Brasiliansk Bitcoin Exchange Xdex stängs av för tuffa kryptolagar

Brasilien

Xdex – en brasiliansk Bitcoin-växlingstjänst har stängt sin verksamhet och kräver hårda regleringsåtgärder i landet.

Kryptobörsen blir det senaste i Brasilien som stängs när plattformar fortsätter att krossas under de växande kostnaderna för efterlevnad och brist på stöd från kommersiella banker.

Situationen i Brasilien är enligt uppgift symptomatisk för de hårda verkligheterna som kryptobörser införs i Latinamerika, eftersom banker och finansiella tillsynsmyndigheter verkar införa fler åtgärder mot kryptovaluta.

Flera satsningar på virtuell valuta har tvingats flytta sin verksamhet till mer kryptovänliga jurisdiktioner utomlands.

Xdex Bitcoin Exchange stänger av butiken

Xdex meddelade nyheten om avstängning via en officiellt tillkännagivande publicerades på sin webbplats tisdagen (31 mars 2020). Nyheten om att Xdex stängde butiken kommer knappt ett år och fem månader efter att börsplattformen började sin verksamhet i landet

Enligt Xdex-tillkännagivandet har satsningen som ursprungligen började som ett spännande affärsperspektiv överskuggats av Brasiliens förlamande antikryptoklimat, varför anledningen till sitt beslut att stänga börsen.

Blogginlägget instruerar vidare Bitcoin-börsens kunder att ta ut sina tillgångar inom 30 dagar från det officiella tillkännagivandet. Xdex säger också att användare som behöver göra förfrågningar kan göra det via företagets webbplats eller telefon inom återkallelseperioden.

Men om kunder inte drar tillbaka sina kryptotillgångar inom 30-dagarsperioden kommer den virtuella valutahandelsplattformen att sälja sina innehav på användarnas vägnar. Fiatvalutan från försäljningen betalas in på kundernas registrerade bankkonton inom tre arbetsdagar.

Brasiliansk Crypto Exchange fortsätter

Xdex går med i listan över Bitcoin-börser för att stänga sina tjänster på grund av ogynnsamma förhållanden i landet. Som rapporterats av Blockonomi i februari 2020 stängde två lokala kryptobörser, Acesso Bitcoin och Latoex, sina affärer som ett resultat av Brasiliens strikta skatteregler.

Brasilien har inte en robust reglering avseende kryptovaluta och inte heller har landet tydliga skattepolicyer för virtuell valuta. Förutom bristen på reglerings- och skattepolicyer för digital valuta har förhållandet mellan brasilianska banker och Bitcoin-utbytesplattformar inte varit hjärtligt.

Redan i september 2018 undersökte landets antitrustregleringsorgan, det administrativa rådet för ekonomiskt försvar (CADE), stora banker som enligt uppgift stängde konton som var inblandade i kryptohandel. Även om bankerna uppgav att kontona stängdes eftersom de inte följde Brasiliens regler mot penningtvätt (AML).

Senare i december 2019 beslutade CADE att banker kunde ta ut finansiella tjänster från virtuella valutaväxlingar. Domen gick inte bra med intressenter, särskilt landets Association of Cryptocurrency and Blockchain (ABDC).

I januari 2020 meddelade Banco Bradesco, Brasiliens stora kommersiella bank, avsikter att sluta erbjuda bankstöd för virtuell valutautbyte, med hänvisning till den vanliga retoriken om att kryptotillgångar är riskabla och kan användas för olaglig verksamhet.

Latinamerikanska banker som kväver kryptohandel

Utanför Brasilien är banker i Latinamerika inte vänliga mot den framväxande industrin. I november 2019 begränsade Argentinas centralbank användningen av kreditkort för att köpa bitcoin och andra altcoins.

I Chile, en av affärsbankerna, Banco de Crédito e Inversiones, stängde kontot som tillhör Chilebit, Chiles främsta kryptobörs. Dessa åtgärder har tvingat Bitcoin-börser över Latinamerika att vidta rättsliga åtgärder, vilket utmanar de kommersiella bankernas fientliga verksamhet.

För tillsynsmyndigheter i dessa länder framkallar motiveringen för deras anti-kryptoställning många av den slitna retoriken som Bitcoin förespråkar över hela världen. Under tiden fortsätter virtuella valutor att vara en fristad för människor som fastnar i politisk och ekonomisk oro i länder som Venezuela.

Bitcoin-förespråkare i Latinamerika hoppas på en liknande återföring av stränga kryptobankförbud som var fallet i Indien. Tidigare under året upphävde Indiens högsta domstol ett tidigare förbud från landets centralbank som förbjöd kommersiella banker att tillhandahålla tjänster till BItcoin-börser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me