China’s CBDC-test aan de gang: Wallet-app beschikbaar in vier steden

China Stock Market

Op sociale media zijn afbeeldingen verschenen die het testen van de door China voorgestelde digitale valuta van de centrale bank (CBDC) laten zien. Deze tests lijken te draaien rond de officiële mobiele app voor de digitale valuta / elektronische betaling (DC / EP) -portefeuille van het land, die naar verluidt in vier verschillende steden wordt getest..

Ondertussen heeft China zijn National Blockchain Committee gelanceerd – een consortium van fintech-partners en andere belanghebbenden die willen werken aan de snelle ontwikkeling en inzet van de technologie in het land.

De lancering lijkt de eerste stap te zijn van velen in de realisatie van de oproep van president Xi Jinping in 2019 over China om een ​​leider te worden in de opkomende digitale economie..

Digitale Yuan CBDC-test aan de gang

Tweeten Op dinsdag (14 april 2020) onthulde Binance-directeur Ling Zhang dat de portemonnee-app voor China’s geplande CBDC al beschikbaar was om te downloaden. Volgens Zhang zijn er al proeven aan de gang in vier Chinese steden – Suzhou, Xiongan, Shenzhen en Chengdu – nu de autoriteiten in Peking dichter bij een live uitrol van de digitale yuan komen..

Het lijkt erop dat de testportemonnee-app beschikbaar is om te downloaden. Om te beginnen zullen vier steden beschikbaar zijn voor de proef, waaronder Shenzhen, Chengdu, Suzhou en Xiongan. Interessant is dat Xiongan, het nieuwe nieuwe gebied op staatsniveau, een van de eerste batch van de wandelsteden is. #DC/ EP pic.twitter.com/960poROFIo

– Ling Zhang (@ lingzh1220) 14 april 2020

Details over de lopende testen moeten nog naar voren komen, maar volgens commentaar geleverd door Matthew Graham, CEO van durfkapitaalfonds Sino Global Capital, de foto’s die dinsdag op sociale media circuleerden waren voor de Agricultural Bank of China (ABC).

China loopt voorop bij het creëren van een CBDC met meerdere bronnen die zeggen dat de werkgroep al alle basisfunctionaliteiten van het geplande digitale yuan-project heeft afgerond. Er zijn meer dan 80 patenten ingediend met betrekking tot het CBDC-project, ondanks vertragingen als gevolg van de aanhoudende COVID-19-pandemie. Grootschalige tests van de CBDC in China zullen naar verwachting later dit jaar plaatsvinden.

Als reactie op de vorderingen van China met zijn CBDC-plannen, hebben wetgevers in Japan hun regering aangedrongen op vooruitgang met een digitale yen als tegenwicht voor de digitale yuan van Peking. Deze wetgevers adviseren de regering ook om discussies over CBDC’s later dit jaar een belangrijk aandachtspunt van de G7-top te maken..

Buiten Azië hebben de versnelde CBDC-plannen van China ook schokgolven veroorzaakt in Europa en de Verenigde Staten, waarbij landen als Frankrijk en Duitsland de Europese Unie (EU) hebben opgeroepen om de ontwikkeling van een digitale valuta voor de regio te overwegen. Eerder dit jaar onthulden leidinggevenden bij de Amerikaanse Federal Reserve lopende discussies over een mogelijke digitale dollar.

China lanceert 71 leden tellende Strong National Blockchain Committee

In een verwante ontwikkeling heeft China ook officieel zijn National Blockchain and Distributed Ledger Technology Standardization Technical Committee ingehuldigd. Het consortium heeft experts uit de Chinese academische wereld, telecom-, bank- en technologiegiganten zoals Baidu en Tencent aangetrokken.

Chen Zhaoxiong, viceminister bij het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT), staat aan het hoofd van de commissie met vijf vicevoorzitters, waaronder een directeur van de centrale bank van het land – de People’s Bank of China (PBoC).

Zoals eerder gemeld door Blockonomi, merkte de Chinese president op dat blockchain een ‘kerntechnologie’ in het land zal worden. Ondanks hardhandig optreden tegen cryptohandel en initiële muntenaanbiedingen (ICO’s), blijft Beijing een positieve houding behouden ten opzichte van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT).

Regelgevers die Stablecoins onder druk zetten

Terwijl China zijn CBDC gaat testen, proberen financiële toezichthouders strengere wetten vast te stellen voor stablecoins zoals Tether en Facebook’s Weegschaal. Een dinsdag gepubliceerd rapport toonde aan dat de Financial Stability Board (FSB) van de G20 oproept tot een uniforme aanpak voor het reguleren van stablecoins om het ontstaan ​​van regelgevingsarbitrage te voorkomen.

Afgezien van de FSB heeft het Europees Parlement onlangs ook een rapport gepubliceerd waarin stablecoins worden geïdentificeerd als een van de grijze gebieden van de cryptocurrency-industrie. Beide rapporten stellen dat stablecoins aanzienlijke risico’s vormen voor de mondiale monetaire stabiliteit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me