Appbaserad bankverksamhet: De bästa digitala bankerna med kryptoalternativ

Digitala bankappar

Antalet digitala banker med kryptoalternativ växer. Förutom nykomlingar som erbjuder endast digital åtkomst har några befintliga banker och finansinstitut lagt till kryptofunktionalitet till sin plattform.

Det är viktigt att bestämma vilken typ av funktionalitet du behöver ha från din digitalbank med kryptoalternativ innan du registrerar dig för sina tjänster. Till skillnad från den befintliga bankmodellen erbjuder den nya grödan av digitala banker med kryptoalternativ olika tjänster.

Inte alla företag som är listade här kommer att ha samma insättningsgarantier som en vanlig bank eller kreditförening kommer att erbjuda. Några av dem är FDIC-försäkrade och alla typer av insättningsgarantier som den finansiella plattformen erbjuder kommer att nämnas.

Digitala bankappar

Många kryptoanvändare gillar tanken på decentraliserad valuta, vilket kan påverka deras önskan om en statlig insättningsgaranti för sina besparingar. Oavsett är det viktigt att överväga denna aspekt av en digitalbank med kryptoalternativ innan du sätter in din fiat eller kryptos hos dem.

De bästa digitala bankerna med kryptoalternativ

Det finns många digitala banker som ger dig vardagliga bankfunktioner, och erbjuder också alternativ för kryptoägande och användning. Alla dessa banker har specifika serviceområden, så se till att du kan använda dem innan du bestämmer dig för din favorit.

Vi har också täckt Bitcoin / Crypto-betalkort, så ta en titt där om du inte behöver fullständiga bankfaciliteter.

Revolut

Revolut är ett innovativt finansföretag som erbjuder grundläggande banktjänster för människor från Storbritannien och många EU-länder. Det stöder också ägandet av kryptovalutor, med några strängar bifogade. För människor som reser mycket är Revolut förmodligen ett av de bättre digitala bankalternativen där ute.

Företaget för digitala finansiella tjänster erbjuder billiga uttagsautomatstransaktioner globalt, liksom billiga priser för internationella penningöverföringar. Revolut-kunder kan använda ett Visa-betalkort som är billigt (eller gratis med många specialerbjudanden) och hantera sina pengar från en smart app som får bra recensioner.

Revolut granskning

Revolut är egentligen inte en bank (utanför Litauen), även om den regleras av FCA i Storbritannien. Revolut-kunder i Litauen täcks av en insättningsgaranti på 100 000 EUR, men detta omfattar inte andra kunder på plattformen.

För människor som vill bli exponerade för kryptovalutor har Revolut ett intressant alternativ. Plattformen tillåter sina kunder att köpa och sälja kryptos, både krypto-till-krypto och krypto-till-fiat, allt från appen. De priser som Revolut erbjuder är bra, men det finns en liten fångst.

Människor som väljer att äga krypton via sitt Revolut-konto får aldrig tillgång till några privata nycklar. I grund och botten betyder detta att Revolut ”äger” kryptona, och dess kunder måste hoppa genom några ringar för att faktiskt använda kryptorna utanför plattformen.

Oavsett bristen på faktiskt kryptoägande, erbjuder Revolut en av de mest integrerade krypto / fiat-plattformarna där ute. Kunder kan spendera kryptoinnehav direkt med sitt betalkort och handla så mycket de vill inom sitt eget konto.

Beroende på dina behov är Revolut verkligen en utmanare för ett löpande konto, särskilt om du har en internationell livsstil. Det finns några månatliga medlemsavgifter för personer som behöver flytta mycket pengar genom plattformen, vilket är värt att tänka på.

Läs vår fullständiga recension av Revolut här.

Besök Revolut

Wirex

Wirex är inte en bank i traditionell mening, men de erbjuder banktjänster för människor som vill använda både kryptos och fiatvaluta. Det är också registrerat hos Storbritanniens FCA, även om insättningar inte täcks av någon form av garanti.

Om du är bosatt i Storbritannien kan Wirex hjälpa dig att integrera kryptor i ditt dagliga liv. Ett Wirex-konto accepterar insättningar från kredit- och betalkort, banköverföringar och större kryptovalutor. Det stöder också användningen av flera fiatvalutor, inklusive GBP, USD och EUR.

En av de bästa delarna av Wirex-plattformen är dess flexibilitet. När du väl har lagt in Fiat-valuta eller krypton på ett Wirex-konto är det enkelt att konvertera det till allt som plattformen stöder. Det är enkelt att göra fiat till kryptobörser till mycket konkurrenskraftiga priser eller ta ut dina krypton för fiat.

Wirex låter dig också använda ditt kontosaldo med ett bankkort som det tillhandahåller. Det finns några alternativ, men GBP Visa-betalkort är förmodligen det mest praktiska för människor i Storbritannien. Det är enkelt att spendera ditt Wirex-saldo i lokala butiker eller använda bankkortet för att ta kontanter från en bankomat om det behövs.

Plattformen tillåter också användare att välja mellan användningen av en kryptoplånbok och en traditionell valutaplånbok, beroende på vilken funktionalitet de vill ha.

För kryptoanvändare är möjligheten att ha en plånbok med flera signaturer som gränssnitt med ett fiat-utbyte super praktiskt, och en fantastisk funktion som Wirex erbjuder.

Om du letar efter en fullservicebank kommer Wirex inte att vara rätt plattform. Det fokuserar på att få krypto och fiat att fungera tillsammans, men det erbjuder inte saker som lån eller till och med kreditkort. Det är ett utmärkt sätt att komma in i kryptovärlden och kan enkelt finansieras från ett vanligt bankkonto.

Läs vår fullständiga recension av Wirex här.

Besök Wirex

Enkel bank

Simple Bank är en onlinebank i USA som erbjuder en rad banktjänster och är helt försäkrad av FDIC. Enligt uppgift erbjuder det också ett direkt alternativ att köpa kryptovalutor, även om dess kryptofunktioner inte beskrivs på dess webbplats när detta skrivs..

Som en fiatbank gör Simple Bank mycket. IT-klienter kan välja mellan en rad tjänster samt utgiftsmått som kan hjälpa till med budgetering. Banken tar också praktiskt taget inga avgifter för sina tjänster, vilket gör det till ett bra val för ungdomar som vill spara pengar.

Simple Bank erbjuder också höga räntor på sparkonton. För människor som bara vill välja att köpa kryptor och kanske inte behöver den typ av handelsverktyg som en mer avancerad kryptoanvändare kan önska, kan en djupare titt på Simple Bank vara en bra idé.

Ally Bank

Ally Bank är en annan digital bank med kryptoalternativ. Även om det inte erbjuder direkt ägande av kryptos från sin plattform, har den sömlös integration med Coinbase. Ally Banks kunder kan enkelt köpa och sälja kryptos via Coinbase och överföra fiat fram och tillbaka efter behov.

Som en fiatbank ger Ally Bank sina kunder många tjänster. Det är också FDIC-försäkrat så att alla fiat du har satt in hos dem täcks av en insättningsgaranti på 250 000 $.

Ally Bank grundades av GMAC och har skapat en bankplattform som är ungefär densamma som många andra online-bara banker. Kunderna måste ha en smartphone och kommer att få tillgång till sina kontanter via ett nätverk med mer än 55 000 bankomater spridda över USA utan avgifter..

Banken erbjuder också höga räntor för sparare, eftersom den har väldigt lite overhead på grund av sin affärsmodell. Ally Bank är förmodligen inte ett utmärkt val för någon som inte vill ta itu med fiatvaluta, men det är en bra bank för alla som vill handla i ett av krypto- och fiatsystemen.

Det skulle vara väldigt enkelt att skapa ett online-konto hos Ally Bank för ditt spar- eller checkkonto och sedan använda det för att köpa och sälja kryptor med Coinbase. Inga bekymmer om att överföra kontanter fram och tillbaka, eftersom båda plattformarna är 100% vänliga med varandra.

USAA

USAA är inte tekniskt sett en digital onlinebank med kryptoalternativ, eftersom den har några brick-and-mortar-platser i USA. De allra flesta av sina kunder använder en app för att bankera med USAA, och det är en FDIC-försäkrad federal sparbank.

Det finns en fångst med USAA; det är endast tillgängligt för nuvarande och tidigare amerikanska militärpersonal, och några av deras kvalificerade anhöriga. Med det sagt var USAA den första amerikanska banken som investerade i ett kryptobörs, och de erbjuder integration av kundkonton med Coinbase.

Som bank är USAA ganska robust och erbjuder ett komplett utbud av bankprodukter, inklusive kredit- och debiteringsbilar, utöver utlåningstjänster. Det accepterar inte insättningar i kryptos direkt, men kunder kan sätta in kryptos i sitt Coinbase-konto och sedan överföra pengarna till deras USAA-konto.

USAA erbjuder också stora räntor på sparkonton, förutom en fullfjädrad app som gör att kunderna kan göra nästan vad de än behöver göra med sin smartphone. Om du kvalificerar dig för ett konto på USAA och vill göra mer med kryptos är USAA / Coinbase-alliansen verkligen värt en titt..

Fidor Bank

Fidor Bank DE är en tysk digitalbank med kryptosalternativ via sitt partnerskap med kryptobörsen Kraken. Banken erbjuder också en rad vanliga banktjänster, inklusive betalkort med låg avgift som fungerar internationellt.

Medan Kraken och Fidor Bank inte är samma enhet, erbjuder de Fidor Banks kunder möjlighet att snabbt skicka medel mellan de två plattformarna.

Arrangemanget mellan Kraken och Fidor Bank gör handel mellan fiat- och kryptomarknaderna enkel och är inte så långt borta från ett integrerat konto som låter dig använda krypton i det vanliga fiat-banksystemet.

Kraken är en förstklassig kryptobörs som har massor av tokenpar och även avancerade handelsverktyg som hävstångs- och begränsningsorder. Fidor Bank har alla vanliga digitala banktjänster, inklusive en app för att hantera dina pengar och analys för att hålla reda på dina utgifter.

Den största nackdelen med Fidor Bank är dess begränsade tillgänglighet. Det övergav nyligen sin verksamhet i Storbritannien på grund av politisk osäkerhet, även om den kryptointegration som skapades med Kraken aldrig utvidgades till sina brittiska kunder..

För tyska invånare som vill ha ett enkelt sätt att banka online och vill ha tillgång till en ledande börs är Fidor Bank värt en titt.

LHV Bank

LHV Bank har sitt säte i Estland och har nyligen öppnat ett kontor i Storbritannien. Den har en lång historia av att stödja kryptos och fungerar också direkt med Coinbase. Detaljerna om hur detta gynnar sina kunder är något grumliga, men det borde vara lätt att flytta pengar fram och tillbaka mellan LHV och Coinbase.

Till skillnad från några av de andra digitala bankerna på denna lista har LHV Bank gjort affärer sedan 1999. Det accepterar kunder från EU-länder och erbjuder ett brett utbud av banktjänster. LHV är förmodligen värt en titt om du vill bankera från Estland och också vill göra affärer med Coinbase.

Byt bank

Change Bank fokuserar på att använda kryptor som kontanter och låta sina kunder köpa större symboler som Bitcoin utan avgifter.

Plattformen är fortfarande ung, och de började nyligen acceptera förbeställningar för ett Change Bank-bankkort som gör det möjligt för sina kunder att betala för varor och tjänster med sina innehav, samt också hämta kontanter från bankomater.

Change Bank har sitt huvudkontor i Estland, och appen som driver plattformen kan laddas ner gratis. För tillfället är Change Bank inte en realistisk lösning för någon som behöver interagera med fiat-ekonomin ofta, men plattformens funktionalitet växer snabbt.

För människor som vill börja förvandla sina euro till kryptor ser Change Bank ut som ett bra sätt att göra det. Om deras planer på att starta ett betalkort är framgångsrika, borde det locka många fler användare till en lovande fintech-plattform.

Bitwala

Bitwala är kanske modellen som digitala banker med framtidens kryptoalternativ kommer att följa. Det tillåter sina kunder att hålla sina medel i mer än 20 olika fiatvalutor och mer än 40 krypton.

Plattformen som Bitwala skapade riktar sig tydligt till kryptoanvändare, men den har också massor av fiat-funktioner för människor som behöver behålla en närvaro i båda ekonomierna. Bitwala erbjuder Bitcoin-handel och ägande direkt från en kunds bankkonto och tar ut en låg avgift på 1% för alla transaktioner.

Bitwala-betalkortet kan användas nästan var som helst i EU och kan också fungera inom andra områden. Det erbjuder också sina kunder en kryptoplånbok som är fullständigt kontrollerad av kontoägaren, vilket är mycket säkrare vid problem med banken.

På fiat-sidan omfattas insättare av Bitwala av Tysklands insättningsgarantisystem, upp till 100 000 euro. Om detta är en viktig del av Bitwalas struktur, se till att du omfattas av det tyska insättningsgarantisystemet (DGS).

Stora banker stöder också kryptotransaktioner

Det kan komma som en överraskning, men många av världens största banker låter gärna sina kunder överföra pengar från och med kryptobörser. Kryptovärlden tog mycket flack från stora banker under 2017, vilket kan hålla fast vid kryptoentusiaster.

Digitalbanker erbjuder kunder en rad tjänster till sänkta priser, men de verkar kanske inte lika säkra för människor som vill kunna ringa en bankman för hjälp eller behöver ha tillgång till en rad utlåningstjänster som endast större banker erbjuder.

Här är några banker som erbjuder avancerade banktjänster som också gärna hanterar kryptovalutabörser. Vissa av dem erbjuder till och med kryptorelaterade produkter, beroende på vilken typ av konton du har i banken.

Goldman Sachs

Efter att ha varit mycket skeptisk till kryptos under Bitcoins mega-rally 2017, har Goldman Sachs varit en kraft i antagandet av krypto- och blockchain-teknik på Wall St. Banken beslutade att starta krypto-terminshandel tidigare i år och kan gå med i andra banker för att skapa en proprietär symbol.

Goldman Sachs är inte en vanlig detaljhandelsbank som Bank of America eller Barclays, men det erbjuder ett djup av avancerade finansiella produkter. Det är uppenbart att det inte kommer att vara ett alternativ för alla, men för individer med hög nettovärde som vill komma in i kryptos är Goldman Sachs värt ett samtal.

Rensa. Bank

Den brittiska uppstarten Clear.Bank fick rubriker när Coinbase meddelade att Barclays skär banden med kryptobörsen, och Clear.Bank skulle ersätta. Clear.Bank är Storbritanniens första clearingbank som har öppnats på 250 år och erbjuder konton för kommersiella kunder.

Medan privatkunder inte kommer att kunna använda Clear.Banks tjänster, bör det nya bandet mellan Clear.Bank och Coinbase göra det enkelt att flytta pengar mellan kryptobörsen och nästan vilken brittisk bank som helst..

Fler digitala banker med kryptoalternativ kommer snart

Populariteten för både digitala banker och kryptovalutor är nyligen. Det finns några plattformar som är under utveckling som också är värda att titta på, speciellt om du vill använda både kryptos och fiatvaluta i ditt dagliga liv.

Monaize

Monaize är en tidig fas onlinebankplattform som bygger en bankinfrastruktur som riktar sig till professionella online. Det är baserat i Frankrike och har några ambitiösa mål.

Bankvärlden är i grunden inrättad för två specifika grupper: privatkunder och stora kommersiella enheter. Privatkunder förväntas ha en fast adress och ett jobb som skapar deras inkomst.

Problemet är: den affärsmodellen fungerar inte för dagens professionella online.

Monaize skapar en appbaserad plattform som gör det möjligt för online-proffs att öppna ett konto snabbt och banka utan mycket byråkrati. Programmet är fortfarande under utveckling, men Monaize vill rulla ut det över EU, Nordamerika och Asien.

KYC-verifieringssystemet som Monaize använder borde kunna klättra ombord klienter på under en timme och gör det möjligt för frilansare att få tillgång till professionella banktjänster utan mycket besvär. Det är uppenbart att Monaize har en bra idé.

Bankera

Bankera är ett annat nytt projekt med djärva idéer. Det är baserat i EU och arbetar för att skapa en fiat-bank som också har omfattande stöd för krypto-interoperabilitet.

Plattformen som Bankera utvecklar skulle fungera som en fiatbank, kryptobank, liksom en kryptobörs. Det har skapat en token som heter SpectroCoin som för närvarande är i drift och tillåter kryptoanvändare att köpa och sälja större kryptor.

SpectroCoin har också ett betalkort och en dedikerad plånbok för människor som vill handla kryptos och har möjlighet att spendera dem i fiat-ekonomin. Bankera har en bra grund för framtida tillväxt och kan vara en modell för nästa fas av krypto-fiat-integration.

Grundläggande kryptobetalkort

Vissa människor behöver kanske inte ha ett komplett utbud av banktjänster och vill bara spendera sina krypton i lokala butiker eller kunna ta ut fiat från en bankomat. Det finns några alternativ där ute om du bara vill ha ett kryptobetkort, så att du har ett sätt att överbrygga klyftan mellan krypto- och fiat-ekonomin.

Bitcoin-betalkort

Läs: Vår guide till de bästa Bitcoin-betalkorten

Okvid

Uquid erbjuder sina kunder ett Visa-betalkort som tillåter användning av Bitcoin eller altcoins som fiat i både POS-transaktioner och uttagsautomater. Det tar ut en rad avgifter för sina tjänster, som börjar med en avgift på 1 EUR / månad för att hålla kortet. Uquid är ganska begränsat ur en banks perspektiv och är ett anständigt alternativ för människor som bara vill spendera sina krypton som kontanter och inte behöver något annat.

Cryptopay

Cryptopay är en Bitcoin-fokuserad plattform som gör det möjligt för brittiska kryptoanvändare att ladda ett betalkort med BTC och använda det för POS-transaktioner och uttagsautomater. Plattformen tillåter också invånare i Storbritannien att köpa BTC och byta ut den mot andra kryptor, liksom vissa fiat-valutor som stöds. Cryptopay har en dedikerad app för sin plattform, liksom live support för sina kunder.

BitPay

BitPay är ett av de äldsta kryptobetalningsalternativen. Det har funnits sedan 2011 och låter sina kunder ladda upp ett Visa-betalkort med BTC som kan användas på POS-terminaler och bankomater. Den har utvecklat en smart app för att hantera plattformen från en smartphone och får bra recensioner.

Digitalbanker med kryptoalternativ växer

Antalet digitala banker med kryptoalternativ ökar. De flesta av dem har ett begränsat serviceområde, eftersom de nuvarande bankreglerna gör det svårt för dem att expandera globalt. När banktjänster blir mer anpassade till den globala marknaden är det troligt att konsumenterna kommer att ha många fler digitala banker med kryptoalternativ att välja mellan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me