Beginnersgids voor Ardor

Ardor brengt innovatie in de wereld van multi-blockchain-platforms met zijn unieke architectuur en heeft tot doel “Blockchain-as-a-Service” aan bedrijven te bieden. Het is ontstaan ​​uit NXT, dat is een beproefde en succesvolle blockchain.

De Ardor-ouderketen bestaat uit de netwerkbeveiligings- en verwerkingsketen, terwijl de onderliggende ketens de transactieketens zijn. Omdat de onderliggende ketens hun eigen munten hebben, hoeven gebruikers geen munten te bezitten die aan de bovenliggende keten zijn gekoppeld om het platform te gebruiken.

ARDOR Website

Wat is NXT?

NXT heeft al vier jaar ervaring in productie en is een andere technologie van Jelurida, het team achter Ardor. NXT werd in 2013 geproduceerd in de vorm van een tweede generatie cryptocurrency. Het was het eerste blockchain-protocol dat een volledig proof-of-stake consensusmechanisme gebruikte in plaats van een proof-of-work-mechanisme, waardoor het stroomverbruik en de hardwarevereisten werden verlaagd. Sinds de lancering heeft het NXT-platform 100 procent uptime gehad zonder enige systematische storing. Het is geïmplementeerd in Java en open source, wat betekent dat het talloze beoordelingen heeft ondergaan en snelle prototypen mogelijk maakt.

NXT

Hoe kwam Jelurida van NXT naar Ardor?

Zelfs met de ontwikkeling van NXT erkende Jelurida beperkingen, zoals het feit dat voor het gebruik van platformfuncties NXT nodig was. Dit leek oneerlijk en een onnodige hindernis voor gebruikers. Jelurida wilde ook zorgen voor blockchain-bloat en moest aanpassingsproblemen aanpakken. Het team kon dit met Ardor doen door de transactionele tokens en netwerkbeveiligingstokens te scheiden op een manier die nog niet eerder is gedaan. Ardor behoudt alle bestaande functies van NXT en lost deze problemen op via de unieke structuur.

Welke voordelen hebben kinderkettingen als ze worden gebouwd op de NXT-blockchain??

Elke kinderketen is gebouwd op de NXT-blockchain, wat betekent dat deze automatisch wordt geleverd met die functies en voordelen. De eerste kinderketen staat bekend als Ignis. Het zal elke afzonderlijke functie van NXT hebben, hoewel degenen die toekomstige kindketens maken, de functies kunnen beperken als ze die niet willen. Dit betekent dat gebruikers onderliggende ketens kunnen gebruiken om activa te verhandelen, activa uit te geven, voorwaardelijke transacties in te stellen, privé- of openbare peilingen uit te voeren, multi-sig-beveiliging te gebruiken en gecodeerde berichten te verzenden. Zelfs met deze voordelen wordt elke transactie verwerkt en beveiligd door de moederketen.

Voordelen

Hoe pakt Ardor Blockchain Bloat aan?

Blockchain-bloat is een veelvoorkomend probleem op blockchain-platforms, maar Ardor zorgt ervoor met zijn unieke architectuur. Voor degenen die niet bekend zijn met de term, verwijst blockchain-bloat naar de toenemende omvang van de blockchain zoals deze wordt gebruikt. Dat grotere formaat betekent dat er meer bronnen nodig zijn om de volledige knooppunten van de blockchain te laten draaien of om lid te worden van het netwerk.

Jelurida lost dit probleem op door volledig te snoeien. Dit omvat regelmatig het verwijderen van transactiegegevens die zijn gekoppeld aan onderliggende ketens uit de bovenliggende keten. Dit wordt gedaan nadat het systeem een ​​momentopname heeft gemaakt van de meest recente status van de blockchain. Dit zorgt voor een verkleining van de grootte van de blockchain zonder negatieve effecten, ook niet voor de transacties, saldi of beveiliging. Volledige knooppunten hebben ook de mogelijkheid om archiefknooppunten te worden voor de onderliggende ketens. In dit geval slaan ze de historische gegevens van de keten op.

Wat is het bundelsysteem?

Dankzij het bundelsysteem behoudt Ardor zijn unieke architectuur van het scheiden van ouder- en kindketens. Met het bundelsysteem kunt u accounts opzetten om onderliggende kettingmunten en transactiekosten te innen, zelfs als u de transactiekosten aan de moederketen betaalt met zijn eigen munt. Door deze bundeling kunnen kind- en ouderketens op elkaar inwerken, wat op zijn beurt zorgt voor interoperabiliteit tussen verschillende kindketens.

Wat is smeden?

De smeedketen is de hoofdketen van het Ardor-platform en ondersteunt beperkte soorten transacties. Deze omvatten het overdragen van ARDR tussen rekeningen, het verhandelen van ARDR van en naar kinderketens, het leasen van ARDR-saldi voor vervalsing en “ChildChainBlock” -transacties. De smeedkracht van elk account is afhankelijk van het ARDR-saldo. Bovendien wordt elke transactie die resulteert in een wijziging in het ARDR-saldo, geregistreerd in de smeedketen. De smeedketen registreert echter geen transacties die alleen de tokensaldi van onderliggende ketens wijzigen, aangezien alleen de betreffende onderliggende keten dit registreert.

Hoe verdient Ardor geld??

Ardor en NXT verdienen geld door organisaties de mogelijkheid te bieden om de platforms voor private chain-oplossingen in licentie te geven. Hoewel het platform open source is, is voor het aanbrengen van wijzigingen die closed source zijn een licentie vereist. Ardor zal geld verdienen met licenties. Er zijn ook secundaire inkomsten uit het maken van white-label-portefeuilles, archiveringsknooppuntservices, bundeldiensten en de ontwikkeling van aangepaste plug-ins. Hoewel elke gebruiker een bundelaar kan worden met een kinderketen, zullen degenen die dit proces willen uitbesteden een bron van inkomsten zijn voor Ardor.

Het team is ook op zoek naar andere manieren om geld te verdienen. De opties omvatten betaalde premiumservices, zoals kosten in rekening brengen om kinderketen-services te promoten in de portemonnee zelf of in-wallet-advertenties. Het team biedt mogelijk ook een integratieoptie voor degenen die uitwisselingen en betalingen verzorgen. Hierdoor kunnen kindketens worden geconverteerd naar andere soorten cryptocurrencies.

Hoe Ardor ARDR te kopen

U kunt ARDR niet kopen met “Fiat” -valuta, dus u moet eerst een andere valuta kopen – de gemakkelijkste om te kopen is Bitcoin of Ethereum, wat u bij Coinbase kunt doen door middel van een bankoverschrijving of met een bankpas / creditcard en vervolgens ruilen voor ARDR op een beurs zoals Bittrex of Poloniex.

Registreer bij Coinbase

Voor de eerste keer dat kopers van cryptovaluta kopen, raden we u aan Coinbase te gebruiken om uw eerste aankoop te doen – het is gebruiksvriendelijk, volledig gereguleerd door de Amerikaanse overheid, zodat u weet dat het een van de veiligste en meest gerenommeerde plaatsen is om cryptocurrency te kopen. Coinbase biedt de mogelijkheid om Bitcoin, Litecoin en Ethereum te kopen met een creditcard of betaalpas of door een bankoverschrijving te sturen. De kosten zijn hoger voor kaarten, maar u ontvangt uw valuta onmiddellijk.

U zult bij het aanmelden enige identiteitsverificatie moeten uitvoeren, omdat ze zich aan strikte financiële richtlijnen moeten houden.

Zorg ervoor dat u onze link gebruikt om u aan te melden, u krijgt $ 10 aan gratis bitcoin bijgeschreven wanneer u uw eerste aankoop van $ 100 doet.

Coinbase-website

Om aan de slag te gaan, klikt u op de knop “Aanmelden”, waar u naar een registratieformulier wordt geleid waar u uw naam en e-mailadres moet invoeren en een wachtwoord moet kiezen.

Koop Ethereum

Voor deze gids zullen we Ethereum kopen om te ruilen voor onze doelcryptocurrency. De reden hiervoor is dat het veel goedkopere kosten heeft dan bitcoin voor het verzenden en de transactie verloopt ook veel sneller. Ga dus in Coinbase naar het tabblad “Kopen / verkopen” bovenaan, selecteer “Ethereum”, kies uw betaalmethode en voer het bedrag in dat u wilt kopen – u kunt een bedrag in Amerikaanse dollars of een aantal Ether invoeren..

Koop Etherum

U wordt dan gevraagd om uw transactie te bevestigen.Als u met een kaart betaalt, moet u mogelijk een verificatie bij uw kaartaanbieder voltooien. Zodra dat is voltooid, wordt uw Ethereum aan uw account toegevoegd.

Koop Ardor bij Bittrex

Je kan nu stuur je Ether naar Bittrex om uw aankoop van ARDR te doen, bekijk onze recensie van Bittrex hier om te zien hoe u zich kunt aanmelden en kopen op hun uitwisseling.

Bittrex Trading View

Hoe ziet de routekaart eruit?

De routekaart van de transitie van NXT naar Ardor is uitgebreid en brengt het proces in kaart vanaf de eerste release van NXT in 2013. Gaandeweg zijn enkele belangrijke punten Ardor snapshot logic en de onderzoeksfase van Ardor in Q2 van 2016, de NXT Mobile applicatie release in Q4 van dat jaar, en de lancering van het Ardor openbare testnet in Q1 van 2017. De Ignis ICO-infrastructuur op NXT vond plaats in Q3 van 2017. Vervolgens vond de slimme fasering op Ardor met de Ardor mainnet-lancering plaats in Q4.

Ardor Roadmap

In het huidige Q1 van 2018 streeft Jelurida ernaar om problemen op te lossen die na de lancering zijn gevonden en werkt het om stabiliteit te waarborgen. In Q2 activeert het team de snoeifunctie op het testnet. Vervolgens wordt deze functie in Q3 geïmplementeerd op het mainnet.

Gevolgtrekking

Hoewel er talloze platforms beschikbaar zijn voor het gebruik van de blockchain, hanteert Ardor een unieke aanpak met het gebruik van afzonderlijke ouder- en kindketens. Op basis van de whitepaper lijkt het erop dat dit de belangrijkste problemen met de huidige blockchain-technologie moet wegnemen, wat betekent dat Ardor een groot potentieel heeft.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me