgens op “Verzenden”.

Voer het adres in dat Changelly je eerder heeft gegeven.

Stuur Ethereum

Klik op “Doorgaan” en het kan zijn dat u de transactie met uw e-mail of telefoon moet bevestigen als u 2-factorenauthenticatie hebt ingeschakeld.

De transactie wordt nu via het Ethereum-netwerk verzonden en het duurt even voordat het arriveert – u kunt in uw Changelly-account kijken waar het u op de hoogte stelt van de volgende stappen:

 1. wachten op betaling
 2. Uitwisselen
 3. Verzenden naar uw portemonnee

Zodra het is voltooid, verschijnt er een bevestigingsbericht op het scherm met de tekst “Transactie voltooid”. U kunt nu uw Decred Wallet controleren, waar u kunt bevestigen dat u nu de eigenaar bent van uw DCR.

Changelly-transactie voltooid

Een steeds evoluerend project

Een belangrijk doel van Decred is ervoor te zorgen dat consensus en groei duurzaam en efficiënt zijn. Om dit te doen, introduceren ze regelmatig verschillende beheer- en ontwikkelingsfuncties in de gemeenschap.

Decred is geen afgewerkt product en wordt beschreven als ‘voortdurend in ontwikkeling’ om continu de beste ervaring voor alle betrokkenen te behouden. Ze hebben al veel toekomstige innovatieve functies gepland en staan ​​altijd open voor suggesties van de gemeenschap, dus er is geen limiet aan wat er met de technologie kan worden bereikt.

De nieuwe functies worden gedeeltelijk gefinancierd door beloningen uit de nieuwe blokken, waarbij een percentage van deze beloningen altijd wordt besteed aan de ontwikkeling van Decred. Dit maakt deel uit van hun doorlopende duurzaamheidsplan en zorgt ervoor dat er in de komende jaren aan hun gemeenschapsbehoeften wordt voldaan.

Enkele van de geplande functies voor 2017 zijn:

 • Stemmen met harde vork
 • Een door belanghebbenden aangestuurde DAO
 • Gedecentraliseerde aansturing van ontwikkelingsfondsen
 • Lightning-netwerkondersteuning
 • Continue UI en ontwerpontwikkeling
 • Verbeterde privacy
 • Betalingsintegratie

Gevolgtrekking

Decred heeft is ontwikkeld door een paar van de oorspronkelijke Bitcoin-ontwikkelaars, die verlangde naar een volledig gedecentraliseerde cryptocurrency waar het voor sommige mensen niet mogelijk was om meer invloed te krijgen dan anderen.

Met andere cryptocurrencies slagen miners erin om een ​​sterker machtsniveau te behouden dan gebruikers, maar met Decred is een eerlijker en gelijker systeem en vooruitzichten toegepast.

Naast het opbouwen van een sterke en ondersteunende gemeenschap door hun waarden, kan de gemeenschap ook een waardevol onderdeel van het project worden, aangezien Decred altijd in ontwikkeling is en open staat voor suggesties van ontwikkelaars die worden betaald voor de gevallen waarin hun ideeën worden geïmplementeerd. Dit is een spelveranderende manier om een ​​cryptocurrency te bouwen, en heeft de potentie om een ​​zeer succesvol project te worden.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me