Beginnersgids voor Cardano

Cardano Gids

Cardano biedt gebruikers een gedecentraliseerde openbare blockchain, evenals een cryptocurrency-project met volledige open sourcing. Op dit moment werkt Cardano aan een slim contractplatform. Wanneer dit is voltooid, biedt dit functies die geavanceerder zijn dan elk ander protocol dat tot nu toe is ontwikkeld.

Cardano-website

Wie zit er achter Cardano?

Drie organisaties werken samen om Cardano te creëren. De Cardano Foundation is gevestigd in Zwitserland. Deze onafhankelijke normalisatie-instelling is ontworpen om Cardano-gebruikers te ondersteunen en samen te werken met de autoriteiten op het gebied van commerciële en regelgevende zaken. IOHK is een leider in de ontwikkeling en onderzoek van cryptocurrency en heeft het contract voor platformontwikkeling tot 2020. Ten slotte investeert Emurgo in startups en helpt het commerciële ondernemingen om voort te bouwen op de bestaande Cardano-blockchain.

Cardano-team

Wat Cardano uniek maakt?

Van alle blockchain-technologieën is Cardano het allereerste blockchain-gebaseerde platform dat voortkwam uit een onderzoeksgestuurde aanpak en wetenschappelijke filosofie. In plaats van alleen een eenvoudige whitepaper, heeft Cardano een reeks academische papers die investeerders kunnen verkennen. Het team achter de ontwikkeling van Cardano is een wereldwijd collectief gevuld met deskundige onderzoekers en ingenieurs.

Het team achter Cardano koos voor deze unieke aanpak omdat ze erkennen dat technologie flexibel, schaalbaar en veilig moet zijn als miljoenen gebruikers er gebruik van kunnen maken. Daarom legde het team bij het ontwikkelen van Cardano en de Ada-cryptocurrency evenveel nadruk op wetenschappelijke nauwkeurigheid als bij missiekritieke systemen in het bankwezen of de ruimtevaart..

Een andere manier waarop Cardano opvalt, is dat het de behoeften van toezichthouders en gebruikers in evenwicht brengt bij het werken aan privacy en regelgeving. Als zodanig zou Cardano een nieuw type gereguleerd computergebruik moeten introduceren dat een betere financiële inclusie mogelijk maakt via zijn open toegang.

Cardano biedt een cryptocurrency en een technologisch platform

Naast het aanbieden van een cryptocurrency heeft Ada, Cardano een technologisch platform. Na voltooiing kan het financiële applicaties draaien die individuen, overheden en andere organisaties wereldwijd dagelijks gebruiken. Het team bouwt het platform in een reeks lagen op, omdat dit flexibiliteit mogelijk maakt voor toekomstige upgrades en eenvoudiger onderhoud. Het project begint met de nederzettingslaag die zal worden gebruikt om Ada uit te voeren. Hierna zal het team een ​​computerlaag bouwen die slimme contracten afhandelt, de digitale juridische overeenkomsten die de basis vormen voor toekomstige zaken en commercie. Bovendien zal Cardano dapps uitvoeren, of gedecentraliseerde applicaties die werken met behulp van een blockchain in plaats van te worden beheerd door één partij..

Wat moet u weten over Ada Cryptocurrency?

Ada is de cryptocurrency achter Cardano en wordt gebruikt om digitale fondsen te ontvangen en te verzenden. De ontwikkelaars zijn van mening dat digitaal contant geld, net als Ada, laat zien hoe geld in de toekomst zal zijn. Het maakt snelle directe overdrachten mogelijk met gegarandeerde veiligheid dankzij cryptografie.

Om Ada te kunnen gebruiken, moeten investeerders de Daedalus-portemonnee, dat is een hiërarchische deterministische, multiplatform, veilige portemonnee die speciaal is ontworpen voor deze cryptocurrency. De portemonnee is eenvoudig te installeren en u kunt alles bekijken en zelfs naar transacties zoeken. Je gebruikt het om specifieke informatie over de staat van de blockchain te bekijken. Het beschikt ook over gecodeerde wachtwoorden en privésleutels voor extra beveiliging en de mogelijkheid om te worden geëxporteerd naar een papieren certificaat voor koude opslag. Ada-inwisseling kan plaatsvinden via niet-gecodeerde of gecodeerde inwisselingscertificaten, en gebruikers kunnen het transactiegarantieniveau configureren.

Cardano Portemonnee

Het team van ontwikkelaars achter Cardano werkt eraan om ondersteuning voor Ethereum Classic en Bitcoin toe te voegen en om een ​​mobiele portemonnee voor zowel iOS als Android te creëren. Ze werken ook aan een applicatiewinkel die ondersteuning biedt voor bijna alle cryptocurrencies en door de gemeenschap gebouwde applicaties, evenals uitzetten, waarmee Ada-houders blokken kunnen genereren en meer kunnen verdienen.

Hoe Cardano ADA te kopen

Momenteel kunt u Ada-cryptocurrency kopen of verkopen via een van de verschillende beurzen, waarbij de lijst voortdurend groeit. De cryptocurrency zal uiteindelijk ook verkrijgbaar zijn bij bepaalde geldautomaten in Japan. Degenen met Ada zullen ook kunnen kiezen voor een Cardano-betaalpas, waarmee u deze net als elke andere valuta kunt gebruiken. Het geld wordt automatisch omgezet in uw lokale valuta voor naadloos gebruik. De betaalpas wordt aan een applicatie gekoppeld, zodat u transacties en uw Ada-saldo kunt volgen.

Hier is hoe je nu wat ADA kunt kopen …

U kunt ADA niet kopen met “Fiat” -valuta, dus u moet eerst een andere valuta kopen – de gemakkelijkste om te kopen is Bitcoin of Ethereum, wat u bij Coinbase kunt doen door middel van een bankoverschrijving of een bankpas / creditcard en die vervolgens omwisselen voor ADA op een beurs zoals Binance.

Registreer bij Coinbase

Voor de eerste keer dat kopers van cryptovaluta kopen, raden we u aan Coinbase te gebruiken om uw eerste aankoop te doen – het is gebruiksvriendelijk, volledig gereguleerd door de Amerikaanse overheid, zodat u weet dat het een van de veiligste en meest gerenommeerde plaatsen is om cryptocurrency te kopen. Coinbase biedt de mogelijkheid om Bitcoin, Litecoin en Ethereum te kopen met een creditcard of betaalpas of door een bankoverschrijving te sturen. De kosten zijn hoger voor kaarten, maar u ontvangt uw valuta onmiddellijk.

U zult bij het aanmelden enige identiteitsverificatie moeten uitvoeren, omdat ze zich aan strikte financiële richtlijnen moeten houden. Zorg ervoor dat u onze link gebruikt om u aan te melden, u krijgt $ 10 aan gratis bitcoin bijgeschreven wanneer u uw eerste aankoop van $ 100 doet.

Coinbase-website

Om te beginnen, klikt u op de knop “Aanmelden”, waarna u naar een registratieformulier wordt geleid waar u uw naam en e-mailadres moet invoeren en een wachtwoord moet kiezen.

Coinbase stuurt u vervolgens een link per e-mail om uw e-mailaccount te verifiëren. Zodra u op de link in de e-mail klikt, wordt u naar een verificatiepagina geleid. U moet dan uw telefoonnummer toevoegen en een foto van uw identiteitsbewijs uploaden – dit kan een paspoort, rijbewijs enz. Zijn. U moet ook uw betalingsgegevens toevoegen, zodat u uw bankrekening of een bankpas of creditcard kunt toevoegen zoals vereist – na een korte periode wordt uw account geverifieerd en kunt u uw eerste aankoop doen.

Coinbase-verificatie

Koop Ethereum of Bitcoin

Voor deze gids zullen we Ethereum kopen om te ruilen voor onze doelcryptocurrency. De reden hiervoor is dat het veel goedkopere kosten heeft dan bitcoin voor het verzenden en de transactie ook veel sneller verloopt. Ga dus in Coinbase naar het tabblad “Kopen / verkopen” bovenaan, selecteer “Ethereum”, kies uw betaalmethode en voer het bedrag in dat u wilt kopen – u kunt een bedrag in Amerikaanse dollars of een aantal Ether invoeren..

Koop Etherum

U wordt dan gevraagd om uw transactie te bevestigen.Als u met een kaart betaalt, moet u mogelijk een verificatie bij uw kaartaanbieder voltooien. Zodra dat is voltooid, wordt uw Ethererum aan uw account toegevoegd.

Koop ADA bij Binance

Je kunt nu je Ether naar Binance sturen om je aankoop van ADA te doen.Bekijk onze recensie van Binance hier om te zien hoe je je kunt aanmelden en kopen op hun exchange.

Binance-portefeuilles

Hoe gebruikt Ouroboros Proof-of-Stake Mining??

Binnen Cardano vind je een nieuw algoritme voor proof-of-stake mining, bekend als Ouroboros. Dit algoritme bepaalt hoe de verschillende knooppunten tot een consensus komen over het netwerk. Het vertegenwoordigt een belangrijke innovatie in de wereld van blockchain-technologie en elimineert de behoefte aan een proof-of-work-protocol dat energie verbruikt. Omdat dat energieverbruik voorkomt dat blockchain-schaalvergroting breder wordt gebruikt, is Ouroboros een belangrijke vooruitgang.

Het Ouroboros-systeem is ontworpen door een team met professor Aggelos Kiayias, de IOHK-hoofdwetenschapper, aan het hoofd, en het is het allereerste proof-of-stake-protocol waarvan wiskundig is bewezen dat het veilig is. Het is ook de eerste die peer review ondergaat, wat gebeurde als onderdeel van de acceptatie op de toonaangevende cryptografieconferentie, Crypto 2017. Als zodanig is de beveiliging van Ouroboros vergelijkbaar met de blockchain van Bitcoin, iets dat niet is aangetast..

Ouroboros

Met het proof-of-stake-algoritme van Ouroboros wordt de stakeholder om het volgende blok te maken willekeurig geselecteerd, op basis van het blockchain-grootboek en evenredig met de grootte van hun inzet. “Bewijs” verwijst naar bewijs dat alle transactieblokkeringen legitiem zijn. “Stake” verwijst naar de relatieve waarde die knooppuntadressen bevatten.

Welke andere gepatenteerde technologie heeft Cardano?

Cardano heeft een unieke Block Explorer, waarmee u transactiegeschiedenis kunt controleren. Transacties waarbij Ada betrokken is, worden openbaar geregistreerd via de blockchain, zodat u de datum en tijd van de transactie, het verzonden bedrag en het openbare adres van de afzender kunt zien. De echte versie wordt binnenkort gelanceerd en de Cardano Testnet-versie is al actief.

Gevolgtrekking

Cardano lijkt een betrouwbaar blockchain-platform te zijn, dankzij de unieke benadering van het daadwerkelijk gebruiken van wetenschappelijke methoden in ontwikkeling. We verwachten in de toekomst geweldige dingen van Cardano tussen het gebruik van de wetenschappelijke filosofie en het feit dat het volledig open source is.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me