2.0 in Blockchain-beveiliging: hoe de technologie veiliger is gemaakt dan ooit

ILCoin

Blockchain had de wereld stormenderhand veroverd in 2009 toen Satoshi Nakamoto de Bitcoin introduceerde. Sindsdien zijn wereldwijd computergebruik en transacties nooit meer hetzelfde geweest.

Blockchain is altijd getagd als opmerkelijk veilig en praktisch ondoordringbaar. Hierdoor is de technologie erachter – een gedistribueerd, gedecentraliseerd grootboek dat digitale informatie (blokken) opslaat in een onveranderlijke database (ketting) – verder uitgebreid dan digitale valuta naar andere industrieën.

ILCoin

In 2018, Walmart heeft aangekondigd dat het blockchain gaat gebruiken om zijn bladgroene producten te volgen in een poging de voedselveiligheid te verbeteren. Financieringsreuzen MasterCard en Visa hebben zich ook bij de beweging aangesloten.

Terwijl iedereen de technologie in handen krijgt, geloven velen dat dit de veiligste manier is om transacties uit te voeren, worden tekortkomingen van blockchain langzaamaan aan het licht gebracht. Dit is waar het team van ILCoin wil aanpakken – om blockchain nog veiliger te maken.

“We zien decentralisatie anders, en deze vooruitzichten hebben ons ertoe aangezet om ILCoin te creëren”, legt Norbert Goffa, de Executive Manager van ILCoin uit..

Het idee achter ILCoin is om een ​​complex blockchain-systeem te creëren met als uiteindelijk doel om on-chain gebaseerde gegevensopslag tot stand te brengen. We hebben ons voornamelijk gericht op blockchain-beveiliging om een ​​platform als dit op de lange termijn efficiënt te laten draaien.

Command Chain Protocol

ILCoin is een hoogwaardige cryptocurrency die is getagd als een modern alternatief voor Bitcoin. Het heeft tot doel een nieuw wereldwijd economisch systeem op basis van digitale valuta te creëren. Met het systeem kunnen gebruikers ILCoins binnen de gemeenschap verdienen, sparen, uitgeven en verhandelen. Wat het echter onderscheidt van de veelheid aan cryptocurrencies die tegenwoordig beschikbaar zijn, is de technologie die het aandrijft.

Afgezien van de SHA-256-codering, gebruikt het ook zijn eigen complexe blockchain-systeem dat door cyberbeveiligingsbedrijven wordt erkend vanwege zijn indrukwekkende beveiliging en betrouwbaarheid.

Command Chain Protocol (C2P) is ontwikkeld door het ILCoin Dev Team en is als een ‘hack-proof’ vest rond SHA-256 dat alle beveiligingsrisico’s elimineert die verband houden met quantum computing dat wordt gebruikt om hash-snelheden te verkrijgen, inclusief hacking, dubbele uitgaven, rollbacks , en elke andere kwaadaardige activiteit.

C2P behandelt ook “51% -aanval” of een aanval op blockchain door miners met meer dan 50% van de hash-snelheid van het netwerk, waardoor ze de meerderheid van het netwerk hebben. Hierdoor kunnen ze nieuwe transacties blokkeren of de betaling terugdraaien en wordt dit beschouwd als een van de grootste problemen van de branche. Met zijn drielaags systeem is C2P echter ondoordringbaar voor deze risico’s.

“Bij ILCoin volgen we de defensieve blockchain-benadering – met beveiliging als belangrijkste focus, proberen we de huidige problemen van de huidige systemen te elimineren die, in hun huidige staat, te veel ruimte bieden voor kwaadaardige aanvallen,” legde het ILCoin Dev Team uit..

Gedecentraliseerde Cloud Blockchain

Met deze nieuwe defensieve benadering van blockchain, ILCoin kan een Decentrale Cloud Blockchain (DCB) aanbieden.

DCB is ‘s werelds eerste gegevensopslagplatform op basis van een gedecentraliseerd blockchain-systeem. Het is gebouwd op ILCoin’s SHA-256 gedecentraliseerde hybride blockchain en vertrouwt op het opslaan van gegevens met een on-chain systeem. Het idee achter het DCB-project is om een ​​breder scala aan gegevensopslagmogelijkheden te hebben, inclusief maar niet beperkt tot video’s, afbeeldingen en bestanden.

Volgens Goffa is DCB de toekomst van on-chain data-opslag. Omdat off-chain oplossingen niet voldoende zijn om gegevens veilig te houden, is het uiteindelijke doel op lange termijn om een ​​systeem te bieden waarin gegevensopslag veilig wordt gehouden terwijl de maximale omvang van blockchain wordt benut..

“Toegang tot de DCB wordt gerealiseerd via een gedecentraliseerd systeem dat een sterke aanwezigheid van beveiliging vereist in combinatie met de juiste blokgrootte en snelheid.”

De technologie en benadering van ILCoin van blockchain hebben al de aandacht getrokken van blockchain-experts. In april 2019 werd ILCoin erkend door cybersecuritybedrijf Palo Alto Networks Partner voor zijn C2P-systeem en de beveiliging die het biedt.

Goffa merkt echter op dat ILCoin en zijn team de blockchain-gemeenschap zoveel meer te bieden hebben.

“We zijn vernederd door deze erkenning, maar we beginnen nog maar net. De echte uitdaging en het succes moeten nog komen. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me