Blockchain Desktop Games: Crypto-activa verdienen door te spelen

Blockchain-desktopgames

We bevinden ons nog in de beginfase van de komst van blockchain-technologie op het wereldtoneel, en dat is niet duidelijker te zien dan in het voorbeeld van de game-industrie.

Specifiek blockchain-gaming. De huidige markt kan worden overspoeld met casinospellen en ruilkaarten en verzamelbare harige dieren, maar er zijn ook enkele startups en ontwikkelaars die proberen om echt speelbare spellen van hoge kwaliteit te maken..

Deze games zijn niet alleen voorbeelden van hoe blockchain-technologie met een dergelijk formaat kan omgaan, maar dienen ook als proxy-miningprocessen, waarbij menselijke activiteit gelijk staat aan transacties op de blockchain en resulteert in uitbetalingen van cryptocurrency voor de speler..

Blockchain-desktopgames

Helaas blijven veel van dergelijke games, zelfs met financiële prikkels, bijna volledig onopgemerkt, omdat de kloof tussen technologische vooruitgang en wijdverspreide acceptatie een extreem grote kloof blijft voor zover het blockchain-technologie betreft. Maar dat heeft game-ontwikkelaars er niet van weerhouden om het te proberen.

Huntercoin

Sommige games zijn niet eens bijzonder nieuw; eigenlijk, Huntercoin bestaat al sinds 2014 en is sindsdien gestaag ontwikkeld en gespeeld, zo niet noodzakelijk uitgebreid.

Huntercoin

Huntercoin laat spelers vallen in een wereld van het type Elder Scrolls en laat ze zoeken en vechten voor HUC of Hunter Coins. De game werkt volgens het concept van ‘menselijke mijnbouw’, waarbij het de menselijke activiteit op het platform is die het mijnbouwproces aandrijft.

Elk blok levert een beloning op van tien HUC; waarvan er negen in de spelwereld worden gedropt zodat de spelers ze kunnen vinden, en één gaat naar de mijnwerkers die de transacties bevestigen. Wanneer een speler sterft, wordt 4% van de munten die hij op dat moment in handen had, ook naar mijnwerkers gestuurd om hun betrokkenheid verder te stimuleren.

Om de analogie van Elder Scrolls voort te zetten: op dit moment is Huntercoin een 2D-spel van bovenaf dat lijkt op zoiets als Arena of Daggerfall.

Maar het team werkt momenteel aan een 3D-versie die gebruik maakt van de Unreal Engine, en de vroege screenshots suggereren dat Huntercoin langzaam dichterbij komt naar iets dat meer lijkt op … een gemodificeerde versie van Arena of Daggerfall. En laten we niet vergeten dat die spellen respectievelijk 24 en 22 jaar oud zijn.

Maar zelfs dat is misschien een te hyperbolische vergelijking, aangezien de breedte van de activiteit in Huntercoin vrij klein is. Gameplay omvat het zoeken naar munten op de kaart en vervolgens proberen ze terug te krijgen naar een specifieke plaats voordat een andere speler je kan stoppen. Er is relatief weinig in termen van kennis, verhaal of vaardigheidsvereisten.

Dat gezegd hebbende, Huntercoin is een passieproject zonder marketing en zonder budget. Het team voegt eraan toe wanneer ze de vrije tijd kunnen vinden, en blijft dit doen op verzoek van een nog steeds levendige forumgemeenschap, zelfs vijf jaar na de eerste ontwikkeling van de game..

Het gebrek aan grafische getrouwheid is geen grote prioriteit voor de spelers van het spel, die veel belangrijkere doelen voor ogen hebben, namelijk geld vinden.

Huntercoin staat momenteel op nummer 802 in termen van marktkapitalisatie, met een 24-uursvolume in de lage vier cijfers. HUC-munten zijn sinds april in waarde gehalveerd, en dit zal voelbaar zijn in de gamewereld waar spelerbeloningen veel minder waard zullen zijn.

Uiteindelijk staat Huntercoin als een solide vroeg voorbeeld van wat kan worden bereikt op het gebied van blockchain-gaming, en met zijn voortdurende ontwikkeling is dit misschien niet het laatste dat we van Huntercoin horen..

Voorbij de leegte

Deze op Steam gebaseerde game wordt geleverd met veel zwaardere grafische getrouwheid en daarom hardwarevereisten dan Huntercoin. De ontwikkelaars raden minimaal 8 GB RAM en een quad-coreprocessor aan, maar je kunt zien waar die bronnen naartoe gaan als je het spel speelt.

Voorbij de leegte

Voorbij de leegte is op Ethereum gebaseerd en gebruikt het Nexium (NXC) -token om zijn in-game marktplaats van stroom te voorzien. Het spel omvat zwerven door de ruimte en het vinden van planeten die je vervolgens ontwikkelt voor hulpbronnen. In-game bronnen zijn volledig eigendom van de speler en worden net als bij een transactie op de blockchain geregistreerd. Marketingmateriaal voor de game zegt dat deze bronnen compatibel zullen zijn met transacties in verschillende games, hoewel de details niet duidelijk worden gemaakt.

Beyond the Void heeft een ‘overwegend positieve’ beoordeling op Steam (77%). Een recensie beschrijft het spel als:

“… de RTS rock / paper / scissors-concepten van Starcraft 2 of Warcraft 3, passen dat toe op een Dota 2 / Heroes of the Storm / League of Legends-concept, en verwijder alle bondgenoten uit de vergelijking – dat is Beyond the Void. Het gaat snel met een diepe complexiteit van combinaties en strategie die het iets maken dat je in de gaten wilt houden tijdens het doorlopen van Early Access. “

De game profiteert van een veel hoger budget dan de eerder genoemde Huntercoin, en de trailer van de game wordt geopend met een professionele voice-overartiest die op een onheilspellende toon uitspreekt:

“Honderden jaren geleden ontdekten mensen de krachtigste materie in het universum,‘ de kubus ’genaamd. Deze wonderbaarlijke ontdekking bracht een nieuw soort technologie voort waarmee ze tussen de sterren konden reizen. Al snel raakten de reserves van de ‘Cubes’ echter op. Deze mensen moesten nog verder uitbreiden, en grote adellijke families trokken ten oorlog om de kostbare zaak te beheersen. Met de hulp van zijn bondgenoten bracht de machtigste adellijke familie vrede tot stand en stichtte een galactisch rijk. De families, bekend als huizen, waren de Harkon, Asgar, Syan, Morsith en Estherid. Nu zijn kubussen alleen te vinden in wilde systemen buiten de rand van de melkweg. De baronnen van de huizen zullen er alles aan doen om ze te pakken te krijgen. Kapiteins met krachtige moederschepen vechten in hun naam om de controle over de kubussen. “

Dus daar hebben we het. Een solide intro die ons vertelt wat we doen en waarom. Hoewel het allemaal nogal een afgeleide is van de Duin verhaal, het dient als voldoende haak om de acties van de speler in het spel te rechtvaardigen.

Hoewel het wordt geprezen om zijn gameplay, graphics en sfeer, is het trieste feit dat er maar heel weinig mensen het spel spelen. De spelwereld is zo verstoken van menselijke spelers dat de meeste nieuwe gebruikers merken dat ze tegen bots spelen, ze er dan moe van worden en vertrekken..

Gevolgtrekking

Dit is hetzelfde probleem waar veel nieuwe blockchain-games tegenaan lopen. Ze hebben het product misschien al op zijn plaats, maar ze hebben simpelweg niet de gebruikersbasis die nodig is om het product in leven te houden.

Enkel en alleen 24 miljoen crypto-portefeuilles bestaan ​​wereldwijd, en van dat aantal zal slechts een klein aantal zich ervan bewust zijn dat cryptogamen iets is. Het aantal bestaande crypto-wallets is echter al bijna verdubbeld sinds het eerste kwartaal van 2017, en als die acceptatiegraad aanhoudt, kunnen de twee hier genoemde games plotseling een snelgroeiend gebruikersbestand krijgen. Of ze zouden uiteindelijk gedegradeerd kunnen worden tot de nobele, maar tragische status van vroege pioniers die hun tijd gewoon te ver vooruit waren.

Gezien het pure alomtegenwoordigheid van gaming in het moderne leven is het niet moeilijk voor te stellen dat games als deze immens populair zouden kunnen worden. Net als de uitvinding van het World Wide Web in 1991, blijven veel mogelijkheden van blockchain onopgemerkt buiten een relatief klein aantal enthousiastelingen uit de industrie..

Je zou kunnen stellen dat het twintig jaar duurde voordat internet algemeen werd geaccepteerd. Hoe lang duurt het voor blockchain?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me