Vågen uppdaterar vitboken bland anbud från tillsynsmyndigheter till polisstablecoins

Facebook LIbra

David Marcus, Libra-medskaparen, har avslöjat nya uppdateringar av projektets vitbok när föreningen försöker navigera i regleringshinder när man lanserar betalningsplattformen.

Sedan det digitala betalningsprojektet framträdde har det tagit en stadig ström av kritik från tillsynsmyndigheter och myndigheter över hela världen, med vissa organisationer som till och med efterlyser åtgärder för att strikt reglera globala stallmynt.

Länder som Kina har också gått framåt med planer på att lansera sin egen suveräna digitala valuta som svar på Facebooks Libra-projekt med rapporter om testning som redan pågår i fyra städer över hela landet. Intressenter i Asien och Stillahavsområdet, Europa och USA uppmanar också sina respektive centralbanker att börja arbeta med modaliteter för sina egna digitala valutor (CBDC)..

Vågen ska använda stablecoins med en enda valuta och Libra Coin

Tweeting på torsdagen (16 april 2020) avslöjade Libra-chefen några justeringar som gjorts i projektet sedan lanseringen av vitboken i mitten av 2019. Ett utdrag från Twitter-tråden som beskriver de viktigaste uppdateringarna lyder:

”Skapandet av stabila mynt i en valuta, t.ex. ≋USD, ≋EUR, ≋GBP, förutom Libra Coin (≋LBR), som nu kommer att vara ett Move smart kontrakt som “syr” ihop fasta nominella vikter på underliggande stallmynt. “

De mest anmärkningsvärda utvecklingen är:

a) skapande av stabila mynt i en valuta, t.ex. ≋USD, ≋EUR, ≋GBP, förutom Libra Coin (≋LBR), som nu kommer att bli ett Move-smart kontrakt som “syr” samman fasta nominella vikter på underliggande stallmynt. 3/8

– David Marcus (@davidmarcus) 16 april 2020

Den ursprungliga Libra-planen hade varit ett enda Libra Coin med en korg med fiatvalutor som innehades på bankkonton. Statliga tillsynsmyndigheter felade denna modell för att ha potential att utgöra allvarliga risker för ländernas förmåga att diktera sin egen penningpolitik.

Den nya driftsinfrastrukturen minskar avsevärt flexibiliteten i Libras tokenomics, vilket förhindrar fall av “skapande av nya pengar”, som beskrivs i följande utdrag ur det uppdaterade vitt papper:

”Varje stablecoin i en valuta kommer att stödjas av en reserv av likvida medel och mycket kortfristiga statspapper i den valutan och utfärdas av hemlandets valuta. Stablecoins med en valuta kommer endast att präglas och brännas som svar på marknadens efterfrågan på det myntet. På grund av 1: 1-stödet för varje mynt skulle detta tillvägagångssätt inte resultera i nya nettopengar. “

Marcus avslöjade också att projektet förstärkte sina protokoll mot penningtvätt (AML) för att vara mer i linje med internationella finansstandarder. Vågenchefen avslöjade också att Facebooks finansiering för projektet har spädts ut till mindre än 10%.

Tillbaka i 2019 identifierade flera regeringspersoner Facebooks roll i Libra Association som ett potentiellt problem med tanke på den sociala mediejättens globala räckvidd. Tillbaka i mitten av oktober 2019 invigdes Libra Association med 21 grundande medlemmar, inklusive Coinbase, Andreessen Horowitz och Uber.

Tillsynsmyndigheter som kommer efter stablecoins

Före invigningen drog flera tidiga stödjare som PayPal Libra Association efter negativa reaktioner från tillsynsmyndigheter. Som tidigare rapporterats av Blockonomi påpekade Ripples VD Brad Garlinghouse i oktober 2019 att Vågen kommer att kämpa för att lansera inom de närmaste tre åren.

Vågen justerar sitt operativa ramverk vid en tidpunkt när tillsynsmyndigheterna fokuserar mer på globala stablecoin-projekt. Bara i april 2020 har Europaparlamentet och G20: s finansiella stabilitetsstyrelse (FSB) utfärdat rapporter som kräver större polisarbete av stallmynt.

För FSB måste ett enhetligt tillvägagångssätt för att reglera stablecoins ersätta det nuvarande lapptäcke av lagar i olika jurisdiktioner för att förhindra uppkomsten av regelbunden arbitrage som kan utnyttjas av oseriösa aktörer..

Samtidigt går Kina enligt uppgift in i testfasen av sitt föreslagna CBDC. Tävlingen för att utveckla suveräna digitala bankers digitala valutor har också varit ett annat nedfall från Vågen.

Kinas framsteg på CBDC-fronten har också skickat chockvågor bland andra stora ekonomier och geopolitiska block. Lagstiftare i Japan gör fallet för en kryptoeny som svar på Kinas digitala yuan medan den amerikanska centralbanken säger att det pågår diskussioner om möjligheten till en digital dollar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me