Beginnersgids voor Cortex: gedecentraliseerd autonoom AI-systeem

Cortex-gids

Cortex is een gedecentraliseerd en autonoom AI-systeem dat gebruikmaakt van de blockchain. Het doel van Cortex is om state-of-the-art machine learning-modellen te bieden via de blockchain. Gebruikers kunnen deze modellen afleiden via slimme contracten die te vinden zijn op de Cortex-blockchain. Bovendien wil Cortex een machine-leerplatform implementeren waarmee gebruikers taken op het platform kunnen plaatsen en kunstmatige intelligentie gedecentraliseerde applicaties (AI-dapps) kunnen indienen..

Cortex-gids

Wie zit er achter Cortex?

CEO Ziqi Chen heeft een Master of Science in zowel civiele techniek als machine learning en is medeoprichter van Waterhole.io. CTO Weiyang Wang heeft een Master of Science in Statistics en is een gecertificeerde financiële risicomanager met ervaring en interesse in cryptografie en deep learning. Yang Yang, blockchain-hoofdingenieur, heeft een Master of Science in computerwetenschappen, heeft ervaring met de blockchain en cryptocurrency en is de andere mede-oprichter van Waterhole.io.

Cortex-team

De chief deep learning engineer, Xiao Yan, is een Ph.D. kandidaat, quantum computing-onderzoeker en AI- en blockchain-onderzoeker met ervaring in kwantitatieve handel in cryptocurrency. Operating Officer Amy Chen heeft een Master of Science in elektrotechniek en organiseerde een deel van het EcoMobility World Festival 2017. Ten slotte heeft Wentao Tian, ​​senior AI en blockchain engineer, een Master of Science in computerwetenschappen, is een expert in reinforcement learning en heeft ervaring met gedistribueerde systemen en kwantitatieve handelsalgoritmen.

Community-ontwikkelaars zijn onder meer AI-experts op het gebied van akoestiek, AI-onderzoeksassistenten en onderzoekswetenschappers, en AI-framework onderzoeks- en ontwikkelingsexperts. Adviseurs hebben geïnvesteerd, opgericht en anderszins betrokken geweest bij projecten als Bitfinex, Bitfund, ZhenFund, World Financial Desk, FBG Capital, Beijing Kunlun Tech Co., DAGlabs en China Metallurgical Group Corporation. Een adviseur, professor Whitfield Diffie, was de uitvinder van public key cryptografie.

Wat doet Cortex?

Door AI-slimme contracten in zijn Cortex-blockchain te integreren, maakt het platform het voor elke ontwikkelaar mogelijk Cortex te gebruiken om kunstmatige intelligentie toe te voegen aan slimme contracten. Dit kan het potentieel voor slimme contracten en gerelateerde projecten op de blockchain drastisch vergroten. De mogelijkheid om AI te gebruiken, maakt het voor de slimme contracten mogelijk om autonoom te reageren op externe signalen, inclusief signalen waarop programmeurs niet kunnen anticiperen.

Bovendien heeft Cortex een stimuleringsmechanisme om collectieve samenwerking aan te moedigen. Iedereen kan modellen in Cortex indienen en bestaande modellen optimaliseren. Degenen die bijdragen aan modellen ontvangen ook beloningen, waardoor een omgeving wordt gecreëerd waarin iedereen wordt aangemoedigd om deel te nemen, zodat de best mogelijke oplossingen kunnen worden bedacht..

Wat zijn enkele belangrijke componenten van Cortex?

Het slimme AI-contract is een zeer belangrijk onderdeel van Cortex, omdat het gebruikers in staat stelt hun machine-learningprogramma’s bovenop de blockchain te schrijven. Ze kunnen ook interacties indienen via deze slimme AI-contracten die afhankelijk zijn van andere contracten, wat een laag complexiteit toevoegt.

Slim contract

Bovendien heeft Cortex een virtuele machine, niet verrassend bekend als de Cortex Virtual Machine, CVM. De instructieset van CVM is volledig compatibel met EVM en bevat ondersteuning voor referentie-instructies.

Welke geavanceerde functies bevat Cortex?

Onderzoekers in machine learning van over de hele wereld kunnen bijbehorende datamodellen met training uploaden naar de opslaglaag van het Cortex Intelligent Inference Framework. Anderen die de AI-modellen willen gebruiken, kunnen vervolgens conclusies trekken via modules en de aanbieders van die modules in ruil daarvoor betalen.

Er zijn ook Cortex Inference Consensus Criteria. Wanneer een gebruiker een transactie met een contract begint, moet het volledige knooppunt de code van het slimme contract uitvoeren. In tegenstelling tot gewone slimme contracten, kunnen de slimme AI-contracten van Cortex inferentie-instructies bevatten. In het geval van een afgeleid resultaat, moeten alle knooppunten het eens zijn.

Consensus

Gebruikers moeten ook het Model Submission Framework volgen, dat eenvoudig is dankzij de indieningsinterface die is ontworpen voor off-chain training. Deze off-chain training omvat instructie-interpreterende virtuele machines voor modellen. Het indieningskader moet aanbieders van rekenkracht verbinden met degenen die het algoritme leveren, zodat samenwerking en handel mogelijk wordt.

Hoe gebruik je Cortex?

Cortex zal het toevoegen van kunstmatige intelligentiesystemen aan de blockchain mogelijk maken door onderzoekers in machine learning wereldwijd corresponderende datamodellen te laten uploaden die goed zijn opgeleid. Deze gaan naar de opslaglaag van de openbare Cortex-keten. Van daaruit kan elke gebruiker die de modellen wil gebruiken, conclusies trekken door ze te gebruiken en de ontwikkelaar van het model betalen.

Voor elke gevolgtrekking synchroniseren volledige knooppunten de gegevens en het model op de opslaglaag met de lokale site. Er is ook de mogelijkheid om conclusies te trekken met de CVM, die de resultaten synchroniseert over het netwerk.

Telkens wanneer gebruikers transacties starten, een intelligente gevolgtrekking maken of een slim contract openen, moeten ze Endorphin-tokens betalen. Deze tokens zijn ontworpen voor alle transacties binnen Cortex.

Wat is CTXC?

CTXC is het Cortex-token en de tokenverkoop is al voltooid. De privéronde begon op 7 februari en duurde tot 7 maart en er werden tokens verkocht tegen 1 ETH voor 1.500 CTX. Dit werd gevolgd door de openbare tokenverkoop, die in maart eindigde toen de streeflimiet werd bereikt. Het verkocht 60 miljoen CTXC via bijdragen van 40.000 ETH, goed voor 20,01 procent van de totale distributie van tokens. Tijdens de verkoop waren Bitmain en FBG Capital de belangrijkste investeerders.

Het totale tokenaanbod is 299.792.458. 150 miljoen hiervan, of 50,03 procent, zullen worden gebruikt als beloningen voor mijnwerkers van CTXC. 74.792.458, of 24,95 procent, zijn voor de basis van het project via het genesisblok. Dit totale cijfer omvat 0,93 procent voor premies, 9,01 procent voor projectmarketing en 15,01 procent voor Cortex Lab. Ten slotte gaat de vijf procent van de tokens naar de gemeenschap van het genesisblok, adviseurs en de academische wereld.

Hoe Cortex CTXC te kopen

U kunt CTXC niet kopen met “Fiat” -valuta, dus u moet eerst een andere valuta kopen – de gemakkelijkste om te kopen is Bitcoin of Ethereum, wat u bij Coinbase kunt doen door middel van een bankoverschrijving of met een bankpas / creditcard en vervolgens ruilen voor CTXC op een beurs die het token vermeldt.

Zorg ervoor dat u onze link gebruikt om u aan te melden, u krijgt $ 10 aan gratis bitcoin bijgeschreven wanneer u uw eerste aankoop van $ 100 doet.

Coinbase-website

Nadat u Ethereum heeft gekocht, kunt u handelen voor CTXC-tokens op de volgende beurzen:

  • Huobi
  • OKEx
  • CoinTiger

Gevolgtrekking

Cortex is een AI-platform dat is gedecentraliseerd en gebouwd op een nieuwe openbare blockchain, Cortex. De keten bevat slimme AI-contracten, waardoor gebruikers eenvoudig AI aan slimme contracten kunnen toevoegen. Degenen die geïnteresseerd zijn in AI zouden Cortex moeten beschouwen als een interessant project om in de toekomst te bekijken. Aangezien dit project een samenwerkingsproject is, zullen ontwikkelaars en kunstmatige intelligentie-onderzoekers gemakkelijk betrokken kunnen raken en beloningen kunnen ontvangen voor hun bijdragen.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me