Varför ankomsten av staking (PoS) är så enorm för Ethereum

Ethereum

Med Bitcoins 2020-halveringshändelse nu bara några dagar borta, ser alla ögon i kryptoekonomin hur det “digitala guld” -ekosystemet kostar sitt senaste schemalagda och efterlängtade blockbelöning minskar.

Med makrosituationen som den är just nu är intrigerna väl placerade. Men när dammet har lagt sig efter de kommande månaderna kan det vara så att kryptos största händelse i år inte alls har varit halveringen.

Istället, vad händer om den mest seismiska utvecklingen i kryptorummet i år är ankomsten av Ethereum staking? Jag skulle argumentera för att en sådan möjlighet sannolikt kommer att gå ut, och om den gör det kommer det att vara enormt för Ethereums fart framöver. Här, låt oss gräva lite djupare in i varför satsning kommer att bli en så stor sak för den ledande smarta kontraktsplattformen.

Vad är Ethereum Staking?

Liksom Bitcoin drivs Ethereum för närvarande av en PoS-konsensusalgoritm. Detta innebär att dessa blockkedjor i sina nuvarande former är beroende av gruvarbetare som kör specialhårdvara för att tävla om att validera transaktioner och skapa block.

Senare i sommar kommer dock Ethereum att gå över till det som kallas proof-of-stake (PoS) konsensus. Enligt den här modellen behöver användarna inte köra gruvutrustning för att säkra Ethereum. Istället kommer eterinnehavare att kunna spela, dvs. sätta in, 32 ETH med hjälp av en speciell process för att bli valideringsansvariga för bearbetning av block.

Precis som Bitcoin-gruvarbetare tjänar blockbelöningar i bitcoin (BTC) för sina tjänster, kommer Ethereum-spelare att tjäna blockbelöningar i ETH för deras.

PoS kommer snart

För närvarande finns det fortfarande inget fastställt lanseringsdatum för fas 0 i Ethereums Serenity-uppgradering, vilket kommer att aktivera PoS på Ethereum. Det betyder dock inte att vi inte redan har en bra uppfattning om när vi ska förvänta oss fas 0.

“Jag har 95% förtroende för att vi kommer att lansera 2020”, sa Ethereum-forskaren Justin Drake redan i februari.

Med detta sagt, 30 juli – Ethereums femte födelsedag – ses nu av den smarta kontraktsplattformens utvecklare som nästa preliminära måldatum för början av Serenity. Det verkar livskraftigt, med tanke på hur gemenskapens testnätinsatser har kommit bra på sistone.

Topaz presterar mycket bra!

&# 128142; 22000 validerare

&# 128142; 1500 slutförda epoker

&# 128142; 98% deltagande &# 128558;

&# 128142; @prylabs mindre än 59% kontroll

&# 128142; 250 noder i nätverket!

Gå med i nätverket idag för att testa ETH2 fas 0 innan den startar &# 128640; &# 128640;&# 128640;https://t.co/IqxeToA6c5 pic.twitter.com/UaHkCsmyFf

– prestonvanloon.eth (@preston_vanloon) 24 april 2020

Tillgänglig och inte resursintensiv

För Ethereum är två av de viktigaste fördelarna som PoS erbjuder jämfört med PoW, decentraliseringsvänlighet och energieffektivitet.

När det gäller decentralisering kommer satsningen på Ethereum att vara mycket tillgänglig. Om användare vet hur man gör en Ethereum-transaktion, kommer de att ha den tekniska kunskap som krävs för att spela 32 ETH. Ännu viktigare är att Ethereum-insatser kommer att vara möjliga på billiga konsumentkvalitetsutrustning som en Raspberry Pi 4. Dessa faktorer kommer att göra det lättare för fler människor att satsa, vilket kommer att hjälpa Ethereum att främja decentralisering.

Utöver tillgänglighet kommer staking också att kräva mycket mindre energi än gruvdrift, så Ethereum med PoS aktiverat kommer att bli betydligt mer miljövänligt än Bitcoin med PoW. Det är anmärkningsvärt i en tid då klimatförändringens effekter blir tydligare hela tiden.

Gör Ethereum mer konkurrenskraftigt med Bitcoin

De två dominerande projekten i kryptoekonomin hittills har varit Bitcoin och Ethereum, och i den ordningen. Men hur kommer nästa decennium att se ut för dessa projekt?

Naturligtvis är de två bästa offentliga blockkedjorna redan utformade mycket annorlunda och gör olika saker. Ännu fortfarande, där Ethereum verkligen har en chans att fortsätta vinna mark på ekosystemets OG, fortsätter att fördubbla sina viktigaste skillnader med Bitcoin. PoS representerar en främsta väg för att göra just det, och som sådan kommer det som en annan stor skillnad för Ethereum.

Attacker blir mer riskfyllda, dyrare

På grund av utformningen av Ethereums kommande PoS-system blir det extremt dyrt och extremt riskabelt för angripare att försöka manipulera blockkedjan “Ethereum 2.0”.

Och det handlar bara om att försöka attackera. Dåliga trosaktörer kommer att behöva lägga upp så mycket ETH för att försöka spela blockchain att de flesta partier kommer att bli helt ointresserade att ens försöka.

Allt som krävs för att någon ska utmana en angripares dåliga block, och sedan skulle angriparens massiva ETH-insats sönderdelas och delvis ges till utmanaren. Det är inte många som är villiga att ta den enorma risken.

1: a i serien med stora optimeringar

En annan anledning till varför anslaget är enormt för Ethereum är att det kommer att visa att blockchain aktivt utvecklas mot mognad.

PoS kommer att lanseras i Serenitys första fas, men det kommer att finnas flera faser att följa därefter. De kommande faserna kommer att införa ännu fler optimeringar, som skärning och exekveringsmiljöer (EE), som kommer att göra Ethereum till ett verkligt odjur av ett allmänt gott.

Följaktligen är lanseringen av Ethereum en viktig utveckling eftersom det är ett aktivt bevis på att projektets ekosystem framgångsrikt navigerar på den smarta kontraktsplattformens ambitiösa och framåtriktade färdplan. Om samhället kan dra av fas 0, kan den också dra ut fas 1 och fas 2.

Kommer att leda till nya företag

Ethereum staking är också anmärkningsvärt eftersom det kommer att öppna upp en helt ny satsning infrastruktur sektor runt plattformen.

Faktum är att utrymmet redan har sett några rumblingar på den fronten från projekt som RocketPool, en decentraliserad Ethereum-insatspool i början, och Bitcoin Suisse, som har byggt ut en “allt-i-ett-insättningslösning” för Ethereum 2.0. Och det här är utan tvekan det första av många sådana företag som kommer.

Det är nya företag, nya jobb och ny ekonomisk aktivitet då, och allt är uppbyggt kring Ethereum. Möjligheterna och uppåtriktade finns.

Sammanfaller med flera bullriga berättelser

Ankomsten av att satsa på Ethereum kommer vid en tidpunkt då en mängd olika optimistiska trådar samlas för blockchain.

För det första, överväga hur projektets växande decentraliserade finansiering, eller DeFi, arena har blivit en lovande tidig stjärna i kryptoekonomin. Och tänk också på hur inget annat i rymden kan jämföras med NFT: s digitala samlingsobjekt som grodd på toppen av Ethereum under de senaste åren.

När du kombinerar dessa faktorer med ankomsten av satsningen och det förestående genomförandet av EIP 1559, som kommer att börja bränna ETH för varje transaktion, börjar bilden bli riktigt riktigt lovande.

Framtiden är nu

Ethereum-insatsen närmar sig så nära att folk redan kan börja få en idé om hur mycket insatsbelöningar de snart kan förvänta sig.

Till exempel lanserade ethereumprice.org förra veckan en ny ”ETH 2-kalkylator”Som låter användarna få en grov uppfattning om hur mycket ETH i insatsbelöningar som kan tjänas under tio år. Just nu projicerar verktyget att en startsumma på 32 ETH kommer att bli mer än 121 ETH på ett decennium. Inte illa, eller hur?

Även det faktum att en sådan räknare redan finns visar hur nära Ethereum är att börja genomgå sin största omvandling hittills.

Blickar framåt

Det kommer att finnas utmaningar som följer med insats. En av de viktigaste är att se till att kryptoutbyten inte kommer att dominera valideringsprocessen för kundens räkning. Att betona självförtroendet kommer att vara stort för att säkerställa decentralisering.

Utöver denna oro finns det dock massor att vara glada över med Ethereums övergång till PoS. ETH-priset kan gå upp eller det kan gå ner i sommar, men ankomsten av insats är mycket större än någon kortsiktig prisåtgärd.

Det är Ethereums framtid, det är Ethereums säkerhet, och det kommer att hjälpa till att driva projektet effektivt genom all kedjeaktivitet som kommer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me