Beginnersgids voor 0x: een open protocol voor gedecentraliseerde uitwisselingen

0x Gids

0x is een open protocol dat is ontworpen om een ​​gedecentraliseerde uitwisseling aan te bieden als onderdeel van de Ethereum-blockchain. 0x wordt gemaakt met behulp van een protocol waarbij slimme Ethereum-contacten zijn betrokken waarmee mensen over de hele wereld een gedecentraliseerde uitwisseling kunnen uitvoeren. Het team achter 0x is er sterk van overtuigd dat u in de toekomst duizenden tokens van Ethereum zult vinden en dat 0x een efficiënte en betrouwbare manier kan bieden om ze uit te wisselen. 0x is ontworpen om te verschillen van zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde centrales, en biedt de best mogelijke combinatie van functies.

Wie heeft het 0x-project gemaakt?

De mede-oprichters van 0x zijn Zal Warren en Amir Bandeali, waarvan de eerste de CEO is en de tweede de CTO. Beide zijn in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van smart contract. Warren deed vroeger toegepast natuurkundig onderzoek aan het Los Alamos National Laboratory na zijn studie werktuigbouwkunde aan UC San Diego. Bandeali was een vastrentende handelaar bij DRW nadat hij financiën had gestudeerd aan de Universiteit van Illinois, Urbana-Champaign. Onder de andere teamleden vind je blockchain-ingenieurs, software-ingenieurs, grafische en productontwerpers, end-to-end bedrijfsstrategen en mensen met andere vaardigheden. De adviseurs voor het project zijn opgericht of werken bij bedrijven als Polychain Capital, Coinbase en Pantera Capital.

Het 0x-project wordt gefinancierd door Fintech Blockchain Group, Pantera, Polychain Capital, Jen Advisors en Blockchain Capital, en toont een breed scala aan interesses.

Wat is het doel van 0x?

Toen Warren en Bandeali in oktober 2016 samen het 0x-project oprichtten, deden ze dat in de hoop op een wereld waarin elke asset kan worden weergegeven als onderdeel van de Ethereum-blockchain. Idealiter zouden de inbegrepen activa alles hebben, van digitale game-items tot aandelen tot goud en fiat-valuta’s. Met zoveel tokenisatie zullen er duizenden verschillende soorten tokens zijn, die een betrouwbare uitwisseling voor gebruikers vereisen. Hoewel de mede-oprichters de ontwikkelingen van gedecentraliseerde beurzen waarderen, zagen ze een kans voor verbetering. Met 0x hopen ze de inefficiënties van gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisselingen aan te pakken, evenals het onvermogen van verschillende uitwisselingen om samen te werken.

Wat scheidt gecentraliseerde en gedecentraliseerde beurzen?

Gecentraliseerde uitwisselingen van cryptocurrency zijn de meest voorkomende en worden beheerd door een enkele entiteit, die op zijn beurt een punt van mislukking biedt. Gebruikers van gecentraliseerde beurzen storten geld rechtstreeks bij de beurs, en de beurs wordt dan verantwoordelijk voor het in realtime verbinden van de koop- en verkooporders. Coinbase is een voorbeeld van een gecentraliseerde uitwisseling. Het grote risico bij gecentraliseerde uitwisselingen is hun kwetsbaarheid voor hacking of front-running uitgevoerd door de beheerder.

Er zijn gedecentraliseerde uitwisselingen ontwikkeld om het probleem van diefstalgevoeligheid op te lossen. Met dit type cryptocurrency-uitwisseling houden gebruikers enige controle over hun geld. In plaats van geld rechtstreeks naar een portemonnee te sturen die door één entiteit wordt beheerd, vertrouwen gebruikers op digitale handtekeningen om handelsorders rechtstreeks te autoriseren. Het is niet verwonderlijk dat dit betekent dat, hoewel gecentraliseerde uitwisselingen erg snel zijn, gedecentraliseerde uitwisselingen langzamer zijn. Gecentraliseerde beurzen hebben meestal ook krachtige handel en geavanceerde tools en zijn eenvoudig te gebruiken.

Hoe verbetert 0x op gedecentraliseerde uitwisselingen?

Het 0x-project is dichter bij een gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisseling dan een gecentraliseerde, maar zelfs dan heeft het opmerkelijke verschillen. 0x behandelt de belangrijkste problemen met gedecentraliseerde uitwisselingen: ze zijn duur, traag, illiquide en kunnen niet met elkaar worden gebruikt. Om een ​​orderboek op de blockchain te bedienen gaat elke aanpassing of nieuwe order via de blockchain, wat betekent dat alles op blokkeertijden wordt gehouden. Dit resulteert ook in netwerktransactiekosten bij elke interactie.

0x lost beide problemen op door een standaardprotocol te ontwikkelen. Dit protocol kan worden toegepast op alle bestellingen die via de blockchain worden doorgegeven. Met het protocol moeten de orders bij afwikkeling terug op de blockchain gaan in plaats van bij elke transactie. Dit versnelt het proces aanzienlijk en elimineert enkele van de onnodige transactiekosten.

Wat kost 0x?

Omdat 0x voorkomt dat gebruikers transactiekosten moeten betalen door de afhankelijkheid van de blockchain te verminderen, is er een mogelijkheid voor 0x om kosten in rekening te brengen voor gebruik. 0x brengt echter geen kosten in rekening voor het gebruik van hun protocol; het is gratis. Houd er echter rekening mee dat als iemand ervoor kiest om een ​​gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisseling te creëren met behulp van het protocol, die persoon, bekend als een Relayer, kosten in rekening kan brengen.

Wat is 0x OTC?

Naast het 0x-protocol heeft het team ook 0x OTC gemaakt, een consumentgericht product dat het 0x-protocol gebruikt. De 0x OTC stelt peers in staat Ethereum-tokens uit te wisselen zonder een Relayer nodig te hebben, op voorwaarde dat ze rechtstreeks verbinding maken met de tegenpartij. Het is live en eenvoudig te gebruiken. Stuur een link naar uw tegenpartij om uw bestelling te genereren en te verzenden. Je kunt de bestelling verzenden zoals je wilt, want deze wordt doorgestuurd via de blockchain. Op deze manier kunt u potlood en papier, e-mail, sociale media of een andere methode gebruiken om de bestelling te verzenden.

Wat zijn 0x (ZRX) -tokens?

Een ander aspect van het 0x-project is het unieke 0x Ethereum-token, bekend als ZRX. Dit token is hoe gebruikers de handelskosten van Relayers betalen. Het is ook een gedecentraliseerde vorm van beheer voor het upgradesysteem van het 0x-protocol. In wezen hebben degenen die ZRX bezitten input in het protocol en verbeteringen die moeten worden aangebracht in verhouding tot het bedrag dat ze bezitten.

Er is een vast aanbod van één miljard ZRX en de lancering van de token was recent, op 15 augustus 2017. 50 procent van de tokens werd vrijgegeven tijdens de lancering met 15 procent behouden door 0x, 15 procent ging naar het ontwikkelaarsfonds, 10 procent naar het oprichtende team en 10 procent naar de adviseurs en vroege financiers. De tokens die worden toegewezen aan oprichters en adviseurs en aan personeelsleden zullen in de loop van vier jaar worden vrijgegeven, terwijl de tokens die tijdens het lanceringsevenement werden gekocht onmiddellijk liquide waren..

Hoe ZRX te kopen

Zoals we onlangs meldden, is 0x de 6e cryptocurrency geworden die op Coinbase wordt vermeld. Het token werd voor het eerst vermeld op Coinbase Pro en is nu ook beschikbaar in de reguliere Coinbase-app.

ZRX op Coinbase

Bekijk onze volledige Coinbase Review voor hulp en informatie over het aanmaken van een account daar.

ZRX is een Ethereum ERC-20 en kan als zodanig worden opgeslagen in een Ethereum-portemonnee of Hardware-portemonnee.

Conclusie

De 0x lijkt een logische stap van gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisselingen, waarmee effectief wordt gezorgd voor veel van de tekortkomingen die deze uitwisselingen bevatten. Vanwege zijn veelzijdigheid en de gemakkelijke beschikbaarheid van het protocol, is het niet vergezocht dat 0x snel zal groeien en de basis vormt voor andere vergelijkbare uitwisselingssystemen die de Ethereum-blockchain gebruiken.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me