Beginnersgids voor Bancor: netwerk voor het converteren van tokens zonder tegenpartij

Wat is Bancor?

Bancor is een netwerk waarmee gebruikers als een exchange tussen twee tokens kunnen converteren. Met het netwerk kunt u tussen twee tokens naar keuze converteren zonder enige tegenpartij. U kunt dit doen terwijl u profiteert van een automatisch berekende prijs. Het systeem bevat ook ingebouwde liquiditeit voor extra gemak.

Bancor-website

Wat is het Bancor-protocol?

Het Bancor-protocol wil een nieuwe standaard zijn die ERC20-tokens volgen. Het laat slimme contracten verbinding maken met een liquiditeitsnetwerk voor continue liquiditeit in de keten door het hele netwerk. Vanwege het protocol en deze liquiditeit is er geen vereiste om verkopers en kopers te matchen.

Het Bancor-protocol maakt gebruik van wat het ‘connector’-modules noemt. Ze houden de saldi van verschillende ERC20-tokens vast in een slim contract. De Bancor-formule herberekent de prijzen voortdurend als een manier om de balans tussen connectoren en slimme contracten te behouden.

Bancor-protocol

Het protocol is revolutionair vanwege het vermogen om tokens te converteren zonder dat het nodig is om twee partijen te matchen wier wensen samenwerken. In plaats van dat elke koper een verkoper nodig heeft en vice versa, verkoopt en koopt de eenvoudige formule achter het Bancor Protocol-saldo om ervoor te zorgen dat elk token binnen het netwerk zijn formule-relatie met andere tokens behoudt. Het is deze relatie die leidt tot de voortdurende liquiditeit zonder zorgen over beursnoteringen of handelsvolume.

Wat zijn enkele belangrijke kenmerken van het Bancor-netwerk?

Het Bancor-netwerk is wat al deze token-conversies mogelijk maakt. Er is geen spreiding, dus gebruikers krijgen goedkope conversies dankzij de geautomatiseerde market maker zonder winstoogmerk. De prijzen zijn transparant dankzij de Bancor-formule. Het bevat transactiegrootte en vereist geen orderboek. Het systeem heeft ook continue liquiditeit, zodat u een token kunt converteren wanneer u maar wilt, ongeacht of u een koper of verkoper bent of het door u gekozen handelsvolume.

Bancor-netwerk

Omdat al het kopen en verkopen plaatsvindt via slimme contracten, zijn er geen aanbetalingen en geen uitwisselingen of derden om te vertrouwen. U hoeft zich niet eens te registreren om Bancor te gebruiken, aangezien de conversies in de keten rechtstreeks vanuit uw eigen web3-portemonnee plaatsvinden. Ten slotte is het systeem achterwaarts compatibel, waardoor elk huidig ​​ERC20-token kan worden geïntegreerd met het netwerk zonder kosten of wijzigingen in de code.

Wat is de Bancor Network Token?

De Bancor Network Token, of BNT, is het token van het hubnetwerk. Het is geactiveerd in juni 2017. Gebruikers kunnen elk token binnen het netwerk converteren naar BNT of vice versa. Ze kunnen het gebruiken als tussenpersoon om tokens tussen elkaar te converteren. De Bancor-formule berekent het tarief voor deze conversies.

Bancor Network Token

U kunt altijd BNT krijgen door Ethereum naar het juiste adres te sturen. Daarna krijg je direct BNT-tokens terug. Dezelfde methode maakt het ook mogelijk om BNT in ETH te liquideren. De hoeveelheid BNT in omloop verandert altijd. Tokens worden gemaakt terwijl gebruikers ETH naar het slimme contract sturen. Vernietiging van tokens gebeurt wanneer gebruikers hun BNT aan het contract verkopen.

Hoe BNT Bancor Network-tokens te kopen

U kunt BNT niet kopen met “Fiat” -valuta, dus u moet eerst een andere valuta kopen – de gemakkelijkste om te kopen is Bitcoin of Ethereum, wat u bij Coinbase kunt doen door middel van een bankoverschrijving of met een bankpas / creditcard en vervolgens ruilen voor BNT op een beurs die het token vermeldt. Lees verder om te zien hoe u het kunt kopen.

Registreer bij Coinbase

Voor de eerste keer dat kopers van cryptovaluta kopen, raden we u aan Coinbase te gebruiken om uw eerste aankoop te doen – het is gebruiksvriendelijk, volledig gereguleerd door de Amerikaanse overheid, zodat u weet dat het een van de veiligste en meest gerenommeerde plaatsen is om cryptocurrency te kopen. Coinbase biedt de mogelijkheid om Bitcoin, Litecoin en Ethereum te kopen met een creditcard of betaalpas of door een bankoverschrijving te sturen. De kosten zijn hoger voor kaarten, maar u ontvangt uw valuta onmiddellijk.

U zult bij het aanmelden enige identiteitsverificatie moeten uitvoeren, omdat ze zich aan strikte financiële richtlijnen moeten houden.

Zorg ervoor dat u onze link gebruikt om u aan te melden, u krijgt $ 10 aan gratis bitcoin bijgeschreven wanneer u uw eerste aankoop van $ 100 doet.

Coinbase-website

Om te beginnen, klikt u op de knop “Aanmelden”, waarna u naar een registratieformulier wordt geleid waar u uw naam en e-mailadres moet invoeren en een wachtwoord moet kiezen.

Koop Ethereum

Ga in Coinbase naar het tabblad “Kopen / verkopen” bovenaan, selecteer “Ethereum”, kies uw betaalmethode en voer het bedrag in dat u wilt kopen – u kunt een bedrag in Amerikaanse dollars of een aantal Ether invoeren..

Koop Etherum

U wordt dan gevraagd om uw transactie te bevestigen.Als u met een kaart betaalt, moet u mogelijk een verificatie bij uw kaartaanbieder voltooien. Zodra dat is voltooid, wordt uw Ethererum aan uw account toegevoegd.

Koop BNT bij Binance

Je kunt nu je Ether naar Binance sturen om je aankoop van BNT te doen.Bekijk onze recensie van Binance hier om te zien hoe je je kunt aanmelden en kopen op hun exchange.

Binance-portefeuilles

BNT is ook beschikbaar op de volgende beurzen

  • Bancor
  • Bittrex
  • HitBTC

Wat zijn slimme tokens?

Tokens die voldoen aan het Bancor-protocol hebben een ingebouwde marktmaker zonder winstoogmerk. Er zijn twee verschillende soorten van deze compatibele tokens. Smart Tokens hebben een enkele connector (of BNT) met een door de gebruiker geconfigureerd gewicht. Gebruikers die nieuwe tokens lanceren, zullen ze slim maken. De Bancor-formule werkt altijd om dezelfde verhouding te behouden tussen de waarde van tokens die aan een Smart Token zijn gekoppeld en die van de Smart Token zelf. Om dit te doen, past het de prijzen voor verkoop- en koopvolumes in realtime aan. Het zijn deze Smart Tokens die conversie mogelijk maken zonder de noodzaak om partijen te matchen. Daarom is er geen tegenpartijrisico en is liquiditeit niet gekoppeld aan beursnoteringen of handelsvolume.

De andere optie is een relaistoken met twee connectoren. Deze omvatten elk ERC20-token samen met BNT, elk met een gewicht van 50 procent. Dit zorgt voor achterwaartse compatibiliteit voor bestaande tokens die gebruikers op het netwerk willen converteren.

Hoe werken de automatische prijzen van Bancor??

Een van de belangrijkste elementen van het Bancor-netwerk is de geautomatiseerde prijsstelling. Dit komt van de ingebouwde geautomatiseerde marktmakers van de Smart Tokens. Deze geautomatiseerde marktmakers bedoelen dat de slimme contracten van de tokens altijd Smart Tokens kopen of verkopen van of aan een gebruiker in ruil voor een connectortoken (evenals elk token dat in het netwerk wordt gevonden).

Prijsstelling

De prijs is afkomstig van de Bancor-formule. Deze formule is verantwoordelijk voor het balanceren van de vraag en het aanbod van een Smart Token, terwijl ook de verhouding tussen de totale waarde van het token en het saldo van de connectortoken wordt gehandhaafd. De maker van de Smart Token configureert deze verhoudingen, ook wel het connectorgewicht genoemd. De maker kan ze aanpassen met als doel het liquiditeitsniveau van het token te verlagen of te verhogen. Het connectorgewicht geeft de prijsgevoeligheid aan, oftewel hoeveel verkopen en kopen de prijsbeweging beïnvloeden. Elke keer dat de prijzen niet langer synchroniseren met prijzen die op externe beurzen worden vermeld, zullen de arbitrageurs de hiaten snel compenseren.

Wat zijn enkele use cases voor het Bancor-protocol?

Het team achter het Bancor-protocol schetst verschillende use-cases voor het protocol, tokens en andere delen van Bancor. De Smart Tokens die deel uitmaken van het protocol kunnen de functionaliteit verbeteren voor elke cryptocurrency, of deze nu nieuw is of niet, zowel op de Ethereum-blockchain als in andere situaties.

Vanwege de geautomatiseerde liquiditeit kunnen community-tokens en andere soorten complementaire valuta gedijen. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om een ​​token voor hun stad, groep of buurt uit te geven en deze te gebruiken voor samenwerkingen.

Dankzij de liquiditeit kunnen bedrijven een token maken om als loyaliteitspunt te gebruiken. Met dit token kunnen leden van het loyaliteitsprogramma op een geheel nieuwe manier onderling en met andere bedrijven handelen.

Conclusie

Dankzij het Bancor-netwerk en het Bancor-protocol kunnen gebruikers tokens converteren zonder ze met een andere gebruiker te hoeven verhandelen, dankzij de hoge liquiditeit van de markt. Het protocol is al populair en effectief gebleken dankzij het vermogen om het tegenpartijrisico te elimineren en het hele proces van het omzetten van tokens te stroomlijnen. Aangezien het mogelijk is om tokens aan het netwerk toe te voegen, zou het nut van het Bancor Network in de toekomst alleen maar moeten toenemen.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me