Beginnersgids voor Decentraland

Decentraland Guide

Decentraland biedt gebruikers een virtual reality-platform dat wordt aangedreven door de betrouwbare Ethereum-blockchain. Met het platform kunnen gebruikers inhoud en applicaties maken, deze ervaren en er geld mee verdienen. Dit is het allereerste virtuele platform dat is gedecentraliseerd, gebouwd op de blockchain en eigendom is van zijn gebruikers, waardoor het zich onderscheidt van de massa.

Decentraland website

In deze gids bekijken we hoe Decentraland werkt en hoe u kunt meedoen.

Wie zit er achter Decentraland?

Het team achter Decentraland heeft al ervaring met het maken van zowel Bitcore als Streamium. De projectleider is Ari Meilich, terwijl de technische leider Esteban Ordano is. De adviesraad bestaat uit INBlockchain-oprichter Xiaolai Li, CoinFund-oprichter Jake Brukhman, Aragon-projectleider Luis Cuende en ex-CTO van Ning, Diego Doval. Decentraland werkt samen met district0x, Aragon en imToken.

Er zijn geen grenzen met Decentraland

Met Decentraland vindt u geen grenzen aan wat u kunt creëren en verkennen, behalve uw verbeeldingskracht. Gebruikers kunnen land kopen met behulp van de Ethereum-blockchain, wat hun eigendom bewijst op een manier waar niemand ruzie mee kan maken. Van daaruit ben je vrij om te bouwen wat je maar wilt. Slechts enkele van de opties die door het Decentraland-team worden voorgesteld, zijn onder meer livemuziekoptredens, casino’s, workshops volgen, winkelen, bedrijven starten, onderwaterresorts bezoeken en een proefrit maken met een auto. Alles speelt zich af in een virtuele wereld met een 360-gradenweergave die gebruikers kan onderdompelen via hun webbrowser of VR-headset.

Wat Decentraland onderscheidt van andere VR-platforms?

Het grootste verschil tussen Decentraland en bestaande VR-platforms is eigendom; In plaats van één bedrijf hebben gebruikers Decentraland. Het team achter het platform is van mening dat openbare virtuele werelden moeten worden geregeerd met open standaarden, dus geen enkele centrale organisatie legt hun agenda op.

Decentraland is niet alleen eigendom van de gebruikers, maar stelt deze gebruikers ook in staat om hun landinhoud volledig te beheren. Ze mogen ook al hun opbrengsten behouden die zijn verdiend met de waarde die door andere gebruikers is gegenereerd. Dit in tegenstelling tot andere systemen waarbij de centrale organisatie die het platform beheert, een bezuiniging oploopt. Zonder een centrale organisatie is er geen groep die dat deel van uw inkomsten op zich neemt. Dit alles is mogelijk via het gebruik van de blockchain-technologie door Decentraland, die het eigendom aantoont en niet kan worden vervalst.

Hoe kopen gebruikers LAND en welke beperkingen gelden er voor het gebruik ervan??

LAND kopen is net zo eenvoudig als het gebruik van MANA, het token voor Decentraland. Tiles of LAND meten 10 vierkante meter, dat is 33 vierkante voet. Er zijn geen limieten aan hoeveel je omhoog kunt bouwen op het stuk LAND; de enige beperkingen zijn op de grond en de basis van gebouwen.

Het is belangrijk op te merken dat het LAND in Decentraland schaars is. Dit is niet alleen bedoeld om de vraag enigszins te verhogen, maar ook om de algehele gebruikerservaring en de mogelijkheid om inhoud te ontdekken te verbeteren. Zonder schaarste zou het grootste deel van LAND worden verlaten, wat deze dingen zou schaden.

Decentraland Shot

Hoe neem je deel aan het Terraform-evenement?

De inschrijving voor het Terraform Event is open tot 15 december om 20.00 uur. GMT. Om deel te nemen, moet u MANA hebben, die u op een van de verschillende online beurzen kunt kopen. Om deel te nemen, heb je ook een kleine hoeveelheid ETH nodig om de transactie te voeden en een browser die compatibel is met dApps.

Je kunt dan MANA inzetten om deel te nemen aan de veiling voor Genesis City of om bij te dragen aan een van de gemeenschapsdistricten. De Genesis City-veiling vindt begin deze maand plaats en je kunt er MANA voor inzetten. De toegewijde MANA zit vast in een Ethereum smart contract totdat het Terraform-evenement plaatsvindt. Elke MANA die u niet gebruikt tijdens de veiling, wordt geretourneerd wanneer deze voorbij is.

Degenen die er de voorkeur aan geven LAND bij te dragen aan de gemeenschapsdistricten, kunnen percelen van het LAND kopen voor slechts 1.000 MANA per stuk. De wijken worden verspreid over Decentraland en onafhankelijk georganiseerd.

Waarvoor kunt u MANA gebruiken?

Momenteel wordt MANA gebruikt voor de aankoop van LAND voor gemeentelijke percelen of via de Genesis City-veiling. In de toekomst zal MANA worden gebruikt om LAND te kopen, hetzij rechtstreeks van Decentraland of andere gebruikers (aangezien het overdraagbaar is), en om in de wereld digitale diensten en goederen te kopen. Het nut van MANA zal toenemen naarmate het LAND binnen Decentraland wordt ontwikkeld, waardoor een volledige virtuele wereld ontstaat.

MANA is te koop bij Binance of Bittrex en kan worden bewaard in een Ethereum-portemonnee.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Decentraland begon in juni 2015 met wat zij het ‘stenen tijdperk’ noemen, toen het land werd gemodelleerd in de vorm van een eenvoudig raster en pixels werden toegewezen aan gebruikers via een proof-of-work-algoritme vergelijkbaar met Bitcoin. In maart 2017 betrad het project de “Bronstijd”, met land gemodelleerd in 3D-ruimte, een torrent en volledige Blockchain-node en functies zoals de Unity Browser en World Editor. De Mana-bijdrageperiode vond plaats tussen 17 en 26 augustus 2017. Degenen die MANA, het ERC20-token, kochten, konden stukken LAND claimen en vervolgens communiceren met andere MANA-eigenaren. Nu, in het vierde kwartaal van 2017, is het Terraform-evenement aan de gang, wat de eerste kans is voor gebruikers om land te claimen, net als de bèta-lancering voor de ‘ijzertijd’.

In de toekomst zal de ijzertijd ondersteuning voor meerdere spelers toevoegen, samen met livechat en avatars. Het maakt scripting en aangepaste items op land in eigendom mogelijk. Ten slotte zal het “Siliciumtijdperk” de volwaardige 3D-wereld zijn met volledige VR-ondersteuning en de mogelijkheid om de wetten van de fysica aan te passen. Op dit punt zal Decentraland binnen de blockchain leven.

Conclusie

Nu virtual reality steeds populairder wordt en gamen op de blockchain populair blijkt te zijn, zou Decentraland de weg van de toekomst kunnen zijn. De mogelijkheid om VR te combineren met cryptografie zorgt voor een gedecentraliseerde virtual reality, zonder enige beperking die is ingesteld door een controlerende organisatie. Dit zou zowel ontwikkelaars als gebruikers die nieuwe ideeën willen uitproberen, veel meer vrijheid moeten geven. Het zou in de toekomst gemakkelijk een aanzienlijke groei kunnen meemaken als een platform voor het bieden van entertainment aan gebruikers over de hele wereld, terwijl het de LAND-eigenaren in staat stelt winst te maken zonder dat een tussenpersoon een bezuiniging oploopt. Als zodanig zal het waarschijnlijk zowel de LAND-eigenaren als degenen die ervoor kiezen om het LAND van andere mensen te bezoeken, hiervan profiteren.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me