Crypto-profielen: Brock Pierce, kindacteur tot controversiële crypto-figuur

Brock Pierce profiel

In het Wilde Westen van de crypto-sfeer zijn er tal van controversiële personages. Het is een natuurlijk resultaat van een jonge markt met een enorm potentieel en weinig regelgeving. Er zijn echter maar weinig personages die zoveel aandacht trekken als crypto-miljardair en voormalig mediamagnaat Brock Pierce. De voormalige kindacteur die crypto-evangelist is geworden, heeft een voortrekkersrol gespeeld in enkele van de meest spraakmakende projecten van crypto’s, en zijn nieuwste onderneming is niets minder dan een crypto-utopie in het tropische hart van Puerto Rico.

Brock Pierce profiel

Uitgelichte afbeelding, foto door Forbes

Van on-the-run outlaw tot leider van de cryptocurrency-community, Pierce heeft al zijn onuitwisbare stempel gedrukt op de cryptocurrency-markt. Of dat merkteken de golf van de toekomst aankondigt of een permanente aantasting, valt nog te bezien.

Vroege leven en carrière

De kans is groot dat je Brock Pierce voor het eerst tegenkwam als kindacteur, die de jonge Gordon Bombay speelde in de hockeyklassieker ‘The Mighty Ducks’. In de film is Bombay een zielloze yuppie die met tegenzin weer contact maakt met zijn thuis hockeywortels. Zijn naam is een verwijzing naar Gordon Gecko, de antiheld die door Michael Douglas wordt geportretteerd in de videohymne van de jaren tachtig van de hebzucht “Wall Street”.

Brock Pierce Mighty Ducks

Young Brock Pierce in Mighty Ducks, Afbeelding uit Beroemde oplossing

De afbeelding zou op zijn eigen manier profetisch blijken te zijn. Na zijn periode als kindacteur raakte Pierce betrokken bij het opstarten van het Digital Entertainment Network. Dit talentmanagementbedrijf verdiende $ 88 miljoen in het vroege dotcom-tijdperk tijdens de opstartfase, maar het bedrijf stortte uiteindelijk in te midden van een storm van beschuldigingen van minderjarige seksuele misdrijven.

Dit is waar het Pierce-verhaal echt een wending neemt voor de smerigen. Terwijl de beschuldigingen binnenkwamen dat Pierce en anderen minderjarige kindacteurs hadden voorgesteld die bij het bedrijf betrokken waren, vluchtten Pierce en andere topmanagers van Digital Entertainment Network de VS naar Spanje. Daar werden ze gearresteerd en in 2002 uitgeleverd aan de VS om te worden geconfronteerd met civiele procedures die waren aangespannen door aanklagers die voorheen verbonden waren met Digital Entertainment Network. Pierce werd niet strafrechtelijk beschuldigd, hoewel zijn cohorten werden veroordeeld voor aanklachten in verband met kindermisbruik en kinderpornografie. Pierce betaalde uiteindelijk ongeveer $ 21.000 om zijn burgerlijke betrokkenheid bij de rechtszaken te regelen. Tot op de dag van vandaag ontkent Pierce elke betrokkenheid bij de criminele activiteiten van zijn cohorten.

Pierce voert Crypto in

Terwijl hij ondergedoken zat in Spanje, raakte Pierce betrokken bij een digitaal gamingbedrijf dat zich richtte op in-game economieën, zoals het economische systeem in “World of Warcraft”. Dit zou zijn portaal blijken te zijn naar de grotere wereld van digitale valuta, wat uiteindelijk culmineerde in zijn oprichting van Blockchain Capital in 2013. Pierce, die al rijk was van zijn eerdere ondernemingen, begon hier serieus geld te verdienen als een vroege Bitcoin-adoptant en cryptocurrency-financier. Kort daarna werd hij directeur van de Bitcoin Foundation. Dit leidde tot een reeks aftreden uit het bestuur van de stichting vanwege het ietwat duistere verleden van Pierce en de aantijgingen rond Digital Entertainment Network. Hij trad uiteindelijk af als het hoofd van de stichting, terwijl hij tegelijkertijd zijn onschuld beleden in zaken uit het verleden.

Tijdens zijn tijd bij Blockchain Capital werd Pierce een zware investeerder in het Ethereum-platform en lanceerde hij de EOS-cryptocurrency via een gerelateerd bedrijf, Block.one. Hij is sindsdien teruggetreden uit Blockchain Capital, opnieuw vanwege bezorgdheid over eerdere beschuldigingen.

Brock Pierce Blockchain Capital

Brock Pierce bij Blockchain Capital, afbeelding van BitcoinIsle

Eén ding is glashelder over Pierce en zijn betrokkenheid bij cryptocurrency – hij heeft persoonlijk een serieus fortuin vergaard. Forbes schat zijn nettowaarde zelfs op $ 700 miljoen tot $ 1 miljard, waarmee hij een van de rijkste figuren op crypto-gebied is..

John Oliver

John Oliver deed onlangs een take-down stuk over Brock waarin hij kijkers aanmoedigde om naar Google “Brock Pierce Scandal” te gaan en bespotte zijn optreden bij de EOS-lancering.

Tijd in de zon

Al die vergaarde crypto-rijkdom heeft gediend als het zaad voor het volgende grote project van Pierce: Sol, een cryptogemeenschap in de wijk Old San Juan in Puerto Rico.

Op een tragisch ironische manier werd de Sol-bijnaam gekozen nadat iemand erop had gewezen dat de oorspronkelijke naam van het project – Puertopia – iets gevaarlijks betekent dat in de buurt komt van ‘eeuwig jongensparadijs’ in het Latijn. Gezien de aantijgingen die Pierce al jaren achtervolgen, werd besloten om voor de veel neutralere Sol te kiezen, Latijn voor ‘zon’.

Puerto Rico Crypto

Lezen: Puerto Rico Sol: Cryptocurrency Utopia of Pipe Dream?

Pierce beschrijft Sol als een op zichzelf staande blockchain-gemeenschap, gebaseerd op vergelijkbare projecten in cryptovriendelijke landen over de hele wereld. Puerto Rico is uniek gepositioneerd voor een blockchain-gemeenschap. De inwoners zijn Amerikaans staatsburger, maar Puerto Rico behoudt zijn eigen belastingcode. Dat betekent dat de forse vermogenswinstbelasting die gewoonlijk wordt toegepast op crypto-inkomsten in de reguliere Verenigde Staten, niet van toepassing is op inwoners van Puerto Rico. Deze eigenaardigheid van internationale belastingwetgeving betekent dat Pierce en andere cryptomiljardairs relatief comfortabel kunnen genieten van hun digitale fortuin.

Brock Pierce

Brock Pierce op het dak van het klooster, een hotel in San Juan in Puerto Rico. Afbeelding van New York tijden

Puerto Rico biedt ook een soort schone lei voor een nieuwe technische gemeenschap vanwege de verwoesting die onlangs is aangericht door de orkaan Maria, die bijna alle elektriciteitsdiensten op het eiland heeft verbroken en een aanhoudende politieke crisis veroorzaakte met betrekking tot de modernisering van het netwerk van het eiland..

Pierce beweert dat de blockchain het antwoord is op het oplossen van het infrastructuurprobleem van Puerto Rico. Deze oplossing heeft echter veel kritiek gekregen vanuit verschillende gezichtspunten in de cryptosfeer.

Crypto kolonialisme

Het economische model grijpt terug naar de minder dan glorieuze dagen van het Britse rijk: vestig een winkel in een economisch achtergestelde regio en bied diensten die de lokale bevolking op een twijfelachtige manier helpen, waarbij bij elke stap winst wordt gemaakt. Dit is de beschuldiging van het cryptokolonialisme die tegen Sol wordt geuit. Cryptocurrencies en blockchain-technologieën zijn notoir hongerig naar energie, dus Puerto Rico met een gebrek aan elektriciteit lijkt een vreemde plek om een ​​winkel op te zetten. Pierce gelooft dat Sol’s investeringen in elektrische technologie het eiland als geheel zullen helpen. Zijn tegenstanders wijzen erop dat als Sol sterk betrokken zou worden bij het elektriciteitsnet van het eiland, het eiland in wezen afhankelijk zou worden van Sol voor zijn elektrische stroom, en aangezien Sol van nature veel elektriciteit zal verbruiken, is het redelijk om aan te nemen dat de voordelen zullen niet gelijk verdeeld worden door de ultrarijken van Sol en de economisch achtergestelde mensen op de rest van het eiland. Bovendien, aangezien Sol in wezen de vinger op de schakelaar voor de stroomvoorziening van het eiland zal houden, zou het in staat kunnen zijn om ongepaste economische en politieke invloed uit te oefenen op andere facetten van de regering van het eiland..

De aanhangers van Sol verwerpen deze beschuldigingen en noemen Sol een welwillend project gericht op het brengen van de toekomst van technologie naar een ietwat achterlijk elektriciteitsnet op het eiland. Deze aanhangers zeggen dat Sol verre van uitbuiting is, maar het eiland gebruikt als een proof of concept voor toekomstige blockchain-georiënteerde gemeenschappen. Als een blockchain-gemeenschap kan overleven en gedijen in Puerto Rico, zeggen ze, kan het overleven en gedijen op andere plaatsen in de derde wereld.

“De blockchain is een ideale oplossingsset, samen met het integreren van bestaande technologiekaders en architecturen, terwijl het voorziet in de grootste behoeften op het gebied van infrastructuur, onroerend goed en vooral energie”, zei Sol-backer en ondernemer Joshua Boles. “Onze groep is standvastig om al deze problemen aan te pakken, inclusief gezondheidszorg, landbouw en een plek voor de artistieke gemeenschap om naar huis te bellen. Bovendien is onze primaire focus om Puerto Rico te herstellen naar degenen die er het langst zijn geweest en deze ongelooflijke cultuur gedurende honderden jaren hebben gecreëerd. “

Opgemerkt moet worden dat Boles verwijst naar Pierce in zijn reisstuk op Sol als de “Grote Bitcoin-wizard”.

Pierce: profeet van winst

De Sol-onderneming van Pierce zal waarschijnlijk tot ver in de toekomst tot controverse leiden, of het nu mislukt of slaagt. Veel hiervan komt voort uit de aantijgingen die nog steeds rond zijn tijd bij Digital Entertainment Network wervelen. Voor beter of slechter, Pierce is nauw verweven in de cryptoscene vanwege zijn nalatenschap met projecten als Ethereum en EOS, en hij zal waarschijnlijk in de nabije toekomst een vaste waarde in de cryptowereld blijven..

Referenties

  1. https://articles.latimes.com/2002/may/18/local/me-den18
  2. https://medium.com/@cuttlefish_btc/brock-pierce-timeline-a230ad1ecdc5
  3. https://hornet.com/stories/brock-pierce-scandal-john-oliver-2/
  4. https://en.wikipedia.org/wiki/Gordon_Gekko
  5. http://fortune.com/2018/03/16/john-oliver-eos-brock-pierce-scandal-cryptocurrency/
  6. https://www.forbes.com/richest-in-cryptocurrency/#457ce9331d49
  7. https://www.independent.co.uk/news/long_reads/us-bitcoin-puerto-rico-blockchain-cryptocurrency-steve-bannon-pierce-brock-a8198491.html
  8. https://theconversation.com/bitcoin-rich-kids-in-puerto-rico-crypto-utopia-or-crypto-colonialism-91527
  9. https://steemit.com/blockchain/@eyegasm/puertopia-planting-a-cryptoseed-in-puerto-rico
  10. https://steemit.com/puertorico/@joshuanboles/creating-puertopia-72-intense-hours-with-the-blockchain-grand-wizard

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me