Oprichter van Blockchain looft Electroneum: vergelijkt zijn beveiliging met die van Bitcoin

Elec

  • Scott Stornetta vergelijkt Bitcoin en Electroneum
  • De wereldberoemde wetenschapper belicht het werk van het in het VK gevestigde 0.

Dr. Scott Stornetta is de blockchain mede-uitvinder geciteerd in de Bitcoin wit papier geschreven door Satoshi Nakamoto, die in 2009 de eerste cryptocurrency creëerde.

De wereldwijd gerenommeerde wetenschapper beschouwt zichzelf als de persoon die “langer heeft nagedacht over blockchain dan wie dan ook op de planeet. Ik heb een heel langetermijnperspectief van deze technologie. “

Elec

Zijn opvattingen over Electroneum

Stornetta had onlangs een ontmoeting met Richard Ells, CEO van Electroneum, en tijdens een gesprek zei hij tegen hem: “Ik begrijp wat je doet met de Gemodereerde blockchain en jouw unieke Bewijs van verantwoordelijkheid protocol.

“Ik ben blij te erkennen dat je de breedte van de ontwerpruimte hebt begrepen. Ook dat je flexibel genoeg en ruimdenkend genoeg bent om nog steeds te onderzoeken hoe je de balans van de mix kunt krijgen. En dat is iets dat ik van harte kan aanmoedigen. “

Hij zei verder dat veel cryptocurrency-projecten het idee verwerpen om aan de regelgeving te voldoen. Anderen, zei hij, zijn niet op zoek naar manieren om waarde toe te voegen, zoals Electroneum voor de eindgebruiker is. Veel meer, zei hij, verwerpen ook de combinatie van kenmerken van decentralisatie en centralisatie om hun cryptocurrencies veiliger en milieuvriendelijker te maken..

 Wat Stornetta aanspreekt aan Electroneum

Dr.Stornetta legde uit wat hem zo aantrekkelijk vindt aan Electroneum: Ik bewonder met name bedrijven die een langetermijndoel hebben dat meer is dan winstmaximalisatie, maar dat eigenlijk een collectief beter is. ”

“Tegelijkertijd bewonder ik bedrijven die flexibel zijn in hun manier om van hier naar daar te komen. Dat omvat het vinden van manieren om naast de regelgevende omgeving te bestaan ​​in plaats van te proberen deze te ondermijnen. Ook manieren vinden om echte use-cases te creëren voor mensen die een hash-functie niet zouden kennen uit een gat in de grond. “

Ten eerste, zei hij, heeft Electroneum een ​​“lange termijn ambitie om goed te doen en goed te doen. “Ten tweede heeft Electroneum een ​​pragmatische benadering om bestaande spelers te omarmen, inclusief overheid en regelgevende spelers, om een ​​manier te vinden om naast elkaar te bestaan. En ten derde heb je een praktische manier om dit van onmiddellijke waarde te maken voor de eindgebruiker. Deze drie dingen zijn volgens mij de essentie van succesvolle verkenningen in de, wat ik wil noemen, de bredere blockchain-ruimte. “

Electroneum’s GigFair-project

Richard Ells legde het GigFair-project van Electroneum uit. Dit is vergelijkbaar met de online marktplaats voor freelancediensten Fiverr op veel manieren, behalve dat het de wereldwijde digitale economie ontgrendelt voor de wereld zonder banken door serviceproviders in ETN-cryptocurrency te betalen met zeer lage kosten.

Scott Stornetta zei dat GigFair een geweldige manier is om waarde toe te voegen voor de eindgebruikers van Electroneum.

“Electroneum creëert veel waarde voor de eindgebruiker. Dus, voor mij, het feit dat je gebruikers hebt die op zeer korte termijn het vermogen inzien om enige waarde te realiseren. Bovendien betekent het feit dat uw systeem fundamenteel duurzaam is voor de lange termijn, dat uw project zich onderscheidt van zoveel andere, “zei hij.

Hij benadrukte dat Electroneum mensen in ontwikkelingslanden in staat stelt beter te leven met cryptocurrency en zei dat hij deze visie deelt.

 Stornetta vergelijkt Bitcoin en Electroneum

Om uit te leggen hoe hij tegen Electroneum aankijkt, zei Stornetta tegen Ells: “Ik denk dat Bitcoin een briljant stuk werk was, maar het was een soort oplossing die op zoek was naar een probleem.”

Daarentegen is Electroneum “een abstracte munteenheid rechtstreeks op ETN steunen en in iets dat intrinsieke waarde heeft, wat in combinatie met het idee van een GigFair-ecosysteem en dat een vraag oplevert waarvoor uw cryptocurrency het antwoord is.”

Stornetta en Electroneum

“Er zijn twee dingen die me belangrijk lijken: een daarvan is het idee om het parallel te zetten aan een kluseconomie met een betalingssysteem ervoor; en twee, het idee om het op een mobiel apparaat te zetten waarvoor mensen al moeten betalen, en het feit dat je zendtijd kunt verhandelen. Zendtijd is een soort van, zoals ik al zei, een in zichzelf ingebedde valuta die niet in iets anders hoeft te worden omgezet om nuttig te zijn voor handelen en delen en ruilen. “

Over netwerkbeveiliging gesproken

Scott Stornetta zette het record recht met betrekking tot hash-kracht en netwerkbeveiliging en was het eens met zowel Richard Ells als Electroneum Head of Blockchain Chris Harrison.

“Ik denk dat het idee fundamenteel onjuist is dat hoe meer hash-kracht de onderliggende records veiliger maakt,” zei Stornetta. “Alleen in zeer enge zin is dat waar, maar als fundamentele stelling en drijfveer leidt dit tot een zeer inefficiënte conclusie.”

Harrison en Ells legden de eigen Moderated Blockchain van Electroneum uit, die wordt aangedreven door hun Proof of Responsibility (PoR) -protocol. Ze vertelden Stornetta dat dit heeft gezorgd ETN ongevoelig voor 51% aanvallen. Dit maakt Electroneum de meest veilige cryptocurrency die er is. Het stelt Electroneum ook in staat om internationaal erkende niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) uit te kiezen als vertrouwde mijnwerkers die helpen om de cirkel van armoede in ontwikkelingslanden te doorbreken..

“Ik denk dat het erg belangrijk is en daarom wil ik onderstrepen dat ik het eens ben met iets dat u zei. Het bewijst dat de integriteit van het record het aantal niet-uitgelijnde entiteiten is die de blokken ontginnen. “

Hij zei ook: “dat is echt fundamenteel, want vertrouwen in de plaat is uiteindelijk geen technisch probleem, maar een social engineering-probleem. Hoe meer ongelijksoortige niet-afgestemde partijen een kopie van het record hebben, hoe meer de betrouwbaarheid van het record op sociale en cryptografische schaal. ” Hij concludeerde: “Dus ik denk gewoon dat dat een heel, heel waardevol inzicht is.”

 Toegestaan ​​versus zonder toestemming

Als vader van blockchain, een technologie die is gebaseerd op het concept van decentralisatie, verraste Stornetta Ells en Harrison. Hij was het eens met de overstap van Electroneum naar een gemodereerde centralisatie om absolute veiligheid en regelgevende zekerheid te garanderen. Hij prees het feit dat Electroneum de eerste cryptocurrency ter wereld is die volledig KYC / AML-compliant is geworden.

“Wij (Yugen Partners) zijn van mening dat de ultieme oplossingen enigszins hybride zijn tussen toegestaan ​​en zonder toestemming”, en dat is precies wat Electroneum’s Moderated Blockchain is.

“Maar even belangrijk, als een strategische zet, denken we dat mensen die aan de toegestane kant binnenkomen, een betere weg zullen hebben om tot die optimale hybride balans te komen dan mensen die hier aan de toestemmingsloze kant binnenkomen,” zei hij..

En nogmaals benadrukte hij dat “Electroneum’s naleving van de regelgeving en de hoop dat uiteindelijk die zorgen over regelgeving kunnen worden weggenomen, een perfecte illustratie is van ons gevoel dat we beginnen met toestemming met als doel om over te gaan naar wat neerkomt op een hybride tussen toegestaan ​​en zonder toestemming. Dit is gewoon een beter tactisch uitgangspunt. “

Electroneum, in de woorden van Stornetta, is een van de weinige cryptocurrencies die waarde toevoegt aan de eindgebruiker en duurzaam blijkt te zijn. Hij zei dat er veel projecten zijn die hebben gefaald in één en zelfs beide doelstellingen. Zijn woorden komen terwijl Electroneum sindsdien in Zuid-Afrika heeft bewezen dat er een echt nut voor cryptocurrency is naar Brazilië, waar het opwaarderen van mobiele telefoons mogelijk is gemaakt voor duizenden Electroneum-gebruikers. En dit is nog maar het begin van veel meer ontwikkelingen die de komende maanden zullen worden aangekondigd en die ongetwijfeld alle cryptocurrencies zullen helpen om op weg te gaan naar reguliere acceptatie..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me