Slim investeren: goud of bitcoin?

Bitcoin versus goud

Eeuwenlang erkenden zowel individuen als naties goud als een stabiele en consistente opslag van waarde die tussen twee partijen kon worden uitgewisseld als een vorm van betaling, en het werd uiteindelijk zelfs het bezit dat verschillende papieren valuta’s ondersteunde..

Desondanks hebben regeringen over de hele wereld dit precedent de afgelopen decennia verlaten en wordt goud nu grotendeels gezien als een investering in een veilige haven die kan worden gebruikt om zich in te dekken tegen mogelijke economische turbulentie..

Nu is er echter een nieuwe, snel opkomende technologie waarvan veel analisten denken dat deze uiteindelijk een concurrent van goud zal blijken te zijn: Bitcoin.

Bitcoin versus goud

Goud versus Bitcoin: de basis

 Het voor de hand liggende verschil tussen de twee activa is natuurlijk dat goud een fysiek bezit is, terwijl Bitcoin een digitale is, maar er zijn meerdere overeenkomsten en verschillen die moeten worden begrepen bij het beslissen in welk activum men wil handelen of investeren..

Het eerste belangrijke verschil is dat Bitcoin absolute schaarste heeft, terwijl het aanbod van goud altijd toeneemt – zelfs als het veel lager wordt dan dat van fiat-valuta’s..

Het aanbod van Bitcoin is beperkt tot 21 miljoen, wat betekent dat er hoe dan ook nooit meer dan 21 miljoen BTC in omloop zal zijn. Belangrijk is dat veel investeerders en analisten ook opmerken dat het werkelijke maximale aanbod veel lager is dan dit, aangezien er momenteel een aanzienlijke hoeveelheid BTC is vergrendeld in verloren of ontoegankelijke portemonnee-adressen..

Goud daarentegen heeft in theorie een eindeloze voorraad, zoals sommige grote bouwbedrijven zelfs hebben aangekondigde plannen om autonome mijnbouwtechnologie te gebruiken om goud op andere planeten te oogsten.

Desondanks geven sommige investeerders de voorkeur aan fysieke activa in plaats van digitale activa, wat goud een voorsprong kan geven op Bitcoin in de ogen van een selecte groep investeerders die op zoek zijn naar een veilige haveninvestering aan hun portefeuilles..

Dit voordeel doet echter ook afbreuk aan de efficiëntie van goud als valuta, terwijl Bitcoin daarentegen gemakkelijk op een snelle en kosteneffectieve manier tussen twee partijen kan worden overgedragen..

Zowel Bitcoin als goud worden door veel analisten als veilige haveninvesteringen beschouwd, maar het is belangrijk op te merken dat een belangrijk onderscheid tussen de twee is dat goud een omgekeerde correlatie heeft met de wereldeconomie – waarbij de prijs stijgt als de markten dalen en vice versa. – terwijl Bitcoin nog geen directe omgekeerde correlatie heeft laten zien met de wereldeconomie en de aandelenmarkten.

Het is ook belangrijk op te merken dat goud deze omgekeerde relatie de afgelopen eeuw heeft ontwikkeld, terwijl Bitcoin een relatief nieuw bezit is dat nog moet getuigen van enige vorm van wereldwijde economische onrust..

Fans van goud aarzelden om Bitcoin met open armen te accepteren, zoals Peter Schiff, een prominente analist en diehard voorstander van het edelmetaal, onlangs uitgelegd in een tweet dat een fundamentele tekortkoming van Bitcoin is dat de grootste investeerders – gewoonlijk walvissen genoemd – hun bezit zullen verkopen elke keer dat de prijs van de cryptocurrency stijgt in een poging om hun winsten te realiseren voordat een ‘marktcrash hen uitroeit’.

“Bitcoin-hodlers zullen niet verkopen omdat ze denken dat ze rijk zullen worden als #Bitcoin manen. Bitcoin-walvissen worden rijk door nu te verkopen om hun papierwinsten te realiseren voordat een marktcrash ze wegvaagt. De walvissen moeten ervoor zorgen dat de hodlers hun vertrouwen niet verliezen en geld uitbetalen, zodat ze geld kunnen verdienen! ” Hij merkte bearishly op.

Welke activa de voorkeur genieten voor handelaren en investeerders?

 Beide activa ervaren een unieke volatiliteit die is losgekoppeld van die van de traditionele markten, maar er zijn belangrijke kenmerken waarmee zowel investeerders als handelaren rekening moeten houden bij de beslissing of ze liever in Bitcoin of goud investeren en / of handelen..

Bitcoin heeft een aanzienlijk kleinere marktkapitalisatie dan goud, waardoor het gevoeliger is voor enorme bewegingen in beide richtingen. Deze volatiliteit kan zeer lucratief zijn voor handelaren die willen profiteren van volatiliteit en kan zich vertalen in enorme winsten.

Er is een overvloed aan platforms waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen verhandelen en er zijn veel platforms waarmee gebruikers traditionele activa zoals goud en aandelen kunnen verhandelen, maar één platform combineert het beste van twee werelden en stelt gebruikers in staat om beide soorten activa op één handige plaats te verhandelen. : PrimeXBT.

Dit platform is ideaal voor handelaren en actieve beleggers die willen profiteren van de volatiliteit en beweging van alle verschillende activa op één plek, en stelt gebruikers zelfs in staat om in Bitcoin te handelen. met 100x hefboomwerking – alle prijsbewegingen van de crypto zeer winstgevend maken.

Omdat goud dagelijks veel tammer schommelingen ziet dan BTC, stelt PrimeXBT gebruikers in staat om te handelen het edelmetaal met een hefboomwerking van 500x, waardoor de kleinere prijsschommelingen net zo lucratief zijn voor handelaren als de grotere schommelingen van Bitcoin.

Voor passieve beleggers kan elk actief echter een unieke rol spelen in hun portefeuilles, waarbij goud wordt afgedekt tegen het risico in hun aandelenposities, terwijl Bitcoin een hoge risico-opbrengstverhouding biedt die de prestaties van hun portefeuille op de lange termijn zou kunnen versterken..

Concluderend, beide activa hebben hun voor- en nadelen, en het lijkt erop dat er ruimte is voor beide om een ​​integrale rol te spelen binnen alle portefeuilles van passieve beleggers..

Voor actieve handelaren kan het gebruik van een handelsplatform met hefboomwerking zoals PrimeXBT echter helpen om de volatiliteit van de activa te vertalen in grote gerealiseerde winsten, en door beide te gebruiken long- en shortposities, handelaren kunnen profiteren, ongeacht in welke richting de markten zich bewegen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me