Voer MetaCoin in: A USD Stablecoin Effort Powered by ETH & Uniswap

Ethereum

Het MakerDAO-project is de afgelopen twee jaar niets minder dan een hoeksteen geworden in de gedecentraliseerde financiële arena van Ethereum, waarbij de bouwers en de gemeenschap het Dai stablecoin en Maker Vaults-uitleensysteem, een van DeFi’s eerste breakout-dApps, tot nu toe best goed hebben geleid..

De vroege successen van Maker zijn inderdaad de reden waarom statistieken zoals de Maker Dominance Rate – die bijhoudt hoeveel waarde als onderpand is vergrendeld in de slimme contracten van het project in vergelijking met wat opgesloten is in de rest van DeFi – steeds meer in de gaten worden gehouden..

Het is ook de stijging van MakerDAO – namelijk de stijgende financiële belangen eromheen – waardoor sommige Ethereum-belanghebbenden zich meer zorgen maken over het spook van worstcasescenario’s.

Er is bijvoorbeeld de mogelijkheid van kwade trouw van MKR-walvissen, aangezien houders met voldoende grote MKR-troves zouden kunnen proberen de governance-tokens te gebruiken om in te breken in de Maker dApp. Helaas, dat is waar de nieuw MetaCoin-idee komt binnen: het is een voorstel voor een slanker, ‘bestuurlijk geminimaliseerd’ MakerDAO-alternatief.

Een nieuwe munt op het blok

Op 9 februari publiceerde Ameen Soleimani, oprichter van MolochDAO en CEO van SpankChain, een voorstel voor een “MetaCoin v0” stablecoin-project. Daarin schetste hij hoe MetaCoin een vergelijkbare maar meer structureel conservatieve optie zou kunnen bieden aan het systeem dat de Dai ondersteunt.

“ Het doel van een dergelijk systeem is niet om de positie van DAI als de de facto gedecentraliseerde stabiele munt toe te eigenen, maar eerder om een ​​veilig alternatief te creëren voor degenen met verschillende risicovoorkeuren ”, zei Soleimani..

Geïnteresseerd in een alternatief voor @MakerDAO?

Aankondiging van MetaCoin – de door governance geminimaliseerde gedecentraliseerde stabiele munt!

Omdat geld te belangrijk is om aan mensen over te laten!

&# 129297;&# 129297;&# 129297;&# 129297;https://t.co/97tjNMUuWo

– ameen.eth &# 128121; (@ameensol) 9 februari 2020

Dienovereenkomstig zouden de belangrijkste onderdelen in het MetaCoin-model een META-governance-token zijn, zoals MKR, en COIN als een $ 1 USD stablecoin-analoog aan de Dai..

Gebruikers zouden het ether-only-systeem kunnen gebruiken om ETH te vergrendelen om leningen met te veel onderpand in COIN op te nemen. MakerDAO staat ETH, Basic Attention Token (BAT) en later waarschijnlijk meer activa toe als onderpand.

Maar onder andere zou MetaCoin zich op twee belangrijke manieren onderscheiden van MakerDAO.

Het idee? Slanker, kleiner aanvalsoppervlak

De twee belangrijkste verschillen van MetaCoin met MakerDAO hebben te maken met 1) de voorgestelde afhankelijkheid van een indirect systeem voor prijsorakels, en 2) een algoritmisch mechanisme om de koppeling van $ 1 van COIN te behouden.

In MakerDAO zijn prijsorakels een kwestie van direct bestuur – met andere woorden, MKR-houders kunnen erover stemmen. Soleimani heeft een meer indirect systeem voor MetaCoin voorgesteld, een systeem waarbij META-houders stemmen op een mand met stabiele USD-munten om referentieprijzen te bieden:

“In MetaCoin selecteert het governancesysteem niet rechtstreeks prijsorakels. In plaats daarvan selecteert het bestuur verschillende door fiat ondersteunde stablecoins (d.w.z. USDC, USDT, TUSD) en gebruikt vervolgens de naar volume gewogen gemiddelde prijs van dat mandje op [de gedecentraliseerde beurs Uniswap] om de referentieprijs van ETHUSD te bepalen..

Naast het stemmen over een noodstop, zouden MetaCoin-gebruikers alleen te maken hebben met governance als het gaat om het bepalen van dit mandje. Hier zorgt de structurele afhankelijkheid van Uniswap voor een interessant ontwerp; Soleimani merkte op dat het nog meer nut zou moeten bieden en dingen op termijn “gemakkelijker” zou moeten maken, aangezien de komende v2-upgrade van de DEX “zou worden gelanceerd met ingebouwde voortschrijdend-gemiddelde berekeningen.”

Wat de dynamiek van de peg betreft, berekent MakerDAO Maker Vault-gebruikers een variabele rente om Dai te betalen, en MKR-houders stemmen handmatig en routinematig om dit tarief te bepalen – de zogenaamde Dai Stability Fee (DSF) – om de economische omstandigheden rijp te houden voor een $ 1 pin. MetaCoin zou daarentegen gebruik maken van een geautomatiseerd “control loop-mechanisme” om zijn eigen variabele rentevoet te bepalen, zei Soleimani:

“De … controller wordt geïmplementeerd als een slim contract dat de huidige prijs van COIN neemt, deze vergelijkt met de naar volume gewogen gemiddelde prijs van de stablecoin-mand (gebruikt als referentiepunt voor $ 1), en automatisch de rentevoet bijwerkt op basis van het verschil.”

Uiteindelijk concludeerde de oprichter van MolochDAO dat het verre van zeker was dat de MetaCoin-inspanning ‘zou resulteren in een algemeen aanvaarde en langlevende stablecoin’, maar het bood met name al een ‘nieuwe sjabloon van waaruit gemeenschappen hun eigen stablecoins kunnen lanceren met minimale overhead. . ” Het is een project om dienovereenkomstig naar te kijken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me