Instimatch & Algorand går samman för att störa reglerad betalningsindustri

Algorand

Algorand meddelat att Instimatch kommer att utnyttja sitt nätverk över olika tjänster för att förbättra och skapa nya blockchain-drivna lösningar.

Det förväntas att samarbetet mellan båda företagen kommer att öka båda sina plattformar att expandera och samtidigt behålla sin konkurrensfördel inom finanssektorn.

Algorand och Instimatch arbetar tillsammans

Instimatch, fintech-företaget som grundades 2017, syftar till att återuppfinna hur penningmarknaderna traditionellt har fungerat med telefon- och mäklarbaserade metoder. Genom att använda ett digitalt nätverk tillåter företaget institutionella låntagare och långivare att handla och generera inkomster från likviditet.

Företaget har kontor i Zürich, London och Doha och räknas med över 130 institutionella kunder i 20 länder samtidigt som de vann Swiss Fintech Awards.

Nu gick Instimatch samman med Algorand, ett Boston-baserat programvara med öppen källkod som arbetar för att bygga en gränslös och fri ekonomi genom att skörda kraften i sitt blockchain-nätverk..

Blockchain-nätverket hanterar blockchain-trilemmet genom att använda ett rent Proof-of-Stake (PoS) -protokoll byggt på bysantinskt samförstånd som möjliggör öppet deltagande, skalbarhet, säkerhet och transaktionsslutlighet.

Genom att kombinera Instimatchs globala nätverk, som redan erbjuder “effektivt arbetsflöde, bättre prissättning och potential att diversifiera motpartsrisk”, med Algorands banbrytande blockchain-nätverk, blir det möjligt för det schweiziska företaget att utöka sin katalog med funktioner och erbjudanden.

Blockchain-drivna finansiella verktyg är på väg upp

2020 var ett år fullt av innovation och tillväxt för blockchain-ekosystemet, med decentraliserad ekonomi som tog marknaden och världen med storm när användare och investerare insåg sin revolutionerande potential.

Även om det verkar finnas en tendens mot decentralisering av finansiella tjänster, kommer denna förändring inte att ske på kort sikt och för närvarande är en stor del av det privata intresset för tillämpningen av blockchain på redan existerande finansiella ekosystem..

Tjänster som upplåning, utlåning och Forex får fart under året, vilket har resulterat i en fortsatt kamp från leverantörer som Instimatch för att ge enkel åtkomst och effektivitet utan att kompromissa med säkerheten.

Blockchain-tekniken hanterar dessa problem samtidigt som den ger säkerhet för de hundratals miljarder dollar som behandlas i transaktioner varje kvartal.

Daniel Sandmeier, VD för Instimatch, hänvisade till partnerskapet genom att säga:

”Vi är mycket glada över att vi har ingått detta strategiska partnerskap med Algorand, vilket gör det möjligt för oss att utnyttja deras blockchain-teknik och förbättra vårt erbjudande ytterligare för våra kunder. Det breda omfattningen av detta samarbete, som inkluderar betalningar, islamisk bankverksamhet och RegTech, kommer säkert att ge viktiga framsteg inom detta område. Vi är övertygade om framgången för partnerskapet eftersom både Instimatch och Algorand ansluter sig till visionen om decentraliserad och friktionsfri ekonomi ”

Algorands VD, W. Sean Ford, delade också sin åsikt om hur företagen kompletterar varandra:

”Instimatch och Algorand har en delad vision om vad som krävs för avancerade penningmarknadssystem och valutor som är mer effektiva och friktionsfria än dagens erbjudanden. Vi är verkligen glada över Instimatchs initiativ att bygga en bro mellan nya defi-erbjudanden och traditionella ekonomiska applikationer. ”

Algorands ständigt växande lista över partnerskap

Algorands partnerskap med Instimatch är bara det senaste i en serie partnerskap med olika företag som har valt att göra Algorands standardalternativ för att hantera betalningar och andra finansiell transaktioner.

Tillbaka den 23 december 2020 tillkännagav Algorand sitt partnerskap med sex företag som skulle börja bearbeta digitala betalningar från helhet till sin plattform.

Deltagarna inkluderade Planetwatch, Bleumi, Monerium, Circle och MyAlgoWallet, var och en med olika sätt att hantera transaktioner på ett friktionsfritt och effektivt sätt.

Förra året upplevde Algorands kryptovaluta (ALGO) en tillväxt på cirka 90%, som nyligen gick över ett viktigt motstånd när det nådde ett värde på 0,427 $. Token hade kämpat när det kom att övervinna detta motstånd sedan början av september 2020.

Nu när ett nytt år är här och Algorand fortsätter att lägga till partnerskap i sina listor, kommer det att bli intressant att se vad det nya året ger för nätverket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me