SonicX: snel en efficiënt blockchain-platform voor gaming en betalingen

SonicX

Het nieuwe cryptoproject van Facebook zorgt voor veel krantenkoppen. Het is een digitaal betalingssysteem in een vroeg stadium, ‘Libra’ genaamd, en het heeft als doel een ‘Bitcoin Killer’ te zijn. SonicX heeft misschien versla Facebook op de markt, en het platform heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van alles wat Facebook in zijn crypto-keuken kookt.

SonicX creëerde een blockchain-platform dat is gebaseerd op de architectuur van Tron. Naast alle geweldige functies die Tron heeft, heeft SonicX het aantal transacties verhoogd dat het platform aankan en een communitystructuur geïntroduceerd die gebruikers inspraak geeft in hoe dingen werken..

Het is gemakkelijk in te zien dat er grote belangstelling is voor blockchain-technologie. Het monetaire aspect van blockchain is vooral populair geworden bij grotere bedrijven. Facebook denkt misschien dat het een groeiende markt kan betreden en zijn bestaande infrastructuur kan gebruiken als hefboom.

SonicX

Helaas voor technische majors zoals Facebook, kunnen kleinere bedrijven de overhand hebben in de wereld van blockchain-betalingssystemen.

SonicX en The Big Tech Dilemma

Enorme technologiebedrijven zoals Apple, Google en Facebook zijn sensaties op de aandelenmarkt geworden, maar het bedrijf dat hoge waarderingen ondersteunt, zal hen niet helpen op het gebied van FinTech.

Succes kan zelfs een groot probleem zijn voor elke tech-majoor die de betalingsruimte wil betreden.

Het kostte de Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden minder dan een maand om Facebook officieel te vragen hun plannen voor zowel de Libra-cryptocurrency als de geplande digitale portemonnee, genaamd ‘Calibra’, te laten vallen..

Rep. Maxine Waters (D-CA), de voorzitter van het House Financial Services Committee, schreef dat:

“Als producten en diensten zoals deze onjuist worden gereguleerd en zonder voldoende toezicht, kunnen ze systeemrisico’s opleveren die de Amerikaanse en mondiale financiële stabiliteit in gevaar brengen”, en dat “deze kwetsbaarheden kunnen worden uitgebuit en verduisterd door slechte actoren, zoals andere cryptocurrencies, uitwisselingen , en portemonnees zijn in het verleden. “

Elk bedrijf dat honderden miljarden dollars waard is, zal serieus worden genomen, wat waarschijnlijk een dergelijke terugslag zal uitlokken van zowel het gevestigde banksysteem als de wetgevers..

SonicX treedt in de voetsporen van Nakamoto

Het is vermeldenswaard dat de ‘crypto’ van Facebook gebaseerd zou zijn op een heel ander idee dan het idee dat Bitcoin naar de mainstream dreef.

Zoals Colin Harper opmerkt in een recent stuk gepubliceerd in Venture Beat:

“… in tegenstelling tot Bitcoin, dat een open systeem is, is Libra gesloten en zal het in hoge mate worden afgesloten. Facebook heeft de valuta aangekondigd in samenwerking met 27 andere grote bedrijven, firma’s en non-profitorganisaties, waaronder Visa, Mastercard, Spotify, Lyft, Uber en Ebay. Deze Founding Members vormen de Libra Association, die verantwoordelijk zal zijn voor het verwerken van transacties voor het netwerk en het onderhouden van de versie van de blockchain. “

SonicX heeft een systeem gemaakt dat in lijn is met de fundamentele filosofie van Bitcoin en het tot een levensvatbaar wereldwijd betalingssysteem maakt. Laten we eerlijk zijn, Bitcoin is een geweldig stuk software, maar het zal Visa niet snel omverwerpen.

SonicX-functies

Om het gevestigde financiële systeem te laten rennen voor hun geld, moet een betalingssysteem zowel veilig zijn als in staat zijn om elke seconde een groot aantal transacties te verwerken. Bitcoin had het eerste deel goed en nu werkt SonicX aan de tweede uitdaging.

De sprong naar cryptocurrencies maken

SonicX is een splitsing van de Tron-blockchain die enkele van de grotere problemen aanpakt waarmee crypto’s worden geconfronteerd. Een van de grootste problemen die vroege cryptocurrencies hebben, is dat ze niet kunnen worden opgeschaald tot het niveau waarmee ze kunnen worden gebruikt voor grootschalige transactienetwerken.

Het SonicX Consensus Mechanism (SXCM) digitale beheersysteem stelt het Tron-netwerk in staat om het aantal transacties dat mogelijk is binnen een bepaald tijdsbestek te vergroten, en het voegt een architectuur toe die Supernodes mogelijk maakt.

Supernodes op SXCM worden gekozen om nieuwe blokken te produceren, terwijl gewone knooppunten transacties valideren. Het nettoresultaat is een netwerk dat ongeveer 5.000 transacties per seconde kan verwerken, wat waarschijnlijk voldoende is om te concurreren met een platform als Visa.

SonicX heeft zijn platform kunnen creëren zonder enige storing van het gevestigde financiële systeem of enige overheid. Het heeft ook een solide gedecentraliseerd platform om mee te werken, waarmee Facebook misschien moeilijk kan concurreren.

Producten

Groter is niet altijd beter

Grote technologiebedrijven als Microsoft en Facebook krijgen veel geld van investeerders, maar hun ontwikkelingsteams zijn verre van perfect.

Volgens David B. Black, een softwareontwikkelaar, en Forbes bijdrager:

“Mensen die code schrijven, maken fouten. Veel van hen. Altijd. Er zijn tal van methoden in verschillende mate van gebruik om dergelijke fouten te voorkomen of op te sporen, variërend van testgestuurde ontwikkeling tot uitgebreide codebeoordelingen. Geen van hen werkt. Nee, ze werken ook niet voor Facebook. “

Black rijdt op het punt dat, alleen omdat Facebook een enorm technologiebedrijf is, ze niet in staat zullen zijn om snel een nieuw wereldwijd betalingsnetwerk met een geheel nieuwe code uit te rollen.

Bedrijven als SonicX hebben niet alleen het voordeel dat ze onder de radar van de overheid vliegen, ze beschikken ook over open source-code waarop ze kunnen vertrouwen. Facebook houdt niet van blockchain om de doelen van sociale verandering en decentralisatie te bevorderen, in plaats daarvan zijn ze waarschijnlijk op zoek naar een early-mover-voordeel in de retail blockchain-betalingsruimte.

De gemeenschapsvraag

SonicX lijkt te begrijpen dat als het gaat om decentralisatie, de gemeenschap de sleutel is.

Het idee dat een bedrijf als Facebook in staat zal zijn om dezelfde brede steun te krijgen als open-source crypto’s, is zeer twijfelachtig. Bitcoin en blockchain zijn zo snel gegroeid dankzij een toegewijde community (vooral aan de ontwikkelingskant), die Facebook moeilijk zal matchen.

Dan is er de kwestie van geloofwaardigheid.

Bedrijven zoals SonicX zijn gebaseerd op het idee van transparantie, wat een van de belangrijkste dingen is over crypto’s. Openbare grootboeken zorgen ervoor dat het transactierecord gratis beschikbaar is, en daarom vertrouwen zoveel mensen op open-source blockchain-platforms.

Big tech hanteert de tegenovergestelde ontwikkelingsbenadering en verbergt zijn fouten.

Nogmaals, uit Black’s Forbes-stuk over de tekortkomingen van Weegschaal (mijn cursivering):

“… de internetreuzen hebben een ononderbroken staat van dienst in het vrijgeven van code die vol zit met fouten. Ja, Facebook werkt samen met veel bedrijfsreuzen – en die giganten zijn even goed in het uitbrengen van een ononderbroken stroom van software-horrorshows. “

Facebook negeert het probleem van zijn onvermogen om software te produceren die werkt en gebruikers tevreden stelt, laat staan ​​dat het een oplossing heeft die het op Libra zal toepassen. “

Facebook heeft een verschrikkelijke geschiedenis van het schenden van het vertrouwen van zijn gebruikers en het verkopen van zeer persoonlijke informatie aan schimmige partijen. Financiële informatie is misschien wel de meest waardevolle informatie die er is, waardoor Facebook een zeer onwaarschijnlijke kandidaat is voor een wijdverbreid publiek vertrouwen.

SonicX is het bekijken waard

SonicX zit op een behoorlijk indrukwekkende code die een grote impact kan hebben op hoe betalingen wereldwijd plaatsvinden. Het platform geeft gebruikers zeggenschap over hoe het werkt en verwerkt elke seconde een groot aantal transacties.

Bitcoin was duidelijk de geboorte van iets groots.

SonicX zou de volgende stap kunnen zijn in de beweging weg van gecentraliseerde machtsstructuren, naar meer transparantie en wereldwijde financiële eenheid. Als u meer wilt weten over wat SonicX doet, en de functies die het platform biedt, gewoon Klik hier.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me